featured

Bu havalimanı gençler için

Fatih Altaylı bugünkü yazısında İstanbul Havalimanı hakkında bir okur mektubuna yer verdi.  İşte o bölüm;
Bu havalimanı gençler için
Yeni Atatürk havalimanı ile ilgili olarak herkes bir şeyler yazdı ama en güzelini 76 yaşındaki bir okurum yazmış. Aynen aktarıyorum:
“Sevgili kardeşim,
İstanbul Havalimanı yapıldı bunu kabul etmek zorundayız ancak bu havalimanı yapılırken kullanacak insanların konforu hiç göz önüne alınmamış.
Paris’e 24’ünde gittim 26’sında döndüm. Giderken THY Business Lounge’ı hayranlıkla kullandım.
Ama ötesi çıkış kapısına kadar tam bir eziyet ve benim gibi 76 yaş için çok fazla.
Muazzam bir AVM ve çevresine yerleştirilmiş bir havalimanı ama bana bir şey ifade etmiyor.
O uzun yolları yürümemek için Golf arabasına bineyim dedim 7 euro istediler.
Sen de seyahat eden birisin, dünyanın her yerinde bireylerin konforu ön planda. Paris’te artık bisiklet ve iki tekerlekliler her yerde bedava.
Biz ise havalimanının en büyüğünü yapıyoruz ama kullanacak olanları düşünen yok.
İlk defa burada ücretli golf arabası görüyorum.
Uçağın kapısından pasaport kontrolüne gitmek tam bir işkence.
THY en azından yaşlılara ve engellilere, sakatlığı bulunanlara bir golf arabası tahsis etmeyi düşünmüyor.
Açık söylemek gerekirse bu havaalanı 60 yaş grubu üstüne hitap etmiyor. Hastalığı veya rahatsızlığı olanlara da.
Yurt dışına sık gidiyorum, bir defasında yan yana oturup sohbet de etmiştik ancak bundan böyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanmam gerekecek.
Sevgilerimle”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. wch paralı olmamalı kesinlikle fakat öyle olunca da bir a320 uçağında tam 20 tane wch isteği gördüm buda çok fazla bunun çözümü basit yolcular için körük dışında yada mümkün olan en yakın yerde aynı otobus durağı gibi yerler olacak yolcu kısa bir yürüyüşten sonra bu noktada bekleyecek beklemek istemiyorsa ve direk olarak uçaktan alınmak istiyorsa da parasını verecek

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Ne kadar enterasan, bu yazıyı okurken havalimanında hizmet veren golf arabasına dikkat ettim, üstünde 65 yaş üstüne ücretsiz olduğu belirtiliyordu:)

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Üfff… Ne kadar da boş bir yazı yaa… Dedecim git özel hizmet kontuarından ücretsiz wch talep et.. Amma da dramatize ediyorsunuz ya!

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      no comment

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Bence sen boş konuşuyorsun yazının gerçekliğini bilmem gerçekten böyle bir olay yaşanmışmı ama yaşlı insanlar için doğru birşey kiminin hastası olur bacaklarında sorun olur bastonla yürüyen olur bunlar için bir araç varmı bilmem o golf arabaları gerçekten 7 euro alıyormu bilmem ama büyük hava alanı yaşlılar için bencede bir çözüm üretirler ama şimdilik herşey rayıya oturana kadar ülkemize yakışır bir hava limamı memuristan bence sen hiç yaşlı olma yada ailenden birisi yaşlu olup ta o yolu çekmektek zorunda kalma karşında bir yaşlı yok ama konu yaşlılarla ilgili ailen sana terbiye ögretmemiş demekki

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Bilocuğum… Ailemde yaşlı var ve hangi havalimanına gidersem gideyim uzun mesafe yürüme gerektirecek durumlarda wch talep ediyorum. Kimse airclinicten wch istedi diye 7 euro para vermiyor. Sizinde işiniz gücünüz ancak boş boş muhalefet. Başka bir halta yaramayın! Bigidin kumda oynayın

      Cevapla