featured

Denizden ziyade hava için tasarlanan yeni lüks uçan yat tanıtıldı

 

İki balon, her iki taraftan dörder karbon fiber köprüsüyle ana merkezi yapıya bağlanıyor.
Karbon fiber yapının toplam uzunluğu 150 metre, genişliği 80 metre, ana orta güverte ise 80 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde.

Şişirilebilir ana parçalar, aracın gerektiğinde su yüzeyinde yüzmesini sağlıyor.

Yolcular, yemek alanını da içeren geniş bir oturma odasında yolculuğun keyfini çıkarabilir.

Ayrıca her bir balon tarafında yolcular için gökyüzü penceresi manzaralı beş süit ve merkezde 360° manzaralı gemi sahibine ait özel süit bulunmaktadır.

İsteğe bağlı bir ekstra, yerel varış noktalarına uçuş yapmak için yat üzerine bir helikopter pisti de yapılabilir.

Air-Yacht’ın ikiz balonları, ters yönde dönen 8 adet elektrik motoru tarafından tahrik edilen 400.000 m3 sıkıştırılmış helyum içerir.

Ultra hafif pillerden ve güneş panellerinden güç alan araç, sonuç olarak 48 saatten fazla bir süre boyunca maksimum 60 knot hızda uçabilir.

Lazzarini Design Studio “Air-Yacht, toplu taşıma veya turistik amaçlı bir hava gemisi değil, mega yat/havacılık evrimi vizyonuna sahip özel bir mülk sahibi için tasarlandı” açıklaması yaptı.

Bir suya iniş gerektiğinde, Lazzarini şöyle diyor: “Air-Yacht’ın motorlar aşağı doğru döndürülür ve suya inilir. Helyum basıncı azaltılarak ve balast çapa sistemi kullanılarak suda sabit durabilir. Suda sessizce satte 5 deniz mili hızıyla yol alabilir.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 0 swns air yacht 01Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 0 swns air yacht 02Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 0 swns air yacht 12

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir