featured

Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanında konsorsiyumda bulunan firmaların kira bedeline ilişkin öteleme taleplerine ilişkin, “Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok.
Biz kamu tarafı olarak bu kadar büyük bir projenin sağlıklı işlemesinin de sorumlusuyuz” dedi.
TRT Haber’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan “Yalnız kira ötelemesi yaptığımızda bugünkü parayla 10 yıl sonra 20 yıl sonra ödemeyecek, yasal faizi de dahil olmak üzere olacak” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Bakan Arslan’ın daha sonra yaptığı açıklama:
    “Projenin bitirilmesi için öngörülen sürede hiçbir sarkma yaşanmamaktadır. Yüklenici konsorsiyum onaylı iş programına uygun olarak yatırımını aksaksız sürdürmektedir. Sadece proje sahasındaki zemin güçlendirmeleri nedeniyle ilk etap yatırım tutarı öngörülenin bir miktar üzerine çıkmış ve bu durumun yarattığı ek finansman ihtiyacının, sözleşme koşullarına göre yüzde 25’i şirket ortaklarınca öz kaynak olarak karşılanmıştır. Bakiyesinin ise kredi finansmanı yoluyla karşılanması için İGA tarafından finans taraflarıyla görüşmelere başlanmıştır. Bu durum, projenin mali darboğazından değil, maliyet artışından kaynaklı, sözleşmede yeri ve tanımı olan hükümler çerçevesinde olağan bir durumdur.” Buna çocuk dahi inanamaz. Kot, 105’ten 75 mt’ye düşürüldü ve IGA hem süreç olarak ve hem de maddi olarak kazanç sağladı ama tahsis edilen arazinin aslında en uygun bölgesindeki 2 pist ve terminal’deki “zemin iyileştirmesinden” dolayı da maliyeti yükseldi!… Hadi canım, siz de!!!

    Cevapla