ANKA III’ten 20 Bin Feet’te Mükemmel Atış

ANKA III’ten 20 Bin Feet’te Mükemmel Atış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı ANKA III, ASELSAN üretimi TOLUN mühimmatıyla önemli bir atış testini başarıyla tamamladı.

Yapılan açıklamalara göre, ANKA III, 20.000 feet irtifada ve 180 knot hızda gerçekleştirdiği test atışıyla hedefini tam isabetle vurdu.

TUSAŞ Genel Müdürü: “Gökyüzünde Bir Mühendislik Harikası”

Başarıyla sonuçlanan atış testi hakkında değerlendirmelerde bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, ANKA III’ün performansını “mühendislik harikası” olarak nitelendirdi. Demiroğlu, “ANKA III, ASELSAN’ın milli mühimmatı TOLUN ile 20.000 feet’ten 180 knot hızda hedefe tam isabet eden bir atış gerçekleştirdi. Bu, yüksek hassasiyet gerektiren bir görevdi ve bir kez daha yerli ve milli gücümüzü kanıtladık. Azim ve kararlılıkla teknolojimizi zirveye taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün: “Nice Başarılara”

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de testin önemine değinerek, bu anı Konya Karapınar’daki atış sahasından canlı olarak izlediklerini söyledi. Görgün, “Bu başarıyı İstanbul Teknopark’tan çevrimiçi olarak takip ettik. Tüm ekibi yürekten kutluyorum. Nice başarılara,” diyerek, gelecekteki projelere olan inancını dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir