Brezilya Cumhurbaşkanı'nın uçağı arızalandı. 4 saat 30 dakika boyunca tek motorla uçtu

Brezilya Cumhurbaşkanı’nın uçağı arızalandı. 4 saat 30 dakika boyunca tek motorla uçtu

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın uçağı, Meksika’ya doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra teknik sorunlarla karşılaştı. Yolcuları bilgilendirmek için harekete geçen bir yarbay, ilk tahminin Mexico City’ye dönmeden önce iki saat daha uçmak olduğunu açıkladı.

Uçuş ekibi arasında, kalkıştan hemen sonra yaşanan sorunların bir kuş çarpması veya motorlardan birindeki gevşek bir parçadan kaynaklanmış olabileceği yönünde tartışmalar yapıldı. Brezilya Hava Kuvvetleri (FAB), bu aşamada soruşturmaların yalnızca uçağın yerde olduğu sürede yürütüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Lula, 2005 yılında satın alınan uçakla Meksika’ya gitmek üzere hareket etmişti. Ancak daha önce eleştirilen bu uçak, kalkışın ardından teknik problemlerle karşılaşınca pilot, Mexico City’ye geri dönme kararı aldı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Lula’nın 2023 yılında Hava Kuvvetleri’nden bu uçağın değiştirilmesi veya FAB’ın bir diğer başkanlık jeti olan Airbus A330’unun yenilenmesi için bir değerlendirme talep ettiği biliniyor. Bu durum, mevcut başkanlık uçağının güvenliği ve operasyonel yeterliliği konusundaki endişeleri artırdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 hafta önce

    Bizden örnek alsınlar model model büyük küçük filo oluştursunlar itibardan tasarruf olmaz…

    Cevapla