featured

Dericiler 3.Havalimanı'nı İstedi

Dericiler gözünü 3.Havalimanı’na dikti. Sektör, Zetinburnu, İkitelli ve Merter’deki sıkışmış durumdan kurtularak 3. Havalimanı etrafında yeni bir deri kompleksi ile dünyaya açılmak istiyor.

Türkiye’nin önemli ihracat üretimine sahip olduğu deri sektörü gözünü 3.Havalimanı ve çevresine dikti. Zeyinburnu, İkitelli gibi bölgelerde sıkıştığı yerden kurtularak dünyaya açılmak isteyen deri sektörünün oyuncuları ilk etapta 100 milyon yolcu taşıyacak 3. havalimanını hedef seçti. Rusya sonrası alternatif pazar araştırmasına başlayan sektör Amerika, Japonya, Çin gibi pazarlara girmek için yeni stratejiler oluşturmaya başladı. Bu kapsamda dünyaya açılmak isteyen sektörün oyuncuları İstanbul’u dünyada önemli bir hub haline getirecek 3. Havalimanı’nın içinde veya yakınında olmak için çalışmalara başladı.
Rusya pazarı yüzde 50 daraldı
Rusya pazarındaki son duruma değinen Şenocak, “Ocak – Aralık 2015 döneminde Rusya’ya ihracatımız nerdeyse yüzde 50 düşerek, 235 milyon dolara geriledi” dedi. Rusya’daki olumsuz tablonunsadece son dönemdeki siyasi sorunlardan kaynaklanmadığını belirten Şenocak “2013 yılından itibaren dünyadaki parasal daralmadan petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı Rusya’da bir gelir kaybı oldu. Bu nedenle Rusya pazarında sektörümüz ürünlerinde ciddi bir talep daralması yaşandı” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 yıl önce

    Bana göre son derece saçma bir talep. Hele hele 3. Havalimanı civarında ÜRETİM de YAPACAKLARSA!… Dertleri (hesapta) yakın bir yerde üretim yapıp fabrika-kargo havalimanı arasındaki nakliye ücretinden mi tasarruf etmek? Mevcut maliyetlerini kontrol altına alsınlar, giderlerini sabit tutmaya çalışssınlar… IGA ve yakın çevresini “pis ve kokulu” bir üretim merkezi haline getirmek, neyin aklı? Ha, öyle tertemiz üretim yapacaklarsa onu yapabilmenin belki yöntemleri vardır ama öyle temiz ortamları oluşturup devam ettirmenin de maliyeti vardır!… Bunun hesaplarını yapıyorlar mıdır, acaba?

    Cevapla
  2. 9 yıl önce

    Zafer Havalimanı bu işler için yapıldı. Üretim, fuar alanını, dizayn-moda merkezini ve satışını orada yap. Zaten o bölgeden hammaddeni temin ediyorsun.
    Bu sayede tersine göç olur, istihdam yaratirsin. bu sayede atiginizi da ürettiğiniz yerde bırakırsınız. Yeter kimyasalları Marmara ya akittiginiz .

    Cevapla