featured

DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRMEK…

 
Değerli okurlar, Elazığ merkezli deprem ülke gündemini değiştirdi. Son bilgilere göre 35 yurttaşımızı kaybettik. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tür felaketler turnusol kağıdı gibidir. İster, kişi, ister kurum ister kamu ister özel sektör olsun herkesin gerçek yüzü ortaya çıkar.
BAY HAMDİ’NİN GÖBELİ…
Ülkemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle bir deprem ülkesidir. Hatırlarsınız bundan 8 yıl kadar önce yine aynı bölgede Van depremi yaşanmıştı. Deprem sonrası THY’nin ne yapacağı merak ediliyordu. THY’nin başındaki bay Hamdi bu konuda çok hassas(!) davranmıştı. Deprem 23 Ekim 2011 saat 13:41’de olmuş, bay Hamdi hemen bir açıklama yaparak “Yarın uçak biletleri konusunda Van’a özgü çalışmamız olacak.Kurumsal bir şirket olduğu için pazar günü karar çıkartılması mümkün değildir.” demişti. Öyle ya, her ay bir çuval para alan, altlarında şirketin son model arabalar verdiği, hepsinde akıllı telefon olan yönetici tayfası kimbilir nerelerdeydiler? Bunları toplamak o kadar kolay (!) değildi. Bay Hamdi yönetici arkadaşlarının pazar pazar keyfini bozmak istememişti anlaşılan ! Diyeceksiniz ki, ne var canım ertesi gün karar almışlardır, 1 günden birşey olmaz. Öyle olmamıştı ama. Bakın Hamdi bey “Van’a özgü çalışmasını” ne zaman açıklıyor? Depremin üzerinden 12 gün geçtikten sonra yani 5 Kasım 2011’de… Ne demiş peki? “16 Kasım’a kadar Van THY uçak biletleri sabit ücretten satılacak.” Bu açıklama üzerine kıyamet kopuyor ve yolcular 200 ila 400 TL arasında aldıkları biletleri paylaşıyorlar. Hamdi bey kızıyor:”Van için bilet fiyatı 104 TL… 1 TL olmaz mı? Olur Ama sponsor olman veya bulman lazım.” Gerçekten efsane bir cevap… İnsanlar sokakta kalmışlar, depremden kaçıyorlar veya Van’daki yakınlarına ulaşmak için İstanbul’dan Ankara’dan uçaklara akın etmişler, THY’nin CEO’su “zarar ederim.” diyor ve bilet fiyatlarını düşür diyenlere “sponsor ol veya bul” diye akıl veriyor.  Daha da ileri gidiyor ve kendisini eleştiren yurttaşlara bakın ne diyor:”Hitler’in propagandasını yapan Göbel’den betersin.Ama yemezler.” Üslubu geçtim, Hamdi beyi yansıtıyor da ben kullanılan örneğe takıldım asıl. Nazi Almanya’sının Propaganda Bakanı Goebbels’i kast ediyor da onu da yanlış yazıyor.
“THY HAYIR KURUMU DEĞİLDİR”
Neyse uzatmayalım, bay Hamdi sıkışınca sonradan havacılık yazarı olan Hakan Çelik’ten yardım istiyor. Zaten bilirsiniz bu gazetecilerin hepsi havacılığı çok iyi bilirler. “Hakan bey bakıp anons eder misin?” çağrısını alan Hakan bey hemen cevabı yapıştırıyor: “İstanbul-Van 69 TL. Sanırım yakıt maliyeti bu. Daha aşağı çekmek kuruma zarar verebilir.” Gazeteci değil sanki THY Akaryakıt Müdürü…İnsanlar ölmüş, perişanlık had safhada, bay Hamdi ve yancısı bay Hakan THY’nin zarar edeceğinden dem vuruyor. Altın vuruşu bay Hamdi yapıyor ve THY tarihine geçecek o veciz ifadeyi kullanıyor: THY HAYIR KURUMU DEĞİLDİR:  Ahhh Hamdi bey, devr-i iktidarında 12 yıl boyunca kimlere sponsor olduğunu, kimlere beleş bilet verdiğini, aileden,  Çayeli’nden, Karaağaç köyünden kimleri THY ve yan şirketlerine soktuğunu, makam-mevki sahibi yaptığını bilmez misin? Hayır kurumu değil haaa?
ÖNCE 235 DEDİLER SONRA 150’YE ÇEKTİLER…
Bunları niye yazdık? Sebebi Elazığ depreminden sonra THY yöneticilerinin tavrı…THY yönetimi 8 yıl önceki formülüne sarılıyor  ve önce “235 TL sabit ücretle ek seferler düzenleneceğini” söylüyor. Gelen tepkiler üzerine fiyatı aşağı çekiyor ve bilet ücretlerinin 150 TL olarak uygulanacağını açıklıyor. Neresinden tutalım bunu şimdi?
İlk açıklama THY yöneticilerinin niyet ve yaklaşımını göstermesi bakımından ibretlik. Bir felaket yaşanmış ve THY’miz 235 TL olan ücreti sabitlediklerini belirtiyor. Yani “hadi yine iyisiniz, zam yapmıyoruz.” diyor. Sonrasında ise fiyatı 150 TL’ye çekiyor. Demek ki 150 de kurtarıyor sizi. Eee, niye baştan düşürmediniz rakamı? Herhalde eşeği önce kaybettirip sonra buldurma hikayesi… Bilet ücretini 50 TL yapsan ne olur? Batar mısın? Bak sitene koymuşsun işte, Avrupa’da en az 10 noktaya 110-120 dolara bilet satıyorsun. Millet gezecek diye indirim yapıyorsun, can derdindeki insanlara gelince düşünüyorsun. Gerçekten ayıp.
Hep diyoruz ya, bay Hamdi gitti ama fikirleri hala iktidarda…
 
 
 
 
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Ali olmaz veli olur hamdi olmaz mamdi olur.Thy 18 yıldır ülkemiz gibi kötü yönetiliyor.Torpil,hemşehricilik ve particiliğin olduğu yerde iyi ve doğru ne olur ki? Bu iktidarın zihniyeti onun gibi havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrendim! diyen adamları thy gibi devlet kurumlarına yönetici yapmak. Benim adamım olsun isterse çamurdan olsun. Yani bu kafa değişmedikçe isimler farklı olsa ne aynı olsa ne. Hal ortada ama ders almıyorlar,almak da istemiyorlar.

    Cevapla
  2. Ona buna sponsorluklara,reklamlara, yandaşlara para ve bedava bilet var kendi insanına niye yok eyyy isminde Türk olan ama Türk olmayan thy ? Yarısı kamu olup da vatandaşına deprem gibi bir felaket karşısında parayla bilet satan dünyada thy’den başka kim vardır acaba? Güya dini bütün adamlar ama iş paraya ve şatafata geldi mi musluklar kendilerine açılıyor başkalarına kapanıyor. İtibardan tasarruf olmaz diyorlar iyi de itibar,vatandaşına verdiğin değer,onlara sunduğun refah düzeyi yüksekliği,adalet ve eğitim kalitesi ile olur,500 milyon dolarlık uçakla,maybachla,reklamla,populizmle, milleti 50 sene borçlandırıp,garantilerle paraları betona saçmakla olmaz.

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Türkiye güçlü ülkedir ayağına hava için bedavaya Somali’ye bilmem nereye thy yardım uçaklarını kaldırıyorlar,elin adamını,işidciyi,teröristleri bedava thy ile taşıyorlar,feto ve yandaşlarının,cemaat ve tarikatlerin kargolarından para almıyorlar ama iş deprem gibi bir felaket anında kendi insanına geldi mi para istiyorlar. Önce toplanan deprem vergileriyle yol yaptık deyip sonra vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmadı diyen,deprem kuşağında olan şehirlerdeki binalarda doğru düzgün denetleme yapmayan,ilave kat hakkı vermeyen,kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm yapan,muhalefetin verdiği deprem araştırma yönergesini değnek partisiyle beraber reddeden,deprem kaderdir yapacak bir şey yok diyerek millet ayazda çadırda kalırken kendileri lüks uçaklara,arabalara binip,saraylarda oturanların torpille thy’ye soktukları hamdi,temel,ilker,bilal gibilerden ne beklenir ki?

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Yillar once yaşanan depremde Alman bir havayolu firmasinin memleketine donmek isteyen kimliginde Erzincan dogumlu oldugunu gosterenlere ucretsiz ucu açik gidiş donus bilet verdigini biliyor muydunuz?

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Ayni ucuslarda Pegasus ne kadara satti acaba? Degerlendirdiniz mi? Deteyli arastirmadiginiz icin bu yaziniz desteksiz kalmis hem de yakisiksiz. Eger ille de ucretsiz olsaydi diye bir yaklasiminiz varsa Pegasus ucretsiz ucurdu THY su kadar ucret talep etti seklinde bir yayin yapmaliydiniz.Ote yandan ucretsiz ucus denilseydi kanimca depremle ilgisi olan olmayan sadece oraya gitmek icin bile ucabilirdi

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Ahmet sen ne içiyorsan söyle biz de kullanalım. Arkadaş özel sektörle niye kıyaslıyorsun? THYnin yarısı devletin. Kamu hizmeti yapacak.Ayrıca sırf bedava diye deprem bölgesine gidecek 5*10 kişi var diye böyle bir uygulama engellenebilir mi? Ne yani Deprem turizmi mi düşünüyorsun? Beşik gibi sallanan, 500 tane artçı şokun yaşandığı yere kim bedava diye gider?

      Cevapla
  6. 5 yıl önce

    YEMEZLER. Gerçekten de kullandığı lafa bakın. Dünya şirketinin YKrl Başkanı diyorlardı bu arkadaş için

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Hamdi bey -Biz bir aileyiz” diyordu. Sonra anlaşıldı, THY ve yan şirketlerinde tam 46 akrabası çalışıyormuş.Adam yalan söylemiyormuş.

    Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Pff. Sayın yazar ellerinize sağlık ama şu saygın büyüklerimizi eleştirmeyelim lütfen. Ekmeğimizden olacağız. Olanlar var biliyorsunuz. Burası Türkiye. Sistem böyle.

    Cevapla
  9. batman :) dünya para verip cocuk animasyonu satın alanlarn fetoyle bağlantıları dicemde yahu sen daha abdden fetoyu ve kaçanları geri toplamadın…hikaye masal okumaya devam

    Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Bir teknisyen abi zamanında şöyle bir sikayetini dile getirdi ülkede tek ben CS kalsam ve gelmez isen şirketin yetkisi düşecek deseler gelirsem en adi o.c demişti neden dedim THY bir Türk şirketi değil demisti kendi vatandasina faydası olmamak için elinden geleni yapıyor demişti zamanla bende bu görüşüne katılır oldum ve istifa ettim lisansı ve tipi alıp aynı sozleri bende soyluyorum…

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    basin musaviri yahya ustun 150 tl yapti ya daha ne yapsin adam bedava mi versin diyenlere, evett bedava versinnnn.

    Cevapla