featured

ATLAS JET DEN KÖLELİK ANLAŞMASI…

KÖLELİK SÖZLEŞMESİ…
Son zamanlarda bazı şirketler,sektördeki durgunluğun bedelini çalışanlara yüklemek gibi son derece ahlaki ve vicdani değerlerden yoksun kararlar alabiliyorlar. Bu şirketler kapalı kapılar ardında kendi özel olarak hazırladıkları sözleşme taslağını yine kapalı kapılar ardında çalışanına vermeden o anda imzalamasını istiyorlar. Kişinin sözleşmeyi bir avukat veya hukukcu aracılığı ile bile inceletmesine ve dışarıya sızmasına mani oluyorlar.
Bu etik dışı uygulamalarda çalışanlara yaz ve kış dönemi farklı rakamlar sunulmakta. Çalışanın ev kirası varmı? Rutin giderleri ne kadar? Kredi kartı veya başka bir borclanmaları varmı? Ne yer ne içer? vb.. Gibi giderlerini düşünen eden yok. Varsa yoksa kendi karlılıklarından başka bir şeyleri gözleri görmüyor.
İŞTE KABİN MEMURLARINI KÖLELİK ZİHNİYETİ İLE GÖREN VE NE AHLAKİ NE DE VİCDANİ HİÇ BİR KRİTERE UYMAYAN KÖLELİK ŞARTNAMESİ…
+ucusa gıderken servıs gelmedıgı taktırde herkes kendı ımkanıyla gıdecek ucusa sırket ulasım ucretını karsılamayacak,
+herhangı saglık sorunundan dolayı bır aylık raporlu oldugu durumda ısten cıkarılacak,
+sırkettekı tum kabın calısanları kıdeme yanı sırkette kac yıl calısırsa calıssın herkesın ızın hakkı 14gun,
+dusuk sezonda ıstedı zaman ıstedıgı surece ucretsız ızıne cıkarabılıcek,
+bu 6aylık sozlesme ve  5000euro  6ay ıcınde ayrılındıgı taktırde 5000euro ve artı egıtım ve egıtımcı gıderlerı ıcın ayrı bır ucret daha tahsıl edılıcek,
+maaslar dusuk sezonda kasım ve nısan ayı arası %25kesıntı yapılacak fakat nısan ekım arası tam maas odenecek,
+ uzun surelı planlama oldugunda kabul etmeyenın sozlesmesı fesh edılecek
Yorum sizlerin….
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. a bu haberi hiç kimse okumamış yada herkez hayatından memnun. Shgm diye bir şirket var ne iş yapar çok merak ediyorum. Sadece şirketlere gelip çaylarını içip gidiyorlar herhalde. Personel durum ve şartlarını da denetlemeliler, yerde teknik, dispatch, occ havada kokpit ekibi ve kabin bu kişilerin kafaları rahat değil maaşım ne zaman yatacak ne kadar yatacak, rapor alırsam uyarı alirmiyim işler azaldı kovulur muyum bu sekilde basit sorunlar her zaman humun factor kapsamında risktir ve hata ve kazalara yol açar. Shgm nin çalışanların haklarına ve sorunlarına daha çok onem vermesi gerekiyor.

    Cevapla