featured

ÇELİK İŞ'İN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN MI VAR?

THY/Teknik A.Ş toplu iş sözleşmesinde neredeyse grev kararı alınacak bir pozisyonda Çelik İş’in suskun kalması manidar.  Aşağıda görüleceği gibi MESS grup sözleşmesinde işverene sert çıkan Değirmenci’nin Teknik A.Ş ye ile ilgili ne kendisinden ne de Şube başkanından her hangi bir bilgi gelmemesini anlamak mümkün değil.
Sayın Değirmenci’ye buradan sesleniyorum. Sayın Değirmenci,  Teknik A.Ş nin Toplu iş sözleşmesi sürecinde sizin elinizi kolunuzu bağlayan mı oldu ki, konuşamamanızın yanı sıra ne şube başkanınızdan nede temsilcilerden ses seda çıkmıyor.  Teknik A.Ş işvereni de MESS gibi rekor büyümelerden ve devasa karlardan bahsediyor. Bu sessizliğinizi, Teknik A.Ş de verilmesi planlanan ücrete boyun eğdiğiniz şeklinde mi yorumlayalım. 
Aşağıda MESS ile ilgi yaptığınız açıklamanın aynısını bu sefer Teknik AŞ için bekliyoruz. 
******************
“Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MESS grup sözleşmelerinde geri adım atmayacaklarını söyledi.
Sözleşme sürecine ilişkin açıklama yapan Değirmenci, “Her gün bir işverenimiz çıkıp, rekor büyümelerden, devasa kârlardan bahsediyor. Demek ki metal işçisi, işverenine kazandırıyor. Buna rağmen, işveren işçinin alacağı ücrete göz dikiyor. Hal böyle iken, kimse bizden, elimiz kolumuz bağlı, ses çıkarmadan, bizlere sunulan zamları kabul edip, bu ücretlere boyun eğmemizi beklemesin” dedi.”
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

121 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Eli kolu varmı ki ?

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Zincirlerini elinde tutan konuşmasına izin vermiyor şuanda. Çenesini kapatıp beklemesini söylenmiş besbelli ki.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    ” ÖLÜM VAR ” ” HESAP GÜNÜ VAR ” Thy yöneticileri ve çelik iş yöneticilerİ. Hakkımız haram olsun sizlere.

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Hocam bunlardan bir cacık olmaz… yarın anlaşırlar %12 de alın size Zamcık derler bir de utanmadan…

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Sefa abi çelik iş ne vaad etti de ne verdi bugüne kadar. İşleri aidat toplamak. Kulaklarının üstüne yatsınlar. Haaa ağlayan arkadaşlara da tek sözüm dik durabilseydiniz zamanın da çelik iş ikinci kez kazık yemeyecektir. Eski teknik büyüklerimiz de sağolsun çanak tuttular bu duruma. Şimdi seyredelim , orta oyununu oynamaya devam….

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Domat gac gayme biliyonnuz mu siz ? Aha bu TGSden aamet, kargoya bagaj atiyeah o o kadar para istiyeah mi istemiyeah. Haddinizi bilin lüküs hayat sizin neyinize la? Yerdeeem bey surdaki soru soran arkadasi profilden de cek. Erdeeem beni guzel cekiyon de mi yokaridakilere rezil olmayak

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    ben Hep derim Bu çelik iş bize yaramaz. kendi verdiği teklif zaten komik %14+Seyyanen + prim imza parası . Teknik yönetimi zaten bizi bitirmek istiyor. ÇElik iş te otursun öylece..

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    2018 deki toplam zamlar; Elektrik %18+%9
    Dogalgaz:%14,18
    Gida:%58
    Site aidatlari=~%25
    Sadece is ucus tazminatima %9.17 zam=212 TL Total de brut maasima eklenecek rakam 212 TL

    Cevapla
    • Yanlış bilgi olmasın yüzde 9.17 sadece iş uçuş tazminatına değil tüm kalemlere olan zam. Sadece sosyal yardıma gelmez ki ona ayrı olarak zam yapıldı. Seyyanen zam sadece iş uçuş tazminatına gelir ancak oda yüzdelik verilen revizyon primi, tip tazminatı , yetki tazminatı vs. hepsini yine etkiler. He bu iyi bi zammıdır tabiki değil ancak yanlış bilgi olmasın diye yazıyorum. Enflasyon zammı alıcaksak zaten sendikaya ihtiyacımız yok.

      Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Çelik işle Thy teknik arasında Domates anlaşması olursa şaşmam. Bakalım Teknik çalışanlarına kaç kilo domates verecekler.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Seyyanen 2ser kilo domates. Daha bitmedi., bir adet de luks kol saati. Kardese de ustunde jed pass yazan tshirt. Filtre uygulanmis fotografiniz. TGS sirketinden de herkese pen pal. Tum teknige de “siz kendinizi pilotlan bir mi tutuyonuz la” posteri.. evinizin duvari bos kalmasin.

      Cevapla
  10. Biz teknisyenler hergün helva yemiyoruz kardeşler bizim yaptığımız iş soğuk kızgın sıcak çöl günlerinde arkadaşlar..

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Küfür etsek günah mi sefa abi

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Habercisiniz Sefa Bey arayın Yunus Değirmenci’ye sorun burda yazmakla olmaz yada bir telefon yada bir uçak bileti demi ama gidin Ankara’ya ropartaj yapın zormu sizin gibi bir duayene

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      La gerizekalı sen ozaman kendi hakknı arasana. Adam mecburmu senin hakkını aramaya.

      Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Lütfen Haddimizi bilerek yorum atalım. Yap,Et tarzı yorumlarla kendinizi itici yapmayın. Benim ne yapmam gerektiğini sizden öğrenecek değilim. Sefa İnan

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sefa abi bu haberin ses getirdi, sendika ayaga kalktı. yazanların cogu sendikacı :)

        Cevapla
  13. 6 yıl önce

    benım maasımdan senı savunacagız deklaresını yapan celık ıs ve havacılıkk sube vede onun temsılcılerıne hakkım haram olsun.
    yazıklar olsun
    utansınlar
    adamlar goguslerını gere gere gelıp sız busunuz ne verırsek yersınız haddınızı bılın dıye naralar atıyor
    yıne soyluyorum sızı temsıl edıyoruz deyıp maasımdan para kesen emegıme saygı duymayan susan edepsız sendıka ve temsılcılerı
    nerdesınız neden susuyorsunuz neden gelmıyor neden acıklama yapmıyorsunuz
    yazıklar olsun
    emegımız hakkımız sıze haram olsun

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Değerli dostlar, Taşeronu unutmayın bizlerde sizlerle aynı gemideyiz

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Sefa abi airzorthaber günde 2 haber sizin site günde 2 haberle Teknik A.Ş deki tis haberlerini fazlasıyla yapıyorsunuz . Amaç ne acaba gergin gündemde tutarak çalışanları germekmi?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Al bi mal daha. Ulan sivrizekalı. Bu adamlar haber yapmasalar sürekli baskı kurmasalar nasıl alacaksın o primleri zamları. Daha önceki extraları kimler sayesinde aldın.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sadık sen hayirdir birader. Bu sorun hepimizin, insanlar teknisyenlerin sesini duyuracak bir mecra ararken, bir abimiz çıksın da iki kalem de bizim için yazsin isterken, bu rahatsızlık niye? Önce sen hangi amaca hizmet ettiğini söyleyebilirmisin. çünkü sefa abi gibi bizi iyi tanıyan, gerek yazıları olsun gerekse ilk ağızdan müdahil olarak desteklerini esirgemeyen güzel insanları pek fazla göremiyoruz. Destek olmuyorsun bari köstek olma.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sadık denen şahıs Fazıl çiftçi olmasın :)

        Cevapla
        • Dislike atmış zaten

          Cevapla
        • 6 yıl önce

          Sen Fazıl’ı karşında görsen içine doğru sı….sın

          Cevapla
          • Herkesi kendin gibi sanma, Fazıl ve diğer başkanlara çok güzel laf koyanlar var…

            Cevapla
          • 6 yıl önce

            Bu ne seviyesiz bu ne iğrenç bir yorum.

            Cevapla
          • 6 yıl önce

            sadık malum kişiyi her gördüğünde içine doğru sı….. herkesi de öyle sanıyor : ))

            Cevapla
          • 6 yıl önce

            Seviyesiz adam. Fazıl kim len. Sen kölesiysen bilemem. Fazıl işime son verse ne olur dünyanın sonu mu geliyor. boş boş konusup canımı sıkma benım. mal

            Cevapla
            • 6 yıl önce

              Burada yazdıklarının %1 ini Fazıl beye söylesene .Eğer söylersen sana adam diyeceğim.

            • 6 yıl önce

              Sen kimligini yazda adam görelim bi

            • 6 yıl önce

              Köpek Sadık bir hayvandır

            • 6 yıl önce

              ulen gerizekalı benım fazılla ne işim olur. fazılın sadece araba ve domates meselesini konusmalarını eleştiriyorum. Yoksa o da emir kulu. o da keyfinden yapmıyor. benim bir iddiam yokki fazıl şöyle böyle. Fazılı çok gözünüzde büyütmüşsünüz. Sorunları yüzüne söyleybilrim. söyleyememe durumum mu var. korkum yok ki. Senin gibi mallar korkaksa ben napayım. Fazılla konusmak cesaret ister gibi söylemler çok komik oluyor. Öyle bişey diyorsun ki bu adam canavar yicek. bende diyorum ki umrumda değil. kararı verecek o değil kki.. o sadece vekalet yürüten bir eleman benim gözümde. Cok fazla gözünüzde büyütmeyin fazılı. zaten fazla duramaz, o da zamanla gider.

          • 6 yıl önce

            Sen de teknisyenleri grevde görünce ne yapacaksın bakalım. Yönetim yalakası seni

            Cevapla
    • 6 yıl önce

      sen ya sendikacısın ya da yönetim kanadı. Senin teknik çalısanın yanında olmadıgın anlasıldı. ne yapacaktı pardon. Havacılık haberleri paylaşılıyor. Koskoca devletin kurumu THY söz konusu olunca tabi haber olacak. komedi sadık

      Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Sefa abi sen hergün yavuz güverle konuşan adamsın ne demek Bilgi alamıyorum . Acaba sizde yavuz güverle danışıklı dövüş içindemisiniz??

    Cevapla
  17. Maalesef sapla saman beraber… b1 cs ile komponent cs nerede görülmüş ayni maaşı aldığı… Kimseyi küçümsemiyorum ama o kadar karışık ki… Easa ile shy lisansı bir olurmu… yetkili ile yetkisiz… çalışan ile çalışmayan… Zaten bu ayrım olmadığı olamadığı için sorun var… yetkilendirme süreçleri zorlaştırılsın… adam İngilizce konuşamıyor amm anlamıyor ahhh ahhhh… sorsan herkes cs…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Mal depneği, bulunmaz hint kumaşı, senin gibi malların sayısı umarım şirkette azalır.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Senin gibi bölücüler yüzünden teknik bu halde, ne demek komponent CS, EASA lisansını siz hakkınızla mı aldınız, bastınız 3000 € aldınız.Keske SHY su easa linanslilarin lisanslarının Türkiyede gecerli olabilmesi için denklik sınavı yapsa. Ayrıca senin uçakta, benim komponentte olmam tamamen sans işi, bende dahil bir sürü ucak mezunu komponent atölyelerinde calışan var. Yarın senin komp. Atl. gönderilmeyeceğinin garantisi varmı. Ayrıca lisansını easa’dan aldığına göre üni. Yada lise sonrası havacılıkta çalısmaya başlamışsın. Biz 14 yaşımızdan beri havacılığın içindeyiz. Merak etme tamda sözleşme zamani yaptığın bu bölücü yorumla sadece kendini küçük düşürdün. Kafanın içinde dolu olan sapla samanla bölücü yorumlar yapma lütfen.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Doğru diyorsun Easa lisanslı personel uluslararası personel olduğu için shgm lisanslı yerel personelden daha yüksek maaş almalıdır.

      Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Sefa BEY evet çok konuda haklı payınız var fakat sürecte şu an bir sıkıntı yok nede olsa anlaştık demediler grev kararı alıcaz anlaşamazsak diyorlar.süreci suara karalamaktansa birlik mesajları tekrar versek daha yapıcı olur başka haber siteleri bu denli yazıyor şu aralar birde ahmet beyle olan konuşmanızı bulamıyorum size bişeymi dediler

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    İş kolunun değişmesi beraberinde pek çok şeyi elimizden alacak gibi görünüyor. Teknisyenler, iş kolu değişikliğinde seslerini çıkartamadı. Şimdi kim ne derse ona razı olacağız. %14 + 500TL zam için grev kararı almak çok komik olacak. Gerçi alamazlar da… Şirkette zamanında Can Şaşmaz gibi isimlerin ucuz iş gücü nedeniyle bizleri ne denli zor durumda bıraktığını, bizleri ne kadar küçük düşürdüğünü, şirkete gruplaşmayı soktuğunu biliyoruz. Aynı yoldan yürüyen bir yönetimimiz var. Teknisyene değer vermek neden zorlarına gidiyor? Ne iş yaptığımızdan haberleri var mı onu bile sorgular durumdayız. Thy büyüyor, Teknik A.Ş büyüyor ama iş teknisyene gelince hep görmezden geliniyor. Yazık

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Nabız yoklamaya gelen başkanlar çektikleri fotoğraflardan bir kişi atılsın onun bedelini ödetir o personel. Sakın ha kimseyi atmaya kalkmayın millet doldu. Sokakta 5 lira için zarar veriyor millet birbirine. Hele ki işinden olursa vay o atan yöneticinin haline.
    Sent From by iPhone 6
    Zekiye selamlar

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    YATACAK YERİN YOK FÇ. Bunların acısı senden çıkmasada çoluğun çocuğundan çıkar…

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Uçak teknisyenliği biz yeteri kadar anlatamıyoruz.Herkes 2 vida sık sök tak al paraları gözüyle bakıyor.Fazıl çiftçi denen yalaka da aynı gözle bakıyor.Öncelikle şirkette memur mühendis tayfası günde 1-2 saat çalışırken teknisyen 5 dk sigaraya inse goze batar,cunku teknisyen hep calismak zorundadir.Her zaman dikkatli olmak zorundadır teknisyen,işi verir başteknisyen hemen bitmesini ister,ama denetlemelerde bulgu olursa kimse arkanizda durmaz,yapmasaydin der,zaman zaman gerekli tool yoktur,amm dekiler yetersiz kalir kendinden biseyler katman gerekir,zordur teknisyenlik,hem ingilizceniz olcak hem el beceriniz hem sistem bilginiz hem bisuru insanla ugrascaksiniz,hem kagit islerinde hata yapmiycaksin,kalitesi shgm’si easasi sefi muduru baskani herkesin gozu sizin ustundedir,calis calis calis canin ciksin ama ucak ciksin onemli olan ucagin cikmasi.can sagliginiz bile tehlikelidir,hidrolik verirken koca koca parcalari tasirken kimyasal kullanirken vb.Insanlari aylarca oylayarak kusturdunuz kimsede aidiyet duygusu kalmadi.1 senedir bu sirketteyim sogudum ilerde kendimi gelistirip baska bir sirkete gitmeyi dusunuyorum.Ve sirkettekilerin cogu boyle dusunuyor herkesde bi sogukluk var.Degersiz hissettirilmenin kirginligi var.Artik kalifiye adamlar giderse kendileri cikarir ucaklari…

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Domates hesabı yapanlar düşünsün.Grev olursa sen düşün yönetimin halini.Boşuna nabız ölçmesinler bazen risk alırsın beklemediğin sonuçlarla karşılaşırsın.Grev durumunda o koltuklarda hiçbir yönetici oturamaz.Sonuçta yöneticide teknisyende bu şirketin çalışanı.Kimsenin birbirini üzmesine gerek yok.Herkes hakkı neyse onu istiyor.Ne bir eksik ne bir fazla.

    Cevapla
  24. 6 yıl önce

    Buradaki yorumları okuyan Sendika ve THY Teknik Yetkilileri! Eve gidince çocuklarınızın gözlerinin içine iyice bakın… Başka bişey demeye gerek yok…

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Ey çelik iş yöneticileri. Kaç gündür tek bir kelam ettiğiniz yok. Ayıptır ayıp. Hiç bir açıklama vs bişey yok. Eğer haberimiz olmadan bir şey imzalarsanız herkes sendikadan çıkarak bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Başka iş yetlerinde asıp kesiyorsunuz da Tekniğe gelince herşey sus-pus. Ne de olsa iş akitleri fes edilmekle Teknik yönetimi tarafından tehdit edilmek suretiyle çoğunluğu sağlamış sendikasınız. Yani gayri meşrusunuz.

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    değil %9 yüzde 14 alsak ne değişicek ki? bu durumu düzeltecek tek yol çelik işden istifadır.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Minimize edilmiş %24.52 enflasyon hayırlı olsun arkadaşlar…

      Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Sefa abi bende sana aynı seyi yazacaktım. Bizler aylardır beklerken, artık son ve kritik döneme gelmişken sendika hala sessiz ve haftalardır bi haber alınamıyor.Ne yapılacağı bundan sonra hangi yönde adım atacağını hic bir mecrada yazmıyor anlatmıyor. Sözde bilgilendirme ve görüşler icin whatsapp grupları kurdular ama hic bir bilgi yok. Birde grupları yorumlara kapadılar.sorularla karşılaşmamak icin.
    Artık süreler bitmedimi, grev yada anlaşma kararı alma süresi dolmadımı.
    Burnumuza kötü kokular geliyor. Hiç hayra alamet olacağa benzemiyor.
    Siz ne dersiniz.ön görüsünüz ne yönde.

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Enflasyon yüzde 24 açıklandı, bunlar hala enflasyon a göre veriyoruz öldürmüyoruzda, yaşatmıyoruzda diyorlardı, bu rakama göre öldürecekler artık. Açlık sınırının altında çalışan teknisyen Çin gibi kalabalık bir nüfusta bile yok Thy Teknikte var. Bravo başarılı yöneticilet tekniğe kar ettirip 3 maaş ödülü hak ettiniz, ölen teknisyenlerin yerinede artık yunanistandan 4 katı para verip yunan teknşsyen getirirsiniz. Malum Türk evladı yemesinde kim yerse yesin!

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Sendika revize etmesi gerek. Eylül ayı sadece ve sadece %6.3 enflasyon çıktı. %14 nasıl olacak Allah aşkına. Eylül ayı itibariyle suan toplam %24.5 seviyesine geldi.

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE ARABULUCUYA VE
    HAKEME BAŞVURMA YÖNETMELİĞİ
    (6) Arabulucu, Ek-1’de yer alan Arabulucu Raporunu düzenler ve
    beşinci fıkrada belirtilen tutanaklarla birlikte üç iş günü içinde görevli makama tevdi eder.
    Arabulucu raporu ne oldu

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      arabulucu raporu hala sunmamış ve de bu hafta içinde sunması bekleniyomuş…önümüzdeki hafta da bakanlıktan resmi tebligat bekleniyomuş. Durum bu

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Nasıl sunmuyor yasada 3 gün diyor. Ben farklı düşünüyorum. Bence tis imzalandı. Şu yaşananlar bir tiyatro.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Senelik %25 enflasyon aciklandi.Bu rakamin dusuk cikmasi icin hesaplamalarda farkli urunleri secmelerine ragmen.
      Vatandasin bunaldiginda neler yapabilecegi tahmin etmiyolar.
      Sonumuz hayir olsun.

      Cevapla
  31. 6 yıl önce

    THY teknikte mühendis ve uzmanlara %20 zam yapıldı çelik is bunun sebebini neden açıklamıyor, şirkete attığı mailde bunlar yazmıyor

    Cevapla
  32. Sendikanin sonu yaklasiyor.
    Huzursuzlugun farkinda degiller.
    Umarim cok kimsenin cani yanmaz ama cok koltuk kaybeden olacag kesin.

    Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Adınızı çelik çomak iş olarak değiştirin

    Cevapla
  34. 14. İş koluna yani mühendis ve uzmanlara yapılacak zamlar hariç %20 iyileştirme yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı neden teknisyenlere duyurulmuyor. Aynı şartlarda iyileştirme neden teknisyenlere yapılmıyor ? Bunu duyurmaya bile korkan sendika, teknisyene domates biber hesabı yapan şirket ?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Mühendis kökenli uzmanlar 14.iş kolunda değilki? 9.2’ye bağlı uzmanlar ve tamamen mühendis kadrosundan farklı ve arada uçurum farkı ile daha az maaş almaktalar…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ver gazi veeer

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Tamamen yalan haber , iş yerindeki huzuru dahada bozmal için kaynağı olmayan yazılar yazmayın. Ne zam olursa herkese aynı oluyor.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Yalan mı! Havacılık kolu başkanı yavuz bey e bu sorulunca neden imla hatası yapılmış diye kıvırmaya başladı, beylik kıvırmakla olmuyor, teknisyenin sırtına binen bu sendika teknisyeni de habire bıçaklıyor. Bu ne utanmazlık ki mühendislere yüzde 20 el altından isteniyor. Madem oyle bakımları siz yapın bizde ofislerde çay içelim.

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Önce mühendis ile uzman kadrosuna bak boş kafadan sallama, uzman mühendisten yaklaşık 2bin tl dusuk maas aliyor. Boyle bir zamda kesinlikle vermezler

          Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Sefa Bey, yasalara göre bu arabulucu durumunun son tarihi nedir? Eğer geçmişse bunun yasal bi dayanağı var mıdır? Zira varsa BİMER CİMER bu kurumlara durumla alakalı yazmayı düşünüyoruz

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aylık bazda yüzde 6,30 artarken yıllık yüzde 24,52’ye yükseldi ve Haziran 2003’ten sonraki en yüksek seviyeye çıktı. Yıllık enflasyon ev eşyasında yüzde 37’yi bulurken, ulaştırmada 36’yı aştı. Zam şampiyonu ise yüzde 35 artışla domates… 

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Para uzmanı falan diyorlardı birilerine daha domatesin fiyatından haber yok. Cahil adam. Okumuş cahil. Enflasyon orada versin hadi görelim.

      Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Altta daima kriz olacakki üst kurtarıcı görünsün.
    Krizler çıksın sıkıntılar yaşansın.Sonra pelerinli bir süperman gelip herşeyi çözsün. Alttakilerin gözlernde kalpler çıksın.

    Cevapla
  38. 6 yıl önce

    teknik kitapta yazanı harfiyen uygulasın yeter! bir seneye ne müdür kalır ne yönetim. herkes zamını alır

    Cevapla
  39. 6 yıl önce

    Uzman ve muhendisin maaslari 3000 lirayi gecmemesi lazim… yeni baslayan bi teknisyenden fazla almamalari lazim..

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardeş şu yazdığın şeyleri, boyle bir ortamda trollük olarak algılıyorum. Zira pek mantıkla yazılmışa benzemiyor. Ben de bir shyo mezunuyum ve hiç bir zaman x bir şahıs ile kendimi kıyaslamak gibi bir hataya düşmedim. Kıyas yapacaksan da ben şu kadar maas alıyorum madem onlar da bu kadar alsın şeklinde değil, ben kendimi geliştirdim falanca şirkette 3bin euro veriyorlar ben de almalıyım gibi olmalı. Yıllardan beri teknisyen-km-uzman-muh-doktor-tgs-doco şefi falan herkes birbirine çamur yapıyor. O niye bu kadar maas alıyor diye. Sanane kardeşim elalemin maaşından sen kendi klasmanında yap kıyasını.herkesin işi ayrı. Git kendini lufthansa teknisyeni ile kıyasla, gidip de yeni baslayan km su kadar alıyormuş o para ona çok deme. Benim hakettigim maaş bu dersin sonra kendi icinde birlik olursun o sekilde yürürsün. Onu alana kadar da mucadele verirsin. Olay bu. Bizim kendi içimizde aşmanız gereken bazı şeyler var. o aşamalara gelene kadar bu yönetim bu sendika daha çok sözleşme imzalarlar.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sendeki bu beyni kuşa koysak hayvan up-down uçamaya çalışır…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Memursun sen galiba

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Yooo 5 yillik shyo mezunuyum kardesim hakkimla buradayim onlar gibi ofislerde cay kahve icip vakit geciremiyorum ve en onemlisi adaletli olani soyledim bilgi birikim dersen onlari 4 e katlarim kapiş ;)

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          O ki o kadar bilgilisin ne işin var burda. İngilizcesi iyi olan bir c/s zaten burda durmaz yurtdışına gider. Adamın zaten durması gereken yer ofis. İş başında ofiste çay içmesi normal. Ama senin çay saatleri dışında terasta geçirdiğin onca vakte ne demeli.

          Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Bu yöneticiler ve sendika başımızda olduğu sürece bizi daha çok aşağılarlar ben şuanda şirkette 3.0 4.0 personeller zaten askeri ücrete yakın bir ücrete çalışıyorlar.Şirketin içinde CS’ler kartları muhurledikleri sürece işler döndüğü sürece bu düzen böyle devam edecek.Havada yemek dağıtan tuvalet temizleyen .Uçağın uçması insanların zarar görmemesi için çalışan yazın sıcakta kışın soğukta ellerimiz donarak bakım yapan parça değiştiren bizlerden daha çok kazanacaklar.İnanın dışarıda oto tamircilerine bile bu kadar az ödenmiyor.
    Bütün ekipler yada sadece hat bakım personelleri CS’lerinden TDP sine kadar herkes işi durdursunda anlasınlar uçak kalkmadığı zaman yada arızalandığı zaman hostesin pilotun bunu gideremeyeceğini!
    Şirkette yöneticilerden toplu iğne ucu kadar hakkımı yiyen varsa haram zıkkım ediyorum.

    Cevapla
  41. 6 yıl önce

    Arabulucu raporun ulasmaması Çelik işin uyuması , Thy teknik yönetimin rahat olması herşeyi gösteriyor. THY Teknik yönetimi ve Çelik iş anlaştılar bence. hiç uzatmayın. bence aşağıdaki gibi imzalanır. ilerleyen zamanlarda da Tis sözleşmesinden bagımsız %5 ya da %10 koyarlar.
    1. 6 ay %14zam
    2. 6 ay Enflasyon +1
    3. 6 ay Enflasyon + 1
    4. 6 ay Enflasyon +1
    5. 6 ay Enflasyon +1
    6. 6 ay Enflasyon +1
    Seyyanen 500 TL Brüt Ücret
    sözleşme de 3 senelik olcak.
    ilave 7500 TL Brüt primle noktayı koyarlar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      7500 brüt prim konusunda hem fikir olmasam da bence 5000 TL olacak.
      Diğer öngörülerin benim kanaatimce de aynısı olacak.

      Cevapla
  42. Sendika artık revize etmesi gerek. Eylül ayında enflasyon %6.3 çıktı. %14 nasıl olacak Allah aşkına. Eylül ayı itibariyle suan toplam %24.5 seviyesine geldi.

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Neler oluyor süreç uzadıkça uzuyor bi haber yokmu

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Arkadaşlar celik is ve sirket coktan anlasti imzalari attilar sesizlik bundan ibaret sadece duyurmak icin dogru zamani bekliyorlar

    Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Merhaba,
    1. Sendika susmaya devam ediyor. Muhtemelen şirketle anlaştılar, bizi oyalıyorlar. Başrolleri almışkar, tiyatro oynuyorlar.
    2. Teknik A.Ş. personeli; cs, ss, tdp, memur, işçi, uzman, mühendis farketmez, hepimiz aynı gemideyiz. Lütfen birbirimizi satmayalım, eleştirmeyelim. Eleştireceğimiz yerler belli.
    3. Uzun süredir Teknik’teyim, Sefa Bey’i en başından beri takdirle izliyorum. Kendisi sayesinde çok şey elde ettik. En basit örnek 2015’te aldığımız imza parasıdır. Kimse sahiplenmesin, o parayı Sefa Bey sayesinde aldık. Bu açıdan, lütfen Sefa Bey’i eleştirmeyin. Dediğim gibi, eleştireceğimiz odaklar belli.
    Birlik olursak güçlü oluruz, olmazsak bizi küçük parçalar halinde ezerler.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Aynen katılıyorum. Kesinlikle sahip çıkmamız lazım. Biirlikten kuvvet doğar ama o havayı yönetim binasında mühendisler uzmanlar memurlar hallerinden memnun gibi. Grev yapmazlar onlar. Daha bir kaç kişi greve gitmem dedi geçenlerde. Nasıl korku varsa artik

      Cevapla
  46. 6 yıl önce

    Teknik yuvamız sefa babamız :) imamın arkasında namaza durup domates hesabı yapan mı;yoksa istese yönetimi yalayıp daha çok para kazanabilecekken teknisyenlerin hakkını sonuna kadar savunan sefa abi mi Allah ın huzurunda daha kolay hesap verecek? Hesap uzmanları öteki dünyadaki hesabıda bi hesaplasınlar

    Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Arkadaşlar öğrendiğime göre imzalandı sözleşme ve satıldık yine. Adamlar bizden bi cacık olmayacağını biliyor. Sağolsun abilerimizde sütüm dökülmesin derdinde hakettik bunu kendi kendimizi bitirdik. Kötü günler geride kaldı daha kötü günler bizi bekliyor.

    Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Bıktırma ve yıldırma projeleri tuttu artık hepimiz usandık. İmzalayın artık zaten şirket ne derse kabul edecek ses çıkarmayacaksınız. İmzalayında bizde istifa mı ediyoruz ne yapıyoruz karar verelim

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne biktirdilar ne de yıldırdi bu şirket. Onlara o fırsatı vermeyeceğiz. Hakkımızı sonuna kadar alacağız. Yeter ki birlik olun. Hep beraber birlik olup sahip çıkalım.

      Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Memurlar mühendisler uzmanlar hiç tepki koymayacak misiniz. Neden bu kadar korkuyorsunuzz. Teknisyenlerin sırtına bindiniz tabi nasılsa onlar halleder biz zammı aliriz. Ben hiç birlik mesajları göremiyorum onlardan. Hepsi kaçıyorlar

    Cevapla
    • Bide teknisyenleri beğenmez memurcuklar

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Maalesef haklısın teknisyen kardeş. Buradaki arkadaşlardan greve gitmem diyen cok sayıda var. Doğruya doğru. İnşallah hep birlikte güzel zam alırız.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sem trol müsün. Nasıl greve gitmem diyen var. Benim birimimde de giderim diyen birçok uzman mühendis var.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      sen kosa kosa sendikaya uye olurken biz degildik. buyuklerin konusacagi konulara kafani yorma sen. hadi canim bos yapma.

      Cevapla
    • Ben günde 5-6 saat oturuyorum arada lavabo kahve ya da birine gideceksem kalkıyorum yerimden, 5-6 saatin de yoğun halde sıkıştırsan 2 saati çalışıyorumdur , geçen ay cebime giren 8144 net, çok şükür rabbime de şirketime de.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kaçtığımızı nerden çıkarıyorsun. İlla isim kısmına mühendis uzman mı yazmamız gerekiyor. Süreci takip ediyor ve sizlerle beraberliğimiz ve desteğimiz tamdır.

      Cevapla
  50. 6 yıl önce

    O kisi benim.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi sendika ile iletişime geçme durumunuz var mı. Sizce bu süreç uzamadi mi? Uzadiysa hangi aşamada olduğuna dair haber yapma durumunuz var mı abi. Valla bilgilendirme yapmıyorlar perişan olduk yaw zam yok hiçbir şey yok elde avucta bişey kalmadı.

      Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Sefa abi size önerim var ama uygular misiniz bilmiyorum. Teknik AŞ. – TİS görüşmeleri yorumlar şeklinde konu başlığı açılsa daha iyi olmaz mı. Tüm sorunları o başlık altında toplasak. Yönetim ve YK üyeleri en azından o konu başlığı altında tüm yorumları okur orda toplanır yorumlar. Her habere canlı yorumlar yazmamizaa bile gerek kalmaz bence. Sadece onerimdir abi yanlış anlama. Mantıklı olmaz mı acaba. Teşekkürler.

    Cevapla
  52. 6 yıl önce

    Neden çok mu zor çalışanın hakkını vermek herkes stres altında çalışıyor

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Sadece hakkımızı istiyoruz olması gerekeni

    Cevapla
  54. 6 yıl önce

    Son dönemde havacılık sirketlerinde sıkça rastlanan zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Malaysia Airports’un işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tüm personele yüzde 8 oranında zam yapıldı. Bu ara zammı mevcut ekonomik durumdan dolayı yaptığını duyuran kurum, zammın 1 Ekim’den itibariyle geçerli olduğunu bildirdi.

    Cevapla
  55. 6 yıl önce

    Sefa abi camiada çok sevilen bir adamsın. Herkes airlinehaber takip etmeye başladı. Farkında mısın bilmiyorum ama yavaş yavaş teknisyenler site üzerinden örgütleniyor. Haber sitesi formatında mümkün olup olabilecek en fazlası bu. Üyelikli forum ve canlı sohbete geçilmeli. Bu devirde gel sendika kuralım başına geç desek,gönüllerden geçen bu olsa da zor. En azından online olarak toplanabiliriz. Hiçkimsenin gücü de engellemeye, fişlemeye yetmez. Bu işe öncü oldun, devamını getir Sefa abi. Sana güveniyoruz.

    Cevapla