featured

Çelik iş Sendikası son tekliflerini bildirdi

Çelik İş Sendikası 24/09/2018 tarihinde son tekliflerini bildirdi.
 Çelik İş Sendikası tarafından yapılan tekliflerde şu bilgilere yer verildi;
6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağımızdaki zam taleplerimizi enflasyon oranlarının % 6-7 aralığında olduğu Nisan ve Mayıs aylarındaki ekonomik göstergeler çerçevesinde hazırlayarak daha önce sizlerle paylaşmıştık. Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon oranları sebebiyle devam eden toplu iş sözleşmemiz için Ankara’da Genel Merkez Yönetimimizle bir toplantı gerçekleştirerek ücret taleplerimiz yeniden değerlendirilmiştir.
Buna göre; yapılan görüşmeler sonucunda ilk altı ay için resmi olarak açıklanmış olan %9,17’lik enflasyon oranı ışığında ücret taleplerimizin aşağıdaki biçimde revize edilmesine karar verilmiştir.
Birinci 6. aylık (Temmuz-Aralık 2018) dönem için %14 lük zam oranı teklifine ilaveten bütün iş guruplarındaki iş tazminatlarına 500 TL seyyanen zam iyileştirmesi,
İkinci 6 aylık (Ocak-Haziran 2019) dönem için enflasyon korumasına alınarak enflasyon + 2 puan zam oranında artış,
Üçüncü 6 aylık dönem için ise enflasyon + 2 puan zam oranında artış,
Dördüncü 6 aylık dönem için de enflasyon + 2 puan zam oranında artışın teklif edilmesi kararlaştırılmıştır.
Ayrıca, ilk altı aylık dönemdeki ücret artışlarına katkı sağlaması için TİS imzasına istinaden bir sefere mahsus toplu iş sözleşmesi pirimi ile kardeşe ced ve sinyorita sorunun çözüme kavuşturulmasının Genel Başkanımız Sayın Yunus DEĞİRMENCİ aracılığıyla işverenden talep edilmesine karar verilmiştir.
Bilgilerinize,

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

123 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bu gidişle donanımlı c/s ler teker teker kaçacak. O zaman parayla da bulamaz o adamları.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Abilerim bir kaç defa sordum ama cevap alamadım,Boya bölümü konusunda bilgilendirir misiniz,maaş ve çalışma ortamı bakımından nasildir ? Kabin içi boyama ve gövde boyama gibi bölümler var,bu bölümler nasıldır ve hangisinde kendimizi geliştirme şansımız olur ? şimdiden teşekkür ederim,inşallah sözleşme de isteklerinizi karşılar.iyi akşamlar .

    Cevapla
    • 2.5 maas alirsin.Kendini evlere badanaya giderek gelistirebilirsin.
      Bu maaslarla ek is ihtiyaci karsilar.iyi aksamlar.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Teknik çalışma açısından en zor ve en pis bölümü bence maaşlar 3 le 3.600 arası degiişir. Kendini geliştirmek sana kalmış bişi istwk olursa her yerde geliştirirsin

      Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Boyahane de L2 QM yetkisi olanlara adaletsizlik yapılıyor QMP almaya çalışmaya gerekyok anlaşılan

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Abi maaş ve boya bolumu nasıl bir bölüm?bilgilendirir mısınız?Kabin içi boya bolümü ve gövde boya bölümleri var?bunlar konusunda aydınlatır mısın beni?

      Cevapla
  4. Son karar ilker aycı dan gelicek

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Yeni işe girecek olan boya personellerinin maaşları ne kadar olur acaba bu sözleşmeden sonra ?

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Görünen o ki sozleşmeyi eylul de tamamlamayip ekime sarkitacaklar. Eylul maaşinda maaş+ ikramiye+ geriye donuk fark + sozleşmenin sus payi olan ulufe yi toplu olarak kasadan çikarmak istemiyorlar. Yoksa şimdiye çoktan bitmişti sozlesme.

    Cevapla
  7. Yine bisey yok ivir zivirlar kabul edilmis.
    Zamda %9 teklif etmis isveren :D

    Cevapla
    • %14 az diyoz adamlar 9 vermis ya saka gibi :D
      Grev karari alinmali resmen dalga geciliyor teknisyenlerle.

      Cevapla
  8. 6 yıl önce

    hadi sendika bildiğimiz sendika da keşke UTED biraz olsun sesimiz olsaydı. kabul ediyorum derneklerin bu tur durumlarda herhangi bir yetkisi yoktur ama bu sektör çok farkli bir sektör, hele hele iş barışı soz konusu iken cikip bir kac şey soylemeleri bir işe yaramasa da en azından gözümüzdeki degerleri bir kat daha artardı.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Neden bukadar uzatiliyor anlamiyorum. Acikladiklari hicbir maddeden eser yok. Enson acikladiklari zamda komedi gibi. Sirket buna niye itiraz etsin ki sendika herseyden vazgecmis. Boşu boşuna her tiste insanlara umut veriyorlar.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Toplantı bitmiş anlaşamamışlar.

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Yapacağınız sözleşmeyi köpekler yesin. Hayal gücünüz yoksa dolara bakın. Bu sektör dolarla çalışıyor sarı sendika. Adam saat dolarla. Market fiyatlarına bakın be hey kimin gönderdiği, kimin ekmeğini yediği belirsizler. İnsanda biraz yüz olur sizi temsil ediyoruz derken. Hangi yüzle, hangi akılla istediniz %14 ü markette her şey en az %50 zamlanmışken? 3. Havalimanı açıldığında teknik a.ş. tekeli bitecek. Kimi tutacaksınız bu şirkette ey yöneticiler? Dolar oranında şirket geliri artıyor. Neden hali hazırdaki karına çalışandan çaldığın artış farkını da ekleme derdindesin? Dua ediyorum: sen “Sektör kötü, çalışan el mecbur çalışacak” derken, bunun hesabı çocuğundan çoluğundan çıkmasın. Allah bir tek kul hakkını affetmiyor çünkü.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Anlaşma bitmemiş denildi ama toplantıda ne konuşulduğu hakkında hiç bir bilgi sızmadı mı? Ağızları çok sıkıymış o zaman!!! Bir de bu kadar uzun sürmesi pek hayra alamet değil!!! Umarım mevcut haklarıda kaybetmiş olmayız.

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Sefa abi gel sendika kur Allah aşkına ya halimizden anlayan kıymetimizi bilen bi sen kaldın şu sektörde.Kurtar bizi şu karaktersizlerden

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Hiç bir işveren beni karşılarında sendikacı olarak istemeyeceğinden siz ne yaparsanız yapın bu iş olmaz. Çünkü beni destekleyenler işten atılırlar olan onlara olur.Bu gerçeği bilerek bu işlere soyunmak çok bencilce olur. Bakın Hava-Sen’e ne oldu. Pilotlar desteğiyle binlerce üye yapıldı işten atılmalar bir başladı kalakaldılar.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi bu uted ne yapar Allah askina neden sesi cikmaz burda bi elestiride sana onursal baskan olarak

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Yok bak bu eleştiriyi hak etmiyorum. Onursal başkanlık semboliktir. Görev verilirse tabii ki bu bir vazife olacağından yardımcı olmaya çalışırım.Ancak aranmadan kalkıp ta İlla da beni arayın diyecek değilim ya:) Airshow başlıyor. Airlinehaber olarak standımız var. Buyurun gelin ne isterseniz sorun cevaplıyayım.

        Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Yahu herseye para bulunuyor israf belki milyon dolarla olculur ama iş para vermeye gelince teknisyene yok daha gecen gun ayci denen kisi biz cok saglam bir sirketiz su kadar dovizimiz bu kadar kârimiz milyon milyar dolarimiz var demedimi. İstedigimizi zammi verseler belki uzun donemde herkes icin 8-10 milyon lira fark edicektir onu bile vermeye cekiniyorlar. Ayiptir bu kadar kul hakki yiyerek calisanlardan kisarak bu kadar kâr etsen ne olcak yahu. Yetersiz pilot yetersiz teknisyen olunca ne olcagini saniyorsunuz. Bu zihniyetle insanlari thyye kusturup kacirtiyorsunuz zamaninda hepinizi atarim simdi istesem kuyrugu yenibosnaya kadar uzayan insan bulurum diyen zatlardan bu gunlere geldik ama hala ayni zihniyet devam ediyor. Teknisyenlik statik bir is degil bilgi deneyim ve tecrube gerektiriyor yetki gerektiriyor bir surec gerektiriyor işe suanda 5000 kiside alsan o insanlar angarya isten fazlasini yapamazlar fakat bu yonetim hostelik gibi hemen alim yapabilcegini sorunu cozcegini saniyor. Havacilikda degerli personel pilot,teknisyen,dispetcher ve hava kontrol kulesi memuru geriye kalan arkadaslarlarin yeri 1 aya doldurulur. Biz teknisyenler olarak hakkimizi istiyoruz fazlasini degil. Eger bu sekilde sonuclanirsa birlik olup sendikadan istifa edip herkese karsi tepkimizi koymaliyiz

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Sefa bey Gerçekten Allah razı olsun. Yakından takip ediyorsunuz. Takdir ediyorum sizi. İlg ve alaka için çok teşekkürler.
    Size sorum olacak ama yardımcı olabilirseniz.
    1-Sözlü mutabakata varılan maddeler vardı doğum yardımı ölüm yardımı vb.. onları konuşmuyorlar direkt dimi.. sadece kalan maddelerden ucret mi kaldı.
    2-Anlaşılan maddeler var mı bildiğiniz bugun

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      sosyal yardımlara biz tırışkadan maddeler derdik:) Bir insan kaç defa doğum yapar veya yaptırtır,kaç kere ölür, kaç kere evlenir:) Bunlar laf ola beri gele maddelerdir. Hepsini genele vur THY’nin kasasından ne kadar komik rakam cıkacağını düşün. Ben olsam bırakın kardeşim sosyal yardımları sen bana ne veriyorsun net onu konusalım derdim. Ben kendi sosyal konularımı hallederim sen paradan önce haber ver derdim

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Abi anlatmak istediğim bu. Bu maddelere mi kafa yoruyolar sorun ne anlamadım.

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Abi bu sendikadan kurtulma yolu varmidir. Zamaninda tehditle ya uye olursunuz yada b kapisindan kartiniz basmaz diyen mudurler yuzunden uye yapildik. Ciksak sendikasiz yada bi komisyon kursak yetki alinabilirmi illaki devletin acikladigi sendikalarmi is yurutulmek zorunda. Besbellidir ki bu celik is arcelik tisi gibi davraniyor herhangini bir tecrubeleri yok hepsi zaten birilerin usaklari. Zaten hic isle alakali olmayan birisini bile oturtsan o masaya en kotu devletin acikadigi enflasyonu alir eylul ayi enflasyon 17.90 bu arada bu sendika bunu bile alamadi.

        Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Sefa abi yorumun yok mu abi. Anlaşma olasılığı nedir. Gene ertelenebilir mi anlaşmalar.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      bugün anlaşma bitmemiş devam edilecek.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bence devam ediyorlardır servisin kalkmasına var daha

        Cevapla
        • Servisle giderler mi hic hepsinin altında A6 var .

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            Kanka abartma bende passat cc var cok sukur mazot bedava sendika aidatlarida muthis hayirli isler bol gunesler. Suana kadar gidip teknisyenlerin sube ofisini basmalari gerekiyordu hele dundeki haberden sonra. Hala sifir tepki zaten nabiz olculuyor bu istenilenlerdende kısarlar simdi tepki yok ya bunu istedik bunu aldik olur. Sonra tiyatro biter mutlu son icin 3 yil daha beklersiniz

            Cevapla
    • 6 yıl önce

      6 gunude boyle bitirip sonrasinda aaa bak gunde bitmis grevede gidemiyoruz tuh tuh vah vah diyecekler.%8 hayirli olsun diyecek sirkette.arkadas ne tiyatrocu ne film ci ciktilar.film cevirseler oskar alirlar namussuzlar.

      Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Biriniz de çıkın elhamdulillah deyin. Yeter ağladığınız!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Elhamdülillah senin gibi değiliz.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Elhamdülillah bugünümüze..

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bizler halimize şükrediyoruz. Sen onu kafana takma. Burada ki asıl mesele hak ve adalet. Burada ki insanlar hakettiklerini istiyorlar. Ne zor şartlar altında çalışıldığını bilmeyen vardiyalı düzende hiç çalışmamış insanlar yorum yapmasın lütfen. Haftasonu ve bayramlarda çalışmayan, sosyal hayatı iş arkadaşlarından ibaret olmayan insanlar bizi anlayamaz.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sen git kumda oyna zaten yazma tarzindan ne tarz birisi oldugun ortada. Vasifsiz niteliksiz torpilli bir zihniyetin urunu kamil seni. Senin gibiler yuzunden yaz kis yagmur camur demeden vardiyali calisanlar yetkili calisanlar haklarindan oluyor. Umarim tez vakitte senden misliyle cikar

      Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Malesef hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor evet ülke olarak zor durumdayız lakin C/S olarak çalışan teknisyenin geliri pilot ve kabin memuru arasında olmalı, ayrıca Qm olarak çalışan kısmı yetkili teknisyen bir uzman memurun geliriyle hemen hemen aynı olmalı..
    Bir Hat bakım teknisyeni kışın soğukta buzda karda, yazın güneşin kavurdugu apronda mücadele verip elinden gelenin fazlasını yapıyor, bir revizyonda çalışan teknisyen kimyasal ile, gürültü ile radyasyon ile daha fazla yönetim baskısı ile karşılamakta ve daha detaylı kalite prosudurleriyle karşılamakta..
    Eyyy yönetim, eyyyy sendika Kısacası lütfen bu onurlu, mesleğin hakkını verin.. Biz sirketimizi arkadaşlarımızı işimizi seviyoruz bizi başka alternatiflere yönlendirmeyin…

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Sefa bey merhaba . Öngörünüz nedir acaba. Bugün anlaşma çıkar mı sizce ? Bugün anlaşma olmazsa grev süreci mi başlıyor.

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Teklif edlin nedir allah aşkına yahu bunu zam diye vereceğinize hiç vermeyin daha iyi insanın allah korkusu olur biraz ay sonunu getiremiyoruz borç harç içinde yaşıyoruz

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Bu iş bugünde bitmez bir ay daha uzar gider

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Kesinlikle bu şartlar altında imza atılmamalı hat bakım da yapılan toplantıda söylenildiği gibi ilk önce %40 iyileştirme yapılmalı daha sonra bu şartlar konuşularak kabul edilebilir.

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Sinyorita değil a güzel kardeşim , sinyorite.daha çok yolunuz var.

    Cevapla
  24. Yönetici 6 yıl önce

    ARKADAŞLAR TOPLANTIYA ARA VERİLDİ ŞU AN. HENÜZ TOPLANTIDAN SIZAN BİR BİLGİ YOK.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Abi ne sızıcak Allah aşkına cay kahve içip teknisyenin hakkı nasıl yenir veya yedik diye kahkalarımı sonucu biliyoruz hepimiz sendika zaten piyon oyuncak yönetimin…utanması varsa sendikanın çekilsin o masadan arı şahsiyeti varsa! Kabul ederlerse bunu şahsiyetin yoksundurlar. Söyledikleri ile yaptıkları bir değil çünkü..

      Cevapla
    • Sefa bwy imzalancak gibi. Sizce???

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ve anlamadığım 8000 kişide 50 kişinin sesi çıkıyor yazıklar olsun şuranın itiraz ve yorumlardan yıkılıyor olması gerekirdi herkesin bir yerinden korkuyor olmasına akıl erdiremiyorum. yazık omurga lazım!!! Sendika haklı kimseden ses yok çok haklı bunlara bu mustahak diyor!!! Rezalet doğrusu….birde şu sinyorite mevzunuzdan sıkıldım bu pss biletle degil iadeyi itibarla değişir bu kafaylada bir halt değişmez!!!

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Arkadaslar. Biz hat bakımdaki arkadasların tavrını merak ediyoruz. A ve C bakımdaki isleri istedigimiz kadar yavaslatalım hatta bırakalım. Bi etkisi görülmüyor. Rötar baslatın c de ucagı ucak cıkıyor mu görün. O nrc leri kapatmayız, crs de verdirmeyiz.

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Adamlar bizimle gercekten dalga geciyorlar bide dumenden uzattilar anlasamadik filan tam tiyatro arkadaslar sendika greve filan cikamaz cunku sendikayi zaten buraya getiren devlet ve yonetimdir. Onlardan izin almadan birsey yapma vasiflari yok.
      Yalniz gercekten %14 e ve 500 brut paraya imza atarlarsa artik yonetim kendi gelip crs verir hat ta. İlk firsatta sirketi birakicam herseyden ote degersiz hissettirilmek 3. Sinif muamele gormek gercekten insanlarin canina tak etti. Hangardaki arkadaslari bilemem ama hatdaki arkadaslar biliyor ao ya hersey gulluk gulistanlikken bizi hor goruyorlar heleki son zamanlarda durum iyice kotu oldu. Teknisyenin bi agirligi vasfi kalmadi bu sendika ve yonetim bunu bitirdi ve birazda bu vasifsiz niteliksiz torpilli arkadaslar yuzunden. Ben kacarim lisansim var yabanci dilim yeterli olan ingilizcesi olmayan yetkisiz arkadaslara olcak dahada farkilescekler ve her gecen gun is yuku dahada artar ucak sayisi articak arizasi sayisi articak yapicak adam bulamayacaklar yetkili sikintisindan ucaklar rotarlara giricek her gecen gun is yuku articak artiyorda ama deger İse 0

      Cevapla
  25. 6 yıl önce

    bu sektöre TYP getirerek ücretlerin düşürülmesine kimsenin sesi çıkmamışken şimdi zam konusunda typ almayan özel şirketleri kimsenin örnek göstermeye hakkı yok.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      bir kere yanlı yapıldı diye hep böyle mi gitsin geçmişe takılırsan geleceği yaşayamazsın. geçmişte yapılanlar yanlış bende o madurlardan biriyim. Tisteki zam konusu çalışanlar ve aileleriyle birlikte binlerce kişiyi etkileyecek.

      Cevapla
    • Şu komik rakamları bile kabul etmiyorlar. Disardaki fiyatlari meclis lokantasindaki gibi saniyorlar.

      Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Sayın Sefa bey görüşme sürecinden haberiniz var mı acaba ?

    Cevapla
  27. 6 yıl önce

    sendikadan nasıl cıkıs yapılıyor bilen varmı?

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Son durum nedir? Bilgisi olan var mı? Yemekler yenmiş çaylar içilmiştir.

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    sendikadan nasıl cıkısyapılıyor bilen var mı?

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Yavuz a oy veren delegeler ağlamasın boşuna bunu siz istediniz calisan ile degil Fazil ile kolkola olan baskan bukadar ister.mng ruhu geri gelecek.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Delege arkadasın ağzından gelen itiraf satıldığımızın ispatıdır daha bişey söylemeye gerek var mı

      Cevapla
  31. 6 yıl önce

    yere çakıyor bizi bu sendika bizi yere. Adamların bizle maytap geçtiği non CS ile CS’ a istediği seyyanen iyilestirmeden belli . Oldu yetkili yetkisiz herkes aynı parayi alsin. Kim bilir nekadara cebe indireceksiniz ! Bikere teknisyen istifa edip sendikaya geçiyorsa zaten vardır bi cıkarı o çıkarda yıllarca omuz omuza çalıştığı arkadaşları üzerinden sanırım

    Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Sinyorita sorunu nedir?

    Cevapla
    • bayan çalışanlara az imkan tanınması senyorita sorunu

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ao bilette kafadan onune gecemeyecek, sicile bakilacak. Bu kadar cahil olmayalim.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bazen bakıyorum da arkadaşların yorumlarına içimi bi karamsarlık kaplıyor. Adam sinyorita sorunu ne diyor. Sen herhalde pass uçarken 3. sınıf muamelesi görmedin ya da bundan gocunmuyorsun.

      Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Sendikanın temsil hakkını elinden almak için toplu olarak sendikadan çıksak işe yarar mı? En azından bu oranlara bu haksızlıga tepkimizi göstermiş oluruz… konu hakkında bilgisi olan bilgilendirebilir mi?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yapamayacağınız şeyleri söylemeyin. İş veren yüzde 14 değil 0 zam dese kimse kılını kıpırdatamaz. Siz geleceğinizi 1000 tl ye sattınız. Şimdi ağlamaya hakkınız yok!

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Amacınız ne? Ortamı germek mi? Burada aklıma gelen bir fikri söyledim. Eğer yasal olarak bu yol mevcut ise üyelikten cıkmaya hazırım. Kim oldugumu ne yaptıgımı bilmeden itham etmeniz saygısızca. Lütfen terbiyeli olunuz.

        Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Nasıl utanmadan bu sözleşmeyi imzalayacaklar çok merak ediyorum. Teknik AŞ bizim saatimizi dolar üzerinden satmıyor mu ?Bizlere zaten TL maaş veriyor zaten her türlü şirket karda verceğiniz para kardan biraz daha pay. İki yıldır 80 /90 milyon dolar kar açıklayan şirket gayet iyi durumda ekonomik olarak takeplerimizi karşıyalamayacak durumda değiller.Daha neyin %14 ü önümüzde örnek var 20+30 zam alanlar dan ne farkımız var.Onların adı (THY AO /PİLOT)başka olsa da aynı yere hizmet ediyoruz.Bu şekilde imzalamayın sendika yönetici leri vebal altında kalırsınız

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Tekniğin adam saatleri dolar üzerinden satılır. Müşteri uçakları şefliği görevimde elimizde ki workorder (fatura)ları düzenler, bizden teknik destek isteyen veya senelik teknik anlaşma yapan şirketlere adam saat açardık. Teknikte her şey para. Örneğin yabancı bir şirketin uçağının lastiği veya brakeunit i değişecek diyelim. İki teknisyenin yanı sıra lastiği getiren traktör ve traktörü süren şöförüde faturaya dahil edip öyle rakam talep eder ve istasyon müdürlerine açtığımız workorder ı imzalatıp faturalanmasını sağlardık. Müşteri uçakları bölümü sanırım hala duruyor.Gidin orada ki arkadaşlara adam saatiniz kaç dolar diyin bakalım ne cevap verecek. Yabancı uçağa verdiğiniz hizmetin bir saati sizin günlük yevmiyenizden çoktur.

      Cevapla
      • Sefa abi boşversene . THY ao bizim müşterimiz olmasına rağmen attığın yağın bile para olmasına rağmen biz teknisyenler aman aynı cebe diyerek yıllarca kaydetmediler. Buna mı dikkat edecek millet

        Cevapla
  35. 10.0/A kademesi için hesaplama yaptik. Sendika isteğindeki 500 tl +%14 zam+ sosyal yardimdaki iyileştirme toplamda %25.14 ediyor.

    Cevapla
    • 10.3 için hesap ne peki belki %20 civarı o da olursa seyyanen yapılanın etkisi 10.3 te daha az oluyor. Peki soruyorum pilotları elinde tutmak için daha tis dönemi gelmeden kafadan 56 iyileştiriyor da elinde tutması gereken c/s leri neden düşünmüyor. Tamam şirkette 10.0 çoğunluğu fazla ama prosedür işlemleri 10.3 üzerinden dönüyor. Sonra ararlar kart kapatacak teknisyen 10.0 lar kapatır artık. Vesselam.

      Cevapla
      • Ben aksi bişey soylemedim. 10.0 daki durumdanda memnunum demedim. Kendim 10.0 olduğum için bordromdaki rakamlara gore hesaplama yaparak durum tesbiti yaptim. Cs lerde tabiki orana bakilarak daha dusuk oluyor. Sende cs e gore hesapla ortaya koy. Sendikanin istediği nerede bizim istedigimiz nerede orta yol ne olabilir ortaya ciksin.

        Cevapla
        • Mağduriyet herkesin mağduriyeti piyasa rakamlarına bakınca rezil bi rakam var ortada 14 gibi 10.0 olarak sen mağdursun katılıyorum haklısın ama 10.3 olarak ben daha mağdurum dış hayatta zam herkese aynı markete gittiğinde sen cs sin senden az zamlı fiyat alıcaz demiyorlar sana neyse bana da o yarın bir gün 10.0 arkadaş 10.3 olduğunda ki azim gösteren oluyo paralı yada parasız kendi haklarına balta vuruyo farkında değil ayrıca herkesin harf basamağı farklı hesap çıkarmaya çıkarılır ama sağlıklı olmaz

          Cevapla
        • 6 yıl önce

          Hak aramak lazım 10.0 arkadaşım. Şundan 5 yıl önce işe girmiş olsaydın yetki alana kadar 10.1 de şuan aldığının 2 katını alıyor olurdun. Bu neme lazım yaklaşım bizi bu hale getirdi. Lütfen biraz özgüvenli olalım dik duralım!

          Cevapla
      • Parayla lisan alanlardanmısın

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          yok doğuştan var lisanım az da sivas şivem gardaşım

          Cevapla
        • Sero’ya
          parayla lisans alsaydim 10.0 değil 10.3 olurdum. 10.0 A olduguma gore 5 yildan fazladir 10.0 dayim demekki. Ben kendi durumuma gore degerlendirme yaptim sizde kendi durumunuza gore yapin. Ben durum çok iyi boyle olsunda demedim. Yakit tankindan yeni çiktin heralde kafa guzel maşallah. Siz bu kafayla anca bu şartlarda çalişmaya devam edersiniz.

          Cevapla
        • 6 yıl önce

          Hakkıyla alanlardanım sıkıntı mı var paralı easalardan değil Shgm ki konu bu değil zaten konuyu saptırma lütfen konu tisteki zamlar paralı parasız aynı işi görmüyor mu ayrıca ver parayı al bunun yolunu da açtılar bu yapanlara yaptıranlara sor hesabını tamam mı kardeş;)

          Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hesap yaparken kümalatif dilimleride göz önünde bulundurunca aslında bürüt bir rakam oluyor bu yazdığın. Gerçek artış 10.3 a kıdemi için yuzde 8 e kadar düşüyor (kesintilerinde zamlanıyor.)

      Cevapla
      • Archikmet,
        Tabiki brute gore hesaplama yapacaksin. Senin ana ve yan gelirlerinin toplami brut ucret. Sonrasinda girdigin vergi dilimi devletle politikalariyla alakali. Bu konu hakkinda en etkin cözumu diger firmalar bulmuş. Personelini mis gibi uçucu gosteriyor, maaşlari vergiye ezdirmiyor.

        Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Umarim en kisa surede Turkiye’de uc dort tane hangar acilir.

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Öyle bir sendika düşünunki sosyal medya hesaplarindan bile verdiği mucadele ve üyelerine kazandirmaya çaliştigi haklar yerine işverenin reklamini yapiyor…

    Cevapla
  38. 6 yıl önce

    Kalkın masadan greve gidelim bu zamlarla olmaz yaşanmaz…biz istemiyoruz bu otankları kesinlikle

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadaslar bu tis bu hafta oyle yada boyle bence imzalanir.nedeni ise resmi arabulucu suresi sona erdi.bu hafta sendikanin grev kararini bakanliga bildirmesi lazim,eger bildirmezse pazartesi sendikanin yetkisi dusmus olacak.sendikanin grev karari almasi THY markasini zedeleyecegi icin dedigim gibi bu haftasonuna kadar baglanir.Hakkimizda hayirlisi olsun artik.

      Cevapla
  39. 6 yıl önce

    Bu arada senin elin kuvvetlensin diye birçok yürekli arkadaş istifa dilekçelerimizi al yönetime sun elimizi kuvvetlendir alacağımızı al dedi. Onu da yapmadın ben de masadan kalk diyorum sana. Kendime güldüm şu an bu kadar trajikomik hale soktunuz bizi.

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Kesinlikle kabul edilir yenilir yutulur değil. Daha fazla istensin. Şirket vermiyor mu kalk masadan kardeşim zaten kaç aydır zamsız maaş alıyoruz biraz alsak koymaz bize. Kalk masadan sürecini devam ettir onlar seni masaya çağırsın onlar kendi yükseltsin. Neden itilen kakılan taraf sen oluyorsun. Onlar sana muhtaç kalsın.

    Cevapla
  41. 6 yıl önce

    çarşambaya erteleyin cumaya falan erteleyin bence bu hafta olur haftaya olur ondan sonraki hafta olur.. erteleyin durun

    Cevapla
  42. 6 yıl önce

    çelik iş masadan çıkacak sonucu çalışanlarla paylaşmadan imza atmamalı. çalışanlar masadan çıkacak sonucu beğenmez ise grev süreci başlamalı

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Abi bazı haberciler fazla YUKSEK IRTIFADAKI sanırım beyinlerine oksijen gitmiyor şirket kendi eliyle iyileştirme yapacakmış yalanın bukadarı adamlar %9.17 teklif etmiş iyileştirmeyi kes! Sendikacılar heleki yavuz olacak kişi hangarlarda gelme sakın ola!!!!

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Sendika İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA

    Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Bırak kardeşim işveren ne verirse versin çık aradan…Ne verirse işverene yol su elektrik olarak dönecektir. Yalvaracak halimiz yok ya. Yönetim ve sendika kesinlikle havacılığı bilmiyor. Teknisyeni tulumlu gördü amale sandı herhalde

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    Sefa Abi bu sinyorita sorunu dedikleri nedir?

    Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Thy AO almış %56, pegasus teknik almış %66, siz hala 14 te 14 diye tutturdunuz. Vizyonsuzluğun bu kadarı da pes doğrusu. Bir daha sendikacı kimse hangarlara gelmesin beni hiçbir şekilde ikna edemezsiniz bu saatten sonra. Zaten bu da imzalayacağınz son tis olur inşallah.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne gelcekler hangarlara. Tis bi imzalansın 2 yıl yüzlerini göremeyeceksin. Bunların tek derdi aldıkları aidatlar anlamadınız mı?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      THY A.O. değil, kokpit aldı yalnızca o miktarı. Diğer herkes siz değerli arkadaşlarımız gibi ne olacağını bekliyor. Büyük ihtimal aynı süreçlerden onlar da geçecek. Selamlar.

      Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Sefa bey, sayfanın başına sabitlicek misiniz THY teknik için. canlı yorum olsa süper olur

    Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Nasıl bir sendika ki bu kadar sığ ve bu kadar acemice ve bir o kadar iş kolundan bihaber olduğu besbelli kelimeler ile bildiri yayınlıyor.Hele son kısımda ki temenni kısmı tam evlere şenlik ..Sanırsın sanayici Mehmet efendi ile fabrika işçisi için sözleşme yapıyor…

    Cevapla
  50. 6 yıl önce

    Geçen birisi yazmıştı.
    %22.5 zam + seyyanen 250 TL + 7326 TL Brüt Prim dediği çıkacak galiba.

    Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Bundan da asagi olmasa bari. Borclu cikariz gibi geliyor bana toplanti sonunda. Megersem borcumuz varmis.

    Cevapla
  52. 6 yıl önce

    %40tan aşağı zam istemiyoruz. Seyyanen zamlarla göz doldurmayın boşuna

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Aldığımız bolttan verdigimiz hizmete kadar herseyin dolarla karsılanmasına karsı enflasyon oranları baz alınıyormuşmuşuz cok uzaga gitmeyin evinizin altındaki bakkal size Abi gecen yıl 10lt suya 3.5 tlden veriyoduk şimdi 6.5 tlden satıyoruzder su hayattır yaa sizin bu dusundugunuz zam oranlarında su kadar degeriniz yok herhalde.

    Cevapla
  54. 6 yıl önce

    Şirketin yaptığıni (doğru olmasa da ) anlamak mümkün olsa da bizleri temsil edenlerin sirketin yaptıklarına çanak tutması anlamlandirilamaz. Bu ücretlere yetkili teknisyen olarak çalışmak çok saçma oldu artık :) yöneticiler ve sendikacılar gelir çalışırlar

    Cevapla
  55. Yönetici 6 yıl önce

    Görülen o ki; Yunus Değirmenci,3 senelik toplu iş sözleşmesindeki düşük teklife sus payı mahiyetinde bir kere ye mahsus THY’den bir rakam sözü almış. Keşke bu bir kerelik verilecek belirlenmiş rakam yerine % 14 yükseltilebilseydi. Sefa İnan

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Abi bu damlarin utanması sıkılması yokki yüzsüzler o hangarlarda ne yüzle gelicekler artık ao almıs %56 iyileştirme daha tis olmadan bizimkiler tise iken %14dedi nerede iyileştirme hani olmadan asla tise oturmayacaklardı çoluklarından çocuklarından çıksın hakkımız…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Zortporthaber de yok iyileştirme şirket eliyle yapılacakmişta yüksek mevkide biriyle konuşmuşta komedi ya asparagas haber işi gücü ulan şirket iyileştirecekse olsa bu kadar teknisyeni magdur edermi işin gücün palavra kul hakkı ye anca angut!!!! Anca provake et!!!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne A.o sundan bahsedion teknik kardes kaptanlar aldi o yuzdeelliyi.

      Cevapla