featured

Avustralya 29 adet Boeing AH-64E Apache saldırı helikopteri satıl aldı

Avustralya 29 adet Boeing AH-64E Apache saldırı helikopteri satın almak üzere bir anlaşma imzaladı.

Avustralya Savunma Bakanı Pat Conroy, 1 Mart’ta Melbourne yakınlarındaki Avalon hava fuarında US Airframer ile Apache anlaşmasını imzaladı.

Conroy, “Bu, Avustralya Savunma Kuvvetleri’nin ve özellikle Avustralya Ordusu’nun kabiliyetlerini arttıracak 4,2 milyar $’lık (215 milyar Ruble) bir sözleşmedir” dedi.

Boeing’e göre bu satın alma Avustralya’yı dünyadaki 18. Apache müşterisi yapıyor. Avustralya Ordusu Müşterek Havacılık Sistemleri Başkanı General Jeremy King, servisin helikopterleri 2026 yılında teslim almaya başlamayı beklediğini açıkladı.

1 Mart’ta imzalanan anlaşma aynı zamanda Avustralyalı tedarikçilerin AH-64E tedarik zincirindeki rolünün de artmasına yol açacak. Beş yerli şirket Avustralya’nın Apache filosu için kablo, kablo demeti ve kokpit enstrümantasyon bileşenleri tedarik edecek.

Ayrıca Avustralya Hava Kuvvetleri, Canberra’nın Boeing ile birlikte geliştirmekte olduğu MQ-28 Ghost Bat otonom savaş uçağı tedarikini arttıracağını açıkladı.

Conroy’a göre Avustralya, 55 yerli tedarikçinin bileşenlerini kullanan MQ-28’i geliştirmek için 600 milyon $ (30.5 milyar R) yatırım yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir