featured

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARININ HAVACILIK TAZMİNATINDAKİ MUTSUZ SON

MEMUR SEN DE YÜZLERCE İSTİFANIN SEBEBİ

Malum Sendika ve Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme ile Havacılık Tazminatı %50 artırımlı olarak ödenmesi karara bağlanmıştır.

Ancak bu artışlar Malum Sendikanın Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Başkan Yardımcıları Murat OLGUN ve Tümer GÜMÜŞ ‘ün ihtiraslarına ve adeta koyun gözü ile bakılan 3.Gruptaki ARFF Memurları ve Apron Memurlarını rahatsız etmiştir. Tabiki bu oranlama bu iki meslek grubu ile sınırlı değildir DHMİ Camiasında görev yapan Koruma Güvenlik Memurları da her ne kadar 2. Grupta yer alsa da onları da mutsuz etmiştir.

Günlerdir aradaki maaş farkı kapanacak yeterki destek olun diye insanların duyguları ile oynayan Malum Sendikanın Malum Başkan yardımcıları Sendika Desteği ile birisi 35.000 tl maaş alıp Ankara da lüks semtte oturup sosyete hayatı yaşarken diğeri de Sendika gücü ile SHGM ye kapak atarak geçici görev ile sürekli yurt dışında faaliyetlere katılarak servetine servet katmaya personeli azarlar tarzı konuşmalarla sindirmeye çalışmaktadır.

Bu başarısızlık ve avutma politikaları karşısında onurlu mücadelesini veren ARFF ve Apron Memurlarına Hastalıklı zihniyet mantığı ile bakmalarıda hiç hoş karşılanmamaktadır. ARFF Teşkilatı yıllarca bu sendikanın büyümesine yardımcı olarak her tür platform da destekledikleri için mi bu duruma getirildi düşünmemek elde değil. Sendika da kimsecikler yokken birdenbire sonradan peydah olan bazı şahıslar Genel Merkez Yönetimine girip söz hakkı alırken yıllarca İnsan Kaynakları Daire Başkanı ile omuz omuza görev yapıp ne şiş yakan ne kebap yakan Genel Başkan yardımcıları ile bir yere varılmayacağı zaten ortada idi

Her dönem güçlünün yanında olup koltuk sevdası yüzünden yol arkadaşı ile yollarını ayıran gerçek hastalıklı zihniyeti asıl bizler kınıyoruz.

Üyeler varsa varsınız yoksa siz hiçsiniz bunu unutmayın Yetki Zamanı kapı kapı dolaşıp insanların duygularını sömüren bu zihniyetin acilen istifa etmesi gerekmektedir. Gerçekten mücadele eden ve davası uğruna savaşan yöneticilere ihtiyaç vardır.

Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığındaki tüm Genel Müdürler (SHGM ve DHMİ) Piyon ve Tüm Daire Başkanlarını Genel Müdür Yardımcılarını biz belirliyoruz bizlerin tavsiye ettiği kimse gelemez diyen Bu iki zaat Devletin Bürokrasi geleneğini Bakan’ı Cumhurbaşkanımızın iradesini hiçe sayan yaklaşımı kınıyoruz

Sendika Genel Merkez yönetiminde bulunan Hava Trafik Görevlisi Tümer GÜMÜŞ ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat OLGUN un acilen koltuğu boşaltıp gerçek savaşçılara rol yapmayan yöneticilere ihtiyacı vardır. Bu mantık sadece kendi çevresindekiler için geçtiğimiz senelerde yapılan atamalarda kendi adamlarını Havacılık Camiasında kendi organizasyonunu kurma sevdası ile ve birçoğundan da maddi menfaat sağladığı Memur Sen Konfederasyonunun bunlardan bi haber olduğu aşikardır Tıpkı FETÖ taktiği kullanarak bütün tepkileri başkalarına yoğunlaştırma gayretindedir.

Bahse konu Genel Başkan yardımcısı Sendikadan aldığı Fahiş maaş dışında özel harcamalarını da karşılatma çabasındadır Eşinin Ankara Belediyesinden Hangi Sebeple açığa alındığını umarım açıklayacaktır. Bu zihniyet ile aynı statüde kaç Şube Müdürünün Ankara nın güzide semtlerinde Dört dairesi var yaklaşık değeri (10.000.000) tl

Kendisini değil tüm DHMİ bünyesini kucaklamalıdır bu zihniyetten kurtulmak elzemdir

Bu Sebeplere binaen Bir ARFF Memuru bir Apron Memuru ve Koruma Güvenlik Memurları bu girdap içinde asla olmamalı ve hiçbir şekilde duygularının sömürülmesine müsaade etmemelidir.

Büyük Başarı büyük kazanım gözüyle görülen bu toplu sözleşme FİYASKO dan başka bir şey değildir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

236 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Yaptığım yorumu niye sildiniz? Hava Trafik Kontrolörlerini savunmuş olmam mı dokundu size?Kontrolörlerin aldığı ve analarının ak sütü kadar helal olan havacılık tazminatına diğerleri ortak olduğu gibi bir de onlar kadar ve hatta daha fazla maaş istiyorlar. Utanın. Utanın.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Yorumların tamamını baştan sona okudum.Hayretler içindeyim. Öyle anlaşılıyor ki, DHMİ de en düşük maaş alan 10.000 tl alıyor ortalama. Ya bi şükredin. Her biriniz karı koca maaş alan memurdan daha fazla maaş alıyorsunuz. Kontrolörlerin dışında kalan diğer çalışanlar gözlerini dikmiş kontrolör maaşına. Benim tanıdığım bir Kontrolör, bileğinin hakkıyla sınavları geçti, uzun süre yaptığı işin eğitimini aldı. 90 ın üzerinde dil puanı var. Çatır çatır ingilizce konuşuyor. Madem ki bu arkadaşları kıskanıyorsunuz, onlarla sidik yarışına giriyorsunuz. Alın yüksek puanları olun kontrolör. Ondan sonra aldığınız maaş ananızın ak sütü gibi helal olsun. Üstelik kontrolörlerin alması gereken havacılık tazminatına ortak olmuşsunuz. Utanmasanız pilot maaşına talip olacaksınız. Bu arada Kontrolörlerin hakkını savunup, hak ettiklerini bir nebze de olsa almalarına vesile olduğunuz için yetkili sendikaya teşekkür ediyorum.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Ayıptır be! Yukarıda kadroları sayılan ve haksızlığa uğradıklarını söyleyen DHMİ çalışanı en düşük aldığı maaş kaç para yazarmısınız? 35 yıllık Devlet memuruyum, bir güvenlik görevlisi , itfaiye eri benden çok daha fazla alıyor. Ben halime şükrediyorum. Ama siz isyan ediyorsunuz. Emsalleriniz başka kurumlarda kaç para maaş alıyor bir bakın isterseniz. Çuval dolusu maaş alıyor ama yine de isyan ediyorsunuz. Yazıktır yazık…

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    güç zehirlenmesi yaşıyorlar, faşist kafatasçı yaklaşımlarla, din ağzıyla ve yanlarına aldıkları üç beş türbanlıyla milleti kandırmanın her türlüsünü yapıyorlar. yazıda geçen o iki malum kişi parada o kadar zirveyi zorladılar ki marketler açıp, yurt dışına uçak göndermeye kadar işi vardırdılar. bunların şube başkanları da torpilli, başkanın blok oy ve bu adam olacak torpiliyle şube başkanı yapılıp, bu kafayla sendikacılık yapıyorlar. rezilliğin ve kepazeliğin sınırlarını zorlayan bu ahirzaman zorbaları emeğe irin ve ifrazat doldurdular. dokundukları herşeyi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. müslümanız diye geldiler mütahitlere rahmet okuttular. mazlumuz diye geldiler zulüm ve zalimlere toz attırdılar. bütün kural ve kaideleri yerle yeksan ettiler. adaleti parçaladılar. sendika tercihini paraya çevirdiler, tazminatları sadece hava trafiğe hasmış gibi gösterecek kadar yalakalaştılar. yalamakta sınır tanımayan doktorları, geride bıraktılar. rüzgara göre değil, kişisel hırsa göre, ahlaka göre değil, ahlaksızlığa göre, ilke ve prensiplere göre değil torpil ve adamımdır ne yapsa yeridir’e göre giden bir sistem ürettiler. bunların ürettiklerini bunlardan önce üreten hiç olmadı. kendi ürettikleri iğrençliği ve pisliği görmemek için ellerinden gelen herşeyi de yapmaya devam ediyorlar. sizce cenabet namaz kılınır mı..????!!!

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Sayın Ali Yalçın’a açık çağrıKıymetli Başkanımız, yıllardır memur emekçilerinin kazanımları için verdiğiniz mücadeleye biliyor ve takdir ediyoruz.Tüm kesimler tarafından hayranlıkla izlenen , gerek muhalif gerekse iktidar çevrelerinde övgü alan yönetim anlayışınız örnek gösterilmektedir.Sayın Başkanımız;Ne yazıkki oluşturduğunuz bu büyük birlik beraberlik ruhunu paranparça eden ve tamamen bir anlayış güdümündeki birkaç kişinin; adeta sendika ağası patronu havası ile yaptığı uygulamalar bu büyük konfederasyonumuza zarar vermektedir.Çeşitli basın yayın organlarından çıkan ve hiçte gözardı edilemeyecek kadar önemli, ülke güvenliğini dahi ilgilendiren iddialar karşısında açıklama yapmak yerine , haber yapan yerleri “merdivenaltı””kıytırık” gibi ithamlar ile anlayış ve güdümlü düşüncelerini ortaya koyan bu kişiler hakkında tarafınızca gerekli inceleme yaptırılması zaruridir.Onyıllardır Önderliğinizde kazanılan kazanımların, oluşturulan birlik beraberlik ruhunun birileri tarafından bilinçli bir parçalanma, kurumları bölme, Bakanlıkları ve genel müdürleri biz yönetiyoruz gibi birzamanlarki gizli yapılanmayı çağrıştıran söylemleri bertaraf edeceğinize kuşkumuz yoktur.En son bu iddialar için yapılan açıklama bile başlı başına rezalettir.Son günlerde iki genel Başkan yardımcısı ; yeni bir skandala imza atarak üyelerini memur emekçilerine “çalışanı “ olarak hitap etmiştir.adeta sendika patronluğu , ağalığını çağrıştıran bu ifadeler sendika üyeleri arasında çok büyük tepki çekmiştir.Kişiler;iddialar için bir açıklama veya bir soruşturma çağrısı yapmak yerine ; klasikleşen “algı” psikolojik savunmasına sığınmayı tercih etmiştir.Tüm üyeler ,emekçilerimiz siz sayın başkanımuza bu iddialar için ciddi bir araştırma beklemektedir.Ayrıca memurları “çalışanları”gibi gören bu zihniyeti taşıyanlardan sendikamızın acilen kurtulması gerekmektedir.Siz kıymetli Başkanımızın yönetimini zaafiyete uğratan bu davranışları sizinle paylaşmak ve size herzaman desteğimizi ifade etmek boynumuzun borcudurMEMUR SEN GÖNÜLLÜLERİişte memur emekçilerden gelen bazı paylaşımlar

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Arff sallamaya tepkinin yorumu ironi olmalı atc muhabbeti hariç facede muhabbeti geçmişti atcden fazla maaş isteyeceklerini sanmam kendilerinin1.grupta olmalarını gerektiğini söyleyen çok ama :)

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    PİLOT arkadaş gerekeni yazmış. ATC den fazla almalıyız yazan hödük ARFF camiasına karşı antipati oluşturarak kendi meslektaşlarına kötülük ediyor farkında değil.

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    PİLOT arkadaş gerekeni yazmış. ATC den çok almalıyız vs yazıp ARFF camiasına karşı antipati oluşturan hödük meslektaşlarına kötülük ediyor farkında değil.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Pistteki RNWY yazısı olmadan da uçak inemez. O zaman o yazıya da her ay 10-15 bin maaş versin eurocontrol :). Kendinizi bu kadar nimetten görmeyin. Biz olmadan inmez nedir yahu :). Sen yine kontrolörden talimat alıyorsun. Cahil cahil konuşmayın ki, kendinizle bu kadar dalga geçirmeyin.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Arff hiç bir birim ile eşit tutulamaz kontrolörden fazla maaş almalı gerekirse eşit değil biz olmadan uçak inemez notam yapılması gerekir arama kurtarma da bize ait eurocontrole ıcaoya gerekirse başvuru yapılmalı biz de seyrüsefere hizmet ediyoruz bu arada arffnin A harfi Airi temsil etmeli bu konuda da başvuru yapılmalı

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Millet yazmış: “ARFF’ye sallıyorlar”. Kardeşim bu haber zaten ZAYTUNG haberi gibi. Bu haberi destekleyen BABAN olsa ona da sallarsın :). Komedi yahu. ARFF’ler, güvenlikler kontrolör maaşı istiyor.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Yahu arkadaşlar olur mu hiç öyle şey. Bana kurumum deseki “Sen kabin amirin ile aynı maaşı alacaksın.”, ya da “Kabin amirinden 1000TL fazla alacaksın”, bu hakkaniyetli olur mu. Diğerlerini bilmem ama bu ATC arkadaşların hakları ödenmez. O CB’li havalarda hele ki İstanbul’un o yoğun zamanlarında bu işi yapmak herkesin harcı değildir. Allah ATC arkadaşlara kolaylık versin. Her kurumda mesleğin niteliğine göre maaşlar verilir. Bırakın da bu arkadaşlar ARFF’den, düz memurdan falan fazla maaş alsın. Aynı maaşı alsalar bu hakkaniyetli olur mu yani ? Azıcık vicdan…

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Hocam bizim evin damına bir uçak indirmek istesek bize yardımcı olacak kimse yok mu? Yapı kullanmam yok ama imar barışına basvurdum ?. Murooooo Cimer uzerinden Y.O diye yazdım, iki kez açığa alındığını, son gün genel sekterin yanına gidenlerin ismini bile belirttim .Bakalım kimin oğlu kimin kızı muhasebecilik yapıyor para topluyor göreceğiz . Haa TLF elinin altında olsun 112 aramak için malum tansiyionlar yüksek.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    corlu havalimani gozbebegimiz. yilsonu degerlendirme notlarina gore su anki mudur sinifta kalmaliydi diye duyumlar var…neden teftis edilmedi…genel mudurlukteki yetkililer corlu icin bir mufettis gondermeli..hakki yenilenler var mi bakilmali. dhmi goz bebegimiz olan bi kurum.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Hav. Tazminatının etkisiyle diğer kurumların çoğundan iyi maaş aldığımızdan yarabbi şükür diyip kurumumuzdaki adaletsizliğe yeterince sesimizi çıkaramıyoruz zannediyoruz ki bu hava trafikçiler olmazsa Dhmi biter bunları birer uzay mühendisi bulunmaz hint kumaşı filan zannediyoruz minareyi çalan kılıfını uydurur kendilerini iyi pazarlıyorlar sadece çünkü bunlara sesini çıkaran yok tüm sendikaları doldurup genel müdürlüğü bile kafalıyorlar (Funda Ocak dışında)oysaki; normal bir astsubay bunların yaptığı işi hayli hayli yapıyor madem işiniz bu kadar zor stresli bir işti soruyorum 2005 e kadar nerdeydiniz o yıllarda havacılık tazminatı ortaya çıkınca mı aklınıza geldi işinizin bu kadar zor stresli olduğu yok elektronikçilere atsep lisansı yok seyrüsefer vay efendim yabancı dil 60 puan hepsi Fasa fiso buldunuz zavallı personeli yutturun bakalım nereye kadar 

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    İlgili birimlerin dikkatine … Olarak başlayan anonslar da hangi birimleri ilgilendirmektedir uçak havadayken hangi birimler bu anonslardan sorumludur lütfen bunu da göz önünde bulunduralım daha önceki yorumumda da bahsettiğim gibi birimler arası çatışmaya yol açacak yorumlardan kaçınalım lütfen birimleri küçük düşürecek yorumlar bizlere hiç bir şey kazandırmaz hepimiz bir birey hepimiz bir insanız ayni amaç doğrultusunda farklı fedakarlıklar ve hizmetler vermekteyiz

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Arkadaşlar herkese hayırlı nöbetler ve Kolaylıklar diliyorum Lütfen Seviyesizce yorumlardan kaçınalim ortada bir adaletsizlik mevcut çoğu kişi bunun farkında Arff Apron ve Güvenlik personelleri 3.sınıf insan Muamelesi görüyor özellikle Apron Ve Arff Bu adaletsizlikten şikayetçi kendi çapinda bunun bir çöžümünün peşinde hiç bir birimin Aldığı tazminatta gözü yok bu arkadaşların Kule aim vs yada aldığı tazminat bu personelleri ilgilendirmiyor Allah herkese daha çok versin bu konuda bir problem yok sadece Bazı birimler daha doğrusu bazı birimlerden arkadaşlar acımasızca ve şuursuzca düşene bir tekmede biz vuralım anlayışı hakim birimi yada memuriyeti geçtim insani özelliklerini unutarak yorum yapiyorlar yüksekten bakarak aşağılarcasına her geçen dönem kurum içerisindeki adaletsizlik artmakta bazı birimler gittikçe madur edilmektedir 2005 yılı sonrasında birimlerin arasındaki muhabbet kisisel ihtiraslara küçük görmelere aşağılama piskolojisine yerini birakmaktadır evet doğrudur bütün birimler Atc Çatısı etrafında yer almakta havacılığın merkezini ATC birimi oluşturmaktadır hiç bir personelin yada hiçbir birimin kisisel olarak birbirinden üstünlüğü yoktur o kadar saçma sapan yorumlar okumaktayım ki sadece gülüyorum Yok efendim Arff birimi Önlisanstan 99 almis lisanstan 70 almis bir degil miş komik paylasimlar bunlar evet her personel kurumda belirli şartları yerine getirerek belirli zorluklar çekerek bir yerlere gelmiştir ve bu zorluklar ve şartlar zamanla degisiklik göstermektedir Bütün birimler bir zincirin halkasi konumundayiz bunun farkinda olalim lutfen ATC bu halkaların en büyügü ve en önemlisidir sonrasinda Aim … Elektronik.. vs gelmektedir bazen ayni birimler arasinda dahi farkliliklar adaletsizlikler dile getirilmiş birimler kendilerinde haklarinin pesine düsmüslerdir musadeniz ile Arff ve Apron birimleri de kendilerince hak mücadelerini versinler disaridan bakildiginda bu birimler yetinmeyi bilmeyen aç gözlü olarak görünmekte gosterilmeye çalisilmaktadir ancak durum tam olarak öyle degil en azindan Nobetçi personel birimleri olarak Havaciliga hizmet ettigimizi en azindan Masa başi memurları kadar hizmet ettigimizi yanlış anlamayın lutfen aynı seviyede tazminat almamiz gerektigini savunuyoruz ki sendikaya olan eleştirierimiz hakli olarak bundan kaynaklidir kendileri tarafindan sözler verilmiş bunun gerçeklesecegini ifade etmis ve bunun icin mucadele ediceklerini bu konuda olumsuz bir sonucun mumkun olmadigini ifade etmislerdir hakli tepkimiz bu yüzdendir yazdiklarim Lutfen yanliş anlasilmasin kimsenin aldigi tazminatta gözümüz yoktur sadece en azindan ilgili birimler arasindaki adaletsizligin bir az olsun dindirilmesidir Tekrardan herkese Kolayliklar diliyorum Bütün birimlerin personellerine saygilar sunuyorum …

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Sen malmısın! Kardeşim ne isteyecek adalet adalet eşitlik!

    Cevapla
  19. Bu zamma en çok karşı çıkan Arff birimi tam olarak ne istiyor biri bana açıklayabilir mi?

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Şimdi malum sebepten dolayı açığa alınan, ihraç olanlar alıp bu yazıyı götürsünler ilgili savcılığa bu nasıl çalışıyor diye sorsa ne olur acaba. İkinci sık bu meseleyi cimere yazsa bizi atanlar kim bunların meselesini kapatan kim diye sorsa bir sürü kişinin başı agriyacak gibi

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Zamanında yazmıştı geysalarla sendika toplantısını. Konuşsana Vatansever Türk Milliyetçisi ?? Emeklilik yaşın gelmiş sen konuş ki yegenlerin hakikati öğrensin

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    CEVAP BEKLEYEN SORULAR ????Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iddialar karşısında büyük bir sessizlik hakim kimisi mesnetsiz diye eleştirdi (Bel altı vurma) dedi. Kimisi de acaba gerçek mi? Diye düşünmeden edemedi.Ama taraf olan kısım iddialara herhangi bir yanıt vermediÖyle yada böyle bahse konu Genel Başkan Yardımcıları bu iddialara karşı yanıt vermeli idi ?1.)  Gerçekten SHGM,Bakanlık ve DHMİ de Genel Müdür Yardımcılarını Daire Başkanlarını ve Müdürler bizden icazed olmadan alamazsınız ayağınızı kaydırırız söylemleri doğru mu?2.)  ARFF Apron ve Güvenlik Memurları ile alakalı Havacılık Tazminatı konusunda gerçekten yürekten çaba sarf ettiniz mi? Yoksa boşver kendimize bakalım mı dediniz?3.)  Sendikadan aldığınız maaşlar bahsedilen kadar yüksek ve diğer harcamalarınızı da oradan karşıladığınız doğru mu?4.)  Sivil Toplum Kuruluşunu kullanarak kendinize ne derece menfaatlar sağladınız ?5.)  Kendinize yakın olan isimlere makam verdirttiniz mi ? Bakanlığa sizi müdür yapacağım diye götürdüğünüz listeyi açıklarmısınız ?6.)  İş yerlerinden birinde Şube Başkanınızı Müdür V. Yaptırıp oradaki küstürdüğünüz insanlardan haberiniz var mı?7.)  Bahsedilen gibi 4 konut (10.000.000 TL) varmı ? Var ise hangi zaman dilimlerinde edindiniz ? Mal Beyanlarınızı gerçek olarak açıklarmısınız ?8.)  Kurum ve Sendikayı kullanarak Yurt Dışı Görevlere gittiniz mi? Gittiyseniz kaç defa kaç gün nerelere gidildi ?9.)  Sendikal faaliyet adı altında tatil beldelerinde Hangi otele ne kadar ödeme yaptınız ? Otelde Vizyona yakışmayan etkinlik oldu mu?10.)           Hoşunuza gitmeyen üyelere davranış şekliniz yada anlaşamadığınız eski Sendika yöneticilerini nereye getirdiniz yada hangi karalamalarla içinizden çıkardınız?11.)           KHK ile Havacılık tazminat ödemeleri konusunu çok rahat çözdüğünüzü söylüyorsunuz yeniden bir KHK ile benimsenmeyen yada çalışanlar arasında en çok eleştirilen bu tazminatların düzenlenmesini sağlayacak mısınız12.)           Hakkınızdaki açığa almalarla ilgili gerçekleri açıklayacakmısınız?13.)           DHMİ Eski İ.K. Daire Başkanı ile kapalı kapılar ardında hangi şahsi işleriniz için Sendikal kimliğinizden vazgeçtiniz?14.)           Toplu sözleşme öncesinde Ulaştırma camiasına verdiğiniz vaadleri hangi gerekçe ile göz ardı ettiniz.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Teftiş kurulu bu yazıyı ihbar kabul edip, gerekli işlemleri yapması gerekir. Güvenlik arşiv araştırması düzenli olarak yapılmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesine bu yazıyı bizzat ben mektup olarak gönderip oradanda teftiş edilmesi ve cimere yazıp bu konuyu kim kapattıysa araştırılmasını isteyecem. İşlem yapılmadığı taktirde ailrine haber ailesi konuyu takip ediyor zaten

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    bunun hanımı gerçekten fetö den ihraçmı? Değilse niye açıklama yapmıyor?bunca iddia susmakla geçecek şeyler değil hele diğeri son 10 yılda kaç kez yurtdışına gittine kadar harcırah aldıbunların mal varlığı nedir

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Olgun millet senin can yoldaşına ? (telefonunda öyle kayıtlı) bir şey demeden incinmişsin diye duydum. Kimin sevgilileri var onuda edeplice twt at bak herkes merak ediyor. Sağda solda konuşmak kolay.

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Kurum adına bu pazarlıkta kim vardu?bu oran belirlenirken kurumu kim temsil ediyordu?birazda bunları konuşalım

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Kimin sevgilisi lannnnmerak ettim??

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Hele anlat hangi başkan ruj sürüyor film izliyor edepsiz adam birde edepten bahsediyorsun. Sende birazcık edep olsa size destek olan ,o yaştaki adamin arkasında. Bu laf çıkarılır mı? Milletin sevgilileri sağda solda konuşulur mu

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Aim bize yakın, elektronik bizim kadar hatta mühendisi fazla alıyor… tüm maaş muhabbeti atc üzerinden niye dönüyor..

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Milli maliyete yansıyıp ülkenin cebinden çıkmıyorsa bırakın çelebide alsın temizlikçide!!!sana ne kardeşim sana neee

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Sizin babanızın parasımı?!! Devletten mi çıkıyor yok!!milli Maliyetw yansıyor!!ee derdiniz nebırakın herkes en fazlasını alsın

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Atc olarak hakediyoruz.ancak aim muhendis arkadaslar itfaiye arrf guvenlik de turkiye geneline gore iyi kazaniyor. Atc uzerinden olusmamali tartismalar. Daha cok aim veya elektronik muhendisleri tarafina bakarak elestiri yapmak adil olur…

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Sinavla gelen atc ler hakedio en iyisini…eskisehir atc de sinavla alim yapmali.kalite dusuyor. Dusmus dusecegi kadar yillardir gelenler ortada

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Aslinda su eskisehir atc meselesi cozulmeli. Referansli kaldirmak gerek, sinavla derece yapanlar alinmali….oss de 20 soru cozemeyen gelio..

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Bu arkadaslara kimse bisey dememeli

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Kimi universite sinavinda dereceyle gelio kimi baska yerden. Sonuma dek hak ediolar bu arkadaslar…bunlara kimse bisey diyemez. Guvenlikci itfaiyeci arkadaslar sukretmeli…brifing ve muhendisler icin yorumu sizlere birakiyorum tabiki.umarim herkes kazandigina sevinir.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Şunu bir anlamak lazım. Diğer her birim hava trafik için var. Bunu asla ötekileştirme olarak algılamamak lazım. Esas ana birim hava trafiktir diğerleri yardımcı birimlerdir. Yani amaç hava trafik hizmetidir.. sadece itfaiye hizmetidir ya da güvenlik hizmetidir değil. Tabiki hepsi bir bütünü oluşturuyor. Ancak herkesin duracağı yeri bilebilmesi için önce bunu bir idrak etmesi gerekiyor.. En iyi çözüm Seyrüseferin bir an önce kurumdan ayrılması. O zaman herkes kendi işiyle ilgilenir. Herkes memnun olur.

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Mesele herkesin aynı isimli tazminatı alması.. ATC hava trafik tazminatı, ARFF arama kurtarma tazminatı, güvenlik silah tazminatı vs farklı tazminat alıyor olsa kimse kimsenin tazminatına laf edemezdi..

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Yarin temizlikci de bu paradan ister ozel guvenlikte ister celebi bile isterse sasirmam, bu isin asli nedir kime dagitilir ortaya ciksin kardesim artik, bu arada memnun olmayan varsa istifa da bir secenek buyursun daha iyi sartlari olan bir is bulsun kendine

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Çok yorum var hepsini okumadim da kpss muhabbeti ne arkadaslar.havacilik tazminatinin dagilimiyla kpss puanin alakasi nedir.eurocontrol maliyet hesabini degistirip kpss kim yuksekse ona göre dagitin mi diyor işin niteliğine bakmiyor mu artik.

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    arff candır diyen arkadaş 99 olan arff arkadaşa baktım önlisans mezunuymuş lisans önlisans sınavı ne kadar farklıdır bilen bilir.ayrıca 65 70 puanla atanan ARFFye yerleşende çok .ATC için yaşı tutar herhalde önlisans mezunu olduğu için diye düşünüyorum AIM için yaş sınırı da yok bi 4yılı bitirnce kpssden yeniden 99 olup ydsyi de alabilirse bekleriz sonrasında da zorlu eğitimler var tabi onları da tamamlaması gerekiyor ATC için feast sınavına da mülakatı da eksiksiz tamamlaması gerekiyor tek kpss yds de yetmiyor tabi.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Atc LTBA haklısınız çok zor eğitimden geçiyorsunuz haklısınız herhangi bir sendikaya üye olma fikrim yoktu benimde görüş olarak da farklıyım sendikaya ama bu kadar kazanca rağmen tepki almalarına karşı bende üye olmayı düşünüyorum

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Biz de örgütlenmeye hız verip DHMİ güvenlik ile aynı işi yaptığımız için asgari ücret yerine onlar gibi 12 bin TL almalıyız. Özel güvenlik olmazsa kimse işini yapamaz, uçaklar güvenli uçamaz, bizim ne eksiğimiz var. En kötü ihtimal 3. grupta yer alması gereken, işinin hakkını veren kişilerdir özel güvenlik.

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Kpss den 99 , 98 ile atanan düz memurlar eminim haberleri olsaydı AIM alımı ve maaş farkından YDS 60 alırlardı..o kapasitede insanlar için 60 almak zor değil. Memura belirgin fark atan AIM, ATC ile arasındaki azıcık farkı kapatmaya çalışıyor… GÜVENLİK ile ARFF diğer kurumlardaki muadillerine fark atmış ama yine memnun değiller 1. Grup daha çok alıyor diye.. TEKNİK kadroların tüm gözü atsep lisansında… tüm eurocontrol ülkelerindeki maaşların ortalaması alınıp o oranda maaşlar verilse herkese keşke..

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    İşiniz gücünüz yok şimdi de atc arasındaki iş bölümü dert oldu size… kulede çalışıyoruz ama ihtiyaç olursa yaklaşma veya saha kontrolde de çalışabiliriz. Buna yeterliliğimiz var, oradaki kişilerle aynı sıralarda eğitim aldık. Bizi nasıl örnek olarak gösterebiliyorsunuz hayret…Ben havacılığa hizmet, seyrüsefere hizmet vs mantığına karşıyım.. işin niteliğine bakmak lazım..siz hava trafik kontrol hizmeti ile yaptığınız işi bir tutamaz, eşit veya yakın maaş isteyemezsiniz. Adalet olmaz o.El insaf ya .

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    Rabbim Devletimizi başımızdan eksik etmesin.Hamdolsun aldığımız maasimiza.Fakat bu güzel kurumu bu memnun sen ne hallere getirdi.Bu kadar liyakatsiz atamalar ,adamına göre işler.Bir Alo ile kadrolar ,kişileri ayrimlastirma başka bir kurumda yoktur herhalde…Buna artık bir dur diyen yokmu memlekette…!!! Bunlar tövbe haşa Allah mı…Bunlardan olmayanlarla uğraşmak zorla sendikaya üye yapmak için tehdit etmek.Her havalimanında kendi ekiplerini kurarak saltanat sürmek.Ne dir bu ,bu nasıl bir Devlet Memurluğu…? Kurum iyice laçkalasti bunları sayesinde…Şu an DHM de herşeyi bunlar yönetiyor.Bunlar ne derse o oluyor…! Bütün atamalar kadrolar teftisler bile bunların dediği oluyor…!!! YETER ARTİK YETER…BUNA DUR DİYEN ÇIKSIN ARTIK…!!!

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Işıklar gider uçak inemezse öyle bi işinden olursun ki seni beacon diye kullanırlar. Nasıl bir mantıktır bu. Asker maaş artışı istesin vermezlerse teröristleri ülkeye salsın, Polis maaşını beğenmesin 155 çağrılarına banane desin, hemşire maaşını beğenmesin ilacın dozunu fazladan versin, komi bahşişini beğenmesin çayınıza tükürsün o zaman. Nasıl hastalıklı manyak bir zihniyettir bu?! Devletten maaş alacaksın, işini yapmamakla tehdit edeceksin… Lisede kazan kaldıran yeni çerileri dinledikçe nasıl bi manyaklık seviyesi bu hainler yüzünden kaç kere beli kırılmış koca devletin diyordum, devletimin “bazı” memurlarının “tehditkar ve devletin parası deniz…” zihniyetlerini gördükçe anladım… Allah akıl fikir versin. Bu sözüm belli bir kesime değil. İster atc ister aim ister arff ister teknisyen olsun, bu zihniyetteki adamlara gelsin bu sözlerim. Onlar kendini biliyor, ama onlara göre her şey mübah… pü.

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    belediyelerde çalışan itfaiyeciler her gün kelle koltukta yangından yangına koşup aylık da 3-5bin tl maaşlarla geçiniyor ama bu havalimanlarındaki itfaiyeciler neredeyse hiçbir şey yapmadan, yata yata göbeklerini büyüterek 10bin tl maaş alıp bir de bundan memnuniyetsizlik duyuyor. Mutsuz olan istifa edebilir.

    Cevapla
  49. 3 yıl önce

    Tümer Gümüş e emekleri için teşekkürler.

    Cevapla
  50. Avrupadamı yaşıyorsunuz 5000+ euro maaş bekliyorsunuz?

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Çorlu’dan uçak kalkıp gidiyor gittiği yerde kayboluyor ama Çorlu meydan müdürü tavuklarla vakit geçiriyor, olgundan aldığı talimatla da uçaklara yol verip, personellerine tuzak yapmakla uğraşıyor.. hey yavrum hey meydanda tavuk işi yapana uçak işi teslim etmişler

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    Sizde bu tepeden bakma olduğu sürece bu kurumda adalet gelmez. Sendika çok büyük kazanım yapmış. Yapma ya bu tazminattan sendikanın haberi bile yoktu. Kararnamelere bakınca önceden hazırlanmış taslak çalışmaları önden geçirdiler. 15 ocakta verilecek zammı da göreceğiz. Özelleştirilmeyi de. İtfaiye ve arff mesleğini hor görenlere yazıklar olsun. Biz bu mesleği okuduğumuzda yangınla mücadele,afet yönetimi,acil durum tatbikatlar yapma ve yönetme , deprem veya sel bolgelerinde arama kurtarma çalışmaları yapama gibi uygulamalı ve pratik eğitimler aldık. Aynı sekilde belediye itfaiyelerinde, AFAD da, hastanelerde stajlar yaptık. 4 yıllık ve 2 yıllık alanında eğitim görmüş (uzmanlaşmış) bölümleri bitirdik DHMİ atandık. Sizde 4001 den kpss puanı ve YDS puanı ile kuruma atandınız havacilik ile ilgili tüm eğitimleri kurum size öğretti sizde bu öğretiler sonucunda başarılı olduğunuz için ATC veya AİM OLARAK calisiyorsunuz. Yani biz okuldan eğitim görüp zaten bilgimiz bir işe atandik siz ise havaciligi sonradan öğrenip çalışıyorsunuz. ATC veya aim deki arkadaşlar paranız sizin olsun umrumda değil. Ben bu mesleğe (ARFF,itfaiye,AFAD…) Cani gönülden çalışır devletime hizmet ederim. Sizin gibi tepeden bakarak insan olmayı unutmam…..

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    seyrusefer yazan arkdas’a ek olarak ayrica feast sinavini gecmeleri ve 17 ay suren kursu elenmeden bitirmeleri gerektigini eklemek isterim, aramiza katilcak arkdaslar icin simdiden sabirsizlaniyoruz, yillardir sendikaya girmezdim sirf bu arkdaslar istifa edicek diye giricem maksat sayi azalmasin…

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    Biz sizin hakkınızı savunacağız derler umut ettirirler biz onların nasıl sınavsız (telefonla yanına gelerek yardım ettiler) kişileri aldıklarını çok iyi biliyoruz.. hala yüz yüze bakıyoruz yaptıkları şeyler konuşmak işe gelince yakın arkadaşı yapar diğeri de koltukta uyur.

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    ATM,CNS,MET,AIS,SAR hizmetlerini kapsayan bu görevi yerine getiren (ATC,AIM,ATSEP) kendini bu personellerle eşit tutan daha fazlasını istemesini anlamak güç hastanede nasıl hemşire doktor kadar almıyorsa adalet bakanlığında mübaşir hakim savcı kadar maaş almıyorsa dhminin asli unsuru olan 1.grup personelinin bu parayı alması kadar doğal bir şey yoktur.Bu arada 70yds kpssden iyi puan alıp yaşı tutarsa ATCye ,96+alıp yds 60 alırsa AIMe başvurabilir bu kadrolar 4001den alıyor hatırlatmak istedim.Sendıkaya da kazanımı için tesekkürler büyük iş yaptılar

    Cevapla
  56. 3 yıl önce

    Şimdi diyelim ki avrupa itfaye birliğinden türkiyeye iftaiye hizmetleri için para geliyor ARFF’e diye. Bu para dağıtılırken de AIM ve ATC birmleri biz de hizmet veriyoruz ARFFçiler biz olmasak yanarlar, uçak indirmeyelim bakalaım o zaman diyecek, ARFF’e verilen para kadar ATC’ye verilecek, ATC de diyecek ki yetmez bana yüzde yüz, ARFF’e yüzde elli… ne kadar mantıklı diğğ miğğ :)

    Cevapla
  57. Yanlış ve doğru hakkındaki fikirlerimizin ötesinde bir alan var. Sizinle orada buluşacağım. Ruh, çimenlerin arasına uzandığında, dünyanın fikirlerinize ihtiyacı olmadığını göreceksiniz.

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Ne kadar çok aim düşmanı dolmuş burası, geçebilen yetenekte kişiler varsa alsın kpss puanını ingilizcesini gelsin. Ancak maaşımızı kıskanın.

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    Birisi de demişki ‘arff uzman’ kadro olacak ve yurtdışı yıllık maaş 50 bin dolar. Yani aylık 4 bin dolar civarı. Bundan dolayı arff maaşı 4 bin TL olması gerekiyor işte. Sana da mı uzman kadrosu versinler yani arkadaşım. Ne bu Aim düşmanlığı.

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    99 alan arkadaşı bekleriz seneye aim’e, tabi ingilizcesi varsa ve mezun olduğu bölüm tutarsa!!!

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Sınavdan kaç aldın diye soran şahis kpss ile son atamada arff ye 99 puanla atamalar mevcut istersen bir bak. Bir daha ki sene ATC veya aim için sınava gireceğim. Gereksiz yere tepeden bakamayi bırakın artık.

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    Tümer arkadaşımıza çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz. Sayesinde şehir itfaiyecisinin maaşı kadar zam aldık. başarılarının devamını dileriz.

    Cevapla
  63. Arkdaslar bu neyin kavgasi biraz sakin, once bir para cebimize girsin bakin ayni sey 3 yil once olacak is olmadi kimsenin de tazminati artmadi. Bu 3 yilda almadigimiz parayi ( butun birimler olarak) bir dusunun bence, para gelsin sonra ben az aliyorum kavgasi verilsin bunun kimseye yarari yok, kurum bizim kurumumuz herkes okuyor haberleri bakin kurum ayrilir veya ozellesirse herkes uzulur, millete rezil oluyoruz burada, tepkinizi derneginize sendikaniza gosterin, ayni seyi denegerek farkli sonuclar elde etmem mumkun degil, verin tepkinizi onlar biraz dusunsun surekli biz birbirimize giriyoruz onlarin tuzu kuru baya

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    Dikkat edin iz elektrik falan gider ışıkar söner indiremez siniz uçakları.Hülasa O zaman anlarsınız kimin esas oldugunu

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Cb iradesine vurgu yapan arkadaşlar yapılan atamaları tek tek kutlarken, makamlarına gidip taklalar atarken problem olmamıştı…

    Cevapla
  66. 3 yıl önce

    Güvenlik birimine İl Emniyet Müdürü maaşını aldırdığınız için ne kadar teşekkür etsek az.

    Cevapla
  67. bir suru comar toplanmissiniz burda bos yapiyosunuz. kardesim madem atc ile esit alman gerektigini dusunuyorsun ac davani. hic ornek yok itfaiyecinin guvenligin tazminat aldigi. atc ye odenen aylik ucret 32bin lira gosteriliyor eurocontrole. isteyen arastirabilir.

    Cevapla
  68. Sınavdan kaç aldın Einstein?

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    Tümer Gümüş’e sonsuz teşekkürler.

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Güvenliğin Yaptığı işi özel güvenlik yarı maaşına daha iyisini yapiyor bence siz konuşmayın. Asıl sorun seyrusefer deki teknik personel ile bizim aramızdaki uçurum. Kim hakkımızı yiyorsa burnundan gelsin

    Cevapla
  71. Buradan Tümer Gümüş e tekrar teşekkür ederim. Tek seferde bize öğretmen maaşı kadar zam aldırdığı için. Büyüksün Başkanım

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    1 numara olmuş edi ie büdü

    Cevapla
  73. Tt olmuş twitterda haberiniz sn editörüm

    Cevapla
  74. 3 yıl önce

    Merhaba herkese öncellikle şunu belirtmek isterim ki hava trafik kontrolörü ile aim uzmanı arkadaşların almış oldukları maaşları bizi ilgilendirmez. ARFF,Apron ve koruma ve güvenlik memuru olarak sadece bir memurdan düşük maaş almayalım ve arkadaki fark kapansın diye çalışılıyor ve hak taleplerimiz bunlar. Küleciler ve aimciler olarak yok arff mangalci, yok güvenlik sürekli oturuyor şeklinde alaycı tavır eden arkadaşlara yazıklar olsun diyorum. Sonuçta koruma ve güvenlik mesleği ve arff mesleği saygınlığı olan özellikle acil durumlarda gerekli görev ve sorumlulukları olan kutsal mesleklerdir. Bu arada şuan arff maaşları 7400 TL civarındadır. Yani bu maaşı herhangi bir belediye itfaiyesi sosyal denge tazminatsız alabiliyor. Yani sizin gibi 15-20 bin maaş alıp arff veya güvenlik arkadaşların maaşlarına nasıl göz dikiyorsunuz anlamıyorum. Zaten başka kuruma geçsem hemen hemen aynı maaşı alacağım sizin bu hep bana hep bana anlayışınızı kınıyorum. Uçuş sahamızdan geçen uçaklardan gelen parayi devlet isteği şekilde faturalandirip alabilir ve kullanabilir. Siz yok efendim bu gelen para hepsi bizim bizden size veriliyor muhabbetinide bırakın. Akademik anlamda gerekli incelemeler yapıp arff uzmanlığı kadrosu için gerekli çalışmalar yapılacak. Yurt dışında bir arff maaşı yıllık 50.000 bin dolar ile 100.000 dolar arasında. Neye göre bu kadar maaş alıyorlar hiç düşündünüz mü? Sizin paçavra yalanlariniza karnınız tokk.

    Cevapla
  75. 3 yıl önce

    La biriniz aim uzmanı maasini yazın ocaktaki. Kac kere sordum

    Cevapla
  76. 3 yıl önce

    Seçimi kaybettin diye ayıptır bu haberleri yaptırıyorsun. Amacin sendika yönetimine girmek ise topla delegeleri iste olağanüstü seçim takdir üyelerin .

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    Bu Türkçe bilgisiyle nasıl kazandın lan sen Kpss. Soruları mı çaldın yoksa doğru söyle. Kpss sınavı denmez. Sondaki s harfi zaten sınav demek. Cahillere Türkçe öğretiyoruz bir de.

    Cevapla
  78. 3 yıl önce

    Arkadaşlar yapmayın. Ağır konuşmayın. Yetkili mercilere gidilip burada kaos için yorum yapan herkes açığa çıkabilir. Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız. Yapmayın etmeyin.

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    Dhmi personeli değilsin olayların ne olduğumu bilmiyorsun belliki tanıdın biri seni yanlış bilgilendirmiş görende diyecen bütün ATC personeli heryerden binlerce uçak indiriyor doğudaki limanlara git bakalım günlük uçak sayısı kaç ? İtfsiyeciyi bir hafta eğitimle ARFF yaparmış yazık sana :) ARFF iki yıl ve dört yıllık bölümlerini okuyarak KPSS sınavına girerek Zeki olan insanların çalıştığı bir birim öyle olmasaydı şeflik sınavları ARFF birimine yasaklanmazdı :) Sen nerde gördün ARFF atc veya aim ile aynı prayı almayı istediğini yazdığını hiçbir halt bildiğin yok olmadığın kurumun içindeki personeli laf olsun torba dolsun diye gelmiş haddin olmadan eleştirmeye kalkıyorsun birde

    Cevapla
  80. 3 yıl önce

    Güvenlikçiler bilgisayar kullanmayı bile bilmiyor, ancak bildikleri kulübede oturup sigara içmek, birde gelmiş kulecilere laf atmak. Git az daha okuda kuleci ol diywcem ama artık aproncu yapıyorlar, onu bile beceremiyorlar gelmiş burda bizim maaşları eleştiriyorlar

    Cevapla
  81. 3 yıl önce

    Haklısın , onu iyi yakaladınız, geçen ABD den taxı yolundan kalmaya çalışan THY bin uçağa da izni Çubuk muhtarı vermişti , görmezden gelin artık sizin gibi eğitimli değiliz sonuçta

    Cevapla
  82. 3 yıl önce

    Sırf sendikada sayıları fazla olduğu için (işin eğitimi zorlaştıkça sayılar düşer) hak ettiğinden katlarca fazla maaş arayan, bütün gün apronda voleybol oynayıp, çay içip, değil gerçek olaylara kırk yılda bir yapılan tatbikatlarda bile kalitesini ortaya koyan. Buna rağmen kendini kulede stres altında çalışan günde yeri geldikçe binden fazla uçak indirip kaldıran kulecilerle ve ya ülke içi ve uluslararası trafik kordinasyonunu sağlayan aimcilerle aynı kefeye “hepimiz 657liyiz yaa” diyerek koyan zihniyeti inanın anlayamıyorum. Garip bir “eşitlik” kavramı peydah olmuş sektörde. Yarın bir gün DHMİ özelleşirse herkese HAKKını verecektir yeni sistem. Beğenmeyenin yerine gelmek isteyen binlerce adam var. Fatih belediyesindeki itfayeciye bi hafta eğitim versek senin yerine oturturuz. Neyin güveni bu? Seni de layık görmüşler herkese eşit zam yapmışlar. Teşekkür edeceğine bi de huysuzluk çıkarıyorsun. Pes.NOT: kuleci falan değilim, DHMİ personeli bile değilim. Dışardan inanın çok komik görünüyor. Biri Cat düşürelim de görsünler diyorlar. Sen devleti zarara uğratacaksın bu devlet de seni beslicek tabi ya. Şöyle bi kaç emergency tatbikat yapsınlar da kuyruk kalksın çiçek görünsün. Zamanında yetişemeyene de tutanağı yapıştırsınlar. Hadi bakalım.

    Cevapla
  83. 3 yıl önce

    İran a kaçırılan uçağa iznide çubuk nuhtarı verdis sanırım

    Cevapla
  84. 3 yıl önce

    Yalan yok sendika çok eyi çalıştı. çocuğun düğününü rahatlıkla yapabilirim artık. herkese tavsiye ederim atc olmayı. biz şahsen arkadaşlarla çok memnunuz. mangal yapamıyoruz ama parası neyse verip yapılmışını alıyoruz.

    Cevapla
  85. 3 yıl önce

    Her birinizi kapılarda didik didik arayacağız. Mum edeceğiz sizi.

    Cevapla
  86. 3 yıl önce

    inşallah hakkınızı alırsınız, ama dikkat edin kurum ayrılırsa başka yere gitmeyin . Gerçi gittiğiniz yerde de kahramanlıklarınızı anlatırsınız . Sahi Esenboğa mutfakta çıkan yangını çubuk itfaiyesinin söndürdüğü doğru mu?

    Cevapla
  87. 3 yıl önce

    Hahahaha kategoriyi düşüreceklermiş. Lan bıraaak. Cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın. Ne sanıyorsunuz la kendinizi siz. Devletin parasıyla alınan ateş araçlarına operasyon yapıp bozmayı mı düşünüyorsunuz yoksa. Vatan hainiyseniz söyleyin bilelim.

    Cevapla
  88. 3 yıl önce

    Artık size hizmet yok. Düşürelim kategoriyi de bakalım hangi uçak inip kalkacak. Siz ARFF’yi hafife aldınız.

    Cevapla
  89. 3 yıl önce

    Son derece kendini bilmez iftiracı hatta eminim açıköğretim mezunu torpille işe giren bir malum örgüt artığısın

    Cevapla
  90. 3 yıl önce

    Emergency durum sırasında acil durum butonuna basıldığı için bazı personellerin korktuklarını söyleyen minnoş arff ve x-ray cihazını çalıştırması 10 dakika süren tembel güvenlik görevlileri hiç mi utanmıyor bu haberi yaptırırken? İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır. Arkadaşlar, önce bir kendinizi bilin aldığınızı para ile yaptığınız işi bir karşılaştırın. Doğuda terörle mücadele eden özel harekat kadar maaş alıyorsunuz. Havalimanına bir saldırı olsa saldıran kişiyi kovalayamayacak kiloda olan personeller var, 100 metreyi 5 dakikada anca koşabilecek durumdalar. Önce bir mesleğinize saygınız olsun. Gelelim arffye, minnoşlar ürküyormuş butona basıldığında. Sizin göreviniz herdaim hazır olmak, ayda yılda bir uçak kaza kırım yapacak da müdahale edeceksiniz onda da mangal başında yakalanıyorsunuz. Butona basıldığı için siren sesinden etkilenip iştahları kesilmiş korkup, kişi başı birer kilo tavuk kanat yerken artık 500 gram yiyebiliyorlarmış. Diyeceklerim bu kadar.

    Cevapla
  91. 3 yıl önce

    Yab bi kisi de cikip yazmiyor ocak ayi aim uzmani maaşını.karsilikli sacma sapan suclamalar vaz gecin bundan.sizler mesai arkadasisiniz.

    Cevapla
  92. 3 yıl önce

    Bu zamanda maaşına en az zam alan 1500 TL almış. Burada veryansın ediyorlar. Ne kadar elit çalışanlarmış.

    Cevapla
  93. 3 yıl önce

    Ne var yani!tabi ki açıklayacaklar maaşlarını!hem sendikadaki hem kurumdaki!çifte maaşlı olmuşlar ne olmuş yaniaçıklayacaklar görün bakalımkimden ne çekinecekler

    Cevapla
  94. 3 yıl önce

    Hele bir tanesi var ismi başlıkta saklı daha geçen sene yönetimden alinirsam evimin kredisini ödeyemem deyip Ankara’nın göbeğinde kayninin üstüne peynirci dükkanı açmış, ulan biz peynir bulamıyoruz yemeye. Hadi söyle ortakların kim?

    Cevapla
  95. 3 yıl önce

    Dediğim gibi ikisini de tanımam, açıkları varsa bilmem benim anlatmak istediğim yazıdaki üslup hatta uslupsuzlık , çimene kavgası gibi

    Cevapla
  96. 3 yıl önce

    Tümerle muratın yüzüne gülün arkadan haber yaptırın bu mertlikmi.elbet deşifre olacaksınıZ.tümer adam gibi adamdır.

    Cevapla
  97. 3 yıl önce

    Adam yılların gazetecsii bunları dusunnemismidir sence, ben olsam karım fetoden açığa alınmadı der Hatta gider belediyenin önünde basın açıklaması yaparım?deyin bakayim beni neden açığa aldınız. Tümer efendi küfür edrim diyeycegine göster bodronu zaten küfür gibi olur var mı başka sorusu olan

    Cevapla
  98. 3 yıl önce

    Birde bu yazıyı servis edene sözüm yok ama bu internet sitesinin editörü, yönetmeni ya da sahibi yok mu acaba? Bu kadar seviyesiz, üsluptan yoksun, tehditkar bir yazıya nasıl izin verdiler ki? ikisini de tanımam ama ben Murat ya da Tümer denilen beylerin yerinde olsam hem ceza hemde tazminat davası açarım bu yazıya istinaden ….

    Cevapla
  99. 3 yıl önce

    Bir yerde basit insanların büyük gölgesi varsa orada güneş batıyor demektir. Konfüçyüsgüzel söz…

    Cevapla
  100. 3 yıl önce

    Ahh Olgunlaşmamış Murat ahhh.. Herkesi bitirdin 20 yıllık arkadaşın olan aynı zamanda 20 yıllık koyu kamusenci Çorlu İK şefi fıratı müdür yapacağım vaadiyle de kandırıp üye yaptın ya senden korkulur. O zavallı da nasıl senin kumpasa kurban gitti :))

    Cevapla
  101. Yav allah için bu kamusen arffyi savunuyormus ayagina yatmasin.Zaten ne geldi ise onlarin yuzunden basimiza geldi.Biz kendi sorunumuzu kendimiz halledebiliriz.Kamusen sana söylüyorum golge etme baska ihsan istemez…İstifa etsem bile sizin sendikaya gecmeyecegim….

    Cevapla
  102. 3 yıl önce

    Ben 10bin almıyorum nerden benim 2,5 ??? ben Belediye itfaiyesinden bu ay 200 tl fazla aldım. Altlarda birisi Ankara itfaiyesi 5bin demiş benim ilçe belediyemde bile 7,4 aldılar bu ay itfaiye erleri.

    Cevapla
  103. 3 yıl önce

    Sipariş uzerine yapilan haber, cirkin iftiralar, kiskanclik, haset… Bu haberde hersey var. Kurulan cumleler haberin kendisi gibi basit. Çekemediğiniz insanlara fetocu demek ya da fetocuye benzetmek bu kadar kolay olmamali. Ama bu insanlar icin birini vatan haini ilan etmek cok kolay. Guvenlikci, itfayeci, sofor vb personeller 10 bin tl den asagi alan yok ama onlarin derdi bagciyi dovmek. Cogu yerde bu mesleklerin dengi asgari ucret ya da biraz ustu alirken. Komik.

    Cevapla
  104. 3 yıl önce

    Memur kardeş fatih diye bir arkadaş vardı başta memur kadrosundaydı sınavlara girdi atc oldu. Bence sen atc de olabilirsin bunu da değerlendir. Hak isterken yada kazanım isterken neden örnek verdiğiniz birimi eziyorsunuz aman onda ne var onu bende yaparım yapabilirsen gir yap :) kazanım bekleme atan hak ettiğini düşündüğün al. Bazı memurların yaptığı işi kurumda çalışan yada hizmet alımı ile gelen personelde yapar onlar neden senden az kazanıyor?

    Cevapla
  105. 3 yıl önce

    Euronewsmagazin dahil birçok site haberi yapmışkonu magazinleşti

    Cevapla
  106. 3 yıl önce

    sihagüvder yönetimi değişiyor ertesi gün bu haber!tesadüfmü?Hiç UYSAL bir davranış değil hiç…BAL tutan parmağını yalar

    Cevapla
  107. 3 yıl önce

    Arff , Apron ve Güvenlikçi Arkadaşlar bize üye olun söz veriyoruzbir dahaki Toplu Sözleşmede Sorunlarınızı çözeceğiz.

    Cevapla
  108. 3 yıl önce

    “Onur”lu bir duruş sergilemek gerekir Levent

    Cevapla
  109. 3 yıl önce

    Neden kimse bizi konuşmuyor? Bizimde hak kaybımız var . Aim brifing in yaptığı işi bizde yaparız ama bizden 2 kat maas alıyorlar pc başında hiçbir sorumluluğu olmayan en rahat brim.

    Cevapla
  110. 3 yıl önce

    Bu toplu iş görülmelerinde kurum adına kim vardı masada!onun hiçmi günahı yok?!

    Cevapla
  111. 3 yıl önce

    ONURunuzla mücadele edin..LEVENTan ruhuyla!böyle olmaz beyler!olmazzzz

    Cevapla
  112. 3 yıl önce

    atc yorumuna itafen : Kabul etmeniz güzel bir şey normalde almaması gerektiğini biliyor ve kabul ediyorsunuz. Ama bence versin elindeki imkanları BÜTÜN personel için kullanması iyi bir şey. Kuleye de radar oranında tazminat vermeseler onlara da 3. gruptan verseler bile binlerce insan başvurur. Saygı konusunda yanlış konuştun hangi yorumum saygısızlık içeriyor devlet ne ATC ne ARFF ye boşuna para veriyor olamaz. Personellerin görev tanımları ve neleri yapmak için maaş ödendiği açık eğer sözleşme şartlarını yerine getirmeyen bir personel var ve biliyorsanız yetkililere bildirmek sizin vatandaşlık göreviniz. Kimse devletten haksız kazanç elde etmemeli görenlerde sessiz kalmamalı.

    Cevapla
  113. 3 yıl önce

    Bazıları haklı hasta bakıcı ile doktor aynı maaşı alamaz mesela atc personeli ve pilot gibi asla eşdeğer olamaz Pilotaj okumakla herhangi bir lisans mezunu olmak gibi şarttan dolayı atc beni anladı?İkinci bir durum ise havacılığa hizmet eden, kısmen eden, etmeyen gibi yada tavan gibi kavramların uydurma olduğu gün yüzüne çıkmıştır.Dmk’ da oran bellidir seviyesine göre dil tazminatını almalıdır arkadaşlar, niteliğe göre varsa fazlası buyursunlar…Bu durum kesinlikle yukarı taşınacaktır bakalım Sayın CB bu duruma ne diyecek tazminat madem atc nin hakkı hepsini alsınlar ama değilse toplu sözleşmede yapılan oyun bozulur herkese eşit veriyoruz diye imzalanan tis gerçekten her anlamda eşit hale gelirEvet durum açık tazminat atc nin ise alıcaklar hepsini yok değilse herkese eşit çünkü Sayın CB kimin ne kadar aldığı konusunda tam bilgilendirilmedi öğrendiği zaman konuşalım tekrar

    Cevapla
  114. 3 yıl önce

    Bu fitneyi yakan dernekleri kınıyorum..ERKEKseniz açıktan savaşın…ONURunızla..böyle bel altı olmazs

    Cevapla
  115. Ya kardesim approach ta bunu almiyor verme baklim approach a calisn adam mi bulursun ole mangal basinda yorum kolay calisana sayginiz olsun bari

    Cevapla
  116. 3 yıl önce

    – Biz bu Havacılık Tazminatı olayını biraz abarttık. – Derneğimiz hukumetle yapılacak bir sonraki toplu sözleşmede muhakkak masada olmalı.- Ayrıca arkadaşlar lütfen bir daha maaşlar hakkında yorum yazarken rakam telaffuz etmeyin.- İnanın akrabalar artık beni para babası olarak görüyor.

    Cevapla
  117. 3 yıl önce

    15 bin alacak kişi sen hangi limandasın tayin geleyim bana da 15 versinler. Nasıl bir hesap yaparak 15 bin buluyorsun maaşı gel anlaşalım benim maaş 15 altında kalırsa sen eksiği tamamla üstüne çıkarsa fazlası 2023 ün sonuna kadar senin olsun ?

    Cevapla
  118. 3 yıl önce

    Beyler ben aim uzmanıyım ocak ayinda elime net gececek rakam ne.tesekkurler

    Cevapla
  119. 3 yıl önce

    Demek istediğimi siz anlıyorsunuz da işinize gelmiyor. Normal şartlarda KULE de görevli olan atc Transit uçuşlarla ilgili görevi yok. Bu ne demek oluyor demin başka bir yorumda bir arkadaşında dediği gibi transit uçuşla alakan yoksa tazminatta olmamalı öyle dedi arkadaş ben demiyorum. Sizde diyorsunuz ki bugün hak etmiyor ama ilerde radarda görev alabilir yine de biz radar personeli gibi tazminat verelim ne olacak. Bence mahsuru yok ama demezler mi sizin de almamanız gerekiyor kulede görevliyseniz radar personelinin hakkını size veriyorlar diye. Demin biri hakkımı helal etmiyorum diyordu o kişi bir düşünsün bunu eğer Transit uçuşlarla işi yoksa kimin hakkını kim kime helal etmiyor.

    Cevapla
  120. 3 yıl önce

    15 mi ufff fena 15den altta kalırsam farkı isterim ama üstüne çıkarsa üstünü sana veririm 2023e bitene kadar gecerli kabulse görüşelim özelden

    Cevapla
  121. 3 yıl önce

    İnanın bende ilk başta WhatsApp grubundan etkilenerek niye biz az aliyoruda diğer unvanlar fazla alıyor dedim.Fakat Allah var bugün biz arrfcilrrin maaşı 15 geçecek.Şu pahalilikta bu ayarda maaş alan diğer kurumlarda kim var arkadaşlar.Birazda adamlara hak vermiyor degilim…

    Cevapla
  122. 3 yıl önce

    Hangi liman ki acaba orası ? Yakıt dökülmelerinde öncelikle yakıtı veren firma sorumlu temizliğinden firma yetersiz kalır yada tehlikeli bir durum söz konusu olursa ARFF devreye giriyor.(20 dk geçtiğine ve olumsuz bir durum olmadığı göz önen de bulundurarak tehlikeli bir durum olmadığını varsayıyorum şahsen) Son talimatlar çerçevesinde yakıt şirketleri yakıtı emdirmek için özel emici malzemeler temin etmeli. ARFF’nın apronu su ile yıkayıp toprağa emdirmesi KYS talimatlarına göre yasaklanmıştı. (YEŞİL LİMAN UYGULAMARI KAPSAMINDA DİYE HATIRLIYORUM).

    Cevapla
  123. 3 yıl önce

    Hepsi bir dedik ya, radar yok diye küçük meydanlarda ki yaklaşmayı başkası yaptırmıyor bugün oradalar yarın bize tayin olurlar o yüzden ayrım yok hepimiz hava trafik kontrolürüyüz. Celo sende facebooktan atıp tutmayı bırakta buraya gel.

    Cevapla
  124. 3 yıl önce

    AİM ofisi bu kadar parayı hak edecek ne yapıyor? Neden 1. grupta yer alıyor? Bence kurumda sorgulanması gereken ve kimsenin görmediği birim.

    Cevapla
  125. 3 yıl önce

    Bakire , kız …. Söylediklerinle iyi güldüm … Harikasın , haklısın …dediklerinin aynısını Ankara’da çılgın dayın doğruladı

    Cevapla
  126. 3 yıl önce

    UŞAK LİMANINDAN ÖZÜRDİLİYORUM GÜNDE 2 DEĞİL 15 UÇAK GELİYORMUŞ.BENİM ASIL SORDUĞUM SORUYA CEVAP VERECEKMİSİN PEKİ HATAMI DÜZELTTİĞİMİZE GÖRE CEVAP BEKLİYORUM. Eurocontrol bu tazminatı radar sistemlerinde hava sahamızda transit uçuşları kontrol etmek için çalışan ATC personeline mi veriyor yoksa limanlarda transit olmayan uçuşları yönlendirmek için görev yapan atc personeline mi ?

    Cevapla
  127. 3 yıl önce

    Bu siteyi sevdim ya bana gencligimi hatirlatti.sadece oldlar hatirlar tarik turnayi hatirlayan old var mi aranızda

    Cevapla
  128. 3 yıl önce

    Geçen aprona yakıt döküldü, arff gelene kadar 20 dk’dan fazla zaman geçti. Küçük bir olaya müdahalede bu kadar geciken ekip bu tazminatı hak ediyor muyum diye düşünmeli.

    Cevapla
  129. 3 yıl önce

    BİR ÇOK DEDİĞİN LİMAN ÖZEL LİMANLAR SANIRIM BAK HATTA ASKERİ LİMANLARDA ASKER ARFF CILARDA VAR ONLARIDA HESAPLA PARA BİLE ALMAYAN ERLER VAR ORDA.

    Cevapla
  130. 3 yıl önce

    aim’den neyimiz eksik, biz de en az aim memuru kadar tazminat isteriz. yaptıkları tek iş bilgisayar başında oturmak, biz daha fazla risk altındayız.

    Cevapla
  131. 3 yıl önce

    BİR ÇOK DEDİĞİN LİMAN ÖZEL LİMANLAR SANIRIM BAK HATTA ASKERİ LİMANLARDA ASKER ARFF CILARDA VAR ONLARIDA HESAPLA PARA BİLE ALMAYAN ERLER VAR ORDA.

    Cevapla
  132. 3 yıl önce

    Hadi gelin hep beraber kimin karısı fetoden açığa aldıysa ona küfür edelim , ben varım ???

    Cevapla
  133. 3 yıl önce

    Temmuz sonu uşak havalimanini kullanan toplam uçak sayisi 3141 kaynak dhmi istatisik …ağzında yalan dolan tutarli bir tane argumanin yokken yok sinop yok uşak yok bilmem ne diye etrafa saldırma komik oluyorsun

    Cevapla
  134. 3 yıl önce

    Beyler biraz seviyeli terbiyeli olun.

    Cevapla
  135. 3 yıl önce

    Bende arkadaşıma katiliyorum kırk yılın başı bir iş olacakda arkadaş digiturk un başından kalkıp işiyle ilgilenecek…Arkadaşlar şuan bir çok havalimaninda Arrf nin görevleri şirketlere devredildi. Aha şuraya yazıyorum denemeler başarılı olduğu görüldü ve arrf min yaptığı tüm iş şirketlere devredilecek.Yöneticiler arrfnin bitmek tükenmek bilmeyen doyumsuzluklarindan bıkmış. Sendika bu ozellesmeyi olabildiğince engelledi.Ama bu olayla resmen kendi ayağımıza sıktik arkadaşlar benden demesi.Acik soyleyim dolduruşa geldik. Kocaman bir oda gelsin çaylar gitsin kahveler iş yoğunluğu neredeyse sıfır ee haliyle ver dedikodunun gözüne. Daha önce başka kurumda çalışıyordum burayı böyle görünce gerçekten şok oldum…

    Cevapla
  136. 3 yıl önce

    * Arff nin gerçek tepkisi sendikaların verdikleri sözü tutmamalarıdır en basitinden 350 liralık şoför farkı dahi kazanımlarda yok. *yazık ki bir şekilde düşman olmuş durumda tüm DHMİ personeli birbirine ve şöyle olacak burda isminizi ve cisminizi belirtmediğiz için tüp atc ye aım personelleri zan altında düşmanca duygular artacak aradaki biraz muhabbet var isede bitecek

    Cevapla
  137. 3 yıl önce

    Lütfen bu yazıyı yazarken edepli yazın. Unutmayın herkesin bir ailesi ve saygınlık duyduğu bir çevresi var. En azından araştırıp yazın. Yazdığınız yazıyı esefle kınıyorum.

    Cevapla
  138. 3 yıl önce

    Havacılık kimsenin tekelinde değil olamaz

    Cevapla
  139. 3 yıl önce

    ATC ÜNİTESİDE ELEKTRONİK GİBİ İKİYE AYRILACAKMIŞ DİYE HİS VAR İÇİMDE BİLGİSİ OLAN VAR MI ?RADAR SİSTEMLERİNDE GÖREVLİ OLANLAR BİRİNCİ GRUP KULE’DE GÖREVLİ OLANLAR 4.GRUP :) :) :).YILLAR SONRA ŞAKAYDI GERÇEK OLDU DİYE MANŞETLERDE.

    Cevapla
  140. 1. Grup çok sımardi

    Cevapla
  141. 3 yıl önce

    TRAFİKÇİARFF MEMURU MAAŞINDAN MUTLUYUM ŞAHSİMCA ŞÜKÜRLER OLSUN KİMSENİN CEBİNDE GÖZÜMYOK. SİZİNLE AYNI ORANDA TAZMİNAT İSTEDİĞİMİ SAYENİZDE YENİ ÖĞRENDİM BU TARZ BİR YORUM YADA İSTEK NERDE YAZIYOR LÜTFEN PAYLAŞIN YADA BUNUN KENDİ DÜŞÜNCENİZ OLDUĞUNU BELİRTİNKİ YANLIŞ ANLAŞMALAR OLMASIN. LİMANLARDAKİ KULE PERSONELİ ” TRANSİT ” UÇUŞLARA NASIL HİZMET ETTİĞİNİ AÇIKLARSANIZ ÇOK MEMLUN OLURUM.

    Cevapla
  142. 3 yıl önce

    YANİ DİYORSUN Kİ RADAR BİRİMİNDEKİ KİŞİLERİN ÜNVANI ATC OLDUGU İÇİN KULEDE TRANSİT UÇUŞLARA HİZMET VERMEYEN ATCLERDE ALIYOR. BAKARSIN RADARCI PERSONELDE SANA ATMIYORDUR :) :).ŞİKAYETİN VARSA MAHKEME ORDA HAKKINI ARA.

    Cevapla
  143. 3 yıl önce

    Bu haberi yaptırtan içlerinden biri:) yakında savaş çanları çalar.olmamış ve altına geçmiş olsun

    Cevapla
  144. 20 k maaş al 3 grubu başka kurumdaki personelle karşılaştır ARFF yatıyorsa birinci grup ayakta mı birinci grup 3 gruptan bin kat rahat eğitim olur ARFF tatbikat olur ARFF siz ne yapıyorsunuz

    Cevapla
  145. 3 yıl önce

    TrafikçiARFF MEMURU OLARAK ALDIĞIM ÜCRETE ŞÜKÜRLER OLSUN, KİMSENİN ALDIĞI MAAŞTA GÖZÜMDE YOK. ARFF MEMUR ARKADAŞLARIMIN VE ŞAHSIMIN AYNI MİKTARDA AYNI ORANLARDA TAZMİNAT ALMAK İSTEDİĞİMİZ SİZİN ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜZ MÜ ? BİRDE TRANSİT UÇUŞLARA LİMANLARDA KULE’DE GÖREVLİ BULUNAN ATC ARKADAŞLARIN NASIL BİR FAYDASI VAR ?

    Cevapla
  146. 3 yıl önce

    Hepsi aynı ayrım yok, siz bir biz bir. Bütün kontrolörler bir diğer dhmi personeli bir. Bu para bizim hakkımız bizden kesilip sizlere dağıtılıyor helal etmiyoruz.

    Cevapla
  147. Bazı ATC ci arkadaslar kariyer ve paraya sahip olmakla insanlık ve ahlaka ihtiyacı olmadığını düşünüyor. Kendinizi küçültmeyin. Bizim hak arayışımızın sizinle ilgisi yok. Sizi neden rahatsiz ediyor?

    Cevapla
  148. 3 yıl önce

    Arkadaşlar yapmayın, hepimiz bir zincirin halkaları, bir karpuzun çekirdekleri, bir sütyenin kopçalarıyız. Smart’tan haldun abiye selamlar.

    Cevapla
  149. 3 yıl önce

    Maaş yetmiyor , tazminat az … Ek iş olarak galericilik yapıyorum. Audi alıp satıyorum. Hamd olsun iyi parası var … Tazminat umrumda değil , şu a6 yı satsam köşeyim

    Cevapla
  150. 3 yıl önce

    hepinize yazıklar olsun. Neymişsiniz be biri kendini bulunmaz hint kumaşı sanır diğeri hak adalet der. Kardeşim böyle hak aranmaz. Tepki böyle konulmaz. Buralarda tartışılmaz. Böyle devam edilirse herkes üzülür Sonu iyi görünmeyen bir yola girmeyin.

    Cevapla
  151. 3 yıl önce

    Tumer Gümüş ulastirma memursen başkan yardımcısı hava trafikci, kendi çalışma arkadaşları 20 bin uzeri maas alsin diye sendikada görev alıyor ve onlar için çalışıyor.

    Cevapla
  152. 3 yıl önce

    İçerde başaramadılarini bu şekil yapmaya çalışan dava arkadaslarim sizi seviyorum.

    Cevapla
  153. 3 yıl önce

    Arkadaşlar ironi yaptım hemen alınmayın. Ben PTT de çalışan bir postacıyım. Günde 2 postam oluyo

    Cevapla
  154. 3 yıl önce

    Arff ci arkadaşlar sizleri huzura davet ediyorum. Neyse bi mangal yapında yiyelim arkadaşlar. Ama ben ingizce konuşacam siz kendi aranızda ne dediğimi araştırın ?

    Cevapla
  155. 3 yıl önce

    Bir trafikçi olarak kimin ne para aldığı umrumda değil fakat sürekli bizim aldığımız ücret üzerinden tacizkar tavır kabul edilemez. Bakın arkadaşlar, havacılık tazminatı denen para, hava sahamızı kullanan transit uçaklara verilen hizmetin sonucu olarak kazanılmış bir haktir. Bu ücret diğer ülkelerde sadece kontrolörlere verilmektedir, bizim ülkemizde diğer birimler bunu resmi olarak hak etmediği halde bu para diğer birimlere de dağıtılmaktadır. Buna rağmen trafikciler bunun ile alakalı şikayette bulunmaz iken diğer birimlerin çok özür dileyerek söylüyorum utanmadan sıkılmadan bu tazminattan bizimle aynı miktarda para talep etmesi gerçekten aymazlıktır. Bir trafikci çalışırken 10 saniyelik bir dikkatsizliği ile yüzlerce canin riskini omzunda taşırken hiçbir riski olmayan diğer birimlerin trafikcilerle aynı ücret veya aynı tazminat miktarini talep etmesi akıl almaz bir saçmalıktır. Lütfen herkes insaf, izan sahibi olsun.

    Cevapla
  156. 3 yıl önce

    Güvercin kardeş İngilizce öğretmenlerini isyan ettireceksin bak onlarda İngilizce konuşuyor üstüne öğretiyorlar. YDS 96-100 ALANA 197 TL VERİYOR DEVLET NE ZAMAN DİL TAZMİNATI BU KADAR ARTTI.

    Cevapla
  157. 3 yıl önce

    Bu kadar karşı çıkmaktansa 26 yaşını doldurmadan önce gerekli şartları sağlayıp atc ve aim memuru olun haksizlik adaletsizlik her türlü kötülük bitsin

    Cevapla
  158. 3 yıl önce

    Bu soruya cevap verecek bir arkadaş var mı ? Eurocontrol bu tazminatı radar sistemlerinde hava sahamızı kontrol etmek için çalışan ATC personeline mi veriyor yoksa Sinop yada Uşak limanlarında günde 1 bazen 2 uçağa hizmet veren ATC personeline mi veriyor ?

    Cevapla
  159. Kanadı kırık güvercin siz her gün kuleye zaten kum torbası ile kum taşıyorsunuz ?Allah’tan İngilizceniz var zaten yoksa ne yapacaktınız ?

    Cevapla
  160. 3 yıl önce

    murat olmamış fitnelikte dünya birincisidir.Aman dikkat edin herkese iftira atar.

    Cevapla
  161. Dhmi de bulunan herkesin bir görevi var dhmi bir zincir halkası gibidir herkezi halka olarak algılarsan bir halka koptuğunda halkanın tamamı görevini yitirmiş olur.O yüzden kendinizi yalı çocuğu gibi görmekten vaz geçin.

    Cevapla
  162. Bilgiye aç olan beyfendi merak etme ARFF zaten dava açmış durumda ICAO nun dökümanlarını hepsini Türkçeye çevirerek hatta.Gerekli tüm bilgiler verilmiş durumda zamanında yapılan yanlışı dhmi babanızın çiftliği gibi kendinizden başka kimsenin olmadığını görüyor gibi hareket etmekten vaz geçin ARFF elinde bulunan sadece Ateş1 için notam çekse o havalimanına uçak inmez kimsenin cebinizdeki parada gözü yok adelet istiyoruz o yüzden adeleti sağlayacağız hukuk mücadelesi ile gerekiyorsa o şekilde ☺️

    Cevapla
  163. 3 yıl önce

    Ben bir kuleci olarak diyorum ki , mangalcılar asgari ücret alsın . Ben çatır çatır ingilizce konuşurken siz doğru düzgün Türkçeyi bile konuşamıyorsunuz. Özellikle kut ören liler…

    Cevapla
  164. Olması gereken en öncelikli iş kurumun dhmi a.ş. & seyrüsefer genel müdürlüğü olarak ikiye ayrılmasıdır. Arff & apron & bilimum hiçbirşeyden memnun olmayan her birim karpuzun diğer tarafında kalmalıdır. Ülke standartlarının çok üstünde maaş alan itfaiyeci, şoför vs maaş&zam beğenmiyor. Sizi atco maaşı değil ancak pilot maaşı memnun eder. Gerçi onu alsanız daha fazlasını istersiniz. Karpuz en kısa sürede bölünmeli. vesselam.Ben yorumlarda göremedim atc ile aynı maaş olmalı yazılı tek bir yorum. Bu güne kadarda hiç bir personelden bu tarz bir beyanda duymadım ve okumadım siz nerden bu kanıya vardınız yada bir yorum varsa gösterir misiniz ?

    Cevapla
  165. 3 yıl önce

    Olması gereken en öncelikli iş kurumun dhmi a.ş. & seyrüsefer genel müdürlüğü olarak ikiye ayrılmasıdır. Arff & apron & bilimum hiçbirşeyden memnun olmayan her birim karpuzun diğer tarafında kalmalıdır. Ülke standartlarının çok üstünde maaş alan itfaiyeci, şoför vs maaş&zam beğenmiyor. Sizi atco maaşı değil ancak pilot maaşı memnun eder. Gerçi onu alsanız daha fazlasını istersiniz. Karpuz en kısa sürede bölünmeli. vesselam.

    Cevapla
  166. 3 yıl önce

    Eurocontrol tarafından tüm tazminatın hava trafik kontrolörlerine ödendiği, ancak kurumdaki herkese bölündüğü bir yerde teşekkür edeceklerine devamlı problem çıkartanlara selam olsun. Aradığınız adaletin temellerini araştırmanız ümidiyle …Hükümet hakkınızı almanızı engelliyor sizin söylediğinize göre. Bununla ilgili bir dava açtınız mı ?Eurocontrol bu tazminatı radar sistemlerinde hava sahamızı kontrol etmek için çalışan ATC personeline mi veriyor yoksa Sinop yada Uşak limanlarında günde 1 bazen 2 uçağa hizmet veren ATC personeline mi veriyor ?

    Cevapla
  167. 3 yıl önce

    İnsan Kaynakları veya memursenli olmak yeter hülle ile Müdür, müdür yrd, şef olmak çok kolay sendika hak arayacağı yerde atama ile uğraşıyor. Bu tebaa için. Kul hakkı yemeye alışık bir anlayış ve grup olduğu için Arff, Güvenlik ve diğer gruplardaki hak kayıpları kimsenin umrunda değil. Umurlarında olan tek şey makam mevki yüksek maaş ve yandaş ataması yapmak sizde bir gün o makamdan gidersiniz yada emekli olursunuz. Makam ve mevkiler kimseye kalmaz milletin ahını almayın yeter.

    Cevapla
  168. 3 yıl önce

    aşağıda biri yazmış”Mesela aynı kurumda çalıştıkları halde mübaşir savcı ile aynı maaşı almıyor”yazmışmübaşire amiri konumundaki savcıdan fazla tazminat veriliyor mu mesela ? veya mübaşire aynı kurumda maaşı yaklaşık aynı olan başka bir ünvandan 3-4 kat fazla tazminat veriliyor mu ?

    Cevapla
  169. 3 yıl önce

    Admin de o yolun yolcusu anlaşılan zoruna giden yorumları da siliyor güzel :)

    Cevapla
  170. 3 yıl önce

    Eurocontrol tarafından tüm tazminatın hava trafik kontrolörlerine ödendiği, ancak kurumdaki herkese bölündüğü bir yerde teşekkür edeceklerine devamlı problem çıkartanlara selam olsun. Aradığınız adaletin temellerini araştırmanız ümidiyle …

    Cevapla
  171. 3 yıl önce

    Murat olgun kim bilmemde Tümer en fazla yemekhaneden kantine oradan odasına oradan accye geliyor bunlarada harcırah vermiyorlar kendimden biliyorum. Bence servisci Ahmet, kantinci Mehmet, kapıda çekirdek satan abi, cubuktaki dönerci de tazminatı 1. Gruptan almalı onlarda havacılığa hizmet ediyor. Sevgili Arff hedefiniz yanlış akşama kadar cırt cırt kağıt çıkaran Aim le uğraşın, kontrol kalemi tutmayan elektronik ile uğraşın açıköğretim ev ekonomisi bitirip müdür şef olanlarla uğraşın hülleci müdürlerle uğraşın

    Cevapla
  172. Adam “herkes” yazmaktan aciz, Türkçe özürlü haliyle profesör maaşı alacak, hâlâ adalet diye zırvalıyor. Adalet senin bu çapsızlığınla asgari ücretten bir kuruş fazla almamandır.

    Cevapla
  173. 3 yıl önce

    Hayırlısıyla kurum ayrılınca gözü ve gönlü doymayan mangalcı arkadaşlar artık zam almadan yıllarca bekleyince belki biraz şükrederler…

    Cevapla
  174. Arif senin cevap vereceğin yok ben seni aydınlatayım. Öncelikle söylemek istediğim ” ŞEHİR İTFAİYESİ” diye bir teşkilatlanma yok sadece İTFAİYE yada Belediye İTFAİYESİ derseniz daha doğru bir tanımlama olur. Maaş konusuna gelelim bu ay aldığım maaş 7,6 benim oturduğum ilçede ” İtfaiye Er ” maaşı (YEMEK , YOL VE BÜYÜKŞEHİR GEÇİM YARDIMLARI OLMADAN ) 7,4 dur. 200 tl fazla maaş almam canınızı bu kadar sıkmasın. İs-demir yada büyük fabrikalarda benden iyi maaş alan tanıdıklarımda mevcut lafın kısası bilmeden sağdan soldan duydunuz şeylerle bir yere varamazsınız. Ne zaman bir yerde tazminat konusu açılsa belli birimde çalışanlar savunmaya geçiyor. Yok ARFF böyle yok Kapıda duran adamlar bizlerin maaşlarını Kurum ödüyor diye biliyoruz eğer siz ödüyorsanız vermeyin yada ” bize verilmesi gereke parayı sizlere veriyorlar ” diyorsanız da hakkınızı arayın mahkeme falan ne gerekiyorsa yapmalısınız.

    Cevapla
  175. 3 yıl önce

    Şöyle bakıyorumda Arff ye sallıyor. Ulan armutlar özellikle şu Siz Kimsiniz adlı şahıs sana kim veriyor Arff nin aldığı maaşı sorgulama hakkını. Sana kim veriyor yüksek okul, lisans ayrımını yapıp sorgulama hakkını. O uçakta bir yakının olsa arff nerde diye bağıracak ilk kişi sensin. Bu Arff çalışanları o kadar onurlu ki senin gibi insanın yardımınada koşar ama sen bu yazdığın yazıdan utanmazsın. Büyük ihtimal ya kulecisin ya aimci yada sendika yalakası Arffci her neysen artık haddini bil. Çıkıp insanlar karşısında konuşamıyacağın lafları burdan konuşma. Bizim ne kulecinin nede bir başkasının aldığı maaaşta gözümüz yok ama senin gibi doymaz insanların Arff nin aldığı maaşda gözü var. Neyse sıfatını söylede maaşımdan maaş bağlıyım sana. Belki gözün doyar. Ha bide şu tokat yiyecekler diyen edepsiz senide bura dahil ediyorum.

    Cevapla
  176. 3 yıl önce

    Böyle bir haber yapmak, kime neye hizmet ediyor acaba? Hangi kurumda herkes farklı iş yapıyorken aynı maaşı alıyor? Ocak artışıyla 4000 lirayı bulacak zamdan memnun olmayanlar bıraksınlar Atc olsunlar (olabiliyorlarsa). Olamıyorlarsa da daha fazla konuşmasın, elmayla armudu birbirine karıştırmasınlar.

    Cevapla
  177. 3 yıl önce

    Siz hepiniz Boğaziçi mezunı ingilizcesi muazzam olan tiplersiniz değilimi!! Unutmayın ki dışarda iş bulamayan orman mühendisi ziraatçı vs ile doluingilizveyi cin ali gibi konuşan adam dolu aranızdakendinizi elit bir kesin olarak görmekten vazgeçin

    Cevapla
  178. 3 yıl önce

    Neyse inşallah kurum ayrıldıktan sonra gittiğiniz yerde hakkınızı alırsınız, eşitsizliğe bizde karşıyız. Mesela aynı kurumda çalıştıkları halde mübaşir savcı ile aynı maaşı almıyor, ya hastabakıcı doktor arasındaki uçurum, olmaz arkadaşlar haklı, sendika hemen istifa etmeli…. TAv özel güvenlik DHMİ güvenliğin üçte biri maaşla neden aynı işi yapıyor.yazmış birisi ona cevap olarak;ama mübaşire maaşı yaklaşık olarak aynı olan katipten 3-4 kat fazla tazminat verilmiyor veya amiri konumundaki savcıdan daha fazla tazminatta verilmiyor.

    Cevapla
  179. 3 yıl önce

    Yok mu şu dingil ulan vs gibi düşük klasmanda yazı yazan 2 lik terbiyesize haddini bildirecek. Terbiyesiz seni.

    Cevapla
  180. BİRİDE ŞU ZİRZOPLARA DEMIYOR KI ARFF EŞİTLİK DEĞİL ADALET ISTIYOR DIYE GRUPLANDIRMAYI KIM YAPTI NEYE GORE YAPTI DIYE ITFAIYEYE SELAM ILE GIRILIYORDU IKI YILLIK DEGIL 4 YILLIK ARFF MEMURLARI DA VAR BEYNINIZI KULLANIN KIMSENIN SIZIN CEBINIZDE GOZU YOK AMA DAGILIM ADALETLI OLSUN ISTENIYOR HEPSI BU KAPATIN ÇENENIZI O YUZDEN..

    Cevapla
  181. 3 yıl önce

    Siz 5. Gurubu bile hakketmiyorsunuz…

    Cevapla
  182. 3 yıl önce

    Anammm. Ortalık sel olmuş ağlayanlardan.

    Cevapla
  183. 3 yıl önce
    Cevapla
  184. 3 yıl önce

    Kendini zeki tek sanan 1. gruptakiler çıksın kasiyo biz önünden geçerken alınmadık bu kuruma ;)

    Cevapla
  185. 3 yıl önce

    Ne tazminati kardesim A.A.S tamamen algi operasyonu..

    Cevapla
  186. 3 yıl önce

    Lavuga bak. Aklı yok Fikri var ”siz havacılığa hizmet etmiyorsunuz” kuş beyinli havalimanında bulunupta havacılığa hizmet etmemek nedir. Ama suç sende değil Size bu fikri veren karaktersiz de.

    Cevapla
  187. 3 yıl önce

    3.grup harici çoğu birim oturmak yerine atom parçaladığı için yüksek alıyor. ??

    Cevapla
  188. 3 yıl önce

    Genel mantık ve beklentinin “Tüm çalışanlar aynı parayı alsın.” olmadığını anlamanız lazım önce. Kendinizce küçük düşürücü cümleler kurarak, ARFF birimini küçümseyerek bir yere varamazsınız. İstenilen şey hakkaniyetli bir düzenlemedir. ARFF memuru olarak hiç bir zaman isteğim bir başka kurum çalışanının parasının düşürülmesi, pozisyonunun alçaltılması, haklarının azaltılması gibi bozgun ihtiraslara sahip değilim. Okul mezuniyeti olarak tekniker, iş yapısı ve içeriği bakımından da teknik bir iş olduğunu savunuyoruz. Kurum içindeki ayarlanmış olan mevcut durumun tekrar düzenlenerek, atıl durumda kalmış olan 3. grubun dağıtılarak daha uygun bir pozisyona getirilmesi fikrini savunuyoruz. Tepkimiz sendikalara ve sendikacılaradır; kötü söylemlerinizle ortalığı kızıştırarak birimleri birbirine düşman hale getiriyorsunuz. Son cümleyi düşünmeden konuşan, ARFF dahil bütün birim çalışanlarına söylüyorum.

    Cevapla
  189. 3 yıl önce

    Arif isimli şahıs sen yok mangaldı bilmem neydi diyerek ne demeye çalışıyon adalet filan diyerek sanki Arff için adalet istiyormuşun gibi yazmışın ama mangal falan diyerekte başka emellerin oldunu belli etmişin ama biz bunu yemeyiz sen gerçek Arff deyilsiz bizim hakkımızı savunmak yerine kıt aklınca bizimle mangal filan diyerek gırgır geçmeye çalışıyon ama bak biz bunu anlarız hadi başka kapıya

    Cevapla
  190. Aşaaģada dingilin biri 12 bin alcaklar ama hala isyan ediyolar yazmış kardeş sen hayırdır isyan tesbit sensörümüsün adam ol akıllı ol ulan pilotun hostesin bilmem neyin aldı çuvalla para size batmıyoda bi sıkıntı oldunda her kezin canını kendi canını ortaya koyarak kurtarcak kahramanların aldı 12 binmi batıyo ayıp be ayıp bırak 12 bini biz daha fazlasını hak ediyoruz bizim kurumda dandik evrak işi yapan masabaşı memur bile bizden çok alcak

    Cevapla
  191. 3 yıl önce

    Memur-Sen kendi üyeleri arasında bile ötekileştirmeye giderek en büyük hatayı yaptı yetmedi .Kendi üyelerinin arasında liyakatları uygun olanları bizden değil diye ekarte etmekten Genel müdüre fitnelemekten geri durmadı.Murat Olgun ve Tümer in fikir ve tavır ve niyetlerini çalışan taşra daki dahi bilirken bakanlık genel müdür uyuyormu? Neden gözleriniz kapalı Bu güzide kurumu bu kadar yıpratmaya neden gözyumuyorsunuz kurumumuzu temizleyin bu pisliklerden artık Genel müdürüm sahaya inin personelinizi tanıyın Kurum yardımcı ve daire bşk karınızdan ibaret değil Murat Olgun değil bu kurumu ayakta tutan Genel müdürüm kurumunuza sahip çıkın ! Farkınızı görmek istiyoruz artık Allah rızası İçin

    Cevapla
  192. 3 yıl önce

    Şükretmesini bilin diyip işin içinden çıkmaya çalışan ahmaklar yüz yüze konuşalım bu durumu. Yüz yüze konuşalım ki o tazminatı hakediyor muyuz haketmiyor muyuz gösterelim size.

    Cevapla
  193. 1500 TL zam alıp isyan eden bir tek bunlar vardır. İyice simardilar yakında tokat yiyecekler . Bunlar saniyor ki sendika artışı yaptı istek tepeden geldi ayrılmadan önce son kıyak çekildi sonra güle güle diyecekler . Su olayı ana habere fox a çıkarmak lazım 1000 lira zamma isyan ediyorlar diye bakalım sonra ne yapacaklar merak ediyorum 2 yıllık mezunu adam 12 bin lira alacak ama isyan ediyor bunun acısı çok kötü çıkacak

    Cevapla
  194. 3 yıl önce

    Belden aşağı vurmak,üslupsuzluk,iftira..her türlü çirkinlik var bu yazıda.Yazik!İhtirasin dili bu demek

    Cevapla
  195. Arif Şehir itfaiyeleri ne kadar maaş alıyor ?

    Cevapla
  196. 3 yıl önce

    Neyse inşallah kurum ayrıldıktan sonra gittiğiniz yerde hakkınızı alırsınız, eşitsizliğe bizde karşıyız. Mesela aynı kurumda çalıştıkları halde mübaşir savcı ile aynı maaşı almıyor, ya hastabakıcı doktor arasındaki uçurum, olmaz arkadaşlar haklı, sendika hemen istifa etmeli…. TAv özel güvenlik DHMİ güvenliğin üçte biri maaşla neden aynı işi yapıyor

    Cevapla
  197. 3 yıl önce

    Sabahtan akşama mangal partisi yapıp, akabinde yediklerini voleybol oynamak suretiyle erittikten sonra sıcacık yataklarında horlaya horlaya uyuyan, kalan boş zamanlarında da “AtC lerle makasımız yine açıldı” diye ağlayan yangın söndürücü arkadaşlar: İnşallah kurum bölünür de ayda 5k maaşla belediye itfaiyesinde gerçek işinizi yaparsınız.

    Cevapla
  198. 3 yıl önce

    Kurumun iyice çivisi çıkmış. Dur bakalım ne zaman takacaklar…

    Cevapla
  199. Mangal başında adaled, voleybol maşında eşidlik

    Cevapla
  200. 3 yıl önce

    NOLDU İTFAİYECİ DOSTU AİRLİNER? MANGAL PARTİSİ YAPTIKLARINI YAZMAM ZORUNUZA MI GİTTİ. ELBET BİR GÜN KURUM BÖLÜNECEK, SİZDEN DE, MANGAL VE VOLEYBOL PARTİLERİNİZDEN DE KURTULACAĞIZ. KUDURUN.

    Cevapla
  201. 3 yıl önce

    Sabahtan akşama mangal partisi yapıp, akabinde yediklerini voleybol oynamak suretiyle erittikten sonra sıcacık yataklarında horlaya horlaya uyuyan, kalan boş zamanlarında da “AtC lerle makasımız yine açıldı” diye ağlayan yangın söndürücü arkadaşlar: SİZ İFLAH OLMAZSINIZ. İnşallah kopardığınız boş yaygara neticesinde kurum ayrılır da belediye itfaiyesinde 5k’ya yangından yangına koşarsınız…

    Cevapla
  202. 3 yıl önce

    FETÖ ülkeyi bölemedi ama sevgiMurat olgun

    Cevapla
  203. 3 yıl önce

    Köyü sel basmış birileri ördek didileme derdinde atomun parçalanmasına yardımcı olduğunuz için tskler daha yabancı dili dogru düzgün bilmiyorlar kalkmışlar siz kimsiniz diyorlar valla bende merak ediyorum siz kimsiniz ??

    Cevapla
  204. 3 yıl önce

    Bence en büyük haksızlık sağlık sektöründe ;aynı kurumda çalıştıkları halde hasta bakıcı doktor kadar maaş almıyor , sendika istifa etmeli…

    Cevapla
  205. 3 yıl önce

    Havalimanı temcilliği yapan enayi arffciler düşünsün azda

    Cevapla
  206. 3 yıl önce

    O değilde insanlar Türkiyenin yüzde birlik diliminde olsun( zeka), sınavlara girsinler(eğitim) , lisans alsınlar( uluslararası yeterlilik ), sağlık raporu alsınlar ( sağlık), en ufak bir hata veya yanlışta rate düşsün ( risk), elpak sınavına girsin ( yabancı dil) sen kapıda dikil hepimiz eşitiz de …

    Cevapla
  207. 3 yıl önce

    Zaytung haberi gibi..

    Cevapla
  208. 3 yıl önce

    Allah’ın adaleti er geç tecelli etti. Bir sürü insanların hakkını yedin .yüzlerine güldün arkasindan ya bu benim Úyem ben onu iyi tanırım deyip o güzelim kravatinla algı operasyonu yapıp hakkında bir sürü iftira attığın üyelerin mebalini daha fazla çekmek bu dünyada ve ahirette de çekmek nasip olsun hak yiyerek insanları kurumda itibarsizlastirmanin bedelini ödemek sana nasip olsun. Sınıfsal ayrım yaparak beyefendi namaz kilinca günahları af ola denilince günahlar af olmuyor.namaz ile kul hakkını karıştıran bugünün yarınini hedaplamadin galiba. Herşey sana haram olsun.

    Cevapla
  209. 3 yıl önce

    Aynı işi yapan kurumda büyük haksızlık demiş arkadaş , senle aynı işi yapan Anfa güvenlikteki çalışanlar senin üçte birini alıyor haksızlık var desene

    Cevapla
  210. 3 yıl önce

    Ankara itfaiyesinde görevli personel 5000 TL alıp oturak görmezken, yıllardır tek bir olaya müdahale etmemiş personel aldığı 2 katı maaşı az buluyor. Aldığı parayı hak edip etmediğinin vicdani muhasebesini yapamazken , beddua ediyor ne acı. İşin komik tarafı itfaiyeci ve güvenlikçi havacılık tazminatı alıyor ne alakaysa …neyse az kaldı özelleştirmeden sonra gittiğiniz yerde alırsınız hakkınızı inşallah

    Cevapla
  211. Ne rezil adamlarsınız, ne kadar alçak bir seviyeniz var. Sahip olduğunuz meziyetlerle aldığınız maaş arasında uçurum var. Nerde görülmüş güvenliğin polisten askerden daha çok maaş aldığı? Havadaki uçakla alakalı tek bir fikri olmayan adamlar havacılık tazminatı ile zengin ediliyor ve hala doymuyor. Şükürsüz cahiller.

    Cevapla
  212. 3 yıl önce

    Arff şefi sıradan vasıfsız memur kadar maaş alacak artık.

    Cevapla
  213. 3 yıl önce

    Adı üstünde 3. Grupsunuz bunu kabul etmeyin öncelikle

    Cevapla
  214. 3 yıl önce

    ARFF derneğini öncelikle kendi şeflerini düzgün seçseydi. Hepsi dernekçilerden seçildi. Ona susanlar bugün hak aramaya nasıl yüz buldularsa artık. Bu onlara müstehak

    Cevapla
  215. Neden şehir itfaiyesinde çalışanlar arff kadar maaş almıyor? Onlar da gruplara dahil olmalı.

    Cevapla
  216. grup kendini ilah görüyor. 2. Grup da artık tepeden bakmaya başladı halbuki onlar da haksızlık içinde kalmışlar. ARFF derneği de kendi adamlarını şef etme derdindeydi sadece. Sonuç buna sebep herkes. Hepimiziz.

    Cevapla
  217. 3 yıl önce

    Muhtemelen sen ziraat fakültesi su ürünlerinden mezun olup sonradan sektöre giren bir aşağılık kompleksi olan bir mahlukatsınunutma yerde temizlik yapan bir şahıs bir havacılık emniyetinde rol oynar

    Cevapla
  218. 3 yıl önce

    Adalet yerini bulacak. Hava Trafik Kontrolörleri sayesinde alınan bu tazminat yalnızca hava trafiğe verilecek. Az kaldı sabredin.

    Cevapla
  219. Aklınızca operasyon mu çekiyorsunuz arifler? İddialarınızı ispat edemezseniz bu iş bir tarafınızda patlar uyarayım. Bakalım kazanan kim olacak.

    Cevapla
  220. 3 yıl önce

    Kötüsün kötü öleceksin

    Cevapla
  221. 3 yıl önce

    Meteorolojide havacılık tazminatı alıyor.Meteorolojide 1.grup 2.grubun 1.5 katı alırken DHMİ de 1.grup 2.grubun 3katı tazminat alıyor.meteorolojide 1.grup 3.grubun 3katı alıyorken DHMİ de 1.grup 3.grubun 4katı tazminat alıyor

    Cevapla
  222. 3 yıl önce

    Yazılan yorumları silmeyin. İşinize gelen yorumlar kalsın diğerleri silinsin. Arff güvenlik apron. Bunların bu tazminatı alma hakları yoktur. Haketmedikleri tazminatı alıp bi de doymamaktadırlar.

    Cevapla
  223. 3 yıl önce

    Aynı bu iki zat gibi Samsun Çarşamba Havalimanında da var iki tane yönetimde.Birisi Müdür yardimcisi birisi de piyasayı kendine bağlayan Malzeme Memuru.Samsun Çarşamba Havalimanıni babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar.Yaptiklarini buradan yazsam sayfa yetmez.Acilen bu iki kişinin de yönetimden alınması gerekiyor.Sendika gücünü kullanarak Havalimanini istedikleri gibi yonetiyorlar.Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz.Guzide kurumumuzu Memur-sen kişilestirerek adamına göre muamele yaparak memuriyeti çocuk oyuncagina cevirdiler.

    Cevapla
  224. Arff yi küçümseyen Murat olgun belanı bulursun inş

    Cevapla
  225. 3 yıl önce

    Yıllarca insanlara iftira attın öyle böyle söyle sen kimsin anlat hele bize. Kendi uzerindeki pisliği millete dağıtmak için ,kendini gizlemek insanlara iftira atmak. Aha o Mahmuda söyle fasık kimmiş görsün ?

    Cevapla
  226. 3 yıl önce

    Murat olgun denen derini Allaha havale ediyorum.rabbim canından çıkarsın o fesatlıklarını.ettiklerini bulur inş

    Cevapla
  227. 3 yıl önce

    Kim havacı da havacılık tazminatında mutsuz son oluyor burada? Bahsedilen birimlerin havacılıkla alakaları kadar zaten bulundukları grup. Şükretmesini öğrenin önce.

    Cevapla
  228. 3 yıl önce

    Maaş farklarının kapanması gerektiği fikrini size kim veriyor. Hiçbir ülkede eşi benzeri örneği olmayan bir düzenle tazminat alanlar, bir de daha çok isteyip eşit maaş mı istiyor. Almaması gereken tazminatı alan birimler ne hakla adaletsizlikten bahsediyor. Siz kimsiniz de insanları shgmye kapak attı servetine servet katıyor diye itham ediyorsunuz. Arff ve güvenlik haketmediği tazminatı aldığına şükredip otursun. Dışarda hakimin savcının almadığı maaşları hiçbir iç yapmadan alıyorlar. Hak adalet anlayışınız bu mu sizin. Sizlere inat gidip malum sendikaya üye olacağım.

    Cevapla
  229. 3 yıl önce

    İhanet Adamların içine işlemiş, can cankeseni çalarken pofpoflayıp bölüşürken dövenler şimdi bir sendika yönetiminde. Tümer, Kenan, Murat, uslu hepiniz oradaydınız. Canı gönderdiniz hala oradasınız.

    Cevapla
  230. Apron ve arff nin ilk başta kendi içlerindeki hastalıklı, zihniyetlerden arınması gerekmektedir, onlarla bu yolda beraber olmak hiç bir kazanım sağlamaz. Kendi içlerindeki facebook gurubunda dahi eleştirilere katlanamayan insanlarla bir yere varılmaz.

    Cevapla
  231. 3 yıl önce

    Ulaştırma bakanlığına bağlı tüm kurum üst düzey yöneticileri bu sendikacılara itibar etmemeleri gerekir. Ayrıca tüm kurumlarda ciddi bir yapılanma içindeler, malum sen üyesi olmayanın hiç bir işi yürümediği gibi asla terfi edemiyor. Sayın bakanın bu işe bir çözüm bulması çok acil ve elzemdir.

    Cevapla
  232. 3 yıl önce

    Derhal istifa etmelidir bu şahıslar

    Cevapla
  233. 3 yıl önce

    Bu sendika kimin için var!mutlu azınlık içinmi!!!selo nun açtığı yolda talebesi devam ediyor!tam bir bölme taktiği!seçim öncesi memur sen in yönetimini ali başkanı zora düşürmek için büyük bir atak!yoksa kenan Başkanlığıma oynuyor can a yaptığını bunadanı yapacaklar kenan murat

    Cevapla
  234. 3 yıl önce

    Aynı işi yapan bir kurumda bile böyle büyük ayrımcılık ancak adi ce hem sendkayı hem iktidarı hem kurumu zora düşürecek bir zihniyet ile oluro da o malum zihniyet ile

    Cevapla
  235. 3 yıl önce

    Sefa abiallah razı olsun sesimizi duyurdunızbu büyük haksızlık hepimizi mahvettiallah bırakmasın sebep olanlara

    Cevapla