featured

British Airways’e ait uçağın kapısı kırıldı. Uçuş iptal edildi

 

26 Ocak 2022 Çarşamba günü Güney Afrika’daki Cape Town havaalanında garip bir olay meydana geldi. British Airways Boeing 777-200ER tescilli bir G-YMMH’nin Cape Town’dan (Güney Afrika) Londra Heathrow’a (İngiltere) BA42 uçuşunu gerçekleştirmesi gerekiyordu. yolcu köprüsü hala takılıyken geri itilen uçağın kapısı kırıldı.

Salı sabahı Cape Town Uluslararası Havalimanı’nda British Airways’e ait bir uçağın kapısı kırıldı.

British Airways, olay sırasında uçakta personel veya yolcu olmadığını açıklayarak olayı doğruladı.

Salı gecesi daha sonra ayrılması planlanan Londra’ya dönüş uçuşu, kapının hasar görmesi nedeniyle iptal edildi. Yolcular daha sonraki bir uçuşa taşındı.

British Airways’in yaşanan bu olaydan dolayı yolcularından özür diledi.

Olayla ilgili yaşanan bu olaydan dolayı  Güney Afrika Havalimanları Şirketi (ACSA) herhangi bir açıklamaya yapmadı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FKCppBzX0AUF 5Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FKCpr1bXsA0fqKmSon Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FKCpum XEAcQKri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Kapı kırılmamış, menteşesinden koparılmış. Personel tasarrufu nedenli pushback aracı ile itilen uçağın kokpitinde bir uçak teknisyeni olmazsa, pushback aracı sürücüsü ile iletişim kurulmazsa, kaza, görülmez değil görülür bir kaza olmuş. Acaba itilen uçağın kokpitinde bir teknisyen bulunması zorunlu değil mi? İtme sırasında itme demirinin (Towbar) Shearpin kesilse ve uçak serseri mayın gibi kontrolsüz harekete devam etse ne olacak? Tabii Towbarles itme de olabilir, bilmiyoruz. Kopan kapının içindeki mekanizmalarda ve menteşenin bağlı olduğu gövde yapısında da hasar olması mümkün. Uçak 1 hafta Capetown’da yerde kalır gibi. Geçmiş olsun British Airways.

    Cevapla