featured

Çelik-İş ve Teknik A.Ş. son dakika gelişmeler

İşverenle bugün gerçekleştirilen, Çelik-İş ve Teknik A.Ş. arasındaki görüşme sonucunda henüz imzalanacak duruma gelinmediği ve sürecin devam ettiği belirtildi.
Bugün prensipte anlaşılan maddeler şöyle; 
Bu günkü görüşmenin sonucunda;
– (A,B1,B2 )Lisans alan teknik destek personelinin işverenin belirlediği koşulları karşılayarak yapılacak sınav ve değerlendirmeler sonucunda başarılı olanların 10.0 iş gurubuna geçiş talebi kabul edilmiş.
-10.0 İş gurubundaki kalibrasyon kapsam sorumlulularına %20 ek tazminat verilmesi talebi kabul edilmiş
Uçak bakım başkanlığına bağlı komponent cs/ss lerin yetki süreleri boyunca 10.3 iş gurubuna geçişleri için verilen teklif kabul edilmiş
İşveren,sendikanın verdiği zam ve seyyanen zam oranları teklifine karşı; 
-İşveren ilk 6 ay için 9.17 zam oranı ve 1.3.4 iş guruplarına seyyanen iyileştirme yapılabileceğini (!) belirtmiş.
Sonraki 2.-3.-4. Altı aylık dilimlerde ise enflasyon oranında artış teklifinin değerlendirilebileceği (!) belirtilmiş.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

115 Yorum

  1. 6 yıl önce

    İyiki %9,17 vermişler ya % 9 verseydiler %0.17 nin katkısı çok büyük o olmasa durum vahim. Dalga geçerek sayı veriyorlar.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Kotu gunde hakkimiz olan tisde imzalanan ucret zamlarini bile almaktan bir saniye bile dusunmeyen teknisyen. Simdi sirketimizin dolar uzerinden daha da karina kar kattigi gunlerde yani iyi gunde maasini enfilasyon karsisinda korumaya calisanini daha ne kadar vicsansizlikla calistiracak anlamis degilim. Turkiyenin en degerli sirketine ve dunyanin en prestijli hava yoluna bu yakismiyor.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    THY yönetimi beni çok geriyor. Sendika beni çok geriyor.
    Zamlar beni çok geriyor.
    Anlaşmazlıklar beni çok geriyor.
    Değersizlik beni çok geriyor.
    Haksızlıklar beni çok geriyor.
    Ey yönetim ve Sendika sizlere sesleniyorum.
    Kul hakkı yemeyin. İnsafsizlik yapmayın lütfen. Huzursuzluk yaratmayın. Hakkımızı verin. Değer verin . Samimi olun.
    İşinize geldi mi çalışanlarımızın memnuniyeti artıyor başarısı var falan. İş icraate gelince masanın altına saklanıyorsunuz.
    Yapmayın etmeyin uzatmayın. Psikolojimizi bozmayan lütfen ki işimize odaklanalim.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sendikadan istifa edebilirsin ,yerse şirkettende istifa edebilirsin. Hani ne oldu hepiniz şirketten istifa esiyordunuz. B1 c/s im heryerde iş bulurum diyordunuz. Hadi yap hadii.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Senin amacın ne arkadaş.adam hakkını aramasın mı senin gibi koyun mu olsun.babalarınızın arkasından cıkın biraz hayatın gerçeklerini görün

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Manuş efendi Sonuç belli olsun istifalar tek tek gelecek sen merak etme. Çok maaş alıyorum diye omur boyu zam almayalım. Hak aramayalim. Nasıl kafaya. Ben her türlü iş bulurum da sen bulamazsın ya o yüzden rahatsın. Sayemizde zam alıyorsunuz. Konusuyorsunuz sadece bik bik ..

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Hiç birşey seni memnun etmiyorsa neden burada çalışmakta ısrar ediyorsun ahmak.
          Herşeyden şikayetçisin ama burda klavye kahramanlığı yapıyorsun . Yerse Fazıl beyin karşısına çık beni geriyorsunuz desene?
          Omurgasız olmayın . Bana Çomar diyen çapulcu sana ve senin gibiler bu şirkette çalışmayı hak ermiyorsunuz . Ya sev Ya terket

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            Saygısızlık yapmaya hakkınız yok. Arkadaşın hak araması suç mu. Şirket kar açıklıyor hep onlar kazansın zam istemesinler öyle mi şirket kimin sayesinde ayakta onlar sayesinde. Emek varsa şirket kazanır emek hak vermezsen şirket uzun ömürlü olmaz iflas eder. Bunun örnekleri çok.

            Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Artık gerçekten vasıflı amele olduğumuzu kabul etmiş bulunmaktayım olmasakta öyle görüyorlar ve öyle hissettiriyorlar bir şey olup olmaman tamamen karşındakinin sana olan tavrıymış senin ne olduğun değil.Resmen olduğumuz kadar değil gördükleri kadarız.
    Saygılarımla.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Nasrettin hoca biz, sen xxx sin Turşuyu sen taşıyacaksın biz satacağız. Bizim yaptığımız turşuyu masada otururken peşkeş çekemezsin

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Bu bir isyan, ayaklanma, haksız talep, iş durdurma, grev hareketi değildir. HAK ARAYIŞIDIR. Medyada -biz bir aileyiz şeklinde bahsediyorsunuz ya; işte biz o ailenin bireyleriyiz ve bizi germeyin üzmeyin lütfen. Hakkımızı verin hepimiz işimize gücümüze bakalım..

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    thybteknik sirket bilgisayarlari airline haber sitesine erisimi yasaklanmistir .bilginize

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Herşey yetmiyor gibi sendikacılar her geldiğinde ikaz etmemize ve onlarında bu sefer 2 yıllık tis olacak cevaplarına rağmen gidip 3 yıllık imzalayıp dönüyorlar. 2 tis de bir sözleşme kayıp yaşıyoruz nerden baksaniz yüzde 10 15lik bir kayıptır. Bastırın 3 yıllık imzalamasinlar

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Bu nasıl bir tekliftir THY teknik aş yöneticileri biz teknisyenler olduğu için güvenle uçuyoruz kaç kişinin canı milyon dolar ödediğiniz bu uçaklar bu adamlara emanet diğer havayolları ne veriyorsa teknisyen kardeşlerimize de aynısını verin kabine daha onlar sormadan yüzde 10 zam iyileştirme yaptınız bu adamların kabin memuru kabin amiri kadar değeri yok mu?Bu beni korkutuyor resmen alay ediyorsunuz emekle yazıktır yapmayın ben dilim döndüğünce her fırsatta iyi bir zam yapmaları için bastırıyorum hatta İlker Aycı ve yönetimden birileriyle uçarsam denk gelirse de söyleceğim.Kendi ayaklarınıza sıkıyorsunuz ayıptır yapmayın.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Dogru soze ne denir agziniza saglik bu sirketi a.o yu butun istiraklerin emegiyle bugunlere bu karlara kavusturduysak o ekmegi paylasamakta o kadar adeletli olmali…

      Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Sendika’nin attığı maile bakarmisiniz o kadar kibar yazıyorlar ki. Hakkımızı soke soke alacağız. Kesinlikle taviz verilmeyecek. Haklarımız dan asla vazgecmeyiz ekonomik şartlar bellidir gibi tepkiler yok. CELİK İS sendikasından bir an evvel vazgecmeliyiz. Grev kararı alınmalıdır bir an once.

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Kimse kusura bakmasın. Kendi kendimize ettik. Adamlar 3 yıllık tis imzalarken bugünlerin geleceğini ta o zamandan biliyormuş. Bu sendikanın bize oynadığı oyunları göre göre gittik yine üye olduk. Bunlar sözde Müslüman ama kul hakkı yemeyi, buna hizmet etmeyi kendilerine görev bilmişler. Sorsan müslüman, camiden çıkmaz ama hak yemekten de çekinmez. 1 kuruş hakkım geçiyorsa haram zıkkım olsun.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Sendika sirketin verecegini istiyor. Sirket de ayak suruyo tamamen dayanisma iciindeler. Hadi sendika sektorden bi haber yanli bi sendika. Peki sirketin yaptigi terbiyesizlik saygisizlik degil de nedir? Sektoru bildigi halde, bize verdikleri deger bu mudur? Yine sirket ekstra verecek yalanlari, yine son gune kadar dayatma. O 9.17 veriyorum isterseniz greveve gidin diyen yonetemeyici sunu bil ki yatacak yerin olmayacak. Bize kaybettirdiklerin sadece para degil. Biz parayi yine kazaniriz ama sen onurunu serefini tekrardann kazanabilir misin?

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Çoluğumun çocuğumun hakkini peşkeş çeken sendika ve hakkini yiyen Teknik yönetim kadrosu ve onun cemaatine sözüm var:
    Allah sizi kahir eylesin.. iki elim yakanizda olacak diger tarafta.. yaziklar olsun size nufus cuzdani verene..

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Sendika ne için var, bu teklifi çocuğa yapsan bir tarafı ile güler geçer.Kardeşim beceremiyorsan bir zahmet koltuk sevdasını bırakıp, gidin. Sendika içindekilerde kendilerini kurtarma derdinde,seni beni düşünen kimse yok, yatsın aidatlar bize dokunmayan yılan bin yaşasın. Hey yavrum hey.

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Hakkını aramayan hakkıyla beraber şerefini de kaybeder Hz.Ali

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Bunun anlamı ölümü gösterip sıtmaya razi etmeye çalışmaktır. Bunu yutacak kadar saf değiliz tabi ama duzen kurulmuş bir kere

    Cevapla
  17. Insallah grev karari cikar en kisa zamanda… Belki o zaman kiymet bilinir…(Ama bu sendikanin boyle bir karar almasi muhtemel mi? Korkusundan hic birsey yapamaz bu sendika..)

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sendika grev alsa korkaklar sürüsü teknisyenler greve çıkabilecek mi?Çıkalım diyende %14 için çıkmaz.En az %40

      Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Sendika denen o kukla topluluğu thynin vicdansız pazarlıkçıları ben bugün zaten lisansımı aldıktan sonra istesen de istemesen de afedersin seveee seveee teknisyenliğe geçireceksin zaten ne diye bunun pazarlığını yaptınız ki senin yüzde 14 değil yüzde 40 zammın bile zaten bana faydası yok bari adam akıllı şu işi halletseydiniz yetmez mi milletin sırtından geçindiğiniz hakkım haram zıkkım olsun. thy yöneticileri,masa başında oturup insanları nasıl yolarız diye pazarlık yapan şahıslara yedireceğin parayı çalışan personeline payla.. Neyse allah kerim ama size bi akıl vereyim sendika ve yöneticiler sadece kefeninizle gideceksiniz binlerce insanın hakkını nasıl yediğinizi elbet ve hiç şüphesiz yaradan soracak hayırlı günler

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Şirket’e bağlılık anketi % 73
    Personele bağlılık % 9,17 !!!!!!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Tadim kacmasin diyip doldurmayanlara soylemek lazim. Aklima uygun aday yok diyip oy kullanmamaya benziyor ayni…

      Cevapla
    • Alttaki yorumcu kardeşime katılıyorum doldurursanız olumsuz olduğunuz halde olumlu olacaklar bunlar arkadaşlar herkes dersini alsin adam memnuniyet anketi doldur diyor sen maaşım iyi isim iyi bana verilen yük iyi dersen daha çok essege semer vurur gibi vurmaya devam eder şirket akıllı olun

      Cevapla
  20. 6 yıl önce

    İdareciler görmüyor mu bütün hangarlar tıka basa uçak dolu hangar önünde apronda da yer kalmamış AHL de. Müşteri uçakları da bir hayli fazla yani şirket tıkır tıkır para kazanıyor ama çalışana zam isteyince para yok. Bir şirketi kar ettirmek için çalışanın maaşından kısarak hakkını yiyerek büyütmek isteyen bir yönetim zihniyeti olamaz. O kişiler de yönetici idareci falan değildir. Özel şirkette çalışsalar görürlerdi bu işler nasıl oluyor.

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Sendikadan istifa cimer e üye olalım.reyiz çözüm bulur.

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Teknisyene teknisyenden baskasi zarar veremez. Havacilikta 2 lisansli is grubu var. Bir tanesi pilotlar, bir de teknisyenler. Pilotlar her zaman kenetlidir birbirine. Hep alirlar istediklerini. Daha fazlasini aldinlar, helal olsun. Biz teknisyenler de hep konusuruz ama is icraata geldimi sifir. Bu sendikayi biz kendimiz musallat etmedik mi basimiza. Hat Bakimdaki arkadaslarin kac tanesi su anda fatkinda durumun. Konu zam vs meselesi degil. Insanlarin zekasiyla alay etmektir bu. Su anda Turkiye’de bile en az C/S maasi THY’de. Mytechnic’de neredeyse CQM o paralari aliyor. Dunyadaki en itibareiz teknisyen de THY’de. Hangi sirkette teknisyen, birakin memuru muhendise ezdiriliyor. Artik sapkamizi onumuze alip dusunmenin zamani geldi. Konu para konusu degil, saygi olmali. Saygi duyarlarsa ne bu sendika olur basimizda ne de isveren bu teklifleri yapabilir.

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    simdilik ayiya dayi

    Cevapla
  24. 6 yıl önce

    Aza kanaat ediyorsakta bir yere kadar degil mi!
    A.O kar yapiyorsa dunyanin en iyi hayayolu thy ise bunlari
    Ucusa elverisliligi saglayan biz ucak teknisyenlerinin sayesinde saglandigini,bu başarının bu sirkette calisian her bir personelin omuzlarinda yukseldigini unutmamalidir.Biz yetkili teknisyenler kustururlerse basta thy sonra ulke kaybeder herkesin easa lisansinin oldugunu da unutmamalidir. Thy teknik piyasa arastirmasi yapmasi gerek ozelde yurticinde ve yurt disinda astronomik ucretlerin verilgini kolaylikla gorebilir. Hep bana hep bana olmaz birazda iscini dusun thy teknik a.s ve thy a.o

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    İşin bu kadar yokuşa çıkmasının altında bişiler var. İş çığırından çıksın grev olsun diye çalışıyor Fazıl çiftçi. Memleket karışsın ulusal medyaya malzeme çıksın gibime geliyor. Fazıl çiftçi de feto kokusu alıyorum. Demedi deme İbrahim. Devlet bu işe el atsın.

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Sanki halen agustos, temmuz aylarinda gibi anlasamadik vs diyo, yeni gorusme icin tarih belirlenmedi diyo. Bu evreleri coktan gectik. En azindan git grev kararini al cebinde dursun, gider gorusmelerde hem kozun olur hem yetkin dusmez, grev alma karar suresinin bitecegini soylesinler bunlara. Bu kadar da sirket yanlisi olunmaz en azindan elaleme karsi bi seyler yaptigini goster, yine yandas ol. 10.0da kalibrasyon icin kismi yetki tazminati %20 tamam, peki ya biz mekanik, avionik, yapisal, kabinici icon kismi yetki yuzde kac? %5.

    Cevapla
  27. kardeş benimki niye onlardan eskik??
    -onlar sendikalı
    ben de harranlıyam…
    – git ulan işine!!

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Zam vermenize gerek yok biz maaşları olduğu gibi şirkete bırakalım. Belki hoşlarına gider; oturduğu yerden onbinlerce lira alan o yöneticilerin!!!!!!

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Çelik sendikasını siz teknisyen abilerimiz getirdi aman ikramiye düştü celikis 4 ikramiyeyi kabul ettirdi aman ced hakkı geldi aman isimden olurum şimdi de kardeşe ced hakkı 5000 prim ve sinyorita diye kandirirlar birde 500 TL seyanen alırsınız susarsiniz.nasil olursanız öyle yonetilirsiniz sizin süs payinizi çözmüş ler

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Allah belanzı versin sizin gibi taraflı çıkarcıların. Hakkımızdan yedikce yediniz doymadınız mı insafsızlar çoluğunuzun çocuğunuzun boğazından geçirdiğiniz lokmalardanda mı rahatsız olmuyorsunuz. Thy nin Üvey evlatlığından çıktık daha beteri olduk. Bu kadar aşağılanma olmaz!!!

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    Utanmadan birde bu mesajı haber sitelerine atmayın yazmışlar. Adamlar siz bize bilgi vermeden burda paylaşıyorlar. Neyi gizliyorsunuz hani şeffaftınız. Aaa tabi bu rezil teklifi kimse görmesin beceriksizliğimizi kimse duymasın diyorsunuz…

    Cevapla
  32. Arkadaşlar bu işin aslı şu olabilir var olan C/S’lerin istifasını sağlayarak daha çok Teknik destek personeli almak ve bu arkadaşları yeni ucuz bir skaladan 10.0 gibi başlatarak yine kAra geçmek.Biliyoruz ki Teknik destek personeli bulunduğu ortamda en az 3 yıldan beri varlar iyi kötü yetiştiler ve lisanslarını alabilen kişiler şirketi 7500 TL alan kıdemli teknisyenlerinden kurtaracak hemde ucuz iş gücü ile aynı kalitede bakımın devam edebileceğini zannediyolar bence oynanan oyunlardan biri bu.(Bakın burada Teknik destek personeline taş atmıyorum onlar üzerinden oynanan ucuz oyundan bahsediyorum yanlış anlamayın)
    İkincisi Kişileri bunaltarak kasıtlı olarak aksaklık çıkarma ile Grev’e göndermek tıpkı tek bi video ile teker teker tespit yapıp en az 30 C/S veya CQM’i işten çıkartarak beklenen zamdan püskürtme çabasında olabilirler bu iş ki 3.havalimanına nekadar geç gidilirse bakım onarım olarak okadar karlı kalacaktır.Önemli olan bu oyunları 3.gün önceden düşünülmeyeni düşünüp sizin ne koz oynayacağınızdır.Adamlar Teknik yönetimde aşmışlar çünkü kişilerin ruhunu istedikleri gibi yönetebildiklerini zannediyolar.

    Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Gün kendi onurumuzu ezdirmeme günüdür. THY gibi bir şirkette teknisyenin sendika ve işveren tarafından düşürüldüğü şu durum içler acısıdır. Bizi ya kendi kendimiz kurtarırız ya da işverenin bu kabul edilemez istekleriyle geçim derdine düşeriz. Sendikanın rengi de artık iyice belli olmuştur. Sesimizi duyurmazsak bir dahaki tiste olacakları düşünemiyorum.Artık teknisyenlerin canı burnundadır, özellikle hattaki arkadaşlar tüm prosedürlere harfi harfine uyun, kimse sizden hesap soramaz açar referans bunları istiyor der gösterirsiniz. İki gün birlik olsanız iki günde akılları başlarına gelir. Revizyoncu arkadaşlar, hakkınızı arayın, prosedürleri tam yapın, işe başlamadan referanslarınızı bastırın tüm malzemelerinizi çekin. Aklınızdan şunu çıkarmayın BU BİR İSYANKARLIK, NANKÖRLÜK DEĞİL; HAKKINI ALMA, ONURUNU KORUMA MÜCADELESİDİR

    Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Şirkette bir plan var ama ne bilemiyorum. Arabulucuya gitmişken Sendika yönetimini çağırması zaman kazanması ne anlamı taşıyor. NEden böyle bişey yapıyorlar. Bilerek yapıyorlar ama plan ne? onu çözemiyorum. Eskiden görüşmeler böyle yapılmazdı. Bir anormallik görmüyormusunuz

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Çok doğru bir düşünce. Büyük oyun oynanıyor. 8000 personel alınmıs. Bekleyip göreceğiz bakalım. Mevlam ne eyler,eylerse güzel eyler.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Anormallik şu; senin beklentini düşürmek ve sendikayı başarılı göstermek. Sonuc olarak senin beklentin aslinda en az %25-30 ancak sendika %14 istedi ve sendika az istedigi için sendikayi dusman görmeye başladık. bu durumda şirket sendikanin istedigini verseydi biz mutlu olmayacaktik, ancak daha az teklif vererek ” sizin beklediginiz o %40lari hayal etmeyin” dedi kisaca. Ve bir sure sonra sendikanın istedigine yakin bir orana imza atilarak sendikayi başarılı gosterme çabasındalar. Sendika da “iste gördünüz sirket ne teklif verdi ama biz direnerek istediğimizi aldik” diyerek ortalıkta gerinerek dolasacaklar. Tabi yersen

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bence yonetim fetöcü.yenihava alani oncesi guzel bir kargasa.teknisyenon release etmedigi ucagi ucurabilecek bir baba yigit yok.sonrasi ne olur yerde kalan ucaklar yapilamayan seferler.gunu kurtarmak icin kiralanan teknisyene kendi teknisyenine vermedigi 15000 lira.sonra reisten bir emir cozun su isi ama zarar tabiki buyuk.sonra isten cikartilan teknisyenler ve istenen %40 zam falan filan.sonuc mutlu olmus fetocu yonetici.biat ettigine hizmet etmistir cunku.

      Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Yazık yazık, sen şirket için her türlü fedakarlığı yap, gece gündüz sıcak soğuk deme sorumluluk al karşılığı bu olsun. Ayıptır ayıp!!
    Gerçek enflasyonun yüzde 20lerde olduğu bu ülkede artık TK teknisyeni geçinemez.

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Son noktayı İlker Aycı koyacak. Herkese benden %40 zam . ve kapanış..

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Eyy yöneticiler. Ey sendika mesleğimden soğuttunuz beni. Ne aidiat bıraktınız ne de şirket sevgisi. İkinize de yazıklar olsun. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Sendikada azcık şeref haysiyet varsa görüşmelerden grev yapılması için çekilmesi gerekir. Dolarla kazanan bir şirketin personelini bu kadar ezmesi kabul edilemez.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Cimer den mi medet umuyorsunuz ey millet. Siz gerçekten acizsiniz, thy zaten varlık fonu aracılığıyla cb’nin kontrolünde büyük patron o. kimi kime şikayet edeceksiniz. Zamanında thyteknigi gezen müsteşar bey teknisyenden az para alırken düşürün şunların maaşını talimatını kim verdi saniyorsunuz. Yasalar açık işverenle anlaşamaz duruma gelindiğinde grev kararı alınır zamanı dolunca da grev kararı kapıya asılır bu is boyle yapılır kimseden medet ummayın. Millet öyle bir hal aldiki her sorunu tayyibe iletince cozulcek sanıyor tobe tobe allah mi bu adam

      Cevapla
  38. Ben cimer e şikayet yazdım. bakalım ne olcak. Herkes yazsın. cevabı gelir yakında.

    Cevapla
  39. Kısacası şunu söylemiş işveren Ben Boyacıya,Mefruşatçıya,Teknik Destek Personeli haricinde kimseye seyyanen eşit miktarda para dağıtmam onlara verebilirim % 9,17’de tüm iş gruplarına zam veririm buda yüzdeyi zama vuracak olursak 10.0.A0 İçin:256 TL eder A1:302 TL eder pardonda biz Suriyelimiyiz o sizin dediğiniz artışı savaştan kaçıp sığınan suriyeli elinin tersiyle itiyor sen gelmişsin burada bize yok onu vermem bunu veririm siz hayırdır yaaa pardonda biz kimsenin köpeği değiliz.Pavlo

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    84 kişi kalmış 10-2 grubundan ne istiyor işveren anlayamiıyorum. Kadroya zaten 17 yıldır eleman almıyorsunuz. Birkaç yıla kalmaz kadro kendi kendini fes edecek.Bu grubu yöneticilere kım nasıl anlatıyor bilmiyorum ama yazık. Yazıklar olsun….Vermeyin zam. Sizin olsun…Hiç olmadı hesabını verirken siz düşünürsünüz. Bir iki tane teknisyeni örnek gösterip yüksek maaş alıyorlar demek ne vicdana sığar ne insanlığa…

    Cevapla
  41. Bizden onay bekliyorsan kıyamet kopma suresi oku koptuğu zaman onayı alırsın çelik iş ”belirtilmiş’lerinide kendin ye.

    Cevapla
  42. 6 yıl önce

    Cimer olayına biraz ağırlık verelim arkadaşlar. birşey yapıyorsak tam yapalım rezil olmayalım.

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Cimer konusunda çok ümitli olmasamda bende birazdan bişeler yazacağım maksat birlik olduğumuz belli olsun 3-5 kişi olmadığımız dık durduğumuz belli olsun

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Cimerden ümit beklemek ne kadar doğru asıl güç aynaya bakınca gördüğünüz kendinizsiniz,birde birlik olmak,sendika gitsin beceremediler,işverende bu zam ile çalışacak kimi bulacak göreceğiz

      Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Az önce yazdım cimere bakalım ne olacak. Herkes yazsın

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bi s olmaz

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      La her yorumun altina ayni seyleri yazip durmayin. Ergenmisiniz ne siniz. Hala okul aliskanliklarini birakmamissiniz.

      Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Yazıklar valla, Sendika ne iş yaparsın,aldığınız aidatlar haram zıkkım olsun

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    4 aydan beri masadalar %8 veren iş veren teklifini %9.17 yukseltmis gerçekten saygısızca terbiyesizce bir teklif. Şu tekniğin yaşadığının bir kısmını ao tarafı yaşasaydı şimdiye kadar yer yerinden oynamıştı. Tekniği bu kadar küçük düşürmeleri gerçekten kabul edilemez.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Beceriksiz sari sendikadan ne olur ki.dunku comarlar nerede.gozunuz doysun diyen yandas comarlar

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bizden kaynaklı malesef güç bizde ama farkında değiliz gerekeni yapmalıyız artık. Koltuklarında rahat oturanları biraz yürütmek lazım.

      Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Ya ne sureci yav.teklifimiz budur.isinize gelirse.gelmiyorsa asarsin grev kararini.onlar dusunsun.biz niye dusunelim.elimizde acayip bir koz var.beceriksiz sendika bunu kullanimiyor.

    Cevapla
  48. 6 yıl önce

    biz zam istemiyoruz .yeter artik

    Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Şimdi benim anlamadığım şirket böyle oyalıyor ya grev hakkını kaybetme gibi bi durum olabilir mi ?

    Cevapla
  50. 6 yıl önce

    Bence kesinlikle bunlar yani şirketin sendikası dalga geçiyor bizimle. Birde burada edilen küfürlerden rahatsız oluyorlarmış! Kardeşim o kadar karaktersiz bir araya gelmişsiniz yani şirket yöneticileri ve sendikadaki hainler, edilen küfürden niye rahatsız oluyorsunuz. Cebinize bakmaya devam edin siz. Allah büyük elbet bu devran bir gün tersine döner.

    Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Arkadaşlar foya ortaya cikti bence artık. Bazı yöneticiler personelleri greve zorlayarak 3.havalimaninda olan grevin bir benzerini ahl ve saw için de istiyorlar. Lütfen herkes CİMER’e yazsın. Oyuna gelip devleti zayıf gostermeyelim,durumu reise iletelim sonra değişimi görelim ! Grev gazı verenlere aldanmayin ,sendika grev kararı almadan yapılan grev kanun dışı olacaktir.Fikrimi begenmeyebilirsiniz ama akıllı bir şekilde birlik olmakta fayda var .

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadaş grevi isteyen ilker bey mi yani ? Kendisi bu duruma müdahil oluyor daha %14 bile alamıyorken bunun müsebbibini o tis odasındakiler olarak görmen cahillik olur. Olay zaten üst mevkilerde. Cimere ne yazcan ibb adayınız böle böle mi yapıyor dicen. Gelecek cevap belli. İyi yapıyor aferin başkanıma….

      Cevapla
  52. 6 yıl önce

    Hadi cimer e yazıyoruz. Başlayalım

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Daha neyi bekliyorsunuz? Yeter artık verin grev kararını bitsin artık bu iş!!!

    Cevapla
  54. 6 yıl önce

    Cimer e yazıyoruz hadi destek arakadaşlar. Yazsak ne olur demeyin hadi biraz çaba

    Cevapla
  55. O sendikanın da sendikacıların da… Hepsi satılmış bunların. Utanmadan %14 artı SEYYANEN 500 tl istedik diyorlar. Sağolsunlar şirkete laf söylemeye bile fırsat bırakmadılar. Birde içlerinde teknisyen olanlar var. Suratınıza tükürsek yarabbi şükür dersiniz!

    Cevapla
  56. 6 yıl önce

    şirketin yaptıgı resmen fitne çıkarmak. Sendikanın ise beceriksizlik. Görüşmeye çağırırlarsa gitmeyin. Grev kararı alalım. Uygulayalım. bunun pazarlıkla görüşmeyle ilgisi yok. Şirketin istediği de bu. personel çıkarmak yerine yeni eleman almak sıfırdan başlatmak , eskileri ise azaltmak cıkartmak yüksek maas alıyorlar ya. aklıma bundan baska bişey gelmiyor.

    Cevapla
  57. 6 yıl önce

    Bu zamcıkı(9.17) alsınlarda 40 bin tllerinin üzerine eklesinler(çiftçi bey).haram olsun tüm emeklerimiz.dünyada uçak teknisyenini bu kadar aşağılayan bir yönetim anlayışı sanmıyorum bir daha gelir mi?Sendika bir daha masaya oturmasın.
    TC hedef 2023,Technic hedef beleş iş gücü.

    Cevapla
  58. 6 yıl önce

    1 kilo en ucuzundan domates ve 1 ekmek 10 tl.
    vicdanınızla hareket edin.

    Cevapla
  59. 6 yıl önce

    Herkes Cumhurbaşkanına şikayet olarak yazsın. CİMER’e yazıyorsunuz arkadaslar. haddini aştılar resmen ya.

    Cevapla
  60. 6 yıl önce

    Dalga mi geçiyor bunlar lisans alan Adam zaten 10.0 a geciyordu ? Bunu yeni bisey gibi veriyorlar birds Allah xxxx versin!

    Cevapla
  61. Enflasyon kaç teklif kaç? Saçmalık.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      2018 enflasyon ocaktan eylule olan enflasyon 17.9 damadin sene sonu bekledigi 25 teklif 14. Hazirmiyiz yeni turkiye huloooooggggggggg

      Cevapla
  62. 6 yıl önce

    Herkes CİMER’e yazsın. Cumhurbaşkanımıza şikayet edelim. Resmen Küfür Ediyorlar Arkadaslar. CİMER’e şikayet edelim. HERKES BİRLİK OLSUN. TOPLUCA yollayalım.

    Cevapla
  63. Bence hepimiz cimer e şikayet etmeliyiz. Bunların hakkından ancak cumhurbaşkanı gelir. Bunlar bilerek olay çıkartmak istiyolar veya birşeylerin tetiklenmesini istiyolar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne diyecek c.baskanı verin sunlarin %50 sinimi diyecek. Yoksa ne zammı görmüyonuzmu ülkenin durumunu.yok zam mam mı diyecek sence

      Cevapla
  64. 6 yıl önce

    Yani bu haberleri sendikadan bari duysak okadar bile sendikacılığınız yok…

    Cevapla
  65. 6 yıl önce

    Ya sendikanin istedigi zaten komik bir rakam sirketin verdigi dahada komik. Calisanlara verdigin bu stressden gecim gayesinden dolayi insanlari hataya tesvik ediyorsunuz yarin obur gun allah korusun bir ucak dusse ne olur. 3 kurusun pesine dusersen senden misliyle cikar bunu unutmayin. Verceginiz zam zaten sirket icin cerez parasi birsey degil ama hala insanlardan kismaya calisiyorsunuz yazik kalifiye teknisyen bulamayinca ne olcak kim kaldircak bu ucaklari.

    Cevapla
  66. 6 yıl önce

    Yaziklar olsun bu sendikaya da işverene de.Bu saatten sonra işler yavaşlamali,rotarlar cogalmalidir.eger bunu yapamazsak yarinimiz daha da kotu olucak arkadaslar.herkesi birlik olmaya ve bu isler adil bir neticeye cozume kavusana dek minimum performansta calismaya davet ediyorum

    Cevapla
  67. 6 yıl önce

    Bence Artık dananın kuyruğunun kopma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum yeter artık İşleri yapan biz Teknisyenler parayı götüren pilotlar.
    Onlara gelince %40 zam bize gelince %9. Artık bir olup en az %30 zam almadan birbirlik berablik içinde greve gitmek.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kesinlikle katılıyorum. bir an önce karar almak lazım

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Dibe batıp ayağımızdan destek almadan üste çıkamayız,artık dipteyiz teklif bunu gösterdi,üste çıkmak için biz birlik olalım sendikaya bile gerek yok en büyük güç alınterimiz,pilotun lisansı varsa bizimde var, artık 300 ü aşkın uçağın uçuşa elverişli uçuşunu sağlayan teknisyenin kıymetini öğretmeliyiz zamanı geldi.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Öncelik ile içirinizdeki jurnalcılardan kurtulmanız lazım.Yoksa emeğinize yazık.

        Cevapla
  68. 6 yıl önce

    Valla ben olsam Çalısanların yerinde Recep Tayyip Erdoğana şikayet yazarım. Herkes şikayet yazsın Ertesi gün istediğimizi alırız. yönetim Korkularından ne yapacaklarını şaşırırlar. Ayıp denen bişey var ya. Bilerek Grev istiyorlar olay olsun falan. Bu işte bi iş var. benden demesi

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      ya sirketteki ust yonetim fetöcü yada sendikadakiler fetöcü.. milleti birbirine kirdiracaklar!!

      Cevapla
  69. 6 yıl önce

    Bende aidiyet duygusu falan kalmadı artık.Yazık yazık

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yarin işe gittigimizde kimse kusura bakmasin kimseden performans beklemeyin yok onun maili yok onun defecti yok mel son gun yok. Yok tsm uygulanmamis herkes yavas hareket etsin prosedur ne ise onu yapmazsak serefsiziz amm de tulbent bezine kadar gidip alicam ve cektircem tek tek ne gerekiyorsa ucak beklesin banane ne kadar rotar olursa olsun. 45 dakika slota lastik bu kadar oluyor canim. Begenmiyorsaniz gidip baska yerlerden offlardan yalaka takiminizi getirin hangardan dis istasyonlardan

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        İzmir dolu o bahs ettiklerinden.Ama maalesef yetkileride olsa yalakalıkla aldıklarından bi iş çıkaramazlar.Ama ispiyon , gizliden ses kaydı , görüntü kaydı işleri olduğunda muazzam iş çıkarırlar.Öncelikleri tümden itaat herşey mübah

        Cevapla
  70. 6 yıl önce

    Bu nasıl bir aymazlık. İnsan teklif yaparken utanır. Öldürmüşler resmen

    Cevapla
  71. 6 yıl önce

    sendikadan istifa etmeli ce grev oylamasi yapilmali bu surecte de DiSK e uye olmali ki sirket sendika görsün, emin olun teknisyenin hakettigi degerinde uzerine cikaracak bizi

    Cevapla
  72. Grev kapıda

    Cevapla
  73. 6 yıl önce

    Basına sızdırmayın yazmışlar birde. Cok gizli belge. Sonuç ne sonuç. Anlaştınızmı yoksa grevmi. Sürekli yuvarlak konuşmalar. Yeter milletin sabrı kalmadı.

    Cevapla
  74. 6 yıl önce

    Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın topunuzun Allah versin yaşanmaz bu ülkede artık

    Cevapla
  75. 6 yıl önce

    Belayı bulun

    Cevapla
  76. dalga geçiyor işveren :)

    Cevapla
  77. 6 yıl önce

    Şirket kimlerin elinde.. bu kabul edilemez bir durum. Resmen küfür ediyorlar. İnsan utanır ya.

    Cevapla