featured

Cathay Pacific Londra pilot üssünü kapattı, ABD üsleri risk altında

Cathay Pacific, koronavirüsün etkisi nedeniyle maliyetleri düşürmeye devam ederken Londra’daki pilot üssünü kapatmak için Temmuz ayında vurguladığı şeyin “sadece bir teklif” olduğunu bildirmişti.
Dünya çapında hükümetler tarafından uygulanan seyahat kısıtlamalarıyla başa çıkmak için, yerel ağdan yoksun olan uluslararası taşıyıcı, Almanya, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki pilot üslerini kapatarak 280 işi etkilemişti.

Londra’nın kapatılması, zaten Nisan 2020’den bu yana çalışmayan 100 kokpit ekibini daha etkiliyor. Hong Kong’da çalışmaya uygun olanlar, Cathay’in operasyonlarına yeniden odaklandığı Çin özel idari bölgesine taşınmayı tercih edebilir.

Cathay Pacific şu anda arasındaki haftalık 20 Hong Kong – Londra Heathrow uçuşları yapıyor. Cathay Pacific yaptığı açıklamada, ABD’de kalan son denizaşırı pilot üslerini de yıl içinde gözden geçireceğini söyledi. Bu, 140 kişiyi daha tehlikeye atacaktır.

Havayolu, “Karar, hafife aldığımız bir karar değil ve Londra merkezli pilotların profesyonelliğini yansıtmıyor” dedi.

Cathay Temmuz ayında, yolcu sayısının 2019’un aynı ayına göre %98,4 düştüğünü, ancak kargo işinin pandemi öncesi istatistiklerine göre iyileştiğini söyledi. Önceki ay, hizmetleri yeniden başlatmayı beklerken Hong Kong’da oturma haklarına sahip pilotları işe almaya başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir