featured

BOEING’TEN 2 MİLYON DOLARLIK GOFLY YARIŞMASI

Boeing 2 yıl sürecek olan ve 2 milyon dolar değerinde ödülün verileceği bir yarışma başlattığını duyurdu. GoFly yarışması dünya çapında bir yarışma olup, amacı ‘’herhangi bir yerden, herhangi bir yere uçabilecek kapasitede, güvenli, kompakt ve sessiz kişiye özel bir uçuş makinesinin’’ tasarımı ve üretimine yönelik bir yarışmadır.
Boeing, devrim niteliğindeki bu yarışma için yayımladığı belirli teknik kurallar dahilinde tüm tasarımlara açık olduğunu belirtiyor. Yukarıdaki fotoğraf, bu yarışmanın doğmasına neden olarak gösteriliyor. Fotoğraf, David Mayman’ın varolan Jet Pack Aviation tasarımını göstermektedir.
2019’da bitmesi planlanan yarışmanın ödülleri de oldukça motive edici. Ödüllerin iki aşamada verileceğini belirten Boeing, ilk aşamada 400.000 dolar ve ikinci aşamada toplam 1.6 milyon dolar ödül dağıtacak. Yarışmanın son aşamasında ise 1 milyon dolarlık büyük ödül yer alıyor. Ödüllerin verilmesindeki kriterler ise boyut, ses ve hız olarak üçe ayrılıyor. Örneğin, boyut olarak küçük, gürültü minimize edilmiş şekilde tasarlanan ve hızlı olan tasarımlar ödülü kazanmakta bir adım önde olacak.
Boeing’in Chief Technology Officer’ı Greg Hyslop, ‘’Bu yarışmayı düzenlemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu yarışma bizim şirket hedeflerimizden ve vizyonlarımızdan biri olan ‘’Havacılık İnovasyonu ile dünyayı değiştirmek’’ hedefimize katkı sağlamamıza yardımcı olacaktır. Geleceğin vizyon sahiplerinin bu heyecanlı ve iddialı yarışmada neler yapabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.’’
Ayrıca Boeing tarafından yarışmada teknik destek ve danışmanlık verileceği de belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir