featured

DHMİ'de Yeni Havalimanı için toplantı

DHMİ’de Yeni Havalimanı için toplantı
Devlet Havacılık Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda, İstanbul’un yeni gözdesi Yeni Havalimanı için “Hava Sahası Tasarımı ve Hava Trafik Yönetimi” konusu değerlendirildi. Toplantıya,  İGA A.Ş, Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, ULS Havayolları, Güneş Ekspress, Tailwind Havayolları ve Atlas Global Havayolları temsilcileri iştirak etti.
Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı koordinesiyle gerçekleştirilen toplantıda, fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı; İstanbul Yeni Havalimanı Proje Etapları hakkında sunum yaparak, Havalimanı’nın açılış aşamasında devreye verilmesi planlanan ATC Sistemleri ve Hava Trafik Kontrol Personeli Planlamalarına yönelik bilgileri de sektör temsilcileri ile paylaştı.
İstanbul Yeni Havalimanı açılış zamanı dikkate alınarak hazırlanan Hava Sahası Tasarım Konsepti ile İstanbul Terminal Sahasının genişletilerek tamamının yeniden yapılandırılması kapsamında dizayn edilen, Uydu Tabanlı, RNAV1 gerektiren Taslak Geliş ve Kalkış Usullerinin tanıtımı katılımcıların bilgilerine sunuldu.
Ayrıca yeni ATC sektör planlamaları, ihtiyaç duyulacak ATC sistemleri, personel planlaması, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Komşu Ülkeler ve Eurocontrol Network Ağına etkileri ile ilgili bilgiler de sektör temsilcilerine verildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Hava Sahası Tasarım Konsepti” hakkında tarafların soru cevap, görüş paylaşımı ve önerileriyle aktif bir katılımla verimli bir toplantı gerçekleştirildi.
dhmi-toplanti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir