featured

BURKİN FASO'DA YARALANAN MUSTAFA ÇELİK DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Burkina Faso’da restorana yönelik terör saldırısında yaralanan THY Burkina Faso İstasyon Şefi Mustafa Çelik, Türkiye’ye getirildi. Çelik dehşet anlarını anlattı.
Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da bir restorana yapılan ve aralarında biri Türk 18 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda ayağından yaralanan Çelik’i taşıyan THY’nin tarifeli uçağı Atatürk Havalimanı’na indi. Çelik,THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve çalışma arkadaşları tarafından karşılandı. Burada gazetecilere açıklama yapan Aycı, bundan sonra da Afrika’da ve dünyanın her yerinde olmaya devam edeceklerini söyledi.
Dünyada giderek artan terör risklerine karşı yeni tedbirlerin alınmasının gerekliliğine işaret eden Aycı, küresel operasyon yapan bir şirket olarak küresel riskleri anlamanın ve bunları anlayarak, tedbir alarak yönetmenin son derece önemli bir iş olduğuna dikkati çekti.
Terörün artık yeri ve zamanı olmadığını anlatan Aycı, şunları kaydetti:  “Mustafa bey kardeşim orada buna maruz kaldı. Bizim ekibimiz oradan çok kısa bir süre önce ayrılmıştı ama Mustafa bunu bizatihi yaşadı. İnşallah tedbirlerimizi alarak bu riskleri minimuma indirmek görevimiz. Allah beterinden saklasın. Mustafa’yı da Allah ailesine bağışlasın, burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Orada tabii bir başka şirketin mensubu ölenler arasındaydı. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum, başsağlığı diliyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir