featured

China Airlines, tüm pilotları 14 gün boyunca karantinaya alacak

Tayvan Sağlık Bakanı, 10 Mayıs Pazartesi günü yaptığı açıklamada, mürettebat arasında bir COVID-19 salgınını durdurmaya çalışırken, en büyük taşıyıcısı China Airlines için tüm pilotlarının 14 gün boyunca karantinaya alınacağını söyledi.

Tayvan, ara sıra meydana gelen yerel vakalarla pandemiyi genel olarak kontrol altında tutarken, geçen aydan beri China Airlines pilotlarıyla bağlantılı bir salgınla ve birçoğunun kaldığı bir havaalanı oteliyle uğraşıyor. Salgında şu ana kadar doğrulanmış 35 enfeksiyon vakası var.

Sağlık Bakanı Chen Shih-chung gazetecilere verdiği demeçte, China Airlines’daki bir bulaşma zincirini kırmanın tek yolunun şu anda Tayvan’da bulunan tüm China Airlines pilotlarını ve Tayvan’a dönenleri karantinaya almak olduğunu söyledi.

“Bunun Çin Havayolları üzerinde, yolcu ve kargo uçuşları üzerinde ve mürettebat için de büyük etkisi olacak. Ancak tüm toplumun güvenliği için bu kararı vermekten başka bir şey yapamazdık” dedi.

Chen, bu hareketin etkili bir şekilde havayolu için 14 günlük bir yere indirme anlamına geldiğini ve pilotların yalnızca negatif test ettikten sonra karantinadan çıkarılmasına izin verileceğini sözlerine ekledi.

China Airlines, bir yorum talebine hemen yanıt vermedi, ancak defalarca enfeksiyonları sona erdirmek için hükümetle işbirliği yaptığını ve pilotlar da dahil olmak üzere personelini aşılamayı hızlandırdığını söyledi.

Tayvan’ın sağlık yetkilileri, pilotlardan bazılarının önce yurtdışında enfekte olduğuna, daha sonra Tayvan’a döndüklerinde enfeksiyonun yayıldığına ve diğerlerinin de aynı otelde kalan diğer havayollarının pilotlarından etkilenmiş olabileceğine inanıyor.

Bazı pilotlar, enfeksiyonlar doğrulanmadan önce, kuzey Tayvan’daki bazı bar ve restoranlara gittikleri için hükümet, vakalardan alarma geçti, ancak bununla bağlantılı herhangi bir enfeksiyon olmamasına rağmen, topluma bulaşma riski taşıyor.

Havaalanı oteli tahliye edildi ve şimdi derin bir temizlikten geçiriyor.

©AirlineHaber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir