featured

Deniz Uçağı Tehlike Avında

Türkiye’deki üç deniz uçağından birine sahip olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz uçağı, İzmit Körfezi’nde denetimlerini sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son yıllarda İzmit Körfezi’ni havadan denetleyerek birçok olumsuzluğun önüne geçiyor. Sekapark Marina Kafe’nin hemen yanında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Uçağı alanı, Avrupa standartlarının üzerinde özelliklere sahip. Denizden kıyıya kadar 50 metrelik denizin içinde bir beton pist bulunan deniz uçağı alanından uçak, saatte 300 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor ve 20 bin feet yükseliğe erişebiliyor. Bu da Kocaeli’nin tepeden çok rahat bir şekilde takip edilmesini sağlıyor.

45 DAKİKA BOYUNCA DENETLENİYOR

Havadan denetim yapan ekibin tek işi Körfez’i denetlemek de değil. Deniz üzerindeki denetimin ardından Büyükşehir ekipleri ormanlık alanlar üzerinde de denetim yapıyor. Burada olası orman yangınları erkenden tespit edilip ekiplere bildiriliyor ve büyük felaketlere yol açmadan olaylar engelleniyor. Kocaeli’nin havadan denetimi yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu 45 dakika süre zarfında ekipler hemen hemen tüm fabrikaları, limanları, yakıt gemilerini, ormanları ve seyir halindeki gemileri denetliyor.
(KocaeliGazetesi)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Her şehirde yapsalar bunu keşke…

    Cevapla