featured

BORAJET KÜÇÜLÜYOR

AirlineHaber’e gelen bilgilerden anladığımız kadarıyla Borajet’in 2017 yılını en az 30 Milyon dolar zararla kapatacağı söylenmekte. Bu görüşü destekleyen hamleler şu anda yapılmakta. Maillerle bir çok istasyona toparlanın mesajları iletildiğine yönelik bilgiler tarafımıza devamlı iletiliyor.
BoraJet’in Avrupa pazarından çekileceği ve 3-5 uçağa düşerek sadece rekabet edebileceği hatlarda uçmaya çalışacağı ayrı bir iddia olarak karşımıza çıkıyor.
Konunun uzmanları diyor ki…
Pegasus-Atlas-Onur Rus pazarına yüklenirken BoraJet elindeki uçakların kapasiteleri nedeniyle pazarın dışında kaldı. Çünkü BoraJet’in koltuk maliyeti yüksek.  100 kişilik uçaklarla,Pegasus-Onur ve Atlas ile nasıl rekabet edebilir ki? BoraJet’in yapması gereken kimsenin uçmadığı yerlere uçabilmek olmalıydı.
Netice olarak; BoraJet’in 2017 senesini ve hatta 2018 senesinde de kendini toparlaması çok zor. BoraJet’in THY ile olan anlaşmasının iptali,BoraJet’in sona yaklaştığını gösteren bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. bitmiş okeye dönen şirketle ilgili küçülüyor demek bile yanlış ifade olmuş. Bu şirket prematüre doğmuştu hala öyle. Umutsuz

    Cevapla
  2. Sezgin Bey sizi çok şaşırtacak :)

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Sefa bey kuşlarınız size doğru haberler iletmiş. Şirketi A almış veya B almış. Bunlara bakılmaz tescil kimin üstüne ona bakılır. SHGM genel müdürlüğü bilgilerinde benim de bildiğim,şirketin Yalcın Ayaslı’nın üstüne tescilli olduğu. Global ise Sezgin Baran üstüne kayıtlı. 55 milyon dolar civarında alınmış.O kadar.

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Sirket el degistirdikten sonra 30 ucak siparisi olacak haberlerini okuduk. Simdi ise batacak dedikodulari. Sirket telefonlari markasina kadar kayit altina aliniyor. Sandalye, masa vb… Hayirlisi diyelim.
    Ama boyle guzel bir sirketi sacma sapan yoneten basiretsiz insanlara havacilik sektorunde yagmurlu havada su vermemek lazim. Olan alt kademede sirketi icin her turlu zorluklara ragmen calisan fedakar insanlara olacak. Yazik cok yazik…..

    Cevapla
  5. 8 yıl önce

    Dreamliner geliyor diyorlar :)

    Cevapla
  6. 8 yıl önce

    Anonim e x e

    Cevapla
  7. 8 yıl önce

    Bora jet param haram olsun size. Senede birkere izine geliyoruz.bizi böyle mağdur ettiniz. Tekrar bin euro üzerine koyup bilet almak zorunda kaldık.

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Bu senede gelmeyiver.biz işsizlik iflas diyoruz sen tatilden bahsediyorsun.

      Cevapla
  8. 8 yıl önce

    Elinizde mızrak g..tümüzde yaprak kaldık ortada hayırlısı artık

    Cevapla