featured

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesi yapıldı

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesinde en uygun teklifi, 297 milyon 100 bin avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihale öncesi, komisyon başkanı DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, kısa açıklamada bulundu.

Gönül, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın altyapı inşaatına DHMİ’nin devam ettiğini ve gerçekleşme oranın yüzde 85 olduğu belirterek, “Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi ile birlikte bölgenin özellikle turizm, lojistik, tarım, sanayi ve gıda gibi sektörlerindeki potansiyelinin artacağı öngörülmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Eeeh; yabancıya değil yine bir YANDAŞ‘a gitmiş bu ihale. Tabi şaşırtıcı olan bu değil! Ancak ben bu inşaat işinin bu kazanan Grup’ça yapılabileceği kanaatinde değilim. Hadi diyelim, mucizevi bir şekilde estek-köstek yaptılar; işletmeyi hele hele 25 yıl süresince başarabileceklerine hiç emin değilim. Burada bir emanetçi sultanacılık var da bakalım işin ucu kime, nasıl, ne zaman dayanacak??

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    İlginç bir ihale olmuş… Bundan önceki iptal edilmiş ihaleye katılan IGA’cılar bu sefer hiç katılmamışlar. Geçen ihaleye katılmayan TAV bu sefer katılmış. Bu sefer katılımcı sayısı da 2’den 6’ya yükselmiş. Ve de tabir-i caizse “şapkadan bir tavşan çıkmış”. İhalede en yüksek teklifi veren grup Somali başkentinin havalimanını işletiyor; hatta işletmeyle birlikte burada bir terminal de yapmış ama söz konusu tesis öyle ahım şahım bir terminal değil…PBB vs. yok. Basit, sıradan görünümlü bir yapı. Bana göre bu Grup havalimanı tesisleri (özellikle modern ve gelişmiş altyapıya sahip bir terminal inşaatı) konusunda fazlaca deneyimli değil. Acaba işletme konusunda ne kadar başarılı oluyorlar Somali’de? Zira, işletmeye talip zaten fazlaca aday olmayan bir ülkede, muhtemelen Türkiye siyasi iktidarının teşviki ve herhalde biraz da Türkiye’nin Somali’ye “ricası” nedeniyle oraya yerleşmiş durumdalar; yine de haklarını yemeyelim oradaki inşaat sürecini taahhüt edilenden epeyce önce bitirmişler… Açıkçası, şimdiki görünümüyle içime sinmedi — yatırım/inşaat süresinin (ki 3 fazın ilki imiş) 2.5 yıl olması da bana manidar geliyor. Zira yapılacak ilk faz tesis, daha önceleri (yani 2012’lerdekinin) de en azından terminal olarak bir küsuratı…

    Cevapla