featured

ANKA 30 BİN BARAJINI AŞTI

TAI’nin IHA’sı ANKA Eylül ayı başında gerçekleşen irtifa denemesinde yaklaşık 30 bin feet irtifaya çıkarak seri üretim için zorlu bir virajı başarıyla tamamladı. Eskihisar’dan havalanan ANKA B tipi prototip irtifa kazanmasının denendiği uçuşta yolcu uçaklarının uçtuğu 30 bin 300 feet (9 km 230 metre) irtifaya kadar çıktı. ANKA herhangi bir sorun yaşamadan piste geriye döndü. Piston motorlu uçakların çıkabildiği azami irtifaya ulaşan ANKA böylece pek çok aşamayı tamamlamış oldu.
ANKA’nın bu irtifaya çıkması için uçağın aerodinamik değerleri yeniden düzenlendi ve yapısal ağırlığı düşürüldü. Böylece motor gücü ve yakıt tüketimi arttırılmadan havanın son derece ince olduğu irtifaya çıkıldı. Bu irtifada havanın inceliği uçağın havada tutunmasını zorlaştırırken motorun gücü de düşüyor.
İki olumsuz etkenle aynı anda başa çıkamayan piston motorlu uçaklar bu irtifaya yükselmiyor. Uçakta ANKA B için planlanan faydalı yüklerle havalandığı için seri üretim ANKA için hedeflenen performans kriterlerinin yakalanması da yakın görülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir