featured

AZ DAHA E-5'E DÜŞECEKTİ

Atatürk Havalimanı’ndan kalkan ve arıza nedeniyle acil iniş yapan özel jetin E-5 yolunun metrelerce yakınına düşmesiyle faciadan kıl payı dönüldü.
Atatürk Havalimanı’ndan önceki akşam saat 21.00 sıralarında Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gitmek üzere havalanan TC-KON numaralı Cessna Citation VII tipi çift motorlu jet uçağının iniş takımlarında arıza ortaya çıkması üzerine kalkış yaptığı havalimanına geri döndü. Acil iniş talebinde bulunan uçağın kaptan pilotu Muzaffer Kütük ile 2. pilot Mehmet Metin Turan, uçağı gövdesinin üzerine indirmeyi başardı. Sürtünmenin etkisiyle alev alan uçaktan iki pilot ile hostes Duygu Doğançay ve yolcu Mehmet Şahin Fener, hafif yaralı olarak çıkmayı başardı.

Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu da, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kaza yapan uçağın E-5 yoluna düşmemesi de olası bir faciadan kıl payı dönüldüğünü gözler önüne serdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaptanlarımızın başarısı
Hastanede tedavi altına alınan uçuş ekibini ziyarete gelen şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney’in hostes eşi Özlem Güney, evdeki tadilat nedeniyle uçuşa katılmadığını söyledi. Güney, “Sadece uçağın yanarak indiğini biliyoruz. Uçak 3 yerinden kırılmış ve yanma var. Yolcuyu hiçbir şey olmadan tahliye etmek büyük bir başarıdır.”
‘Patladı gibi gözüküyor’
Jetin pilotu Kütük’ün kuleden acil iniş için izin istediği kayıtlar şöyle:
– Kule: “Tango,Charlie, Kilo, Oscar, November (kontrolör TC-KON tescilli uçağa sesleniyor)
– Pilot: “Devam edin”
– Kule: “Efendim Emergeny (acil) deklare ettiğinize mutabık mıyız?”
– Pilot: “Mutabıkız, mutabıkız”
– Kule: “(Rüzgâr bilgisi verilerek) 3-5 sağ pisti için iniş serbest”
Kaza sonrası ise kalkış ve iniş bekleyen pilotlara seslenen kule görevlileri kırım olduğunu bildirirken, kazaya ilişkin kule görevlisi bir hava yolu şirketinin pilotuna şöyle bilgi verdi:
– Kule: “Küçük uçak bizden kalkmıştı. Teker arızası oluştu. Emergeny deklare etti. Son 3 milde emergeny deklare ettiği için pistten çıktı. Patladı gibi gözüküyor şu anda”
– Pilot: “Anladım, kırım yani”
– Kule: “Kırım efendim”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Ya uçak düşmediki lastik patlayınca gövde üstü iniş yaptı oda sürtünmeden dolayı ateş almasıyla kırıma uğradı E5 e düşmesiyle ne alakası var

    Cevapla