featured

American Airlines, uçuşlarında alkol satışına tekrar başlayacak

 

American Airlines Perşembe günü yaptığı açıklamada, kural dinlemeyen asi yolculardaki artış ve kabin personeline yönelik saldırılar nedeniyle bir yıl önce kesilen iç hat ve kısa mesafeli uluslararası uçuşlarda alkollü içecek satışına önümüzdeki ay devam edeceğini söyledi.

Havayolları, pandeminin başladığı ve seyahat talebinin düştüğü Mart 2020’de alkol satışını ve gıda satışlarını durdurmuştu. Yolcular uçuşlara döndükçe, havayolları hizmetlerin çoğunu istikrarlı bir şekilde geri getiriyor.

American Airlines, mevcut maske takma zorunluluğunun sona ereceği 18 Nisan’dan itibaren bira, şarap ve alkollü içki satışlarına başlayan büyük ABD taşıyıcısı. Biden yönetiminin süreyi uzatıp uzatmayacağı veya sonlandıracağı belli değil. Southwest Airlines geçen ay alkol satışlarına yeniden başlamıştı.
Kabin görevlisi sendikaları, içki içme ve maske zorunluluğu konusundaki tartışmaların uçuşlarda asi davranışlara katkıda bulunduğunu söyledi.

250 milden daha uzun Amerika Airlines uçuşlarında satış yapılacaktır. Diğer büyük havayollarında olduğu gibi, uzun mesafeli dış hat uçuşlarında ve birinci sınıfta alkollü içecekler ücretsizdir.
Amerika ve Southwest geçen Mayıs ayında, yolcuları rahatsız eden ve mürettebata yönelik saldırıların artması ve bir kabin görevlisine yumruk atan bir Southwest yolcusu da dahil olmak üzere, yeniden alkol satışına başlama planlarını rafa kaldırmıştı.

Bir sözcü CNBC’ye verdiği demeçte, Amerikan pandemi öncesine kıyasla fiyatları artırmıyor. Gin, rom, votka ve viski gibi alkollü içecekler 9 dolar olacak. Şarap porsiyonları da 9 dolar, bira 8 dolar.
American ayrıca, cips ve badem ile başlayarak yaklaşık üç buçuk saatten fazla süren ve 1500 milden uzun uçuşlarla başlayacak uçakta satın alınan yiyecekleri de geri getiriyor. Havayolu, bu yıl içinde temassız sipariş vermeye başlayacağını söyledi.

Geçen ay Amerikan ve Delta Hava Yolları, birçok iç hat uçuşunda sıcak yemek servisinin birinci sınıfta başladığını duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir