featured

AtlasGlobal satıldı mı? Murat Ersoy, söylentilere ne diyor?

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un şirketi sattığına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Haftalık ekonomi dergisi Para’da yayınlanan, Özlem Kapar Bayburs imzalı kulis haberinde yar alan bilgiler şöyle:
“Atlasglobal, ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden biri. Dünyanın en saygın havacılık araştırma şirketi Skytrax’in verdiği ‘4 Yıldızlı Havayolu’ ödülüne layık görülen ve “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması” araştırmasında 9. sırada yer alan Atlasglobal, 2017 yılını 4,5 milyon yolcu ile kapattığını bildiriyor. Atlasglobal’in sahibi Murat Ersoy’un 2018 için açıkladığı yolcu sayısı hedefi ise 6,5 milyon. Atlasglobal’in kamuoyuna yansıyan rakamları yükselen bir başarı grafiğine işaret ediyor.

‘SATTI’ SÖYLENTİLERİ’

Böylesi bir başarı tablosu ile göz dolduran Atlasglobal’de bir şeyler olduğuna dair iddialar gündemde. Geride bıraktığımız yılın son günlerinde AtlasGlobal’in personel çıkardığını duymuştuk. Bazı internet gazetelerine yansıyan bilgilere göre; şirket 30 kabin memuru ile yollarını ayırırken genel müdürlükte de işten çıkarmalar olduğu bilgisi gelmişti. Bu işten çıkarmalardan iki ay önce de 9 yıldır Genel Müdürlük görevini yürüten Orhan Coşkun’un ayrıldığını öğrenmiştik.

En son da Atlasglobal’in satıldığına dair bazı söylentiler kulağımıza geldi. Söylentiler, Murat Ersoy’un şirketini yabancı bir gruba sattığı, kendisinin de Genel Müdür düzeyinde işe devam edeceği yönündeydi.

ERSOY: YENİDEN YAPILANIYORUZ

Biz de öncelikle bu iddialara ilişkin araştırma yaparken en yetkili kişiye ulaştık. Murat Ersoy, bu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, şirket içinde sadece şu anda yeniden bir yapılanmanın söz konusu olduğunu söylüyor. Kurumsal İletişim Bölümü kadrosunun değiştiğini anlatan Ersoy, burada bazı tatsız gelişmeler yaşadıklarını, bu konuda yasal süreç başlattıklarını aktarıyor. Kurumsal İletişim Bölümü’nün görev yapısını değiştirmek istediklerini kaydeden Murat Ersoy, başına gelecek yeni kişi için titiz bir araştırma yaptıklarını ifade ediyor.

“BİZDEN BAŞKA SATILACAK ŞİRKET YOK DA ONDAN”

Atlasglobal’i sattığına ilişkin söylentilerin kendi kulağına da geldiğini belirten Murat Ersoy, şu yorumu yapıyor: “Havacılık şirketleri arasında satılması gündeme gelebilecek bizimkinden başka şirket kalmadı. Bu yüzden bu dedikodular ortaya atılıyor. Başarımızla öne çıkıyoruz.”

RUSYA VE AVRUPA’DA HAVAYOLU KURACAK

Atlasglobal’i satmadığını, aksine yeni yatırımlar yapmak için çalıştığını vurgulayan Ersoy, bu yıl sonuna kadar yurt dışına açılmak için yaptıkları çalışmaların tamamlanacağını söylüyor. Ersoy, öncelikle Rusya olmak üzere Rusya ve Avrupa’daki ülkelerden birinde havayolu şirketi kurmak için çalışmalarının sürdüğünü anlatıyor.
Son olarak Murat Ersoy’un geçen yıl basına yansıyan sözlerini hatırlatalım. Ersoy, geçen yıl Reuters Haber Ajansı’na verdiği demeçte, finansal fonların şirket ile ilgilendiğini, önümüzdeki yıldan sonra (2018’i kastediyor) stratejik ortaklıkları değerlendirebileceklerini söylemişti. Ersoy, şöyle demişti: “Atlasglobal’in cirosu 450 milyon dolar seviyesinde, bölgesel gelişmeler nedeniyle 2018’de yüzde 10’dan fazla büyüyemez. Büyüme planlarımızı iki yıl sonrası için yapacağız, şu anda amacımız filoyu gençleştirmek. Airbus operatörüyüz ancak Bombardier ile de görüşüyoruz, 2018 ilk çeyrekte filoya neyle devam edeceğimizin kararını vereceğiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir