featured

Çin'in en büyük dördüncü havayolu şirketi CEO'su fotoğraf çekerken öldü

Çin’in en büyük dördüncü havayolu şirketi HNA Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Wang Jian, Fransa’da çıktığı tatilde fotoğraf çekerken 10 metrelik duvardan düşerek yaşamını yitirdi
25 yılda dünyanın en kalabalık ülkesinin dördüncü büyük havayolu şirketi olan HNA Group’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Wang Jian, Fransa’da çıktığı tatilde yaşamını yitirdi.
Polis kaynaklarının Reuters ve AP Haber Ajansları’na verdiği bilgiye göre Wang, salı günü Fransa’nın güneyinde yer alan Bonnieux adlı köyde manzara fotoğrafı çekmek üzere bir duvara tırmandı. Ancak istediği görüntüyü alamayan Wang, ikinci seferinde 10 metrelik bir duvarı denedi. Dengesini kaybederek düşen 57 yaşındaki CEO,  tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
HNA’nın Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Wang’in ailesi ve arkadaşlarına baş sağlığı dilenirken, “Bugün, rol modelimiz ve kıymetli liderimizin kaybının derin yası içerisindeyiz. Kendisinin vizyonu ve değerleri onu tanıma şansına erişmiş ya da hayatlarına dokunduğu herkese yol göstermeye devam edecektir” denildi.

HER ŞEYİ ALAN GRUP HNA

1993’te Çin’in güney adası Hainan’da kurulan HNA, son yıllarda adından söz ettiren büyük satın almalarla başta havacılık olmak üzere, lojistik, turizm, gayrimenkul ve perakende gibi birçok farklı sektöre yayıldı.
Deutsche Bank’tan Hilton’a, Swissport’tan Frankfurt Hahn Havalimanı’na kadar bir çok şirkete yüksek miktarda yatırım yapan HNA Group, Çin devleti tarafından ikaz bile edildi.
Dünya genelinde 110 bin çalışan sahip şirketin yıllık cirosu 25 milyar dolar.
2015 yılında 2,8 milyar dolar ödeyerek dünyanın en büyük yer işletme ve kargo handling şirketi olan Swissport satın alan HNA Group, aynı yılın sonunda Brezilya’nın düşük maliyetli taşıyıcısının yüzde 23,7 hissesine sahip olmuştu.
Aynı dönemde İrlandalı uçak kiralama firması Avolon Holdings de, 2,5 milyar dolar karşılığında HNA çatısı altına girmişti.
2016’da Avustralya’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Virgin Avustralya’ya ortak olan Çinli şirket, aynı yılın Kasım ayında dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton‘un yüzde 25 oranındaki hissesini satın almıştı. HNA bu satın alma işlemi için Hilton’un en büyük hissedarı Blackstone Group’a 6,5 milyar dolar ödemişti.
Şirket, 2017’de Deutsche Bank’ın yüzde 10 hissesini satın alarak bir anda Alman bankacılık devinin en büyük hissedarı olmuştu. Ancak ağır borç yükü nedeniyle bu oran yüzde 7,9’a kadar düştü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Sefa Bey bu aralar haber hırsızlarının sayısı epey arttı. Sen de tekrar bi kınasana şu google havacılarını..Şerefsiz bunlar…

    Cevapla