featured

Apron'da Çarpışan THY ve Air Asiana Uçakları İçin ne karar Verildi?

Bildiğiniz üzere, 13 Mayıs 2018 tarihinde, Air Asiana’nın A330 tip uçağı taksi yaparken, THY’nin A321 uçağının dikey stabilizesine çarparak koparmıştı.
Bu talihsiz kazadan sonra ki yaptığımız kaza analizinde, THY’nin uçağının MNG hangarının önünde beklediğini, Air Asiana’nın ise  AHL’deki de-icing yapılan bölgede bulunduğunu belirtmiş ve her iki uçak içinde ayrı ayrı Airbus dan ekiplerin geldiğini ve yapılacak incelemeden sonra uçakların ne olacağına karar verileceğini iletmiştik.
Son aldığımız bilgi doğrultusunda Air Asiana  uçağı, THY hangarına girmiş vaziyette.  bu uçakta slat,outher tank,winglet ve rip tamirlerinin yapılacağı ve tahminen bir aylık bir süre içinde uçuşa hazır olacağı söyleniyor.
THY’nin TC-JMM kuyruk isimli A321’i THY’nin malı değil. THY bu uçağı dubai’li bir lease firmasından kiralamış ve kabin konfigürasyonuna tabi tutarak, business class bölümündeki koltuklar azaltılmış,dolayısıyla economy sınıfının koltuk sayılarının artışına gidilmişti.
TC-JMM A321’in dikey ve yatay stabilizelerin değişmesi gerekeceğinden,uçağın tamir mi yoksa kal (hurda) mı edileceğine karar verecek olan Dubai’li leas firması ve sigorta. İlgili uçak tamir edilecek olursa, dikey ve yatay stabilizelerin gelmesinden itibaren,en az bir ay sonra uçabileceğini düşünüyorum.
.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Bilgiler doğru hocam

    Cevapla
  2. Bizim ucak pert simdiden soyliyim

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Air asiana hangara alındı çalışılmaya başlandı. Thy uçağı büyük ihtimalle kal oldu .

    Cevapla
  4. thy uçağı kal olmadı. Sigortadan paranın gelmesi bekleniyor. Airbus VTP nin üretimine başlayacak. Tüm süreç en az 3 ay sürer.

    Cevapla