Boeing ile Sendika Arasında Anlaşma: 5 Haftalık Grev Sona Erebilir

Boeing ile Sendika Arasında Anlaşma: 5 Haftalık Grev Sona Erebilir

ABD merkezli küresel havacılık devi Boeing ile sendika arasında 5 haftadır süren grevde önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından taraflar geçici bir anlaşmaya varırken, bu anlaşmanın sendika üyeleri tarafından onaylanması durumunda grevin sona ereceği açıklandı.

33 Bin Çalışanı İlgilendiriyor

Yaklaşık 33 bin Boeing çalışanını kapsayan geçici anlaşmayla ilgili açıklama yapan sendika yetkilileri, işçilerin işlerine geri dönmesini sağlayacak bu anlaşmanın çarşamba günü oylamaya sunulacağını duyurdu. Sendika, anlaşmada işçilere önümüzdeki 4 yıl için yüzde 35 oranında maaş artışı ve çeşitli ek avantajlar sunulduğunu belirtti.

Daha Önceki Anlaşmalar Reddedilmişti

Sendika yetkilileri, daha önce yapılan geçici anlaşmaların sendika üyeleri tarafından reddedildiğini hatırlatarak, bu kez sunulan teklifin kabul edilmesi için güçlü bir zemin oluşturduklarını vurguladı. Grevdeki işçiler, Boeing’in daha önce önerdiği yüzde 30 zam ve performans primlerinin yanı sıra emeklilik yardımlarının iyileştirilmesini yeterli bulmayarak 13 Eylül’de greve gitmişti.

Anlaşmanın sendika üyelerince onaylanması halinde, Boeing’deki 5 haftalık grev sona erecek ve çalışanlar işlerine geri dönecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir