featured

C-17 burun iniş takımı yukarıda gövde üzerine iniş yaptı

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir C-17 Globemaster uçağı, bir hafta önce 18 Ekim’de Afganistan’a burun iniş takımı yukarıda gövde üzerine iniş yaptı. Raporlara göre, uçağın burun iniş takımı açılmadığı için acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Uçağın burun burun iniş takımı (NLG) kapakları açık ama dikme içeride olarak Kandahar hava meydanına indi, ancak ciddi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

“ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir C-17 Globemaster, bu sabah Kandahar Hava Alanına acil iniş yaptı. Yaralanma bildirilmedi ve havaalanı sadece askeri trafiğe açık. Düşman faaliyeti karışmadı.

Afganistan’daki ABD Kuvvetleri sözcüsü. Albay Sonny Leggett, “olay soruşturma altında”diye bir tweet attı.

Videonun, pist boyunca ilerleyen bir arabadan alındığı ve uçağın ana iniş takımlarş açık, burun iniş takımı içeride inişini gösterdiği ve daha sonra burun yavaş yavaş aşağı inerken, uçağı ön gövdesi zemine sürüklenirken kıvılcımlar çıktığını gösteriyor.

Uçak, Washington, Lewis-McChord Ortak Üssü’nden 446 /62d Airlift Wing’e ait.

Bu, C-17’nin Afganistan’a gövde üzerine iniş yaptığı ilk olay değil. 2009 yılında da, Güney Carolina, Charleston AFB’ye ait bir Globemaster (# 96-0002) uçağı, Afganistan’daki Bagram’a gövde üzerine iniş yapmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir