Ajet'in Yeni Vizyonu: Özelleştirme ve Gelecek Senaryoları

Ajet’in Yeni Vizyonu: Özelleştirme ve Gelecek Senaryoları

Türk Hava Yolları’na (THY) bağlı olan Anadolujet’in THY’den ayrılarak Ajet’e dönüştürülmesi, özelleştirme planlarının gündeme gelmesine neden oldu. Temmuz 2023’te AnadoluJet, tamamen ayrı bir şirket haline gelerek THY bünyesinden koparıldı. Bu ayrılma sürecinde şirketin adı “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” olarak değiştirildi ve operasyonlarına bu şekilde devam etti.

Ajet’in sermayesi, 450 milyon TL ile kurulduktan sonra 28 Aralık 2023 tarihinde 721 milyon 751 bin TL’ye yükseltildi. Mart 2024 itibarıyla, AnadoluJet sadece “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” olarak operasyonlarını yürütmeye başladı. Bu süreçte Anadolujet’e ait personel ve teknik ekip THY’den Ajet’e geçirildi. Ayrıca, THY’nin 95 uçağı da Ajet’e devredildi. Ajet, iç hatlarda 41 ve dış hatlarda 52 noktaya olmak üzere toplamda 93 noktaya sefer düzenleme kapasitesine sahip oldu.

Ancak, Ajet’in dönüşümünün arkasında özelleştirme planlarının olduğu iddia ediliyor. Körfez Arap ülkelerinin de bu süreçte şirkete ilgi gösterdiği belirtiliyor. Ancak, resmi olarak açıklanan bir satış veya ortaklık planı henüz bulunmuyor.

Ajet’e ilişkin farklı senaryolar da gündemde. Bu senaryolar arasında hisselerin kısmi satışı veya yönetmelikte yapılacak değişikliklerle ortaklık şartlarının esnetilmesi gibi seçenekler bulunuyor. Ancak, hangi senaryonun uygulanacağı veya Ajet’in Türkiye merkezli bir şirkete mi yoksa yabancı bir şirkete mi satılacağı netlik kazanmamış durumda. (gazeteduvar)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 ay önce

    Çok kötü bir firma dolmuş gibi roter yaptı diye müşteri toplayıp boş koltukları doldurma derdine düştü 1 saat uçakta öyle bekledik.

    Cevapla