featured

BİR TEKNİSYENİN SERZENİŞİ…

Türk Hava Yolları Teknik AŞ. teknisyeni tarafından tarafımıza gönderilen mesajda THY Teknik Yöneticilerine seslendi.

İşte THY Teknik Çalışanı’nın O mesajı;

Değerli THY Teknik AŞ. Yöneticilerine; 

Malumunuz üzerine Mart ayından bu yana ülkemizde ve tüm dünyada etkisini göstermekte olan Covid-19 salgını şirketimizi de olumsuz yönde etkilemiş olup iş barışını korumak ve kimseyi mağdur etmemek adına ücret indirimine gidilmesi yönünde karar alınmıştı.

Yaşanan bu süreçte her kesimden çalışanın ücret kaleminden belirli miktarlarda kesinti yapılması doğal olarak olumlu olumsuz birçok tepkiyi beraberinde getirmiş olmasına rağmen, olayın vahim tarafı artık bir gelenek haline gelen belirsizlik ortamının yeniden inşa edilmiş olmasıdır. 2012 yılından beri görev yaptığım bu firmada çalışıyor olmak, gençliğimizin en verimli çağlarında kariyer seçimi yaparken, geleceğimiz adına verilmiş en doğru karar olması gerekirken, ülkemizde zirvede, dünyada, sayılı bakım firmaları arasında yer alan şirketimiz,  binlerce çalışanını yıllardır süregelen belirsizlik ortamında psikolojilerinin darmadağın olmasına ve hayallerinin gözlerinin önünde eriyip yok olmasını izlemeye mahkûm bırakmıştır.

Bu söylemler sadece son yapılan ücret indiriminden kaynaklanan bir isyan değil bir birikmiş ilgisizliğin sessiz haykırışlarıdır. Sessiz diyorum çünkü bugüne kadar derdimizi anlatacak bir ortam, işimizi önemseyen bir yönetim, taleplerimizi dinleyen bir kurum maalesef bulamadık. Birçok çalışma arkadaşımızın şahit olduğu ve uyguladığı üzere tesislerimizin inşa olduğu günlerden bu yana tesisinden uçağına kadar her karışında emeğimiz olan bu iş yerini kendi ellerimizle ilmek ilmek dokuyarak bugünlere geldik.

Hepimiz kendi işimiz gibi sahiplendik bir damla suyundan kibrit çöpüne kadar milli servet bildik zayi etmedik kazandık ve kazandırdık. Kâğıtta yazan kurallar kadar yazmayan kurallarda vardır her işimizde kendi malımız gibi davrandık. Biz kurallar çerçevesinde şirketimizi kâra götürecek her adımı atıp zarara götürecek her işten uzak durduk. Yaptığımız iş, binlerce kişinin ekmek yediği bu sofrada, ortak aklın ve yapılan planlamanın vücut bulduğu, sorumluluğu basite indirgenemeyecek kadar büyük bir iştir.

Her işi yapabilecek belli bir kapasite vardır bu sebeple ki bir işi yaparken yapan olduğu kadar maalesef yaparken yıkan da vardır. Bu iş hem akıl hem beceri gerektirir. Her meslek dalı için geçerli işleri ayakta tutan zaten bir avuç adam vardır, onları da küstürüp şirketten uzaklaştırmanın kimseye bir yararı yoktur. Sağlıklı düşünebilen, işini benimseyen ve ne yaptığını bilerek hareket eden her teknisyen kurallar dâhilinde ufak dokunuşlarla, ince nüanslarla, olayı farklı açılardan inceleyerek oluşturduğu bakış açısıyla aldığı maaşın binlerce mislinin zayi olmasını engelleyebilir, engellemiştir de.

Sorumluluk  alarak, sorular sorarak, araştırarak işin kolayını değil de zorunu seçerek ,saatini doldurarak değil de zahmet çekerek, emek vererek işinin gereği olduğu için değil özverili olduğu için, vicdanının sesine, yetimin malına değer verdiği için  binlerce çalışanın ömür boyu alacağı maaşı çoktan kâr hanesine yazdırmıştır. Bu mesleği birçok kişi yapabilir ama bunu herkes yapmaz. Yaptığımız işin hammaddesi pazarda satılmadığı gibi ucuz da değildir ki, kazanmaya kurtarmaya çalışmayalım.

Kar edeceğiniz nokta çalışanın bordrosunda değil onun gönlündedir. Değeri binlerce ve milyonlarca dolarlarla  ifade edilen uçak parçalarının ve komponentlerinin ve ana sermayemiz olan uçakların ve onları kullanan milyonlarca yolcunun güvenliğinin ve şirketimizin kâr ve itibarının tüm yükünü ve sorumluluğunu üstlenen bu meslek dalının hak etti saygı, itibar ve mesleki ücret, benzeri görülmemiş seviyelerde yer almaktadır. Herhangi bir eğitim, zekâ veya sorumluluk gerektirmeyen bazı meslek dalları kadar değer verilmeyen mesleğimiz, maddi olarak ta birçok mesleğin çalışma ücretlerine Türkiye şartlarında bile ezdirilir hale gelmiştir.

Buradaki çoğu teknisyen Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden mezun olmuş, eğitim seviyesi yüksek insanlardan oluşmakta ve önemli bir kısmı öğretmenlik gibi değerli bir mesleğin kazandırdığı sorumluluk bilinci ve ahlakıyla uçaklara bakım yapmaktadır. Biz bugünlere hep beraber el birliğiyle geldik. Şirket bizimle, bizde bu şirketle var olduk. Hatasıyla doğrusuyla beraber büyüdük ve bugün yine bu zorlukları beraber göğüslemeye devam ediyoruz.

Tam bu noktada beni ve tüm çalışma arkadaşlarımı geceleri uykusuz bırakan, yatağında huzursuz eden, evinde yüzünü düşüren soru işaretleri yine ve yeniden beynimizi kemirmeye, ruhumuzu karartmaya ve hayatımızı mahvetmeye başlamıştır. Birçoğumuz bugünlere gelen zorlu süreçte maalesef stres hastalıkları ile mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Tüm zorlu süreçleri yarın gelecek güzel günleri bekleyerek göğüsledik ve gelen noktada kargaşadan stresten bilinmezliklerden uzak aydınlık bir gelecek bulmayı beklerken yerine ucu görünmeyen yeni tünellere girdiğimizi görüyoruz.

İşe girdiğimiz ilk yıllarda, yetişmiş bir teknisyen olmadığımız gerekçesi ile maddi anlamda ezildik buna rağmen bu mesleğe gönül vererek her şey ileride düzelecek umuduyla geleceğe bir yatırım olarak görüp kendimizi geliştirdik, daha güzel günlerin gelmesini beklerken, adım adım geldiğimiz bu noktada daha ne kadar kötü olabilir dediğimiz yerde artık şaşırmaz olduk.

Mezun olduğumuzda idealleri olan  özgür düşünebilen, hevesli, üreten, yeniliklere açık olan, geliştiren bireyler iken  aileleri ve ekonomik sorumlulukları sebebiyle susmak zorunda kalan sendikasını bile seçemeyen, çıkmak istediğinde ise fetövari hareketlerle suçlanan ve ailesini zor durumda bırakmaktan korkan, hakkını bile aramaktan korkar hale getirilen bireyler haline devşirildik. Bu şirket herkesin çalışmak için can attığı bir şirket olması gerekirken, ilk fırsatta herkesin terk etmeyi düşündüğü bir yapıda olmamalıydı. Mevcut şartların zoruyla değilde, eskiden olduğu gibi gönül vererek çalışmakta gurur duyulan bir şirket olmalıydık. Mevcut ekonomik şartlar ve var olan borçlarımız içinden çıkılmaz bir hal almış hesap kitap tutmaz hale gelmiş, mevcut ortam bizi yeni arayışlara ve ek iş yapmaya sürüklemiştir.

İnsanların bir kısmı bankalara borçlarını ödemek için evini, arabasını satmakta büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir kısmı ise sadece İstanbul şartlarında kirasını verdikten sonra karın tokluğuna çalışmakta ve yarın bir şeylerin düzelmesi umudu ve umutsuzluğu arasında çaresizce olacak bitecek olanı beklemektedir. Ruh sağlımız ciddi anlamda bozulmuştur işimize odaklanamaz durumdayız ve yapılan küçük hataların sıklığını gördükçe daha kötüsünü yapabilecek olma ihtimalinin oluşturduğu korku ve baskı bizi her zamankinden daha fazla yıpratmakta ve yormaktadır. Lütfen mesleğimize saygı duyun önemseyin bizlere kendini değersiz hissettirmek yerine THY de çalışıyor olmanın ayrıcalığını hissettirin, gururunu yaşatın. Ebetteki bu zorlu süreçte yapılması gereken fedakârlıklar yapılacaktır fakat bu şekilde değil. Dünya normalleşmeye giderken insanların hayatını planlayabilmesi için sürecin devamında önünü görebilmesini sağlamak gerekmektedir.

Tüm içtenliğimle yazdığım bu satırları okumasını ve bizleri anlamasını umut ettiğim şirketi idare eden siz sayın yöneticilerimizden bazıları “isteyen tazminatını alıp çıkabilir” dediği noktada hatırlatmak istediğim yıllardır emeğimiz olan bu şirketin kurucusu, direği ve değişmeyen demirbaşları teknisyenler ve diğer çalışanlardır. Kimse hak ettiği karşılığı aldıktan sonra buradan başka bir yerde çalışmayı istemez. Çünkü buraların her karışına emek verdik, gençliğimizi verdik. Bu düşünceye ve bilince sahip çalışanları küstürmek, zor duruma düşürmek ve imkanını bulduğunda buradan gitmesini düşündürecek ortam ve koşuları oluşturmak hem bu şirkete hem çalışana karşı bir vefasızlık örneğidir  ve izlenmesi gereken en son siyasettir.

İçimizdekileri en sade şekilde ifade edebildiğim bu cümlelerin sonunda siz yöneticilerimizden talebimiz mesleğimizin değerini, içimizdeki duyguları ve hissettiklerimizi bizler adına karar alırken yada bu kararların alındığı ortamlarda dile getirmeniz ve haklarımızı korumanızdır. Her birimizin birbirinde hakkı var ve hepimiz ince bir pamuk ipliği ile birbirimize bağlıyız. En azından bizlere bir açıklama yaparak soru işaretlerimizi gidermeye bizleri bir düşman olan iki taraf gibi değil de bir aile olan ,bir olan, tek olan bir yapıya büründürecek adımlar atılmasına vesile olmaya sizleri davet ederek sözlerimi sonlandırıyorum.

Daha mutlu günleri hep  beraber görmek dileğiyle …

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

45 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Artık hedefimiz zor olan yol değil kolay olan yola çevirdik kardeşim, Nasıl yöneticilerimiz kolay olan yol olan maaş kesintisine gittiyse bizde prosedür neyse ondan harfiyen şaşmıcaz zahmet etmeye, emek vermeye gerek yok

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      O prosedürlere işe başladığınız günden itibaren uysaydınız şu an bu durumda olmazdınız. Şimdiye kadar uymadınız mı prosedürlere… niye uymadınız peki ? kişisel bir çıkar olsa sektörün yarısını veriyordu ezelden beridir şirket zaten.. filosu kısıtlı, uçakları ground olmasın desen öyle bir durum da son 6 7 senedir yok. neden yaptınız bunu peki ? uygunsuzluğa nerede alıştınız ? şirket mi alıştırdı, içinizde mi vardı, kolayınıza mı geliyordu ? yoksa kendi lisanslarınızı alırken yaptığınız uygunsuzlukları böyle mi normalleştirdiniz kendinizce…yazık, başka da bir şey demiyorum.

      Cevapla
  2. Bu mesleği itibarsızlaştırdılar ve yapılan işin önem ve ehemmiyetini kabul etmeyen veya böyle davranan yönetim ,teknisyenliği bitirmiştir .Bir otobüs şöförü veya bekçi 6-7 bin tl maaş alırken , gecesi gündüzü belli olmayan 3’lü vardiya çalışan teknisyen 5-7 bin tl arası maaş alır hale geldi. HAK ADALET yerini bulmalı….

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Son kelimesine kadar doğru. 300 500 milyon dolarlık uçakların bakımını yapmak Teknisyen tulumu ile apronda hangarda gezmekle olmuyor.

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Altina imzami atarım. SAYIN idareciler bize ne verdiniz ki bizden insafsızca kestiniz! Kestiniz hadi geri ödemeli yapsaydınız! ALLAH’tan korkunuzdamı yok! Bu ay aldigim maaş hiç bir şeyi karşılamadi ödemelerim kaldi insanlar mevcut duruma göre borçlandi kimse %30, ne ekmeği ne suyu ne benzini ne kirayı geri çekmiyor dolar olmuş 8tl neredeyse. Enflasyon uçmuş gitmiş ama devletimize göre düşüyor nasıl bir hesaplamalari varsa hala anlamış degilim dolar uçar enflasyon düşer bu oranlama imkansizdir. Reel enflasyon %50-60.Benim değerli teknik personel arkadaşlarımın maaşı asgari ücrete düştü neredeyse ya nasıl insafsizca bir davranıştır ey yönetim kar yapınca ayrı şirket zarar edince aynı şirket bu nasıl bir ayrımcılık ve pervasızlıkdır.Bazı meslek gruplari pandemi başından beri işe gitmedi maaşlari takır takır ödendi, biz pandemi içinde yüzdük havacılar olarak kelle koltukta geldik gittik uçtuk. Bizim maaşlarimiza göz diktiniz ALLAH’tan korkun ölüm var! Bu yapılan fırsatçılıktır tekniğe yapılansa buna ek olarak vicdansızlıktır. 30 gün çalış %30 eksik al! Uçak düştü mü o %30 görürsünüz bu yaptiğınız faciaya davetiye çıkartmaktir adeta. İnsanlar geçim derdine düştü herkes bunalıma girdi onlarca yıl tarihi kar yazdınız, bir 6 ayda mı öldünüz. Bir PEGASUS kadar olamazdınız. Bir Yönetici sorumluluk sahibi olarak çıkıp PEGASUS gen. Müd. Sayın Mehmet NANE bey gibi tekniğe emek ve çalışmalarindan dolayı teşekkür bile etmediniz yazıklar olsun. Bu ülkenin bayrak taşıyıcısı THY değil PEGASUS’tur. Şirketlerin sermayesi çalışanlaridir. Onlarca saçma sapan müdürlük var kapatin birleştirin onlarca saçma sapan israf var tassarruf edin her müdüre bir araba vermeyin itibarinizdan azıcik tasarruf edin bu kadar çalışanı rezil etmek yerine yahu şu şirketin parası yok dimi söz de Galatasaray ve diğer yerlere sponsor olmak nedir ya ALLAH’tan korkunuzdamı yoktur ya! İNSANLARİ ŞİRKETTEN SOĞUTTUNUZ!!!

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Teknisyen kardesim amma agladiniz yahu. En az maas kesintisi olan grupsunuz. Alt tarafi %30 maas kesintisi oldu. Ya diger calisanlar gibi %35 ve hatta %50 kesilseydi maasiniz? O zaman kimbilir neler duyacaktik. Ya boyle bir zamanda dovizle borclanmis olsaydiniz ne olacakti? Bu gunler de gececek isinizi layikiyla yapin, sizlanmayi da birakin.

    Cevapla
  6. 4 yıl önce

    Kardeşimiz çok güzel anlatmış. Bu anlatımın üzerine bir şey söylenemez. Çok seviyeli, saygılı, ölçülü. Tebrik ederim. İnşaallah ilgili birimler okur ve bu anlatım karşılığını bulur.

    Cevapla
  7. bazı insanlar ileriye dönük düşünür planlarını güzel yapar ama personelin çoğu meelediği için zamanında almadığınız önlemler yüzünden şimdi boşuna kimse zırlamasın.tekrar maaş düşümü yada işten çıkarma söylentileri var.siz bizi ve bu şirketi kimlerin yönettiğini daha yeni anlıyorsunuz.2012 de başladı bozulma.bu saatten sonra ne olacak yüzde 100 zam olsa nötr olur.bundan sonra sendikaymış,seçimlermiş,ekonomiymiş doğru düzgün seçin başınızdakileri.torununuz bile arkanızdan küfür edecek.

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Ağlayarak iş hakkı kazanılamayacağını hala öğrenemedi insanlar. Karşısında sanki anası babası var da evden kaçıp duygusal bir mektup yazmış. Adamın umrunda değil ki :) Yönetici dediklerin yazıyı görmemiştir, görse de 3-5 satır okuyup gülüp geçmiştir. Bizim insanımızdaki bu güce tapmayı, bu naifliği hiç anlayamıyorum. Neyse bu yaştan sonra da değişmez bu huy. Ağlamaya devam edin bakarsınız bekard öğle yemeğinden sonra kurabiye verirler gönlünüzü almak için. Evin ağlayan küçük çocuğuna da öyle yapılır ya :)

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Yazan arkadaşa teşekkürler. Çok nazik, çok saygılı, güzel bir üslup ile yazmış, bravo. Yöneticileriniz bu yazıyı büyük ihtimalle ya okumaz, yada okur ve 5 dakika içinde unutur. Onlar Teknik A.Ş.’nin gördüğü en gamsız ve vurdum duymaz insanları olmalı. Anladığım, bu yöneticiler çalışanları işinden, şirketinden ve mesleğinden soğutmuşlar. Halbuki yöneticiler çalışanlarının başarısı ile başarılı olacaklarını, onların omuzunda yükseleceklerini bilmek durumundadırlar. Makam odalarından aşağıya inip onlarla sohbet edebilmeli, dertlerini, sıkıntılarını dinleyebilmeli, düşük morallerini yükseltebilmeli, performanslarını yükseltebilmeli. Bu çalışanlar lise veya üniversite mezunu insanlar. Kişi yönetici olunca “Oooo, ben neymişim be abi” havasına girince kendilerini kaf dağının zirvesinde görüyor olmalılar. Halbuki kaf dağının zirvesinde değil, çalışanlarının gönlünde olmalılar. Teknisyenin bu sıkıntılı, stresli ortamda yapacağı ufak bir hatanın uçuş emniyetini zedeleyeceğini, binlerce dolara, bazen milyon dolara mal olacağını bilmiyor olabilirler mi? Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, teknisyenlere ve diğer çalışanlara mesleklerine sahip çıkmalarını, şirkete sahiplenmelerini ve yarınlara umutla bakmalarını önermek isterim.

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Bundan bi önceki sözleşmede aldığımız zammı biliyormusunda %30dur 50 dir diye çokbilmişlik yapıyosun hemde Cumartesi Pazar dahi çalışmamıza rağmen. Ortada artniyet var.

    Cevapla
  11. 4 yıl önce

    Zamanında bu sendikayı seçen, onları bize getirenleri seçen yine bizdik, değiştirmek de elimizde. Önümüzde sendika seçimi var madem bu kadar serzenişteyiz öldük bittik gecinemiyoruz. O zaman birşeyleri değiştirmenin vakti geldi. Duygusal mektuplar sadece yaramızı deşer hiç bir yoneticinin de umrunda değil. Onlardan vicdan beklemiyoruz hakkımızı bizim olanı istiyoruz. Bu bir gerçek iş anlamında kaliteli çoğu CS sektör eski haline geldiğinde bir dakika düşünmeden ayrılacaklar. Gençlere de tek tavsiyem kendilerini iş anlamında geliştirmeleri çünkü bu sektörde gelecek var ama bu şirkette yok.

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Serzeniş bitti ise dağılabilirsiniz. Bu işler serzinme ile felan olmaz. Sesinizi burada çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Önce bir sendikadan istifa edin. Dayanışma aidatı için dilekçe verin sonra serzenin. Serzeneceğinize arkadaşlarınızı ikna edin. İşten çıkarma yasağı olduğu şu zamanda sendikadan istifa etmezseniz daha ne zaman edeceksiniz. Hem kaymak yiyeyim hemde balı başkası sürsün. Sonrada niye ağzıma koyan yok diye serzenin.

    Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Amma agladiniz ve kardeşim. 5k maaş alıyorsunuz neyinize yetmiyor. Asgari ücret alan adam ne yapsın? Güçlü bir ekonomimiz güçlü bir devletimiz var kıymetini bilin.

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Ya 5m kargo da calisanlar ne yapsin??sizlerden vergi kesilmiyor bu bile yeter..

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    THY ile yurt dışından gelen engelli yada yaşlı ve hasta vatandaşlar mecburen tekerlekli sandalye ile uçaktan inince valizlerini almaya gidiyorlar. Bu tekerlekli sandalyeyi orada çalışan gençler kullanıyor yani sürüyor. Bu tekerlekli hizmet bütün dünyada ücretsizdir. İsteyen gücü kadar bahşiş verir. Ama mecbur değildir. Türkiye deki İstanbul havaalanında ise bu tekerlekli sandalyeyi süren görevli gençler en az 50 yada 60 liradan başlayan ücretler talep ediyorlar. Bu sandalye bizim kendi malımız diyorlar. Neredeyse taksi parası gibi fahiş fiyatlar istiyorlar. Parası çıkmayanı azarlıyorlar. Bu terbiyesizlikler ve saygısızlıklara kim dur diyecek. Orası sanki mafyanın elinde gibi ….

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    Senin güçlü dediğin devlet şuan sırtını döndü büyük şirkete bu zihniyette saçma sapan yorumlar yapıp karakterini belli ederek ayaklar altına aldığının umarım farkındasındır. 5K maaş alıyorsun diyorsun anlar mısın bilmem ama gene’de anlatayım; TDP dediğimiz kişiler gene aynı teknisyen fakat maddi açıdan teknisyen statüsüne göre daha az maaş alan grup ve o grup max 4 yıl deneyimlisi 5 alıyordu. Yeni girmiş 1-2 senelik adam ise şuan kestin sayesinde asgari ücretin sadece 300TL üstünü alıyor bilmeden kalkıpta boş konuşmamanı tavsiye ediyorum sen bugün uçak uçuruyorsan onu bizlere borçlusun kıymetini ve haddini bil!

    Cevapla
  17. Arkadaş öğretmenlik mezunu olup Habom ile işe girenlerden galiba, hani şu otobüse atlayıp koştur koştur sendikaya gidip sarı sendikacılığı şirkette başlatanlar… O hurmalar bugün tırmalamaya başladı. Hee onlardan değilse de o arkadaşlara buradan selam iletiyorum, maaş düşmesi falan değil sorun, gerçekten gerekiyor ise bu şirkette tek bir kişi bile buna karşı çıkmaz. Ama fırsat bu fırsat deyip yapılan şeyleri unutmayacak , zaten istese de unutamayacak bu şirket.. Maalesef dünyada sadece THY’de dir hostesten sonra lisanslı teknisyenin gelmesi..

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Türkiye de şu saatten sonra teknisyen için havacılık bitmiştir nokta.

    Cevapla
  19. Elbet pegasus’un hangat açacağı zamanları göreceğiz hangi c/s bayrak taşıyıcı diyecek çok merak ediyorum

    Cevapla
  20. 4 yıl önce

    Niye lan 1 tane uçak tekeri değiştirmek için 10 tane adam geliyorsunuz 1 vida ya 4 teknisyen geliyor değiştirmeye çokmuzor

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    okumadığın bir bölüme girmişsin iş bulmuşsun . Akşama kadar okullulara astığım astık kestiğim kestik davranırsın . Havacılıkla alakan yoktur öğretmenlik mezunusundur ve maaşı beğenmiyorsundur . Biz ne yapalım 5 sene emek verdik . Bildiğimiz bir sektöre girdik ve bu duruma düştük . 8 sene önce ağzını açıp o sendikaya girmeseydin şimdi söz hakkın olurdu .

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Rabbim şirketimize zeval vermesin,yöneticilerimize idarecilerimize uzun ömürler versin.Hamdolsun halimize,bu maaşları bulamayanlarda var.Şükür edin arkadaşlar şükür,Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir. Sıkıntılı günler geçince herşey düzelir.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Senin cvde hangi tarikat yazıyor.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bak ben sana çok güzel bir ayet niyaz edeceğim. DEFOL! Üniformayı çıkardıktan sonra evine şalvarıyla gidenler… Nefret ediyorum sizden!!!! Sizin yeriniz uçak değil, camii.

      Cevapla
  23. 4 yıl önce

    5 yıla yakındır çalışıyorum. Maaşım düştü 3600′ e vergi kesintileri ile daha da düşecektir. Kira, Aidat, Faturalar ve Kredi borcum, Kredi kartlarını takla attırır hale geldik birine yatırıp oradan çekip diğerine yatıyorum faturaları öyle ödüyorum. Kısırdöngü tabii bir yerde patlayağım bankaların, avukatların eline, insafına düşeceğim. Ha tüm bu ödemeleri yaptığımda da elimde pek bir şey kalmıyor. Yani buzdolabım boş. Belki daha ucuz bir şehirde olsaydım idare ederdim ama burası İstanbul ve bu şekilde ne kadar dayanacağımı kestiremiyorum. Ayrıca evli ve çocuklu olanların durumlarını tahmin edemiyorum. Çok zor çok…

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Öğretmen mezunu teknisyenler kadar başınıza taş düşsün , hiç olmazsa etrafınızdaki kaliteli kültürlü insanlardan faydalanın , ayaküstü Bağcılar sohbetinden başka bildiğiniz bir halt yok , aslında vizyon sahibi şirkete değil de zeytinburnu oto sanayide olmanız lazım

    Cevapla
  25. 5 K ALIP AĞLIYORSUNUZ YAZAN O İNSAN MASKELİ KİM BİLMİYORUM AMA 3200TL ALIYOR ÇALIŞANLARIN ÇOĞU ŞU AN. ASGARİ ÜCRETTEN HABERİN VAR MI? YIL ORTASINDA VERGİYE GİRİYOR ZATEN O DA SONUNA DOĞRU ASGARİ ÜCRET ALIYORUZ. O KAFAN BEDENİNİN ÜSTÜNDE SÜS OLARAK DURMASIN BİRAZ KULLANMAYI DENE. MİDEMİ BULANDIRIYORSUNUZ. SİZİNLE AYNI TOPRAKLARDA NEFES ALDIĞIM İÇİN UTANIYORUM.

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    Liseden çıkıp 18 yaşında girmişsiniz şirkete hala belaltı lise muhabbetleri yapıyorsunuz. Biz geldik de sizler rica etmeyi, saygılı davranmayı öğrendiniz insan olmaya çalışıyorsunuz ufkunuz genişledi. Aynı yaştaki insanlardan 5 sene önce şirkete girdiniz diye abilik taslamaya çalıştınız. Çoğunuzun ağzının payını verdik rahat olun. Sivil Havacılık mezunlarına gelince, içinizde insanlığıyla yaptığı işin kalitesiyle çok değerli arkadaşlarımız var zaten çoğu da geleceği başka şirkette görüp ayrıldı. Maaş yuzde 30 düştü dolar 8’e dayandı dusunmemiz gereken geçim sıkıntımiz var boş muhabbet yapmayın.

    Cevapla
  27. 4 yıl önce

    Teknisyen olarak bu haberden utandım, hadi bu arkadaş bunları yazmaya utanmamış sen bunları nasıl yayınlıyorsun Sefa Abi, canımsın sektördeki değerine ve yerine her zaman saygım var ama bir kişinin mektubu, serzenişi veya ağlaması bütün bir çalışan grubunu temsil eder gibi yayınlanamaz, zaten şahsi değil genel bir ağlanma gibi bir yazı. Bu kafadaki arkadaşlar sadece orda burda sızlanır bunlardan çok var, seni arayan onlarcası var. Sen bana birşey demiştin “kavgaya gireceksen sende vurucan karşındaki de vuracak, yumruk yemeyi göze alamıyorsan o kavgaya girmeyeceksin”. Karşısındaki itip kakıyor diğeri ağlıyor. Sende teknisyen serzeniyor haberini yapıyosun. Karşılık veremiyor, sen dedin abi, azdan az çoktan çok gider, elindeki güçle saldıracak, istifa edenler var, daha önce mücadeleye girip yalnız kalıp birinin keyfi işten attıkları var, sendikadan çıkanlar var. Kendisinin yapacak çok şeyi varken herkesi bekleyip 10bin kişiyle ortak hareket bekleyenler var. Onlar sürekli ağlayacak, ağlarken de kendi adına ağlasınlar.

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Değerli kardeşim;
      Bu sitenin en büyük özelliği yazılan yorumları veya görüşleri kişilere hakaret içermedikçe aynen yayınlamaktır. Kısaca çok sesliliğe karşı değiliz. Bu arkadaşımız da kendi görüşünü yazmış ve gördüğün üzere beğenenlerde var.Benim söylediğimi iddia eden sözler doğrudur. Ancak o sözler benim kişisel yapım gereğidir. Herkesten bunu beklemek hayal olur. Sen o sözlerde ne söylenmek isteniyor kavramışssın bravo. Ancak herkes o sözleri kavrasa bile yapamıyor. Yorumları veya açık mektupları yayınlarken isim geçmemesine dikkat ediyorum.Bu nedenle arkadaşlar bana rahatlıkla içlerini dökebiliyor. Bu arkadaşta kendine göre serzenişte bulunmuş. Sizde okuyor ve yorumlarınızla aynı fikirde olup olmadığınızı söyleyebiliyorsun. İşte Çok Seslilik budur. Gördüğün gibi senin görüşüne de yer veriyorum. Binlerce teknisyenin birlikte çalıştığı hangar ortamlarında çok farklı kişiler mevcut. Bu arkadaşlara,ben ancak fikir veririm önlerine düşüp yürütemem ki. İşten atılanlara sahip çıkamayan bir zümre oluşmuş. Ben bunlara yeni nesil diyorum. Benim kafam hala eskilerde. Çünkü sizler ile çalışmadım.
      Keşke sizlere liderlik yapabilseydim. İnan ki pandemi dönemini daha iyi atlatırdık. Toplum bana neci olmuş. Dernek seçimlerinde bile kimse gelmediğinden mevcut yönetim tüm yanlışlarına rağmen iktidarda. Sendika ise lay lay lom. Derneği ve sendikayı birbirine vursan TIN-TIN ses çıkar. Beni onlarca yüzlerce arkadaşınız aradı. Ne yapalım diyorlardı? Bu maaşa evet mi diyelim yoksa hayır mı diyelim diye soruyorlardı. Benim onlara vereceğim cevap onlara uymazdı ki. Onlara sadece hukuki destek alabilecekleri veya hukuki yönden bilgilenebilecekleri Avukat ları önerdim ve yine aynı avukatlara, arkadaşlar sizi aradığında doğru bilgilendirmeler yapın dedim.
      Kısaca; İstifa edin, İşi bırakıp çekip gidin diyerek onun geleceği ile oynayamazdım.Siz olsaydınız ne yapardınız diyen arkadaşlara da ” benim ekonomik durumumla sizin ki aynı değil ki. Ben sizin şartlarınızla yaşamıyorum ki…Ben tabiki bu kafamla basardım istifayı ve hiç bir şey de kaybetmezdim. Ya siz…Bilemiyorum ki…Sen o mektuba verilen cevapları okumuşsundur. Gördüğün gibi herkes farklı düşünüyor. Ben eylem yapın işi bırakın desem bile birileri bırakıp diğerleri bırakmayacağından, işi bırakanları işten atarlardı. Birlikte hareket edebilme kabiliyetiniz ve lideriniz yok. Sefa İnan

      Cevapla
  28. 4 yıl önce

    Hala kuru sıkan birşeylerin düzelmesi için bu kadar bile emek sarfetmeden karalamadan başka birşey bilmeyen , şükrü haksızlıkla elinden alana değilde ALLAH’a yapıldığını bilmeyen ,hakkını işverenin ve sendikanın yediğini bile bile bu yazıyı yazana sıkan ,yazının bu siteye değilde her ortamda her türlü mücadele verildikten sonra birebir yöneticelere verilmek üzere hazırlandığını bilmeden yapısını eleştiren arkadaşlar bu çağrı size sizleride sahneye bekliyoruz.Tek başına birşey oluyorsa buyrun kurtarın bizi.Yazı yöneticilerden birine gitse bile bir anlam ifade etmeyecekti ama en azından belki buradan birçoğuna ulaşacak ve varsa aralarında helal süt emmiş biri ,bizim yıllardır kendilerinden talep ettiğimiz şeyi masada belki bir kez daha düşüneceklerdir. Zaten biraz kağıt kalem kullanan bir toplum olsaydınız ne biz bu hale gelirdik nede siz o gece kağıt bulamayan ailenizin pişmalığı olurdunuz.

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    Şirkete ayaklarım geri geri gidiyor çok soğuduk herkes aynı düşüncede nasıl olacak bu işler herkes bunalımda Allah korusun bir kaza olmasın kafalar dalgın hep,,, yeni yılda ücretsiz izin diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum bunu şimdiden söyleseler insanlar ona göre durumuna baksa, üzücü

    Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Duygusal kardeş sen nasıl bir pisliğe batmışsın öyle. Te boğazına kadar

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    Teknisyenler iş bırakmadan kıymetleri anlaşılmaz. Ama o Güven Özveri Tecrübe teknisyenlerde var mı? Yok . Şirketi yöneten adamlar salak değil sizi sizden daha iyi tanıyorlar.Fazıl en son çıkan ışığı kapatsın diyerek hak aramanızla dalga geçmedi mi?O yüzden burda yalandan yorum yazarak rüzgar yapmayın

    Cevapla
  32. 4 yıl önce

    patates soğan doğrasaydık şimdiye usta aşcıyız diye 5 haneli rakamlara çalışıyorduk üstelik havamızda o biçim olur değer görürdük mühendis seviyesinde kafa yorup afedersin eşek gibi muamele görüyoruz emeğimize yazık ömrümüzü tamamen ölü yatırıma harcadık kendimizi hırpaladık buldular sesi çıkmayan hakkını arayamayan gariban anadolu çocuklarını uçak teknisyeni yapıp ırgatlar gibi çalıştırıyorlar olay bu kırpılmış koyun gibi meelemeye gerek yok

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Kardeşim kalemine emeğine sağlık icimizdekileri çok güzel bir şekilde dökmüşün.

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    %30 kesinti yetmezmiş gibi daha hala 3lü vardiya çalıştırıp 2li vardiya parası alarak kesintiyle çalışan birimler var onun üzerine vardiya farkında dolayı yok görünüyoruz düzeltme olmayacağı söyleniyor değerli arkadaşlarımızdan da kimse gık demiyor sağolsunlar böyle olduğu sürece daha çok hakkımız yenir ay sonunda siz sisteme göre gelseydiniz diyip işten çıkartma olursa şaşırmayın

    Cevapla
  35. 4 yıl önce

    Hicproblem degil bundan sonra prosedürleri tamamıyla uygun çalışıyoruz. Binlerce dolarlık parçaları gazlayip yollayacagimiza değiştiririz. Bizi düşünmeyeni hiç düşünemem.

    Cevapla
  36. 4 yıl önce

    Arkadaş arabesk yapmayın. Ağlamanın sızlamanın faydası yok. Bu iş artık sıradan bir iş, kendiside getiriside. Zaten uygulanan muameler neticesinde çalışanlarda iyice laçkalaştı.

    Cevapla
  37. 4 yıl önce

    İşine saygısı olmayan bir grubu işe aldılar zamanında. İçeride de işine saygısı olmayan, her şeye kendi penceresinden bakanlarla birleşti bu arkadaşların çıkarları. Gidip ordan burdan sınavlar verildi sınava girilmeden.Yunanistan bulgaristandan lisanslar alındı, koca koca şirketler yunan bulgar lisanslılar başvurmasın diye ilan açarken hiç düşünmediniz mi ilerisini ?düşünenler shgm lisansına dönüştürüyor, akıllıca. ama sizi işe alacaklar gerizekalı değil, sınav geçmişinizi de yunan lisansınızı da görüyor, biri çıkar şikayet eder easaya da shgmye de, patlar, iptal edilmiş lisanslarınıza sarılırsınız…kim kazandı ? işinizi itibarsızlaştırdınız. ihbar etmeniz gereken suçları sahiplenip gruplar kurdunuz. şimdi size işveren de gördü malı, ederini veriyor. ederiniz bu değilse pandemi öncesi fırsatınız vardı, sektörün %50 fiyatına çalışmaz giderdiniz. pandemi gelince mi akıllar başa geldi. gidecek yer olmayınca mı sitem etmek mantıklı geldi. git denince pandemi var nereye gideyim diyebilmek için mi beklediniz ?Sıradan , alelade bir iş yaptığınızın farkına varın ve kabullenin. Kariyerinizi yeniden planlamak istiyorsanız birinin size karşılıksız ulufe verince ne olduğunu da hep hatırlayın. Gidip bi sektörü daha mahvetmeyin.

    Cevapla
  38. 4 yıl önce

    Acilen EASA B1 /B2 lisansi almak icin modul imtihanlarina baslayip,tecrube logbookunuzu hazirlayin.A320 yada A330 ile OJT yapin,EASA lisansiniza isletin.Gelecegin dunya havacilik piyasasi ucaklari.A320F(Ceo/Neo)A330,A330NeoA350B777B787Enasagi iki tanesini EASAlisansiniza isletin.Havacilik normale donunce,dunyaya acilin.15-17yili dolduranĺar emekli hakkini kazananlar seneye ,normallesince,yurtdisinda is aramaya baslasin.Benim gibi keske 10 sene once yurtdisina acilsaydim demeyin.

    Cevapla
  39. 4 yıl önce

    Bu dediklerinin olması için öncelikle elinde yetki olanlar sesini çıkarmalıydı birlik olmalıydı yetkili teknisyenler herşeyden korkuyor aman yetkimi alırlar sesimi çıkarmıyım 8 alıyosam 6 alırım işime bakarım bana koymaz düşüncesindeler ayranım dökülmesin deyimi.. Sesimi çıkarırsam başteknisyenliğim gider siesliğim elimden gider o gider bu gider diye diye bu hallere geldi teknisyenin değeri.

    Cevapla
  40. 4 yıl önce

    Kafanızı kuma gömmeye devam edin. Anahtarı bırakıp paydos demedikten sonra 3-5 müdür sizin çocuklarınızın geleceğinden çalar. Sizin yüzünüzden bizim gibi korkusuz insanlar mücadele edenler zarar görür. Senden ve sizden hiç bi şey olmaz.

    Cevapla
  41. 4 yıl önce

    QATARA GELIN DEDIK ZAMANINDA DINLEMEDI BAZILARINIZ

    Cevapla