featured

BİLGİ KİRLİLİĞİ HAD SAFHADA – “ALTIN CAMURA DÜŞMEKLE DEĞERİNİ KAYBETMEZ”

 

Değerli okurlarım;

Bu haftaki yazımı yazarken çok zorlandım. Malumunuz olduğu üzere her sene bu zamanlarda Avşa’daki motelimizi açar ve hizmete başlarız. Ancak bu sene iki arada bir derede kalıverdim. Medyamızda ki müthiş bilgi kirliliği ve ağzı olan konuşuyor tarzı verilen demeçler ve bilgi akışını ilgiyle izliyorum. 

İzlediğim kadarı ile konu havacılık içerikli olduğundan, hep TV karsısında demeç veren uzman kişileri dinlerdik. Ancak bu sefer ağzı olan herkes konuştu… TV ekranlarında, acık oturum tarzında programlar yapılırken bir tane, ilgili konuya hâkim ve bilgili uzman kişileri göremedim. Yeşilköy havalimanı zamanında mesleğe girip Atatürk havalimanı zamanında emekli olan lisanslı biri olarak, hava trafiği konusunda ahkâm kesmem sanırım komik olurdu. Ben böyle düşünürken, bu konu ile ilgili hiç bilgisi olmayan bir dolu kişi birkaç saniyede olsa arada bir kafasını kameralara uzatıp bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Tabii ki, uzman bilgisi gerektiren bu konuda konuşmak sadece hava trafik kontrolörlerine düşmesine rağmen bu uzman arkadaşlardan hiç biri TV ekranlarına çıkartılamadı. 

 Konu ATATÜRK Havalimanında ki ATATÜRK ismi mi yoksa bir havalimanının kapatılma isteğine karsı çıkmak mı pek anlayamadım. Belki de her ikisi birdendi tam olarak bilemiyorum. 

Tabii ki bende hemen hava trafik kontrolörü arkadaşlarımdan bilgi istedim ve tabii ki uzun uzun bana anlattılar. 

Bende bana anlatılanı size ileteyim ki medyada ki abuk subuk konuşanlara ders olsun…

   “Atatürk Havalimanı kuzey ve güney pistleri ( 17L/35R – 17R/35L) İstanbul Havalimanı’nın açılışından sonra iniş ve kalkış operasyonlarına kapatılmış ve bu piste uçakların inmesi için konuşlandırılmış hassas yaklaşma sistemleri iptal edilmiştir. 

Aynı şekilde iniş ve kalkış uçaklarının geliş ve gidişleri için dizayn edilmiş standart iniş ve kalkış rotaları da yürürlükten kaldırılmıştır. Esasında İstanbul Havalimanı pist yönleri ve standart iniş ve kalkış rotaları dikkate alındığında Atatürk Havalimanı kuzey/güney pistlerinin iniş ve kalkış için emniyetle kullanılması mümkün görünmemektedir. Son derece hassas bir şekilde kesişmekte olan İstanbul Havalimanı pistleri ile Atatürk Havalimanı kuzey/güney pistlerinin aynı anda emniyetle kullanılabilmesi son derece kritik…

 Hâlihazırda Atatürk Havalimanı’nda kuzeydoğu/güneybatı ( 05/23) pisti kullanılmakta olup, yolcu uçaklarına değil,  iş jetleri ve zaman zaman kargo uçaklarına hizmet vermektedir. Tabii ki devlet erkânı ve emergency durumlarda yine o pist kullanılabilir. Yani o piste yolcu uçağı da indirilenebilir. Bu konuda problem yok. Kısaca tek pistle görev sürdürülebiliyor.  

Bunların yanı sıra İstanbul havalimanı, sözleşmesine bakıldığında, Avrupa yakasında, sivil, ticari uçuş yapmak sadece İstanbul havalimanına verilmiş olduğunu görürsünüz. Ancak bu sözleşmede VIP, Genel havacılık, müstakil kargo ve bakım onarım uçuşları serbest olacak yazıyor. 

Medya’da çıkan Millet Bahçesi taslak projesine göre, kuzeydoğu/güneybatı (05/23)  pistleri,   Y APRONU ( Eskiden Hava Kuvvetleri Komutanlığının uçak sığınaklarının olduğu apron) ve dış hatlar terminali önündeki kuzey S APRONU haricindeki alanların Millet Bahçesine dönüştürüleceği anlaşılmaktadır.”

Bir an düşündüm de, İstanbul havalimanı açıldığından beri bu tek pist zaman zaman kullanıldı. VIP uçaklar zaman zaman ATATÜRK havalimanına kalkıp iniş yaptı. Teknik olarak bu hala mümkün… Kısaca tehlikeli bir durum söz konusu değil. 

O halde sorun neydi? 

Düne kadar pek gündem yaratmayan bu durum, bir anda ATATÜRK isminin havalimanı tabelalarından kaldırılma isteği nedeniyle mi gündem oldu. EVET…

Her Türk evladı olarak çocukluğumuzdan beri ATATÜRK ile yasadık. Onunla yattık onunla kalktık. Senelerin verdiği bu duygu tabelalardan kalksa bile ruhumuzdan silinecek gibi değil. Altın çamura düşme ile değer kaybetmez ki… Bu nedenle bu konu çok hassas. 

Atatürk havalimanının hala tek pistle (Sabiha Gökçende tek pistle görev yapıyor) görevine devam edeceği kesin…

Gelelim millet bahçesine; 

Konu gerçekten halkımıza bir millet bahçesi daha sunulma isteği ise ben da hayır demem. O yapılacak denilen Millet bahçesi Central park dan bile daha büyük olacağı söyleniyor. Konuya sadece millete hizmet acısından bakarsam neden olmasın ki derim. Ataköy sahilindeki millet bahçesini gezmiş biri olarak çok beğenmiştim. 

 Beş yıldızlı otellerin yan yana bulunduğu ve bence altın değerinde ki o sahil, millet parkı olarak kullanılıyor… Tavsiye ederim. Yolunuz düşerse bir göz atın derim. Bu millet bahçesini gördüğümde o yerin arsa değerinin çok yüksek olduğunu bildiğimden, bu parti burayı nasıl olup ta millet bahçesi yapmış diye düşünmüştüm.  

 Bu Central Park’dan büyük olacağı iddia edilen millet bahçesi halka hizmet düşünülerek yapılıp, ismi yine ATATÜRK Millet bahçesi olacaksa bence yine problem yok. 

Şimdide Gelelim İGA’yani İstanbul havalimanına;

AHL’ye artık kargo uçağı inmiyor. Bu havalimanımız ödüllere boğulmuş, açılışından beri hızlanan ivmesi ile dünyada öne çıkan bir havalimanı. Sözde habercilik yapıyorum diyenlerin, Araplara veya Katar’a satılacak diye dedikodusunu sürdürdükleri bu havalimanını, bazı ortakları satarken, çok daha güçlü ortakların alması size ne çağrıştırıyor? Bu güçlü ortakların hisseleri alması bu havalimanına güvenin göstergesi değil mi?   

Bence yapım olarak mükemmel bir tesis. Bazı eksiklikleri var ama düzeltilemeyecek kadar değil… Bir kaç ortak tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Satılacak diye bir dedikodu çıkartıldı. Tabii ki her mal alınır da satılır da… Ancak, resmen para basan bu dünya çapında ki havalimanı neden satılsın ki? Diye düşünmeden edemiyorum. Her gecen gün kendini yenileyen ve 5. Pistini açmış veya en kısa zamanda açacak olan bu dev tesis, ortaklarını ihya etmeye devam ediyor. Burayı satmak geri zekâlılık olur. Bu havalimanının ortakları her gecen gün kendini yenileyen bu havalimanını satmayı nasıl düşünür ki? Tabi ki bazı ortaklar farklı yerlere de yatırım yapmak için hisse satışına gidebilir ama görünen o ki, satılan her hisse çok daha güçlü ortaklara gidiyor. 

 

Değerli okurlar, Bu hafta iki ayrı konuyu birlikte değerlendirdim. 

İnsanın verdiği emek ve mücadelenin karşılığını almasında daha büyük bir haz olmaz. Geçtiğimiz haftada sağ olsun Ahmet BOLAT beyin açıklamaları bana kişisel dünyamda bu hazzı fazlasıyla yaşattı. Daha önceki yönetimlere de sendikalara da sık sık ilettiğim hatta genel kurullarda kürsüye çıkıp bizzat bütün yönetim kurul üyelerine haykırdığım pass bilet uygulamalarındaki haksızlık çok şükür sona erecek gibi… 25 MAYIS 2022 deki Yönetim Kurulu toplantısında pass bilet konusu resmileşecek. 

Geçen haftalarda, yaptığım araştırmalarda bazı yönetim kademelerinin yönetim kurulu başkanının açıklamasına ve verdiği söze rağmen bu haksızlığı devam ettiren bir rötuşla konuyu geçiştirmeye çalıştıklarını buradan her yere duyurduk. Böyle bir uygulamanın Ahmet BOLAT’a yönelik bir itibar suikastı olabileceğini ona rağmen bu haksızlığı sürdürmenin çalışanlara ve kendilerine o koltukları sunanlara bir ihanet olduğu dile getirmiştim. Neyse ki hatadan dönülüp Ahmet beyin vaat ettiği gibi bir çalışmanın sürdürüldüğünü öğrendim.. Bu konuda verdiğimiz onca emek yazdığımız onca yazı aileleriyle daha mutlu ve değerli uçuşlar yapacak emekçi kardeşlerimize helalı hoş olsun. Sizlerin sorunlarını dile getirip çözüme kavuşması için en ufak bir katkı dahi sunabilmenin hazzını sizlere anlatamam.. Yıllarca emek verdiğim rızkımı kazandığım şirketimin ve 45 yıllık havacılığın içinde geçen hayatımda hala hizmet etmek büyük bir onur.

Öyle yönetim kurulu kapılarında fotoğraflarla sosyal mesaj vermeye çalışan her devrin davulu ve tokmağı gibi çalanlardan olmadık. Her yanlışı eleştirip her doğruyu da alkışlama erdemini de gösterdik.  Sizlerin gıyabında Ahmet beye bu konuda bir teşekkür borçluyum. Yıllardır kronikleşmiş,  ümitlerin artık tükendiği bu sorunun, Ahmet Bolat bey döneminde çözülmesi, onun da hayırla yâd edilmesine yeter… Özellikle liyakat ve ehliyet konusundaki hassasiyetini çalışanlara karşı adil yapıcı bir politika vurgusunu takipteyiz. Tökezleyen ya da tökezleten ne olursa olsun, bu köşe sizin vicdanınızın sizin sorunlarınızın köşesi olacaktır. Yaz aylarında AVŞA’ adasında ki ticari faaliyetimin sizlerin sorunlarını unutacağım veya takip etmeyeceğim anlamına gelmez. 

Ayrıca TGS gibi bir ortaklığında ced biletten faydalandırılması beni çok mutlu etti. Düşünün sattığınız bileti ve uçurduğunuz yolcunuzun operasyonunu yönetenlerin sizden dışlanması kadar abes bir durum olabilir mi? tüm ortaklığın içindeki bu kast sınıflarının belinin kırılması THY markasını omuzlayan her kişi ve kuruma aynı hassasiyetle yaklaşılması gerekir. Adalet ve eşit muamele sizi yüceltir ve kurumunuz daha huzurlu ve başarılı kılar.  

Şayet bu taşeron kardeşlerimizin de sorunlarına bir çözüm üretip bu ücret ve emek sömürgesine de son verirseniz adınız tarihe altın harflerle yazılır.  Cumhurbaşkanın devletin birçok kurumunda başlattığı taşeronların kadroya geçirilme kararı derhal THY’de formülleri hazırlanarak hayata geçirilmelidir. Bu kadar ağır ekonomik koşullarda kar eden ve büyüyen bir kurumdaki çalışanlarınızın yüzünü güldürerek ülkeye de bir nebze olsun nefes aldırabilir emsal oluşturabilirsiniz…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

31 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Sefa bey Şu Onur air ile ilgilide birkaç şey yazabilsen. Hani Cankut abiniz veya Tosuncuk hakkında. Bugün yarın, akşama, Pazartesiye, cuma gününe, hafta sonuna ay başına ay sonuna önümüzdeki ay icinde diye diye 3.seneye gelindi neredeyse şirket soyuldu soğana çevrildi sende yazabilirsin. Özellikle SHGM, DHMI ve ULŞ BAK. Belki Sky, Borajet ve Atlasjet olaylarını sen daha iyi hatırlatırsın ne işe yarar bu merciler, bu kurumlar ve müdürlükdenilen yerler. Yazık be artık çalışanlara ve beklemekte olan Onurzedelere. El insaf be ULŞ BAK ve SHGM DHMİ müdürlükleri denilen yerler………………….

    Cevapla
  2. 2 yıl önce

    bence 5m e kadar herkese pass bilet verelim. thyao daki insanlar teknikle aynı şartlardamı işe girdiki herkese eşit hak veriliyor. askerlikte komutanların aynı yemek sırasına girmesi gibi birşey bu. burada tabiki bu gibi bir durum yok ama sonuçta bu karar thyao daki çalışanlar tarafından büyük tepki ile karşılanacaktır. teknik first officerden önce uçağa alınacak. gerçekten havacılığın bittiği ülke ve şirket oldu burası.

    Cevapla
  3. Ahmet Bolst Bey verdiği sözleri tek tek tutmaya başladı sıra 211 de.

    Cevapla
  4. Pass bilet hakkımız hayırlı olsun.İyi uçuşlar beyler…

    Cevapla
  5. Hocam slm konu ile ilgili degil ama onur air Cankut Bağana dan bir gelişme var mı çalışanların hala paralarını ödemedi

    Cevapla
  6. 2 yıl önce

    Ben hala inanamıyorum ama inşallah Ahmet bey verdiği sözü tutacak ve bu haksızlık giderilecek.Tgs ve diğer iştirakler için de hayırlı olsun.Tabi uçuşa biniş kabul konusunda sıkıntılar yaşanabilir.Şeffaflık olması lazım.Her kim benden önce uçağa bindiyse hakederek bindiğinden emin olmam lazım.Yoksa kontuarda çok çakallıklar dönecektir.

    Cevapla
  7. 2 yıl önce

    Yuh sana koskoca bir YUHHHH ulan first officer ile tekniği mukayese ediyorsun ya pes yani. İnsanda utanma arlanma olur. Senin uçuş emniyetini o beğenmediğin teknik sağlıyor. Bilgisiz salak

    Cevapla
  8. 2 yıl önce

    Esitlik sacmaligi diyen arkadas CS Teknisyenin F/O dan daha yetkili oldugunu bilemecek kadar havaciliga uzak sanirim.

    Cevapla
  9. 2 yıl önce

    Hat Bakım ao ya bağlı iken haklarınız korunarak sözü verildikten sonra tekniğe geçirildi. Haklarımız korunmadı daha dün işe girmiş adam eşitlikten haktan bahsediyor askerlikle örnek veriyor allah bilir bedelli yapmıştır madem öyle yeri gelir komutan askeri için ölür herşeyin iyisini ben yiyim diyip yamyamlık yapmaz

    Cevapla
  10. 2 yıl önce

    Daha önce bu uygulamanın düzeltileceğini yazdığımda cevaben” ah canım ne masumsun “yazmışlardı. Sebebi ise çok basitti, hiç bir talep yokken ve insanların gündeminde bile değilken ahmet bey gelip bu konuyu dile getirdi. Zaten biz kabullenmiş ve değişmeyecek olarak bakıyorduk, ne gerek vardı böyle birşeye? Ama çok akıllı ve büyük resmi gören arkadaşlarımız hemen karamsarlığa düştüler, düzelmez, bu şirket ne yaptıki demeye başladılar. Aynısını maaşlarda da dediler “bize o paraları vermezler” diyip sağda solda küfürler ediyorlardı. Herkese hayırlı olsun. Fakat şimdi farklı bir süreçle karşı karşıyayız. Tgs ced bileti. Çok memnun oldum hayırlı olsun hak ediyorlardı. Ama bileti veren tgs.. yani bir arkadaşları gelse doğrudan bileti okayler verir pass sırasına bile girmeden halledebilirler bunu biz göremeyiz. Buna bir kontrol getirilmesi gerekli. Nasıl olur bilmiyorum

    Cevapla
  11. 2 yıl önce

    eşitlik saçmalığı yazan arkadaşa burası kışla değil thy ao da ki de thy teknik te çalışan da insan havacılığı sizin gibi sığ zihniyet bitirdi 5m de çalışan arkadaşlar senden daha çok bu şirkete değer katıyordur thy ao tek başına bir anlam ifade etmiyor diğer teknik kargo vs olmadan

    Cevapla
  12. 2 yıl önce

    Cankut Bagana emegimizin karşılığını yillardir vermiyor, mahkemeye verdik ,cimere yazdik ,shgm ye şikayet ettik ,sizden destek bekliyoruz artık Sefa Abi

    Cevapla
  13. 2 yıl önce

    abi çok haklısın şu taşeron meselesi bitmeden thy de adalet ve liyakat den söz edilemez bu sistem ne insanlığa ned yüce dinimize sığar adaletse şimdi taşeronları tüm haklarıyla kadroya alsınlarda görelim yapılan işin harcanan emeğin karşılıoğını almadığımız sürece hakın altında kalınır, iş barışından söz edilemez .

    Cevapla
  14. Haydi Ahmet bey en önemli bir mağduriyet olan mahkemece tescillenmis kişilerin mağduriyetleri giderilmesini bekliyoruz

    Cevapla
  15. Ahmet biz ne olacağız tam 6 sene oldu koca 6 sene

    Cevapla
  16. 2 yıl önce

    THY havalimanındaki temizlikcileri bünyesine alırmı bu sayın yazar taşeron sistem nezaman kalkar bizde insanca yaşayalım askari ücretle nereye kadar bizimde ikramiye haklarımız olsa Ahmet Bolat bey bizide thy bünyesine alın duy sesimizi Tayyip baba

    Cevapla
  17. 2 yıl önce

    thyao daki turnover oranıçok yüksek• yani uzun süreli çalışan sayısı az• iştiraklerde böyle değil, bu nedenle teknik TGS deki herkes biner bu sefer thyao uçağa binemeyecek. Özellikle kabin ekipleri çok hızlı değişiyor, hiç hakları kalmayacak

    Cevapla
  18. 2 yıl önce

    Aylardir sizden onur air için destek bekliyoruz bir yazi yazin ,devlet ,shgm ,patron boyutu var onur air olayinin bu şirket iflas etse işsizlik maaşı alabileceğiz en azindan

    Cevapla
    • Yönetici 2 yıl önce

      Sevgili kardeşim, Onur Air konusu beni aştı. Telefona bile çıkan olmuyorken benim ne yapmam gerekiyor. Onu da yaz ki bileyim. Eski birlik beraberliğinizde kalmamış. Kendine iş bulan mücadeleden çekilmiş. Çözüm artık hukuki yollardan sürdürülecek gibi…

      Cevapla
  19. 2 yıl önce

    Sefa bey 211 ile ilgili destekleriniz ve yönetim kurulumun olumlu yaklaşımlarını duyuyoruz ama bizler artık bir haber almak istiyoruz.En kısa sürede müjdeyi umarım yazılarınızdan okumak nasip olur 

    Cevapla
  20. 2 yıl önce

    Sefa bey 211 ile ilgili destekleriniz ve yönetim kurulumun olumlu yaklaşımlarını duyuyoruz ama bizler artık bir haber almak istiyoruz.En kısa sürede müjdeyi umarım yazılarınızdan okumak nasip olur

    Cevapla
  21. 2 yıl önce

    Arkadaşlar boşuna moda girmeyin o olay düzelmeyecek birde üstüne TGS sizden önce binecek artık tatile pass ile gideyim hayal oldu

    Cevapla
  22. 2 yıl önce

    Sefa bey taşeron personellerin sesini duyuran ve problemlerinizi görüp dile getiren yok denecek kadar az ve değerli insanlardan birisiniz çok teşekkür ederim BİZLER TAŞERON PERSONEL OLARAK SİZDEN RAZIYIZ ALLAH TA SİZDEN RAZI OLUR İNŞALLAH Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun …

    Cevapla
  23. Sefa abi bugün 25 Mayis bir gelişme var mıdır abi ?

    Cevapla
  24. 2 yıl önce

    Öncelikle emeklerin için teşekkürler. Devlet kurumlarındaki taşeronların kadroya geçirilmesi güzel de sebebi yaklaşan seçimler ve iktidarın koltuğunun ciddi şekilde sallanması yoksa insanları düşündüklerinden değil öyle olsa çoktan kadroya geçirirlerdi,sarı sendikacılığı,sendikalı çalışmak isteyenleri işsizlikle tehdidi ve sömürü düzenini de bitirirlerdi. Pas bilet konusu da umarım en kısa zamanda hallolur zira eski personeli haksız yere yandaşlara, fetoculara, tarikatçı ve cemaatçilere yer açılsın diye mobbing vs ile işten attılar,itibarlarını zedelediler, mevcut başkan yetim hakkı yedirmem deyip söylediğinin zıddını yaparak insanları işe geri almayacağını da belirtti hiç değilse pas biletlerini versin ve zedelenmiş itibarları için de özür dilesin…

    Cevapla
  25. 2 yıl önce

    Sadece millet bahçesi olacaksa eyvallah, ama orası Atakoyden büyük. Etrafına yandaş şirketlere verilmiş rezidanslar verilirse tekrar konuşuruz

    Cevapla
  26. 2 yıl önce

    Abi 25 mayıs geçti açıklama yapılmadı?

    Cevapla
  27. 2 yıl önce

    Kimse IST Havalimanındaki olası satış konusuna değinmemiş. Her şeyden önce burada dile getirilen “satış” kavramı yanlış. Mülkiyetine sahip olduğunuz bir şeyi alıp satabilirsiniz. IST Havalimanında var olan, daha doğrusu IGA’nın inşa etmiş olduğu her yapı, pistler vs. Devlet’in (DHMİ’nin) mülkiyetindedir. IGA sadece bunları artı tahsis dilmiş olan arazideki her şeyi belli bir süre için (Sözleşmeye göre 25 yıl…) kullanıp işletir , bundan gelir sağlar. Yani imtiyaz sahibidir ama mülk sahibi değildir.  Dolayısı ile IGA olsa olsa bu imtiyaz hakkını yeni bir ortağa kısmen (çoğunluk yeni ortakta olabilir) devredebilir.  Kısmen diyorum zira Sözleşme gereği  işletmeciler arasında en az bir “Türkiye’de sıfırdan havalimanı inşa etmeye yetkili şirket olmasını” öngörmekte ve bu yetki de ortaklardan sadece Cengiz İnşaat’ta. Bu nedenle Cengiz İnşaat’ın Sözleşme kapsamındaki tüm inşaatlar ve taahhütler bitmeden buradan ayrılması bana göre zor (yani en azından %1 hissedar kalmalı); ya da aksinin olabilmesi için Sözleşme’nin ciddi tadilatı gerekir.  Şimdi IST’un ne ölçüde para bastığını bilemeyiz. Gelirlerinin (yüksek) olması mutlaka kâr ediyor demek de olmayabilir. Zaten Terminal/Otopark işletmesi + Yolcu Servis Ücretlerinden gelen gelirler fazlaca önemli değil; esas yüklü gelir tahsis edilmiş olan 76.5 km2’lik arazinin kiralanmasından, yapılacak Airport City ticarethane bölgelerinden gelen/gelecek  gelirler.  Ama IGA’nın henüz ödemeye başlamadığı (re-finansman yapılmış) çok ciddi kredi borçları  var, Devlet’e bir noktadan sonra ödemekle yükümlü olduğu Yıllık kira ödemeleri var (bir bölümü çok uzun vadeye ertelenmiş olsa da eninde sonunda rutin olarak ödenmeye başlayacak yıllık 1 Milyar € üzeri ödemeler…) ve de daha kazması vurulmamış Faz 2 + 3 + 4 inşaatlar (3 pist, ikinci bir ATC Kulesi ve en azından yeni ve 2.bir terminal) söz konusu. Olağan koşullarda IGA’nın mevcut statüsünde yeni krediler temini oldukça zor/kısıtlı. Yukarıda saydığım yükümlülükler için de sıcak ve taze para lazım: var olan (garantili) gelirler bu giderler bütçesini orta vadede karşılayamayacaksa IGA’nın mevcut 2 ortağı ellerindeki bu imtiyazı kısmen (çoğunluk halinde bile olması mümkün) taze ve nakit finansman karşılığında yeni 3.bir ortağa pekala devredebilirler; en azından bunu planlayabilirler. Yeni ortak da 4 ortakla pazarlığa oturacağına 2 ortakla pazarlığa oturmayı herhalde tercih edecektir. 

    Cevapla
  28. 2 yıl önce

    SEFA ABİ [ taşeron kardeşlerimizin de sorunlarına bir çözüm üretip bu ücret ve emek sömürgesine de son verirseniz adınız tarihe altın harflerle yazılır ] SÖZÜNÜZ HİÇ UNUTULMAYACAK TEŞEKKÜR EDERİZ .

    Cevapla
  29. 2 yıl önce

    Hayırdır kardeşim taşeronlardan ne alıp veremediğin var biz kaç para maaş alıyoruz biliyomusun 5200 tl maaşla geçinemiyoruz bile sen ne konuşuyosun tabi senin tuzun kuru alıyosun 15 bn tl maaş tam ikramiye ksrbakmayın ama bu havaalanın bir çok işinide taşeron arkadaşlar yapıyor bnm gözüm kimsenin parasında degil allah size daha çok versin ki gözünüz doysun artık yazıklar olsun size sen ve senin gibiler taşeron düşmanısınız

    Cevapla
  30. 2 yıl önce

    F/O teknisyenden daha sonra şirkete girmişse tabiki öncelik teknisyenin olacak havacılık sizinle değil bizimle başlıyor şöförsen şöförlüğünü bil ustanın işine karışma.

    Cevapla