grev havacılık haberleri

Almanya’da uçuş kaosu yaklaşıyor. Yüzlerce uçuş iptal edildi

13 Mart 2023 tarihinde (Bugün) Almanya’da binlerce yolcu havalimanlarında önemli gecikmelere ve iptallere hazırlanmak zorunda kalacak.

Almanya’nın kuzeyindeki Hamburg, Hannover ve Bremen havalimanlarının yanı sıra başkent Berlin-Brandenburg BER havalimanı da Verdi’nin tüm gün sürecek grevine maruz kalacak. Avusturya’dan Almanya’ya ve Almanya’dan Avusturya’ya yapılan uçuşlar da grevden etkilenecek.

Verdi, güvenlik personelini ve diğer çalışanları greve çağırdı. Verdi’nin hafta sonunda yaptığı açıklamaya göre, çok daha uzun bekleme süreleri ve uçuş iptalleri bekleniyor.

Havalimanı derneği ADV’ye göre 351 kalkışın iptal edilmesi gerekecek. Rötarlı uçuşların sayısı ise henüz tahmin edilemiyor. 45,000 yolcu doğrudan etkilenecek. ADV, diğer havalimanlarından yapılacak uçuşlar da iptal edileceği için toplamda yaklaşık 100,000 yolcunun etkilenmesinin beklendiği konusunda uyarıyor.

Yapılan grev havacılık güvenlik personeline yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenler ve çalışanlar arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir