featured

Bakan Arslan Açıkladı: "Sebep havalimanı değil teknik arıza"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Trabzon’da meydana gelen uçak kazasının havalimanı ile ilgili olmadığını belirterek, “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası söz konusu. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde” dedi.

Arslan, Trabzon’da Pegasus Havayolları’na ait uçağın pistten çıkması konusunda Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Havalimanı ile ilgili sorunlar olduğuna dair iddialara ilişkin Arslan, “Kesinlikle havalimanı ile ilgili bir sıkıntı değil. Uzmanlık taslayan biri çıkmış diyor ki ‘havalimanı dar’. Teknik açıklama yapılacak pist boyutlarına dayandırılması bu işi bilmeden ahkam kesmektir. Türkiye’nin en geniş havalimanları 45 metre boyunda. Bu havalimanı genişliği de 45 metre” dedi. Kaza kırım ekibinin şu anda çalıştığını, kısa süre içinde raporunu hazırlayacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası var. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde. Çünkü pistten sonra çıkmış olsa pistten çıktı dersiniz. Sola denize doğru dönüyor ve kayıyor. Daha önceki pist çalışmalarından kaynaklı dökülen toprak vardı. Uçak yumuşak zemine saplandı. Hiç istemediğimiz beklemediğimiz bir sonuç. En önemlisi kimsenin yara almadan kurtulması.”
24 saat uçuşa kapatılacak
Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkarak denize 25 metre kala toprağa saplanıp yamaçta duran PC8622 uçuş numaralı TC-CPF tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı için kurtarma planı hazırlandı. Plana göre, Trabzon Havalimanı, yarın günü sabah saat 04.00 itibariyle 24 saat süreyle hava trafiğine kapatılacak. (Milliyet)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Tabi,tabi pistin kenarları düz arazi olsaydı uçak yine aynı duruma gelecekti değilmi.Lafı anlama niyetin olmayınca öyle dersin

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Kıyamet alametlerinden biri de işten anlamayan. Kişilerin makam sahibi olmalarıdır.
    Kardeşim pistin genişliği 45 mt olabilir peki kenarlarindan toprak ya da çakıl dolgu olsaydı ne olurdu.ucak şu an kal oldu. Yani kullanılamaz.
    Ama pistin yanında dolgulu bir alan olsaydı hasar bir iki milyon doları geçmezdi.
    Hatta dolguyu çakıl yerine asfalt ya da beton yapsaydın hasar almadan atlatılırdi bu kaza.

    Cevapla