featured

Çelik-İş'ten "toplu iş sözleşmesi" açıklaması

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sendika ile Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ. arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, “Özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mayıs 2018’te sendika ile THY Teknik AŞ. arasında başlayan toplu iş sözleşme görüşmelerine devam edildiğini belirtti.
Görüşmelerde idari maddeler başta olmak üzere, toplu iş sözleşmesi taslağında önerilen taleplerin yüzde 90’ının karşılandığını bildiren Değirmenci, görüşmelerin çözüm odaklı ve uzlaşmayı önceleyen bir anlayış içerisinde sürdürüldüğünü kaydetti.
Değirmenci, henüz anlaşmaya varılamayan 6 madde üzerinde görüşmeye devam edildiğine işaret ederek, “Ülke insanımıza mal olmuş, ünü sınırlarımızı çoktan aşmış olan THY Teknik AŞ’nin işveren vekillerinin, sağduyu içinde, çalışanlarının hak ve hukukunu önceleyerek sendikamızla masa başında toplu sözleşmeyi tamamlamak için büyük gayret sarf edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.
– “Ülke ve işyerinin şartlarına uygun”
Değirmenci, sendikanın taleplerinin ülkenin ve iş yerinin şartlarına uygun, üyelerin beklentilerinin karşılanacağı nitelikte olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Toplu iş sözleşmemize ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kapsamda özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz.
Bugüne kadar yapılan toplantılardan çıkan sonuçlar hakkında nasıl ki üyelerimize bizzat tarafımızdan bilgilendirme yapıldıysa bundan sonraki toplantı sonuçlarının da üyelerimize duyurulmasında aynı özen gösterilmeye devam edilecektir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

126 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Yanacaksınız eyyyyy cünüpler

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Bu çelik çomakçılar ne anlar havacılıktan bir tanesi bile gelip uçak bakım prosedürlerine bakmışmıdır acaba? Ama bunların da suçu yok bizim iş kolumuzu değiştirip bunların önüne atanların allah belasını versin. Tabi bunların allah inancı da yok bunların dini imanı koltuk ve para olmuş

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Bu sendikanin açıklaması degilde THY teknik yönetimin açıklaması gibi duruyor. Bu nasıl bir yumuşama Allah aşkına. Arabuluculuk var arada grev dönemine girilmiş. Resmen fiyasko

    Cevapla
  4. Aynı açıklamayı neden koydun sayın editör

    Cevapla
  5. Yönetici 6 yıl önce

    GÖRÜŞME ÖĞLEDEN SONRA DEVAM EDECEK…TAKİPTEYİM
    Sefa İnan

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Dün ilk defa yemekhaneden çıkarken yüzünü gördüğümüz Yavuz (bey) e % kaçın altına imza atmazsınız bize onu söyleyin dediğimizde bi cevap alamadık uyuşmazlıktayız burdan soralım birde tekniğin zammını % kaçın altında imzalamazsınız ey sendika ey çelik iş

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      abi takipteysen konusulan komik oranlari da duymussundur!!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Abi anlaşma ihtimali yüksek mi. Anlaşma dan sonuç çıkar mı .. ayrıca sürprizler olabilir mi. İzlenimlerinizz nedir

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Değerli kardeşim. izlenim konusunu geçtik sona geldik. Anlaşma ihtimalini anlayabilmek için onların yanında olmam lazım:) Sürpriz diye bir şey yoktur. Masada oturan işveren temsilcileri en tepeden gelen emire göre hareket ederler. Sefa İnan

        Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Toplantıyı takip eden var mı

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      ben ediyorum, çay getrme bahanesiyle girip çıkıyorum. şu anki durumda çaylar tükendi. yenileri için yoldayım.

      Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Arkamızda durun dediniz saru sendika olduğunuzu bile bile arkanızda durduk şimdi son gün ya grev ya anlaşma olacak. Grevden yada sendikanın düşeceğinden korkup Beklediğimiz rakamların altında bir sözleşme imzalarsanız vay halinize

    Cevapla
  8. Yönetici 6 yıl önce

    CUMA ARASI VERİLMİŞ …Sefa İnan

    Cevapla
  9. Yunus Degirmenci geldiyse sozleşmeye bugun biter bu iş. %12 ye bağlarlar.

    Cevapla
  10. Yönetici 6 yıl önce

    Arkadaşlar rahat olun. Sizin eliniz çok güçlü. Hakkınızı arıyorsunuz. İşverenin bileceği iş. Tabii ki hak yerlerse sonucuna katlanacaklardır. Sendikaya gereken ikazı yaptım. Toplu iş sözleşmesindeki ücret maddelerini revize edin dedim. Gerisi onlara kalmış.Bekleyip göreceğiz . Sefa İnan

    Cevapla
  11. Yönetici 6 yıl önce

    Arkadaşlar gelişmeleri takip eden mühendis bir arkadaşımız var mı? Varsa lütfen ben buradayım takip ediyorum desin. Çünkü her dönem böyle oluyor.Toplu iş sözleşmesinde sadece teknisyen yok mühendislerde var. Memurlarda,işçilerde…Bu arkadaşların sesini duyamıyoruz. Sefa İnan

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa Bey, bu şirkette mühendis olarak bir süre geçiren ve kendini geliştiren insanlar mevki almaz ise başka yerlere gidiyorlar. Diğerleri ise zaten rahatım bozulmasın diyenler ama onların da gözü dışarıda artık. Şirkete “uzman” diye alınan mühendislerin ise bu şartlar altında uzun süre duracağını sanmıyorum. Şirket de bunu bilerek abuk subuk yerlerden mezun, dışarıda benzer şartlara iş bulamayacak insanları da alıyor. ODTÜ-İTÜ vs. gibi okulların mezunları uzmanlar zaten ayrılırlar yakında bir bir.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sayın editor ve değerli arkadaşlar, birlik olabildiğimiz an emin olun elimiz daha güçlü olacak. Ancak halen, teknisyen-mühendis-memur ayrımı yapıyoruz ne yazık ki. Biz aynı yapının parçalarıyız, beraber olduğumuzda bu şirketi oluşturuyoruz. Tabi ki gelişmeleri görüşmeleri takip ediyoruz. Hepimiz için en hayırlısı inş .
      Not: Benim tanıdığım 4 mühendis arkadaş geçtiğimiz bir yıl içinde yurtdışına gitti.

      Cevapla
    • Son dort sozleşmedir bu işyerinde çalisiyorum, daha hic bir muhendis yada memmurun sureçlere dahil oldugunu bir duruş gosterdigini gormedim şahit olmadim.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Safa abi. Nasıl takip edelim ki. Görüşmelere katılamıyoruz ki. Bu şirket mühendisler için sıradan bir şirket oldu. Birçok mühendis arkadaş iş aramaya özellikle de Avrupa da veya yabancı şirketlere gitmeye çalışacak.
      Bu arada Airline mobil uygulamasında bir sayfaya girildikten sonra geri dönüş yani ana sayfaya dönüş iconu çıkmıyor. Bilgin olsun Safa abi.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Mühendis yorumuna cevap; Haberi okuduktan sonra yorumlar var. Yorumların en sonuna indiğinde orada ANA SAYFA ve SAYFA BAŞI ikonları var. Oradan başa dönebilirsin

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu tis hepimizin arkadaşlar sahip çıkalım hakkımız neyse onu istiyoruz AO ya verilen %56 iyileştirme ve enflasyon oranında zam haksız birşey istemiyoruz.Dolarsa herkese enflasyonsa herkese enflasyon….

      Cevapla
      • BİRİLERİ MARKETTEN ELMA ALIR GİBİ PARAYLA ‘LİSANS’ ALIYOR ASIL SORUN BURDA BUNA DUR DENMELİ ‘ROMAYA ‘2 KERE GİDEN LİSANS ALIYOR !!!

        Cevapla
  12. 6 yıl önce

    mng gecişlerinde yediginiz hakları allaha havale ettim.. sofrandaki çolugunuzdan çocugunuzda cıksın. sendkikadar kücücük bir yetkisi olup sesini cıkarmayanlar.. thy yönetiminde bunu bilener. allah bildigi gibi yapsın.

    Cevapla
  13. Yönetici 6 yıl önce

    Arkadaşlar biraz genel bilgi paylaşayım. THY Uçuş işletmeye yapılan zam kümülatif olarak %56 yı buluyor. Onların Toplu iş sözleşmesi Ocak 2019 da başlayacak. Yani, önce bu zam maaşlara yansıyacak sonra toplu sözleşme başlayacak. Uçuş işletmedeki FO veya kaptanın aldığı mevcut ücretin üstüne konacak %56 demek, sizin onlara göre zaten çok düşük maaşınızın üstüne konacak %100 den fazladır. Kısaca işverenin cebinden çıkacak para uçuş işletmede çok yüksek boyutlara varacak iken sizin hala hem de toplu iş sözleşmesi içindeyken %14 lerin telaffuz edilmesini komik bulduğumu belirtmiştim. Bir şirkette iş barışı varsa o şirket kalkınır ve ileriye emin adımlarla ilerler. Bu şirketin en büyük yükünü her zaman hangarlarda ve hangar dışında tabiat şartlarının ne olduğuna bakılmaksızın çalışan teknisyenler çekmiştir ve hala çekmektedir.
    Bu nedenle ben, konuya sadece rakamsal olarak değil mesleğin saygınlığı olarak da bakmaktayım. Uçak bakım tesisleri dolapdere değildir. İnanıyorum ki, şu an işveren tarafı olarak masada bulunanlar hala konuya düz işçi mantığında bakmaktalar. Sefa İnan

    Cevapla
    • Çok eksiğiz arkadaşlar İngilizce si olmayan teknisyen arkadaşlarım var hakkımızı aramak için donanımlı olmamız gerekiyor

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey zamaninda teknisyenleri bolen sen degilmiydin atelyelerdeki teknisyenlere yukaridan bakan sen degilmiydin atelyedekileri uted e uye yapmayan sen degilmiydin simdi burada teknisyen deyip duruyorsun buna atelyede calisan teknisyenler dahilmi ? yoksa teknisyen derken yine senin tabirinle ucakcilarmi ?

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sen önce atölye yazmayı öğren arkadaşım.

        Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        UTED e üye olmanın koşulları vardı.Tüzükte belirtilmiş. 2 sınıf teknisyen lisansı veya o lisansı alabilecek bölümde çalışılıyor olmak şarttı. Bu nedenle revizyon atölyelerini üye yapamıyorduk. Şimdi tüzükte ne yazıyor bilemiyorum. Değişiklik yapıldı mı yapılmadı mı. UTED e sormak lazım.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      TEKNİSYEN arkadaşlar sesimiz şimdi çıkmayacaksa ne zaman çıkacak!

      Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Şimdiye kadar sendikanın resmî olarak % kaç istediğini bilen var mı? Biz şunu istiyoruz şirket bunu veriyor diye bi Mail atmadılar.bi WhatsApp grubu kurmuşlar gayri resmi ordan yazıyorlar,sadece grub yöneticileri yazabiliyor,hep yalan dolan ,satılmışlara kaldı işimiz,

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Taslağı gönderdiler her toplantı sonrası mail gönderdiler . Ne istediklerinide gönderdiler algı yapma .o gruplarda bende varım yöneticilerin telefonu var ara maşl gelmedi bana de seni eklesinler .

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Iste sorun orada onlarin istediği degil bizim istediğimiz olmalı. Onlara %14 isteyin diyenlerin sendikasi olduklarini bir kez daha gostermis oldular. Ellerinde talep güncelleme hakki olmasına rağmen hala %14 gibi sacma sapan bir oranin peşindeler. Uçuş ekiplerine yapilan %56 zam demenin ne demek olduğunu dusunebiliyor musun, sadece aldıkları zam bizim maasimizdan fazla. dolayisiyla makas aralığı her gecen gün artiyor.

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bu kadar yorumdan sadece bunamı cevap verdin…Millet ne soruyor sen WhatsApp tan bahsediyon. Kimbilir şirket yöneticilerine ne anlatiyorsunuz.Eğer gerçekten bu düzeydeyseniz,vay bizim halimize babo:(

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        ben sendikacıların yuzunu gormedim daha 3 senedır celık işe uyeyim

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      cıktım ben o gruptan

      Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Baskan sende olmasan sendikadan haber alamayacagiz.

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    su andaki asıl soru su olması lazım bu sozlesme fiyasko olursa bundan sonra ne yapıcaz.

    Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Arkadaşlar eğer sonuç istediğimiz gibi çıkmazsa en köyü ihtimal lütfen sendikadan çıkın. Dayanışma aidatıyla ,her ne kadar bu para da sendika gidecek olsa da, haklardan yararlanıp en azından sendikaya tepkimizi ciddi olarak koymuş oluruz.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      işte bunu yapmak ıcın disk benzeri sendikaların arkamızda durması lazım yada disk e gecebilirz

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        aynen ya da dayanısma olayına gecersek aidat kesilir ama sendika da düşmüş olur sozlesme hakkını yıtırır. yeni sendikaya bakarız bizde

        Cevapla
  18. 6 yıl önce

    sefa abi bu arada tis zamanı yanımızda durdugunuz için cok tesekkur ediyorum .yazılarınızla bulundugunuz katkılar ve sozlesme zamınında ve dısındaki duyarlılıgınız bize bu zor zamanlarda güç veriyor. tekrar cok tskler.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Siz öyle sanın. Mühendisler olarak takipteyiz ve teknisyen arkadaşlarımızla beraberiz onların yanındayız.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Teknisyen derken kimden bahsediyorsun? Ucak Bakim Muhendisi c/s lerden mi? Tesekkurler öylese. Biz de sizlerin yanındayız.

        Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Gerçekten toplantıyı takip edebilen varsa eğer,Son durumu bu başlık altında paylaşabilir mi lütfen? Buarada mühendisler pek takip etmezler Sefa abi. Zaten tek skalaları var o da gayet net. Adamların yetki gibi bir dertleri olmadığı için çok etkilenmiyorlar. En fazla biraz düşük zam alırlar.Bir bakım şirketinde gerçek bakım personelinin bir kaç kat fazlasında farklı kadroda çalışan oldugundan memur, uzman, mühendis vs. Pek sesini çıkarmaz. Adam çıkarma vs. Olursa kapıya daha yakın olduklarını bildiklerinden…Salla başını al maaşını. Lisans yok tip yok yetki yok risk yok. Ben olsam bende karışmam etliye sütlüye.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Memur uzman mühendis dediklerin bu şirkete lisans yüksek lisans diplomasıyla girdiler hepsinin dil belgesi var

      Cevapla
  20. Yönetici 6 yıl önce

    İşi olmayan beklesin:) Hala toplantı devam ediyor. Mesajlarıma cevap alamıyorum. Umarım beklediğimize değer.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      En son duyduğun 22.5 7500 brüt ilk 6 ay için sonrası enflasyon farkı +1 puan

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bu bizim için birsey ifade etmez bir kerelik 7500 burut zaten vergide son dilimdeyiz komedi ya

        Cevapla
        • Yönetici 6 yıl önce

          Arkadaşlar uçuş işletmede kaptan,FO ve kabin memurları,gelir vergisi kanununa istinaden uçuş paralarından vergi kesilmediğinden maaş düşüşü yaşamıyorlar. Bilgin,z olsun. Bir zamanlar teknisyenlerde devlete ödedikleri vergilerin son 5 senesini geriye almışlardı. Teknisyenlerde net alacak diye kanun maddesi değiştirildi ve tabii ki bu işi kurcalayıp 5 yıl geriye dönük maliyeden geri ödemelerin alınmasına ön ayak olan beni de şirketten verimsiz olarak gösterip, ilk toplu çıkartmanın içine koyarak saf dışı etmişlerdi. Teknisyenlere toplam ödenen para o dönemin parası olarak 177 Trilyon idi. Bugünün parası ile 177 milyon TL
          Sefa İnan

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            Biliyoruz Sefa abi. Sen harikasın. Bildiğim kadarıyla yanlış da olabilir Pegasusta falan çalışanlar havacı gösterilip gelir vergisi ödemiyorlar. Bu doğru mu. Bilgin var mı Sefa abi.

            Cevapla
            • Yönetici 6 yıl önce

              Havacı gösteriliyorlar yanlış ifade. Sizde havacısınız. Onur Air dahil diğer şirketler hala teknisyeni uçucu personel gösterip vergiden kaçınıyorlar. Mahkemeye verin THY’yi dedim kimse veremedi. Ben çalışmadığım dan mahkemeye artık veremem şirketi. Siz verin kazanın.

            • 6 yıl önce

              Peki abi teknikten istifa eden biri geçmişe dönük olarak dava açarsa kazanma şansı nedir?

            • Yönetici 6 yıl önce

              istifa eden ne davası açacak ki

          • bilmeymiyiz başkan binlerce teknisyen ev araba sahibi olmuşlardı sayende.

            Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Sefa abi Karar çıktığında daha hızlı bilgiledirme olması amacıyla haberi sitenin girişine canlı diye sabitleyebilir misin?Ayrıca %40 civarı rakamlar konuşuluyor bunun gerçeklik payı var mı sence?

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      yetkili ağızdan söylenmeyen her cümle geçersizdir. Sende %60 diyebilirsin bence mahzuru yok:) Balon haberlerle insanların beklentilerini sömürmek yanlış. Ben işverenden de duysam o rakamı sendikaya sorarım.Çünkü bu iş ikili anlaşma. İşveren ne verirse versin sendika imza atmazsa geçerli olamıyor. Sendikayı imzaya ancak üyeleri zorlayabilir.

      Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Sefa abi ;
    Gerçekten sesimize ses olduğun için teşekkür ediyoruz. Bu sirkette en buyuk eziyeti 10.0 ve 3.0 skalasinda çalışan teknisyenler cekti. 3 yıldır bu sozlesmeyi bekliyoruz. Sirket haksız bir genelge yayınlayip gelecegimizden çaldı. Bunuda C/s lige tesvik icin yaptim dedi. Ben komponent atolyesinde çalışıyorum. C/S olmak istesem %25 diyolar yaptirmiyolar birakin lisans alayim on tarafa geceyim diyorum. Bunada kesinlikle izin vermiyolar. İnşallah herkes icin güzel bir sözleşme olur.

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Sefa abi;
    Bu yapilacak sözleşme,yeni girecek olanları da etkileyecek mi?Taban fiyatlar yükselecek mı acaba ?
    Teşekkürler .

    Cevapla
  24. Yönetici 6 yıl önce

    Bu iş güzelmiş. Ben en iyisi sanal sendika kurayım. Ayda herkes 1 lira verse masraflar karşılanır:)

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    evlilik sosyal yardım primleri iki senelik belirtilmiş sanırım sözleşme 2 senelik olacak. işveren 3 istiyor diye yazılmıştı daha önce.

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Sendika akşam üzeri biz anlaşmayı yaptık diyecek bitiricekler. Yeni whatsapp Gruplar kurmaya devam ediyorlar ama hic bir bilgi verilmedi.sendika masa ya yüzde kac isteyerek oturdu hakkımızı ne kadar istiyorlar bilmiyoruz. Ahh birde bu habom zamanı boya teknisyenlerini thy teknige geçişte işçi skalasına düşüren yönetim ve hic bir sesi çıkmayan sekdika insallah hepimiz icin hayirli olan zam da anlaşır .

    Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Sefa abi herşey için teşekkürler
    Öncelikle herkesin bir olması lazım. Bugün %14 den fazla zam alacağımızı sanmıyorum. Bütün tekniğin bir olup çelik işten çıkması tokat gibi bir cevap olacağına inanıyorum. Sendikandan çıkmak çok kolay 2 dakiki içinde e devletten çıkılıyo. Fakat çıktıktan sonra neler olur bu konu hakkında aydınlatırsın abi bizi

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Dayanışma adı altında aynı parayı yine verirsiniz. Çözüm değil yani. Dayanışma ödemezseniz sendika kendi aracılığı ile aldığı(!) zamları size yansıtmayabiliyor.

      Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Bugün sonuca bağlanacağına dair umutlu değilim.

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    AO ‘nun pilotlara yaptığı gibi CS’lere ayrı tün tekniğe ayrı zam yapması mümkün mü sizce ?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Böyle bir şey umarım olmaz. Altında çalışan adamı nasıl çalıştıracaksın böyle bir durumda adama ne diyebilirsin iş yaptırmak için.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        şu an 1000-2000 lira arası değişen bir maaş farkı ve uçuşa gidebilmek için CS’lik yapıyoruz. normal mi sence bu ?

        Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      AO pilotlara zammı toplu iş sözleşmesi döneminde vermedi. Ek protokol yaparak verdi. Konumuz şu anda toplu iş sözleşmesi

      Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Teknik destek personelinin hali ne olacak sefa abi teknisyenlige geçiş konusuluyormu

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    Anlasilamadigina dair bir fisilti var hangarda bir haber alabildiniz mi Sefa abi.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Masadan kalkmışlar sanırım. Pazartesiye kalmış.. yine hüsran bi teklif var yazmaya elim varmadı.

      Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Henüz yetkili bir haber alamadım. Ortalığı bu kadar kızıştırdıktan sonra ufak tefek zamlarla işi geçiştirmeleri kolay değil.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        9,17 şirket teklifi biraz önce sendika tarafından reddedildi. Tekrar görüsmek icin toplantı bitirildi Sefa Bey

        Cevapla
  32. sendika küfür etse bu kadar zoruma giderdi gelinen şu noktada işveren ağzı ile açıklama yapıyorlar

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Şu işçiler olmasa ne güzel sözleşme yapılırdı diyordur belki de sendika:)

      Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Bunlar grev kararı alırlar ertesi gün de 8 i imzalarlar demedi demeyin

    Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Büyüksün SEFA Başkan, emekliyken bile sendikadan, dernekten herkesten daha çok faydan var şu teknik camiasına.

    Cevapla
  35. 6 yıl önce

    İşveren yanlısı bir sendika var zaten. Grev mrev olmaz. Yumuşatıcı basın bildirisinden anlıyorsunuzdur. Bugün yüksek ihtimal anlaşma olur. Beklentinin altında kalınırsa istifa ederiz Çelik iş ten. İmza parası da kurtarmaz onu soliyim.
    Sefa abi ye mesaj: duyum yokmu abi ya zam oranı ya da brüt gibi

    Cevapla
  36. Yönetici 6 yıl önce

    ALINAN SON BİLGİDE; SENDİKANIN HERKESE %14 ZAM VE SADECE 10/0 GRUBUNA 400 TL İSTEKLERİ OLMUŞ DENİYOR. KISACA FİYASKO.

    Cevapla
  37. Sirket 9.17 verdi. Anlaşma sağlanamadı

    Cevapla
  38. Daha dunki %40 haberi gelene kadar zam oranında bir iyileştirme olacagi gundeme gelmemiştiki. %14 un uzerini beklemeyin. Sonucta isveren tarafindaki sozleşme yapan kişilerde birer çalişanlar ve şirketin yaptiği kâra göre jestiyon vs paralar aliyorlar. Oda bir ustune diyecekki teknik aş yi yillik bilmem kaç milyon kâra soktum. Kimse seni beni düşünmez yani. Herkesin elindekide cebindekide kendine ;)

    Cevapla
  39. Yönetici 6 yıl önce

    Sendikadan revize edilmiş yeni sözleşme taslağını isteyin. İşverene verilen %14 lük taslak. Yenisini hazırlasınlar size tekrar sunsunlar.

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Değerli arkdaşlar,
    21 Eylül 2018 (bugün) yapılan görüşmede ;
    -mazaret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi.
    -03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı.
    – 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi.
    -Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirlmek üzere karşılıklı teklfiler sunuldu.
    – iş gurubları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü.
    -10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi
    -14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi.
    Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklfileri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi.
    Bilgilerinize,
    Saygılarımızla

    Cevapla
  41. Yönetici 6 yıl önce

    BİRAZDAN YAYINDA SON TOPLANTI KARARLARI SEFA İNAN

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Değerli arkdaşlar,
      21 Eylül 2018 (bugün) yapılan görüşmede ;
      -mazaret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi.
      -03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı.
      – 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi.
      -Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirlmek üzere karşılıklı teklfiler sunuldu.
      – iş gurubları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü.
      -10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi
      -14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi.
      Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklfileri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi.
      Bilgilerinize,
      Saygılarımızla

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Karışıklı sunulan teklifler nedir? Bunlari aciklayamamak kadar aciz bir durum yoktur.

        Cevapla
  42. Bilgilendirme geldi, ücretlerle alakali gelisme yok.

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    İlker bey çıkıp arkadaşlar zor zamanlardan geçiyoruz biraz daha fedakarlık dese zam istemeyelim. şirketin kar ettiği durumda bize teklif edilen bu rakam çok utanç verici. Sonra aidiyet duygusu diyorlar. Sadece bizemi bu aidiyet. Biz maaşımıza zam istemiyoruz sadece enfilasyona karşı korumak istiyoruz. ekmeği yağın suyun bile %60 zamlandığı zamanda….
    Ey sendika ispatla kendini sarı sendika olmadığını destekse destek.
    Ama bizi %14 için greve çıkarma gerçekçi rakamlar istede yürüyelim arkandan.

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Bu iş greve gitmeli, grev olmadan hak alınmaz. İs veren bizi greve gidemez olarak görüyor. Arkadaşlar hat bakım teknik sadece iş bıraksa uçaklarin hiçbiri uçmaz, biz güçlüyüz.

    Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Sefa abi işveren ne veriyor sendika ne istiyor? Çay kahve içmekten başka bi numaraları var mı bunların? Biraz net bilgi alalım. Anonim hikayeler dönüyor ortalıkta.

    Cevapla
  46. benim anlamadığım şey neden sürekli gizli kapaklı işler dönüyor. bu tarz görüşmeler biraz daha şeffaflık olmalı. tabi ki yönetimden bunu beklemiyorum. ama sözde işçinin yanında olduğunu söyleyen sendika bunu yapmalı. işçinin emeği, ekmeği üzerinden yapılan pazarlıkları açık bir şekilde eğer gerçekten işçiyi düşünüyorlarsa ortaya koymalılar. oturuyorlar konuşuyolar sonra yalandan bir açıklama yazısı neyin ne olduğu belli değil. ücretler görüşülüyor diyor da kardeşim ortaya bir rakam koyun. bu kadar istiyoruz ama vermiyolar deyin de biz de ona göre davranalım. pazartesi oldu bittiye getirip tamam hadi anlaştık demeyin çıkıp da. mahalle kıraathanesi gibi dedikodulardan öte birşey yok ortada.

    Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Yasal sure sona ermedi mi?
    Neyin gorusmesi daha pazartesi?

    Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Nedense boyahane bölümünün ismi bile geçmiyor yazıklar olsun size onu teknisyen diye acilacaksa uçak üzerinde çalışan herkesin önü açılmalı seyanen zam bile istemiyoruz önümüzu açın yeter artık

    Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Sozlesmede boya bölümünde çalışanlar için bir gelişme var mı

    Cevapla
  50. 6 yıl önce

    Sivil havacılık parayla lisans alanları incelesin artık zamanı geldi 1 ayda bu adamlar nasıl lisans alıyor

    Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Bu kadar zayıf bilgisiz teknisyenler oldukça daha neler olur

    Cevapla
  52. Enflasyon %20 küsürler %8 teklif vermeleri çok düşünmek lazım

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Grev kararı almamız lazım. Teknisyenler Mühendisler Memurlar birlik olup Grev kararı almalıdır.

      Cevapla
  53. sarı öküzün hikayesini herkes bilir. biz sarı öküzü bunların eline vereli cok oldu ( teknik destek personeli ).. şimdi 12,000 maaş alan baş teknisyen ve yetkili teknisyenler kılını bile kıpırdatmaz sen kimsenin umrunda degilsin. %09,7 veya 14, her neyse herkes buna biyat edecek.. kimsede ne sendika degiştirebilir ne greve cıkabilir nede başka bir halt edebilir… PAŞA PAŞA KABUL EDECEKSİN..

    Cevapla