featured

Çin, rekor kıran savaş uçağının 2021 için üretim hedeflerini tamamladı

Çin havacılık endüstrisi, 2021 için planlanan savaş uçağı üretimini ve test uçuşunu yılın son haftasında tamamlıyor ve birçok şirket görevlerini tamamlarken, diğerleri son çalışmalarını yapıyor.

COVID-19 salgınları da dahil olmak üzere zorluklara rağmen, uçağın yüksek kalite ve üretim miktarının Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun taleplerini karşılayacağını söyledi.

Devlete ait Aviation Industry Corporation of China (AVIC) bünyesindeki Shenyang Aircraft Corporation’ın test uçuşundaki son savaş uçağının 15 Aralık’ta piste iniş yapmasıyla, Shenyang şirketi, yılın üretim ve test uçuş görevlerini uçuştan 16 gün önce tamamladı.

AVIC Cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “yıl sona eriyor ve şirketin bu yıl ürettiği ve teslim ettiği uçak sayısı rekor kırdı” dedi.

Shenyang merkezli şirket, J-15 uçak gemisi tabanlı savaş uçağını ve J-16 çok amaçlı savaş uçağını üretiyor. Ayrıca FC-31 gizli savaş uçağının geliştirilmesinden de sorumlu.

AVIC’ten yapılan açıklamada, Z-10 saldırı helikopteri ve Z-8 nakliye helikopteri de dahil olmak üzere helikopterler üreten AVIC Changhe Aircraft Industry (Group) Corporation Ltd’nin de 15 Aralık’ta üretim ve teslimat görevlerini tamamladığı belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Başkaları yapıyor bizimkilerde milleti ayakta uyutuyor.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Lan uyuz, seninkiler ülkeyi 2010 dan sonra yönetmeye başladı halende engellemeler hainlikler hiç bitmiyor. Adamlar dünya sermayeni arkasına aldı elli yıldır uğraşıyor müsade ette artık yapsın.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Kemal gelirse urfada elktirik bedava .mazot 2 tl

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Kemal ben ulkeyi otobanda surat yapar gibi kalkındıracağım diyor

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    CHP Urfa da kazanınca fındık kapasitesini %20den %50ye çıkarabilir

    Cevapla