Aktivistlerden UEFA'ya Çağrı: Havayolu Sponsorluklarına İptal Et

Aktivistlerden UEFA’ya Çağrı: Havayolu Sponsorluklarına İptal Et

Çevreci aktivistler, UEFA’nın futbol maçlarındaki toplam değeri 317 milyon Euro’yu geçen havayolu sponsorluklarını sonlandırma çağrısı yapıyor. Türk Havayolları’nın da sponsor olduğu UEFA, çevrecilerin eleştirileriyle karşı karşıya kalmış durumda.

Fossil Free Football adlı kampanya grubu, “iklimi tehdit eden havayolu sponsorları”nı hedef alarak UEFA’yı sert bir dille eleştiriyor. Grup, futbol federasyonunu, çevreye zarar veren sponsorluklardan vazgeçmeye ve daha sürdürülebilir adımlar atmaya davet ediyor.

SportBusiness Sponsorluk Veri Tabanı’na göre, UEFA’nın havayolu sponsorlukları yılda toplam 317.3 milyon Euro’yu buluyor ve toplamda 917 milyon Euro’yu aşıyor. Türk Havayolları, bu anlaşmalardan birini üstlenen önemli havayolu şirketlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Çevreci kampanya, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden kulüplerin formalarında yer alan havayolu sponsorluklarını hedef alıyor. Emirates, Etihad, Qatar Airways gibi dev şirketlerin desteklediği kulüpler, çevrecilerin radarındaki takımlar arasında.

Aktivistler, bu sponsorlukların sadece çevreyi kirletmekle kalmayıp aynı zamanda futbolu, sporun gücünü sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında kullanma potansiyelini de zayıflattığını iddia ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir