featured

BİR PİLOTUN TALPA İSYANI…

Sevgili okuyucularımız, “çalışanın sesi olmak” iddiası ile yola çıkan airlinehaber kısa sürede bu hedefe ulaştı. Kimseden korkmayan, gerçeği sadece gerçeği yazan sitemize siz değerli okuyucularımızdan da çok sayıda mesaj geliyor. Bunların bir bölümünü aynen yayınlıyoruz, bir bölümünden de haber yapmak için yararlanıyoruz. İşte aşağıda okuyacağınız mesaj da bunlardan biri…Yazının bütünlüğünü bozmamak için noktasına-virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz.
 Sefa bey, öncelikle sivil havacılık alanında özgür bir platform yarattığınız için size teşekkür etmek isterim. Yazılamayanları yazıyorsunuz. Her düşünceye sitenizi açıyorsunuz. İyi ki varsınız. Ben uzun yıllardır THY’de görev yapan bir pilotum. Şirketin durumunu söylemeye gerek yoktur sanırım. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Her THY personelinde bir işten atılma korkusu var. Sendikamız kağıt üstünde var. Bizim hakkımızı kim koruyacak böyle bir dönemde? Şimdi haklı olarak dernekler diyeceksiniz. Tassa, Uted ve diğerleri konusunda bir yorum yapamam. Ama biz pilotların derneği olan TALPA hakkında konuşabilirim. Ben bugüne kadar TALPA’ya üye olmadım. Çünkü gözlemlediğim kadarı ile TALPA’nın biz pilotlar için birşey yaptığını görmedim. Sim’de, kontrolde haksızlığa uğrayan, sorguya çekilen, kurula çıkartılan, savunma istenen, işten atılan pilotlara yardım ettiklerini duymadım. Onlara sorun getirmiyorsanız, siz onlar için iyi birer üyesiniz. Aidatlarınızı zamanında öderseniz sizi daha çok severler. Şimdi diyeceksiniz ki, TALPA birşey yapmıyor mu? Yapıyor, otoparkçılık yapıyor.
Bundan birkaç gün önce TALPA’dan bir mesaj aldım. (3-5 ay önce de böyle bir konu gündeme gelmişti. Ciddiye almamıştım.) Bu mesajı alınca konuştuğum bazı arkadaşlarıma da aynı mesajın gönderilmiş olduğunu öğrendim. Mesajda, yıllardan beri kullandığım otopark hakkımın elimden alınacağı yazıyor. Otoparkı kullanmaya devam etmemin tek koşulunu da mesaja eklemişler. Eğer TALPA’ya üye olursam otoparkım elimden alınmayacakmış. Açıkça tehdit ediyorlar. Kuzenim avukattır. Ayrıca birçok hukukçu dostum var. Gelen mesajı onlara gönderdim. Gelen yanıtlar gerçekten beni şaşırttı. Resmen yasaya aykırı iş yapıyorlarmış. Yasaya göre -kimse, bir derneğe üye olmaya veya üye kalmaya zorlanamaz – dediler. Çünkü yapılan açıkça ÜYELİĞE ZORLAMAKTIR. Bunu silah zoru ile yapmıyorlar ama elindeki bir hakkı almakla tehdit ederek yapmaya çalışıyorlar. Hukukçu arkadaşlarımın bana önerisi şu oldu: Derneğe üye olma, bırak senin elinden otopark hakkını alsınlar. Hakkın elinden alınınca hergün sıradan yurttaş gibi ücret ödeyerek otoparkı kullan ve fişlerini sakla. Dava açarız hem bu hakkını hem de ödediğin paraları faizi ile masrafları ile birlikte geri alırız. Ben şimdi öyle yapacağım. Üye olmayacağım ve otoparkın elimden alınmasını bekleyeceğim. Hukuku çiğneyen bu yönetime hukuk önünde hesap soracağım.
Birkaç gündür bu konuyu düşünüyorum. TALPA’dan bu kadar yönetim geçti. Hiçbir tanesi bu yönetimin başvurduğu ilkel, çağdışı ve çıkarcı yönteme başvurmadı. Geçtiğimiz günlerde TALPA’ya üye olmak zorunda kalan bir arkadaşımıza, son birkaç ayda 500’e yakın pilotun üye olduğunu övünerek söylemişler. Arkadaşım da haklı olarak sormuş: –Bizim gibi otoparkı kullanan yüzlerce kabin memuru var. Onlara dokunmuyorsunuz ama kendi mesleğinizden olan insanları zorla üye yapıyorsunuz. Bu adil midir?- Verdikleri cevap gerçekten beni acı acı güldürdü: –Onları üye yapamıyoruz, o nedenle onlardan otoparkı geri alamıyoruz. Ama sizin üye olma olanağınız var. Bu nedenle sizi üye yapmaya çalışıyoruz.-
Oturup bir hesap yaptım. 500 üyeden 50 TL aidat aldıklarında ayda 25.000 TL, yılda 300.000 TL gelir elde edecekler. Demek oluyor ki, bu arkadaşların bütün derdi para. İnternette geçmiş dönemle  ilgili bir araştırma yaptım. 2016 yılının başında TALPA’nın 2200’e yakın üyesi varmış. Buradan şu sonuca varıyorum. Pilotlar otoparkla tehdit edilmeden de bu derneğe üye olabiliyorlarmış. Üye kazanmak için insanları otoparkla tehdit etmeye gerek yokmuş. Bu rakama, zorla üye yapılan 500 arkadaşımızı da ekleyince 2700 rakamı çıkıyor. Yıllık aidat geliri 1.620.000 T. Lirasına ulaşıyor. Dernek işlerine meraklı bir arkadaşıma bu hesabı söyleyince güldü: –Aidat leblebi parası. Asıl parayı otoparkçılıktan kazanıyorlar.- Gerçekten şaşırdım. Otopark geliri ne kadardır bilmiyorum. Ama aidat geliri bile çok yüksek. Şimdi bu yönetime soruyorum: Bu kadar parayı ne yapıyorsunuz? Pilotların sorunlarını çözmek için yaptığınız tek bir başarılı çalışma var mı?
Mailimin sonuna gelirken son bir bilgiyi de paylaşmak isterim. Bugüne değin ayda 90 TL ödediğimiz Atatürk Havalimanı Otoparkına zam yaparak 105 T.Lirasına yükseltmişler. % 17 oranına denk düşüyor. Enflasyon % 8.5 olarak açıklandı. Bizler (eğer alabilirsek) % 4 zam alacağız. Ama TALPA % 17 zam yapıyor. TALPA sitesine girdiğimde yönetimin üç şehirde toplantılar yaptığını da fark ettim. Fotoğraflara bakınca TALPA’nın ne kadar itibarsız olduğunu bir kere daha gördüm. Bütün fotoğraflardaki insanları saydım. Toplasanız 30 kişi var. Bunların yarısı da TALPA yöneticisi. Birkaç fotoğraf beni çok güldürdü. Toplantıya 1 kişi gelmiş, 3-4 TALPA yöneticisi bu kişiyle poz vermiş. 5 yıldızlı otellerde üçer beşer gün kamp kurmuşlar. Kimse gelmemiş. Daha önce de söylediğim gibi ben üye değilim asla üye de olmayacağım. Çünkü derneklere üyelik, insanların özgür iradeleriyle ve gönüllü biçimde yapacakları bir eylemdir. Ama dernek üyesi arkadaşlarıma, dostlarıma önerim verdikleri aidatın peşine düşsünler. Otoparkla tehdit edilerek üye olmak zorunda kalan arkadaşlarıma önerim ise hemen üyelikten ayrılsınlar.
Biz havacılık çalışanlarının sesi olan sitenizde bu mektubumu yayınlayacağınıza inanıyor, başarılar diliyorum. İyi ki varsınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

63 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Sayın İnan çok teşekkür ederim. İlgilendiğiniz için

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Bu nasıl bir ahlak. Tav ın otoparkını koz kullanmak yakıştımı size. Eski yönetimler salakmıydı. Bu kafayla sizden hiç bir şey olmaz. Üyelik zorla koz kullanarak yapılmaz. Şerefsizim her gün 50 tl olsa veririm yinede bu mafya ilişkilerime paye vermem

    Cevapla
  3. Ne oldu bizim havacılık kanunu gelişmelere nedir? Valeciliği bıraksanızda birazda dernekcilik yapsanız ne iyi olurdu. Yeni yıl geldi. Shgm nin FTL si ne oldu. Bilgi versenize

    Cevapla
  4. En iyisi THY uçuş işletmeye söyleyin üye olmayanı işten attırtmakta tehdit edin. Full çekersiniz

    Cevapla
  5. sefa bey, bu konuya dikkatleri çektiğiniz ve yayinladiğiniz için teşekkür ederim. Bir kabin memuru olarak birde şu konuyu araştirmanizi isterim; yaklaşik iki yildir acik otoparki kullaniyorum, kapali otopark icin kayit olunan tarihe gore bir sira var imis, yeni başvurular geldiğinde ise kapali otoparka geçmek için pilotlarimizi uye yaptirip sirada bekleyenlerin önlerine geçirtiyorlar, boyle bir uygulama adil midir ?

    Cevapla
  6. 8 yıl önce

    Tav’ ında kabahati var Atatürk havalimanında diğer çalışanlara ne yapılıyorsa aynısı yapılmalı. Talpa yı aracı yapmanın ne alemi var

    Cevapla
  7. 8 yıl önce

    Silkelen ve kendine gel. Bu ticari işler sizin işiniz değil. Adam gibi dernekcilik yapın değnekcilik değil

    Cevapla
  8. 8 yıl önce

    Ahlak yerlerde. adamlar pilotların sorunları ile ilgilenmeyi bırakmışlar, işi ticarete dökmüşler. Utanın. Sizinle aynı meslekten olduğum için ben utanıyorum çünkü…

    Cevapla
  9. Bu paraların hesabı size sorulacak Ayhan efendi. Öyle kolay sıyıramayacaksın bu işten..

    Cevapla
  10. 8 yıl önce

    TAV Otoparkı size bu yıl yüzde kaç zam yaptı? Açıklayın. Zammı aynen yansıtsanız kabul ederim ama adım gibi biliyorum ki, üstüne üç-beş puan daha koyup üyelerinizi ve diğer çalışanları kazıklamışsınızdır.

    Cevapla
  11. Eee artık bu sene Pilotlar gecesinde Jennifer Lopez’i getirirsin Ayhan. Yoksa bu kadar parayı mezara mı götürecen?

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Sen ayhan’ı tanımıyorsun galiba kardeş. O getirse getirse ya Sibel Can’ı ya Kibariye’yi getirir.

      Cevapla
  12. 8 yıl önce

    Siz kimsiniz kardeşim? Eşkıya mısınız, zorba mısınız? Zorla üye yapıyorsunuz. Kanunları paspas gibi çiğniyorsunuz…Hepiniz sonu mahkeme…Yazın buraya.

    Cevapla
  13. 8 yıl önce

    Otoparkı kullanıyorum ÜYE DE OLMUYORUM. Hadi maçanız sıkıyorsa atın beni !!!!!!

    Cevapla
  14. Bu Ayhan Günal’dan ne bekliyorsunuz ki*? Bugün Sarı sendika kazanılmış haklarımızı işverenle bir olup ortadan kaldırmaya çalışıyorsa bu Ayhan’ın yüzündendir. Değil mi Ayhan? Çık adam gibi konuş. Tırstım, işten atarlar diye korktum, Genel Kurul salonına gidemedim desene.

    Cevapla
  15. Ayhan ve seçkin yandaşları, paranın tadını aldı ve ticarete atıldı. Para tatli değil mi TALPA yönetimi? 2018’in ilk çeyreğinde yeni havalimanı devreye girince ne yapacaksınız bakalım?

    Cevapla
  16. 8 yıl önce

    Helal sana Kaptanım. Eline sağlık. Bunların gerçek yüzünü ortaya koymuşsun.

    Cevapla
  17. İGA 3. Hlimanı açılınca, üyeler istifa etmesin diye nasıl yalvaracaksınız çok merak ediyorum.

    Cevapla
  18. 8 yıl önce

    Siz kimsiniz arkadaşım? Nereden bela oldunuz başımıza? Çekin gidin be?

    Cevapla
  19. 8 yıl önce

    HER TOPLUM LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR.

    Cevapla
  20. 8 yıl önce

    Paraya bak azizim ayda 140.000 lira topluyorlarmış. Ne yapıyorsunuz bu kadar parayı.

    Cevapla
  21. 8 yıl önce

    ACEMİLER MANGASI. PARA ÇUKURUNUN İÇİNE DÜŞMÜŞLER. HALA PARA PEŞİNDELER.

    Cevapla
  22. 8 yıl önce

    Hava İŞ kanunu çıktı, FTL halledildi, SHGM ve şirketler EASA çizgisine getirildi. İşsiz pilotlara iş bulundu. Özelde çalışanların iş güvencesi sağlandı. Pilotlar adam yerine konuldu…Ne yapsın TALPA? Bütün sorunları çözdüğü içi,n ticarete ağırlık verdi !

    Cevapla
  23. 8 yıl önce

    İstifa edin gidin kardeşim, yeter sizin bu kabadayılığınız.

    Cevapla
  24. 8 yıl önce

    Bu işin sonu adliye. Demedi demeyin

    Cevapla
  25. THY bu işe el atsın, bunlar kabini ve kokpiti açıkça sömürüyorlar…

    Cevapla
  26. 8 yıl önce

    TALPA’nın işi ticaret değildir.Ticaret yapacaksanız dernekçiliği bırakacaksınız beyler

    Cevapla
  27. 8 yıl önce

    Arkadaşlar bu derneğin seçim sırasında 2250 üyesi vardı.Bu yönetim 340 oy aldı. kestirmeden gideyim % 15’in oyuyla geldiler.. % 50 ile seçilmiş gibi davranıyorlar

    Cevapla
  28. 8 yıl önce

    Kriz var, herkes fedakarlığı konuşuyor.Siz de TALPA olarak elinizi taşın altına koyun, üyelerinize destek olun.6 ay süreyle aidat almayın

    Cevapla
  29. 8 yıl önce

    Alın şunların elinden otoparkı. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Otoparktan geçtim, derneği de bitirecekler.

    Cevapla
  30. 8 yıl önce

    Ben de otopark üyesiyim.Ama dernek üyesi değilim.Otoparkımı elimden alırlarsa THY Yönetim Kuruluna bunları dilekçe ile şikayet edeceğim.

    Cevapla
  31. 8 yıl önce

    İşe yeni giren kabin memurunu otopark sırasına alıyorlar. Kaç yıllık pilotum “üye olmazsanız sizi sıraya bile almayız” diyorlar.Düşünün yedek listeye bile kayıt olamıyorsunuz. REZALETİN SON PERDESİ

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Kaptanım 30 yıllık km olsanızda sırada kapalı otopark alamıyor kmları ve sizden ffazla para ödüyorlar. Neresinnden kimin gözünden bakılırsa bakılsın haksızlıklarla dolu bir sistem.

      Cevapla
  32. 8 yıl önce

    TALPA üyesiyim, desteklemiyorum, yıllar önce üye olmuştum devam ediyorum. Ülkeden olmadığı gibi TALPA’dan da bir beklentim yok maalesef. Ama bu elemanın anlattıkları da hikaye. Sefa Bey mümkünse takip edip bu elemanın gerçekten her uçuşa gittiğinde bilet alarak girdiğini ve açacağı davanın kaç yıl ne kadar masraf vs. süreceğini/sürdüğünü de yazarmısınız ?

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Eveeet, sonunda TALPA yönetimi de topa girdi sayın seyirciler. Bu arkadaşların işi-uçuşu olmadığı için oturup TALPa karşıtı yazılara ve haberlere yorum atıyorlar. Ben seni tahmin ediyorum da istersen adını kendin yaz TALPA yönetim kurulu üyesi.

      Cevapla
      • “buraya adını yaz” diyen birisi önce cesur olup kendi adını yazmalı ki başkalarındanda aynı şeyi isteme hakkı olsun.Klavye şövalyesi olmamalı. Benmi ? haklısın ben klavye şövalyesiyim.

        Cevapla
  33. 8 yıl önce

    YÖNETİM İSTİFA !

    Cevapla
  34. 8 yıl önce

    KARDEŞ,
    SEN NİYE BAŞKANLIĞA ADAY OLMUYORSUN?
    GEÇ ŞU TALPA’NIN BAŞINA, UÇUR ŞU TALPA’YI.
    İFTAHAR EDELİM SENİNLE BRE.

    Cevapla
  35. 8 yıl önce

    Aynı tehdit mesajı banada geldi. Talpa nefes al ve kendine gel, otoparktan faydalanmak için sana üye olmak zorunda değiliz unutma sen aracısın otoparkın sahibi değilsin. İtibar kazanmak istiyorsan mafyavari hareketleri bırak ve bizleri üye olmaya ikna et, pilotlar için birşeyler yaptığını görelim…..

    Cevapla
  36. 8 yıl önce

    Korkmayın bu kadar. Bundan birkaç ay önce de bana yedi günden fazla kaldığım için ceza kesmişlerdi sonra almaktan vazgeçtiler.Bundan da vazgeçerler.

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Ben de aynı düşüncedeyim. Korkup gidenleri avlıyorlar. Üye olmayanlara hiçbir şey yapamazlar.Ben de gitmeyeceğim.

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Doğru. Pilotlar Gecesini de önce paralı yapmışlardı.Kimse satın almayınca çarkedip bedava yapmışlardı.

      Cevapla
  37. 8 yıl önce

    Hayret ! Üyelik aidatına zam yapmamışlar !

    Cevapla
  38. 8 yıl önce

    Bu kural tanımaz gruba DUR diyecek bir makam yok mu?

    Cevapla
  39. 8 yıl önce

    Bence de hiçbir işe yaramayan bir dernek.Şirketinle sorun yaşasan dönüp bakmazlar bile.

    Cevapla
  40. 8 yıl önce

    Talpanın bir başka marifeti de kendilerinden kat kat fazla kazanan pilotlardan daha az kabin memurlarından daha fazla para alması. Hani crm hani kader birliği sevgili Talpa yöneticileri? Hem üye olamıyacağım hem de üye olmamam sebebiyle daha fazla para ödeyeceğim. Neden bu işe THY el atmıyor, insanlar mağdur edilmeye devam ediyor? Tüm arkadaşlara bir tavsiye. Afilli bonus kart alanda 120 tlye aylık abonman sağlıyor. Alın bonus kartı Talpa otoparkını kullanmayın. Talpa yöneticilerine gereken dersi verin!

    Cevapla
  41. 8 yıl önce

    Talpanın bir başka marifeti de kendilerinden kat kat fazla kazanan pilotlardan daha az kabin memurlarından daha fazla para alması. Hani crm hani kader birliği sevgili Talpa yöneticileri? Hem üye olamıyacağım hem de üye olmamam sebebiyle daha fazla para ödeyeceğim. Neden bu işe THY el atmıyor, insanlar mağdur edilmeye devam ediyor? Tüm arkadaşlara bir tavsiye. Afilli bonus kart alanda 120 tlye aylık abonman sağlıyor. Alın bonus kartı Talpa otoparkını kullanmayın. Talpa yöneticilerine gereken dersi verin!g

    Cevapla
  42. 8 yıl önce

    2-3 ay önce Kredi kartımla ilgili bir sorunu çözmek için Talpa’ya uğramıştım.Gelmişken Başkana da uğrayım dedim.Bir de ne göreyim. Seçimde aman abi, yaman abi, yardım et hocam diye peşimizde koşturan Ayhan gitmiş, tüccar Ayhan gelmiş. Bir de asistanı bayan var karşısındaki odada. Ona talimatlar yağdırıyor.Hepsi de para-pul işi.Havası değişmiş.Adam bildiğin patron olmuş.Nasıl? Senin benim oyumla.

    Cevapla
  43. 8 yıl önce

    Bir yılları doldu.Bir yıl daha çekeceğiz bunları.Sonra kurtulacağız.

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Yanlışın var kaptanım.3 yıllığına seçildiler.Biraz daha fazla SABIR göstereceksin.

      Cevapla
  44. 8 yıl önce

    Biz de birkaç arkadaş derneğe gitmiştik.Başkan beye çıktık. Talpa’ya niye üye olalım diye sorduk.Başkan tam 1 saat konuştu. o kadar ilgisiz şeylerden bahsettiki inanamazsınız..Yanından ayrılınca hepimiz birbirimize sorduk: Ne dedi bu şimdi? Hiçbirimiz bir şey anlamamıştık. Birgün Başkanı işten atarlarsa kesin aç kalmaz. Ver eline tarağı yolla vapura. İnanılmaz satar. Acayip bir çene var..Demem o ki, adam sadece çenesi ile iş yapıyor.En sonunda yorulup tamam üye oluyorum diyosunuz.O zaman işkence bitiyor.

    Cevapla
  45. 8 yıl önce

    Şu yazılanları ibretle okuyorum vah halimize vah ki vah….Bir otopark meselesi yüzünden yerden yere vurulan Talpa Yönetiminin yerinde olsam derhal istifa ederim.Derneğine ve camiasına inanmayan,elini taşın altına koyup çözüm üretme gayretinde olmadan işkembe-i kübradan göbeğini kaşıyan adam tavırlarıyla salya sümük ağlayan bir camianın üyesi olmaktan utanıyorum.Vay efendim zorla üye yapılıyormuşmuş,yok tehdit ediyorlarmış gibi abuk sabuk ithamlarla camiasına hiç bir faydası olmayan bu hastalıklı kafa yapılarıyla bir yere varılamayacağını açık seçik görüyorum.Kardeşim ver parasını git Tav’dan al seni engelleyen varmı.Ayda 225000 otoparktan zarar ederken sırf senin keyfin bozulmasın diye derneğimi batırsınlar.Çok biliyorsan,medeni isen gidersin yüzlerine söylersin,tavsiyen veya başka bir çözümün varsa ortaya koyarsın.Utanmadan,sıkılmadan buradan salla,nasıl olsa kendi ayağımıza kurşun sıkmakta,birlik ve beraberlikten uzaklaşmakta üstümüze yok.Onun için bizden ne köy olur ne kasaba.Dernek benim için bu zamana kadar ne yaptı diye soracağına Sen bu zamana kadar mesleğin ve camian için ne yaptın hiç sordunmu.Daha önce Talpa yönetiminde görev yapmış biri olarak söylüyorum.Tamamen fedakarca,hiç bir maddi menfaat gözetmeden,huzur hakkı bile olmayan Yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu tedbirleri az bile buluyorum.Sen kendini ait hissetmediğin bir derneğin imkanlarından üye olmadan nasıl faydalanmayı düşünüyorsun bu dünyanın neresinde var.Adamlar otopark kotasını artıramıyor ve doğal olarak üyelerine özel imkanlar getirmek istiyorlar ve sana da bu imkanı veriyorlar bunun nesi yanlış.Yanlış olanı ben sana söyleyeyim.Bu zamana kadar yediğin yağma Hasan’ın böreği elinden gittiği için feryat ediyorsun.Kendini ait hissetmediğin bir camianın sana kıyak çekmeye devam etmediği için bas bas bağırıyorsun.Bu mesleğe ilk adım attığımda yaptığım ilk iş derneğimize üye olmaktı peki sevgili meslektaşlarım siz niye üye olmadınız bu zamana kadar,50 TL vermek bu kadar mı zorunuza gidiyor.Utanmadan sıkılmadan orada görev yapanları toplanan paraları ne yapıyorsunuz diye ithamlarda bulunmak sizlere yakışıyormu,biraz edep yahu..Yazıktır günahtır.Derneğinizi buralarda yıpratacağınıza el birliği ile daha yukarılara taşımak için çözüm önerileri getirin.Hepinize bir gün bile derneğinize ihtiyacınız olmayan günler dilerim..

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Arkadaşım sakin ol, ayran bardağını bir kenara bırak da bi düşün? Ne demek *derneğe ihtiyacın olmadığı günler dilerim”??? İhtiyacı olanlara bugüne kadar ne yaptınız?Kimin derdine çözüm buldunuz ki?

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Hem zarar ediyor Talpa diyorsun hem de 5 yıldızlı otelde Pilotlar gecesi yapana “nereden buldunuz gardaşım bu parayı diye sormuyorsun? Sahi nereden buluyor zarar eden dernek bu paraları? Kayıtdışı işler mi var yoksa?

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      UKALAYA BAK YAA. DERNEĞİN VE CAMİAN İÇİN SEN NE YAPTIN diyor. Bu yönetimi seçtik ya.Size yetki verdik ya. Para dolu derneği teslim ettik ya..Daha ne yapalım, gelip orda çalışalım siz oturun veya antalya senin izmir benim gezinin durun. Var mı öyle yağma?

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Sevgili pilot arkadaşım, Talpa nın avukatlığına soyunduğun bu yorumdaki en doğru ifade “ben olsam yönetimin yerinde hemen istifa ederdim.” Doğru valla hemen çekip gitsinler de kurtulalım şu acemiler mangasından.

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Üyen olmayan kabine niye kıyak çekiyor TALPA tosun yandaş ? “Sen kendini ait hissetmediğin bir derneğin imkanlarından üye olmadan nasıl faydalanmayı düşünüyorsun” Peki kabin memurları kendilerini TALPA’ya ait mi hissediyor?

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Sayın TALPA Yönetim Kurulu üyesi(Hiç kıvırma, eskiden Talpa’da yöneticilik yaptım numarası ile hedef şaşırtma !) bu işleri iyi biliyorsun anlaşılan…..Baksana Derneğin otoparktan ne kadar (225.000) zarar ettiğini bile küsuratına kadar biliyorsun. Bre densiz, madem zarar ediyorsunuz, niye otopark işini bırakmıyorsunuz? Milleti medeni olmamakla kimliğini suçluyorsun da sen niye adını açık açık yazmıyorsun TALPA Yön. Kur. Üyesi ?

      Cevapla
  46. 8 yıl önce

    Üyeler bu yönetimi, kendilerini temsil etsin diye seçti. Acizlere bak, biz bir halt yapamıyoruz, gelin bize yardım edin diyorlar. Yavru kaptan, bu işlere ayıracak zamanım olsaydı, ben aday olurdum.

    Cevapla
  47. 8 yıl önce

    VAHJ VAH ÇOK ÜZÜLDÜM. HİÇBİR MENFAAT GÖZETMEDEN ÇALIŞIYORLARMIŞ. Bİ DE MENFAAT GÖZETSEYDİNİZ BARİ. ÖZÜRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK.

    Cevapla
  48. 8 yıl önce

    Ayda otoparktan 225.000 lira zarar ediyorlarmış. Yılda 2,7 milyon zarar demek. Yav beyler siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Bu nasıl bir zarardır?Geçmiş yönetimlerin otopark işinden zarar ettiklerini hiç duymadık. 1 senede ne yaptınız?Derneği ne hale getirdiniz siz böyle? Yav şu derneği batırmadan çekin gidin kardeşim. Hastamısınız nesiniz siz?

    Cevapla
  49. 8 yıl önce

    Genel Müdür Ekşi, senin üyen olan pilotlara “akıllı olun, kurallara uyun yoksa sonuçlarına katlanırsınız.” dediğinde niye sesin çıkmadı TALPA? Çıkıp bir açıklama yapsana…”Bi dakka Bilal bey, böyle açıklama yapamazsın” desene… GÜCÜN ÜYENE YETİYOR DEĞİL Mİ?

    Cevapla
  50. Uye istiyorsan hak et al icraat yap al insanlar inansin ve gonullu gelsin. Gelmiyor kimse deyip tehditle adam toplarsan ancak seni ilk firsatta bedavaya bile satabilecek tipleri bulursun bak soylemedi deme.

    Cevapla