featured

ÇELİK İŞ DEDİKODULARA VE YALAN HABERLERE SON NOKTAYI VURDU

Bugün ortalıkta dolaşan dedikodu ve yalan haberlere yönelik Çelik İş sendikası bir bildiri kaleme almıştır
İŞTE O BİLDİRİ…

Çalışma hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alan Sendikamız Çelik-İş ile ülkemizin gözbebeği kuruluşlarından olan THY Teknik AŞ. arasında 30 Mayıs 2018 tarihinde başlatılan toplu iş sözleşme görüşmeleri, masa başında, karşılıklı anlayış içerisinde devam etmektedir.

Bugüne kadar gerçekleştirilen gayretli çalışmalar ve yapılan toplantılar sonucunda, idari maddeler başta olmak üzere, toplu iş sözleşmesi taslağında önerdiğimiz taleplerimizin yüzde 90’ı karşılanmıştır.

Bugün gelinen noktada, arabuluculuk aşamasında yapılan görüşmelerden, ücret maddeleri konusunda sonuç alınamamasına rağmen, işveren tarafıyla sendikamız arasındaki yürütülen görüşmeler, çözüm odaklı ve uzlaşmayı önceleyen bir anlayış içerisinde sürdürülmektedir.

Henüz anlaşmaya varılamayan altı madde üzerinde sendikamız ve işveren tarafı, görüşmelerini büyük bir ciddiyet ve sorumlulukla devam ettirmektedir.
Bu çerçevede ücrete bağlı görüşmelere devam ettiğimiz maddelerin de, üyelerimizin refah ve mutluluğunu sağlayacak şekilde ve en kısa zamanda sonuçlanacağını ümit ediyoruz.
Ülke insanımıza mal olmuş, ünü sınırlarımızı çoktan aşmış olan THY Teknik AŞ’nin işveren vekillerinin, sağduyu içerisinde, çalışanlarının hak ve hukukunu önceleyerek, sendikamız ile masa başında toplu sözleşmeyi tamamlamak için büyük gayret sarf edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır.
Üyelerinin talep ve beklentileri ile işveren tarafının durumunu aynı potada eritebilmeyi yol haritası olarak benimseyen bizlerin talepleri, ülkemizin ve işyerimizin şartlarına uygun ve üyelerimizin beklentilerini karşılayacak niteliktedir.

Öte yandan bu toplu iş sözleşmemize ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddiaların hiçbiri, gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kapsamda özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki, onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz.
Bugüne kadar yapılan toplantılardan çıkan sonuçlar hakkında, nasıl ki üyelerimize bizzat tarafımızdan bilgilendirme yapıldıysa, bundan sonra yapılacak toplantı sonuçlarının da üyelerimize duyurulmasında aynı özen gösterilmeye devam edecektir.
Kamuoyuna ve üyelerimize duyurulur.
Yunus Değirmenci
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

26 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Burda hikaye okumayin icraat yapin AO %56 aldi sen hala %14 pesinde kos uyanin artik karsinizdaki insanlar cocuk degil seker parasiyla kandirmaya calisiyorsunuz.Bu sozlesme adam gibi istenilen alinmazsa o zaman yalvarirsiniz burda lutfen sendikadan istifa etmeyin diye acemi baskanlar sizi.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      ao kümülatif aldı o zammı git bitane pilot bul al bodrosunu haziran maaş ile ekim maaşı karşılastır totalde yansıyan %25tir. ilk 6 ay için zaten alacağı zam sözleşme gereği %9,17 alacağı zammıda düşünce %15 zam almıştır. inamıyorsan haber sitelerine inanıyorsan gider bir pilot bulur yaparsın dediğimi

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Tekniğe de %56 kümülatif versinler. Sorun yok teknik kabul eder ;)

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sen AO muhasebecimisin ? Teknigi de bir hesapla bakalim ne alicak sen bilirsin.

        Cevapla
  2. Yani diyor ki %40 ruyanizda gorurusunuz %14 alirsaniz dua edin diyor.yalama sendika sizi

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Bu basın bildirisi zorthaberin sonu olmuştur. portalı okunsun diye yalan dolan haberlerle insanların ümitleri ve beklentileri ile oynayanlar Allah’dan belalarını bulacaktır.

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Sendika ne kadar hızlıymış da bizim haberimiz yokmuş. Ben toplu iş sözleşmelerinin adamıyım diyordu genel başkan yüzde 14 ile mi gösteriyor Adamlığını ancak ilk ve son sözleşmeni yaparsın.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Sendikadan bir cacık olmaz. Adamlar revize etmek yerine Teknik A.Ş. nin verdiği teklife razı gibi bir duyuru yayınlamıs. Bu nasıl bir duyurudur Allah aşkına. Zam oranının revize edilmesi gerekir. Zaten Eğer sendika istediğimiz zamları alamazsa SENDİKA üyeliğinden istifa edeceğim. NOKTA

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Sendika açıklaması değilde şirket içinde bir birimden gelen mail gibi yalamış yutmuş şirketi Celik iş helal helal. Teknik A.Ş ye yuzde 40 bile verseler sen almadın bunu Sırket vermiş olacak tıpkı 5bin tl bürütü Sn. Sefa INANın takibiyle aldığımızda üstüne yatmaya çalışıp ADAMın arkasından hala konuştuğun gibi.

    Cevapla
    • Kesinlikle katiliyorum.sube olarak biz istiyoruzda ankara istemiyor diyorlar.sube yonetiminin hepsi genel merkez hakkinda atip tutuyor.Sube thy nin insan kaynaklari subesi gibi olmus

      Cevapla
  7. 6 yıl önce

    zort un elemanları sendikanın tekzibini bile yayınlamıyor. Ulan bunlar nasıl adam utanma sıkılma yok mu

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Ekonomik sıkıntı anlaşılan o ki teknisyenlerin psikolojisini bozmuş. Üzerine de verilen komik zam oranı sonrası burda kafa dağıtmaya çalışıyor olmaları işin gerçeklik tarafını gösteriyor. Bundan sonra ki bakımlar da aksaklık gecikmelere hazırlıklı olsun yönetim. Bu, iş yavaşlatma ve greve kadar gider. Burada konuşulan budur.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yer mi? Bence o pek yemez, tavsiye de etmem.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Yiyip yemediğini göreceğiz. Ama sen ve senin gibi korkaklar yuzunden buralara yorum yazma gereği duyuyoruz hem hakkını aramıyorsun hemde arayanı korkutmaya çalışıyosun

        Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Yüzde 10a imza atarlar.at fav a bekle.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Thy ve Sendika aralarında anlaştığı o kadar bariz belli ki bildiride zaten anlaşılıyor. 1.nci ve 2.nci 6 ay toplamı %20 verirler ve konu kapanır , Sendika çalışanlarına sormadan imzalar bunu.

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Sefa bey’e sesleniyorum.
    Sefa bey, THY yönetimi TEKNİK A.Ş. çalışanlarına jest yapacak mı ? böyle bir duyum hiç aldınız mı? airzorthaberdeki genel yayın yönetmeni Sendika sürecinden sonra THY ‘nin sürpriz yapacagını söylüyor ve twit atmıs. Siz ihtimal veriyor musuz THY yönetiminin böyle bişey yapacağına.
    Teşekkürler.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      THY Yönetimi bu bilgiyi sendika yönetimine verir. Çünkü muhatapları sadece onlar. Kalkıp ta sendikaya bildirmeden direk çalışanlara mesaj atamaz. İlişkileri komple kopar.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Direkt çalışanlara söylemesinden bahsetmiyorum ki, Taib ki sizin söylediğiniz yöntemle olur. Yönetimden biri böyle düşünüyoruz, kararımızı önumuzdeki günlerde sendikaya ileteceğiz gibi bilgi olamaz mı ? söylemek istediğim bu.

        Cevapla
        • Kardeş sen hiç zamansiz oten horoz sozunu duymadinmi. Boyle bir şeyi sefa bey degil bir başkasi bile bilse soylermi. Diyelimki soyledi bir daha kaynagindan boyle bir haber alabilirmi? Biraz saçma olmuş seninki.

          Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Hedef 2023 .yerli ve milli uçağımızı yapmak için destek vermeliyiz.almanya kıskanıyor.hep dış güçler.oyun buyuk.
    Ekonomik kriz yok.hep abartma.
    Onun için uygun zammı şirketimiz belirler.
    Saygılar
    Selçuk

    Cevapla