featured

Avustralya hükümeti 2022 yılına kadar sınırlarını kapatabilir

Avustralya’nın üst düzey politikacıları, Avustralyalıları sınırlarının 2022’ye kadar kapalı kalabileceği planı hazırlamaya başlıyor. Bu karar, Avustralya’da ve tüm dünyada COVID-19 aşısının yaygınlaşmasına rağmen alınıyor. Yeni Zelanda, Sidney’deki iki COVID-19 bulaşma vakasında 48 saat boyunca Sidney’den uçuşları duraklatmıştı.

Avustralya Maliye Bakanı Simon Birmingham The Australian’a verdiği demeçte, “Avustralyalılar emniyette kalmak istiyorlar ve biz bunun farkındayız. Sadece aşının kullanıma sunulma hızında değil, aynı zamanda farklı COVID varyantlarına etkisinin kapsamı, uzun ömürlülüğü ve etkililiği açısından da var olan belirsizlikler göz önüne alındığında, bunların hepsi sınırların açık olduğunu görmeyeceğimiz anlamına gelen hususlardır. “

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, “Tıp uzmanlarına görev verdiğim şey, burada bir Avustralyal 2 doz aşılandığında bunu bilmemizi sağlamak, denizaşırı seyahat edip otel karantinasına girmek zorunda kalmadan geri dönebilmelerini sağlamak. İnsanlar aşıyı gerektiği gibi tanımışlarsa, Londra’da veya Amerika Birleşik Devletleri’nde veya dünyanın başka herhangi bir yerinde yaşıyorlarsa ve eve dönüp ailelerini görmek veya büyükanne ve büyükbabalarını, torunlarını görmek istiyorlarsa, bunu olabildiğince çabuk ve kolaylaştırmak istiyorum” dedi.

Yeni Zelanda, Sidney’den uçuşları iki günlüğüne askıya alırken, beklentilerin yumuşak bir şekilde geri dönmesi geliyor. Bu, Sidney’deki küçük bir COVID-19 salgınını takip ediyor. Yeni Zelanda, aksi takdirde başarılı olan iki yönlü seyahat hükümleri uyarınca daha önce Perth’den uçuşları da geçici olarak durdurmuştu.

Havayolları için kötü haber, özellikle Avustralya’nın bayrak taşıyıcısı Qantas için. Yeni Zelanda ve Doğu Timor’a yapılan bazı geri dönüş uçuşları dışında, Qantas uluslararası uçuşlarını askıya aldı. Havayolu, uluslararası uçuşlarının çoğunu sürdürmek için 31 Ekim’de bir başlangıç ​​tarihi belirledi. Bu askıya alma kararı, Qantas’a haftada yaklaşık 3,9 milyon dolara mal oluyor.

Qantas, 31 Ekim uçuşlara başlama tarihine bağlı kalmaya devam ediyorQantas, karantinanın talep öldürücü olduğunu savunuyor. Havayolu, aşıların, COVID-19 testlerinin ve dijital sağlık pasaportlarının bir kombinasyonunun uluslararası seyahatleri ve Avustralya’nın uluslararası sınır kısıtlamalarının gevşemesini kolaylaştırabileceğine inanıyor.

Ancak, sınırların yeniden açılması söz konusu olduğunda, elbette hükümetin tercihleri ​​büyük olasılıkla geçerli olacaktır. Sonuç olarak, Avustralya’ya veya Avustralya’dan seyahatlerin 2022’ye kadar gündem dışı kalması muhtemel görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir