Boeing, 737 Üretimini Durdurdu

Boeing, 737 Üretimini Durdurdu

Bank of America analistlerinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Derneği’nin (IAM) grevi devam ederken Boeing, 737 jet üretimini tamamen durdurdu. Boeing’in iki ayrı temsilcisi de üretim sürecinin askıya alındığını doğruladı. Yapılan açıklamada, “Washington eyaletindeki uçak üretimi, 737 MAX, 767, 777/777X, P-8 ve KC-46A Tanker üzerindeki çalışmalar geçici olarak durduruldu” ifadeleri yer aldı. Üretim tesislerindeki çalışmalar da dururken, sendika tarafından temsil edilmeyen çalışanlar ise normal şekilde işe gelmeye devam edecek.

Boeing’in hisseleri, grev haberinin ardından %2’den fazla değer kaybetti. Bank of America analistleri, üretim durdurmanın uçakların gerçek teslimatları üzerindeki etkisinin belirsiz olduğunu ancak hızın “önemli ölçüde yavaşladığını” belirtti. Geçtiğimiz hafta sadece iki 737 uçağı teslim edilirken, bu rakamın normal seviyelerin çok altında olduğu ifade edildi. 787 jetlerine gelince, farklı bir model olan bu uçakların üretiminde geçtiğimiz hafta sıfır teslimat yapılırken, Eylül ayı boyunca yalnızca iki teslimat gerçekleştirildi. BofA, 787 üretim hattının sendikalardan etkilenmediği için Boeing’in aynı seviyede teslimat yapmasını bekliyor.

Grevin başlangıcı, 13 Eylül’de 33.000 işçinin iş bıraktığı bir süreçle başladı. Boeing, grevdeki makinistlerine “en iyi ve son teklifini” sunduğunu ve teklifin dört yıl boyunca %30’luk bir zam içerdiğini açıkladı. Ancak sendika, Boeing’in bu teklifini beklentilerin altında buldu ve sözleşme için oy kullanmayacaklarını belirtti. İşçiler, Washington eyaletinde yaşamın yüksek maliyetleri nedeniyle teklifin yetersiz olduğunu ifade etti.

Seattle bölgesindeki işçileri temsil eden IAM Union District 751 temsilcileri, Fortune’a yorum yapmadı. Boeing ise grevin şirketin toparlanmasını tehdit ettiğini belirten açıklamalar yaptı. Mali İşler Müdürü Brian West, çalışanlara gönderdiği notta, maliyetleri düşürmek için hızla adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bu önlemler arasında işe alım dondurma, zam ve terfilerin durdurulması, zorunlu olmayan tüm seyahatlerin sona erdirilmesi ve hayır amaçlı bağışlar için harcamaların dondurulması yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 3 hafta önce

    Keser dondu sap dondu gun gelip olulerin hesabi donduu bi baska firma olsaydi degil boeing bowling topu olup piyasadan nami dahi silinmisti

3 Yorum

  1. 3 hafta önce

    Keser dondu sap dondu gun gelip olulerin hesabi donduu bi baska firma olsaydi degil boeing bowling topu olup piyasadan nami dahi silinmisti

  2. 3 hafta önce

    Boeing in uçaklarına elli yıla yakın binerim.Üstün bir mühendislik şirketi.Dünyada ulaşım talebi artarken bu üzücü bir durum.İnşallah zarar verilmeden taraflar anlaşır.

    Cevapla
  3. 3 hafta önce

    Airbus daha iyi Boeing 737max çıktığında kodlama hatası yüzünden 5 ayda iki uçak düştü 350den fazla 737max graund(operasyondan çekildi 6 haftalığına)

    Cevapla