featured

BÖYLE AKROBASİ GÖRÜLMEDİ! SU-35 UFO

Rusların son imal ettikleri ve Amerikalıların F-35 Lightning II uçağına nazire eder gibi “35” rakamını verdikleri SU-35 “UFO” uçağının 22 Haziran 2013 tarihindeki 50’nci Paris Le Bourget Havacılık Sergisi’nde iki uçakla yaptığı uçuş gösterini izlemek için aşağıdaki linki tıklayın.
Havacılık otoriteleri, SU-35’in Le Bourget’de yaptığı bu son uçuş gösterisi gibi etkileyici ve büyüleyici bir gösterinin şimdiye kadar yapılmadığını söylüyorlar.
Pilotun yaptığı manevralar arasında ilk defa pilot Pugachev’in yaptığı “Kobra” hareketi, Pilot Furolov’un “Chakra” ve “Dead Leaf” hareketi ile 360 derecelik dönüşte sürat kaybedilmeden yapılan “Pancake” hareketi görülmektedir.
SU-35’in bu müthiş etkileyici manevra kabiliyeti yanında dikey kalkış (Vertical Take Off) özelliği de bulunmaktadır.
Internetten çıkarılan bilgiye göre SU-35 uçağı, bir “infra-red search and track system” ile teçhiz edilmiştir. Bu sistemle, SU-35, stealth kabiliyeti olan uçakları 45 Deniz Mili mesafeden tespit edebilmektedir.
Videodaki çekimin 3’ncü dakikasında terste görülen SU-35’in iki kanadının altında 3’er adetten 6 adet silah / yakıt istasyonu olduğu dikkati çakmiştir. Kanat ucunda da ayrıca iki silah istasyonu olduğu görülmektedir..
Şimdi uçağın akrobasi hareketlerini keyifle izleyelim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 yıl önce

    bu muhteşem bir gösteri resmen uçak havada dikine asılı kalmış…

    Cevapla