featured

Ana yola uçak motoru iner mi?

Ana yola uçak motoru iner mi?
McDonnell Douglas DC-10-30, Boeing 747 ve Airbus A300 uçaklarında kullanılan General Electric CF6 motoru yolunu şaşırdı. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait motor dün sabah Sidney Havalimanı yakınlarında bir kamyondaydı ve kaydı. 7 Tonluk motor hasar gördü, yol kapandı, trafik ciddi şekilde aksadı ama acil servis vinci yakınlardaydı ve motoru yoldan çekti. Kamyon kasasının kapasitesi 900 kg., motorun ağırlığı sekiz kat daha fazla ve olay mahkemede. A330 yolcu uçağının motoru ağır aracın arkasından kaydıktan sonra, polis kamyon sürücüsüne ceza kesti.
Olay sabah 9.30 civarında Orman Yolu’nda oldu. Motorun RAAF (Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri) A330’a filosuna ait olduğundan kimsenin şüphesi yok.
Qantas ve Virgin Australia da aynı geniş gövdeli uçakları kullanıyorlar ama motorun kendilerine ait olmadığını söylediler. Polisin iddiası kamyonun kapasite sınırını aşması. 51 Yaşındaki sürücüye olay yerinde nefes testi yapıldı ama negatif çıktı. Trafik Şefi John Hartley vinçle yapılan yardımın trafik aksaklıklarını en düşük düzeye indirdiğini söyledi.
Sürücü 1 Kasım’da Sutherland Yerel Mahkemesi’ne çıkacak.
1473153598747-1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Benim icin yazarin yasi merak konusu.

    Cevapla