Avrupa ve özellikle Almanya’da basın, 3. Havalimanı’na karşı kara propaganda faaliyetleriyle karalama kampanyaları yürütüyordu. Bu kampanyalara ABD’li Bloomberg de dahil oldu, hem de kıskanırcasına.
Almanya’da 3. Havalimanı’na karşı duyulan hazımsızlık, ABD’ye de bulaştı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’ın geçtiğimiz pazartesi günü 3. Havalimanı’na ilişkin bilgi kirliliğinin giderilmesi için açıklamada bulunmuştu.
ABD’li medya kuruluşu Bloomberg, Bakan Arslan’ın sözlerini çarpıtarak, havalimanının açılmadan batışa geçtiğini yazdı.
“AÇILMADAN MALİ SIKINTI ÇEKİYOR”
Dünyanın en büyük havalimanını inşa eden konsorsiyumun maddi sıkıntılar yaşadığını yazan Bloomberg, havaalanının henüz açılmamış olmasından dolayı maaliyet fazlalığı nedeniyle iflas bayrağı hazırladığını iddia etti.
Yalan üzerine inşa edilen haberde yer alan kıskançlık belirtileri de gözden kaçmadı.
“MANHATTAN’DAN BÜYÜK”
Dünyanın en büyük havaalanı olduğu belirtilen haberde, Manhattan’dan bile büyük bir sulak arazinin, bir yılda 200 milyon yolcuyu ağırlayabilecek bir tesise, transit geçiş güzergahına dönüşmesi iğneleyici bir dil ile yazıldı.
İnşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin, proje parametrelerinde değişikliklere neden olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi.
Projenin ön görülen sürede tamamlanacağını belirten Arslan; iflas, maddi sıkıntı gibi bir durumun olmadığını, ince işçiliklerin başlamasıyla projelerde maliyet sarkıntılarının olabileceğini ve bu durumun da gayet normal olduğunu belirtti.
Kesinlikle gerekliydi 3. havalimanı. Ama helikopterle gezip ormanların kuzeyini ranta çevirmek için Silivri yerine sulak araziye, kuş gçö yollarına yaptılar. Biri çıkıpta yeri yanlış demedi. Bence en büyük sorun bağlantı yollarının yetersizliğinden ve yerleşkede başlayacak çökmelerden yaşanacak.