featured

Çorlu Havalimanı’na charter dopingi

Çorlu iş dünyası Rusya ile Türkiye arasında yapılması düşünülen charter seferleri için Çorlu Havalimanı’nın kullanılması konusunda yürütülen projeden umutlu.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerinin düzelmesi akabinde iki ülke arasındaki charter seferleri için Çorlu Havalimanı’nın kullanılmasının planlandığını belirterek, bu tercihin en önemli sebebinin İstanbul’daki trafik yoğunluğu olduğunu söyledi.
Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre; proje üzerinde çalışma yapan Rus yetkililerle Çorlu’da görüştüklerini vurgulayan Sülün, konunun bir aya kadar netleşeceğini ifade etti.
Rusya’nın proje kapsamında Çorlu’da bir alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığını kaydeden Enis Sülün, “Rus yatırımcıları ve vatandaşları bölgeye yönlendirilecek. Odamız Rus girişimcilere destek verecek.
Gerçekleştirdiğimiz takdirde proje Çorlu’ya büyük ivme kazandıracak ve bölge esnafına çok faydalı olacak.
Daha tam net olmamakla birlikte gerçekleşeceğine inanıyorum. Net karar alındıktan sonra siyasi tabanı da arkamıza almayı planlıyoruz” diye konuştu.
Projenin havaalanının kullanımını olumlu etkileyeceğini belirten Sülün, havaalanının aktif olabilmesi için sanayinin buraya yerleşmesi gerektiğini dile getirdi. Havaalanının şu anda sadece Ankara seferleri yaptığını belirten Sülün, “Yaz sezonunda Antalya, İzmir gibi şehirlere sefer düzenlemeyi düşünüyorlar ama hayata daha geçmedi” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir