featured

Çin’den sipariş edilen aşıların ikinci partisini taşıyan uçak Türkiye’ye geldi

Çin’den sipariş edilen aşıların ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşıyı taşıyan uçak, İstanbul Havalimanına geldi.

Çin’den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının ikinci partisinin bulunduğu THY’nin Pekin-İstanbul seferini yapan uçak, İstanbul Havalimanına geldi.

Kovid-19 aşılarını taşıyan Türk Hava Yolları’na ait “TK 6175” sefer sayılı “Boeing 777” tipi uçak, saat 06.15’te İstanbul Havalimanına indi.

Çin’in başkenti Pekin’deki havalimanından gece saatlerinde hareket eden uçağın İstanbul’a inişiyle aşıların bulunduğu konteynerler, gümrük işlemlerinin ardından uçaktan alınarak depolara taşınmaya başlandı.

Uçakla, inaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşının getirildiği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Haberin başında verilen fotoğraf gerçekten bu aşıların boşaltılmasını mı gösteriyor, yoksa temsili midir? Zira, ilk partide Pekin’den Ankara’ya getirilen 3 milyon dozluk aşının (ki en az 2, belki 3 seferle taşınmıştı…) özel soğutmalı ENVIROTAINER konteynerler’de getirildiği görüntülenmişti. Şimdi ya o ilk partilerde ortaya çıkan resimler temsili (ama oldukça zayıf olasılık), ya şimdikiler… Her ikisi de gerçekse, bu aşıların “normal taşınma yöntemi” nedir?

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Hani yerli ve milli aşı yapılmıştı ne oldu, o da mı diğer şeyler gibi palavra oldu? Ayrıca niye birileri Alman, sıradan vatandaşlar Çin aşısı oluyor?  

    Cevapla