featured

Anadolujet uçağında panik! Pilot havada bilincini kaybetti

Van – Ankara seferini yapan Anadolujet’e ait yolcu uçağında büyük bir tehlike atlatıldı.

 

Dün 18:05’te Van’dan kalkıp Ankara’ya doğru yol alan Anadolujet’e ait TK 7181 numaralı yolcu uçağının birinci pilotu havada bilincini yitirdi.

 

Bu sırada irtifa kaybeden uçakta büyük bir panik yaşanırken, birinci pilotun bilincini kaybetmesi sonrasında uçağın kontrolünü ikinci pilotun aldığı ve uçağın Ankara’ya saat 19:45’te indirildiği öğrenildi.

 

Yolcu uçağı Ankara’ya ikinci pilot tarafından indirilirken uçak hangarların önüne çekildi. Havada yaşanan korku dolu anlar sırasında yolcular bir başka yolcu uçağına neredeyse teğet geçtiğini ve yaklaşık 500 metre bir mesafeyle büyük bir facianın ucuz atlatıldığını kaydetti.

 

Uçağın yolcuları arasında yer alan Ay Yıldız hareketi lideri İstanbul Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da yer alıyordu. (haber3)

NOT/ THY kaynakları ilgili haberi yalanlamaktadırlar. Tabii ki ilgili haber ile ilgili THY kaynaklarından teyit alınamayınca editörümüz haberi diğer sitelerden aldığı bilgi doğrultusunda yapmıştı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ screenshot 12 SBRt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Şaşırmadım desem yeridir

    Cevapla
  2. Çok mu önemli haber bu yani. Bu nedenle iki pilot uçuyorlar

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Ucuz atlatılmış

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Biri de dememiş ki geçmiş olsun. Hemen linç hemen eksik kalmayın..

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Biraz haber abartılımı olmuş ?Kaptan pilotlarımız daha iyi bilir ama1- uçak o irtifada auto pilottadır.Her hangi bir bilinç kaybında irtifa kaybetmez2- F.O (2.pilot ) her hangi bir durumda anlık müdahale için eğitimlidir.3- yolcular 1.pilotun hastalandığını bile anlamazlar4- 500 mt mesafeden uçak teğet geçmiş.Uçaklar arasında minumum 2.000 feet fark vardır5- diyelimki 500 mt kalmış Tcas sistemi devreye girmedimi ?6- diyelimki tcas çalışmadı uçaklar kendi soluna yatmadımı ?

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Geçmiş olsun. Bu yüzden 2 pilot var kokpitte.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Kaynağı sorgulayın, yalan haber…

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Öyle bir algı varki sanki F/O ‘lar uçakta devamli süs olarak oturuyorlar, uçağı devamlı kaptan uçuruyor, böyle acil bir durumda F/O uçağı indirdiğinde de ‘vay FO uçağı başarıyla indirdi’ falan deniyor. Bilmeyenler için yazayım, her uçuşta (olağanüstü bir durum olmadığı sürece) uçağı bir yöne kaptan, diğer yöne FO uçurur, yani FO sadece acil durumda değil normal durumlarda da uçağı devamlı uçurur.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Geçmiş olsun.

    Cevapla
  10. Daha dun Vilnius a oyle heavy ruzgarda indimki 330 cargo besik gibiydi yolculu olsa youtube a dusmusduk fo herzaman indirir yeni bir olay degilki 500 metre baska ucakla gecilmesi dogruysa kaptan hikincini yitirdi diye degildir kule belirler bunuda

    Cevapla