featured

“ÇANAKKALE’DEKİ HAVAYOLU İLE ULAŞIM BİRİNCİ PROBLEM”

Geçtiğimiz aylara kadar Çanakkale-Ankara ve Çanakkale-İstanbul seferleri düzenlenen kentte, Çanakkale-İstanbul seferleri askıya alındı. Havayolu firması maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek uçak seferlerini sonlandırdı.
Çanakkaleli vatandaşlar özellikle iş ve ticaret açısından sürekli bağlantıda olduğu İstanbul ile koptu. Çanakkale’deki toplumun dinamikleri, Odalar, borsalar ve sendikalar konuya tepki gösterdi. Çanakkale – İstanbul uçak seferleri ne zaman yapılmaya başlayacak?
“KARAYOLUNDAKİ HARCAMALAR CEP YAKAN BOYUTLARA GELDİ”
Memleketin en büyük problemi olan ekonomik sorunlar ve maliyet artışları vatandaşın belini büktü. Vatandaşlar, Çanakkale’den karayolu ile en çok İstanbul, Ankara ve İzmir güzergâhlarını kullanıyor.
Üç büyükler olarak adlandırılan İzmir, İstanbul ve Ankara hatlarında ulaşım masrafları bir hayli arttı. Çanakkale’den İstanbul’a gidip gelmek isteyen bir vatandaş, gidiş-geliş bilet ücreti, yolda içilen bir çorba ve gidilen tuvalet ücretleri ile ortalama 165 TL’yi gözden çıkarmak zorunda kaldı.
Çanakkale’den Ankara’ya ulaşmak isteyen bir yolcu, yine aynı şekilde, bilet parası, yolda içilen bir çorba ve gidilen tuvalet ücretleri ile cebinden ortalama 230 TL’yi çıkarıyor. Çanakkale’den İzmir’e gidecek bir yolcu ise gidiş-geliş maliyeti olarak cebine ortalama 165 TL koymak zorunda kaldı.
Vatandaş karayolu ile ulaşımın bu kadar pahalı olmasına isyan ederken, taşımacılar ise bilet fiyatlarının artmasının nedenini artan maliyetlere bağladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir