AJet 2033 yılında 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

AJet 2033 yılında 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bugün AJet’in lansman törende açıklamalar da bulundu. 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor. Sunduğu hizmetlerle kendisini diğer havayollarından ayrıştıran AnadoluJet’in, bundan sonra da hem hizmet kalitesinde hem de sürdürülebilirliğe öncelik vermesiyle küresel havacılıkta ayrı bir yere sahip olacağına gönülden inanıyorum dedi.

İşte Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat tarafından yapılan açıklama;

Bugün Türk Hava Yolları’nın son yirmi yılda gösterdiği büyümenin ve küresel havacılığın en önemli aktörlerinden birine dönüşme hikayesinin en güzel örneklerinden olan AJet’in lansman törenini gerçekleştirdik.

2003 yılında yeni bir anlayış ve küresel bir vizyonla değişimine başlayan Türk Hava Yolları bir zamanlar görüldüğü butik havayolu algısını kısa sürede kırarak hem filo büyüklüğünde hem uçuş ağında hem de hizmet kalitesinde bir devrim gerçekleştirdi. Sadece 10 yıl içinde dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu haline gelmemiz ve en saygın kuruluşlar tarafından üst üste Avrupa’nın En İyi Havayolu gibi sayısız ödüle layık görülmemiz yolumuzun ve stratejimizin doğruluğunu ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve sivil havacılığa verdiği destekle hızla gelişen Türk havacılığı bugün dünyanın en değerli ilk 10 havayolu arasında olan Türk Hava Yolları ve Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı gibi iki dünya markasına sahiptir. Havacılığımızın yaptığı atılım küresel boyutunun yanında yerelde de gerçekleşmiş ve milletimizin gündeminde ve günlük hayatında yerini almıştır. “Hava yolu halkın yolu” vizyonu ve “Uçmayan kalmasın” denilerek, Türk Hava Yolları’nın bir markası olarak 2008 yılında kurulan AnadoluJet halka hizmet anlayışını markamızın üstün hizmet ve emniyet anlayışıyla birleştirerek milletimize ve yolcularımıza hizmet etti.

AnadoluJet’in 2023 yılında yüzde 30 büyüme hedefini başarması, sadece iç hatlarda yüzde 41 büyümesi ve 20 milyonun üzerinde yolcu taşıması bu vizyonun gerçeğe dönüştüğünün en büyük işareti. AJet 2024 yılında da yüzde 12 büyüyerek 24 milyon, 2033 yılında da 55 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Eminim ki AJet markası bu sayıların daha da fevkinde başarılar elde edecek.

Türkiye’mizin her şehrine, her sathına yayılan havalimanlarıyla insanlarımızı birbirine bağlayan hava yolunu en iyi şekilde kullanan AnadoluJet, 2020 yılı itibarıyla vizyonunu genişletti. Bugün 90 uçaklık filosuyla iç hatlarda 41, dış hatlardaysa 29 ülkede 48 noktaya uçan AnadoluJet, Türk Hava Yolları’nın deneyimli kabin ve kokpit ekibiyle birlikte standartlarını yükseltmeye ve küresel bir oyuncuya dönüşmeye devam etti.

Yeni ismi, yeni logosu ve yeni kadrosuyla bugün “Bismillah” diyen AJet’in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor. Sunduğu hizmetlerle kendisini diğer havayollarından ayrıştıran AnadoluJet’in, bundan sonra da hem hizmet kalitesinde hem de sürdürülebilirliğe öncelik vermesiyle küresel havacılıkta ayrı bir yere sahip olacağına gönülden inanıyorum.

Türk Hava Yolları ailesi olarak tüm iştiraklerimizle daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızdan emin olarak AJet’imizin ülkemize, milletimize, yolcularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Başta AJet Genel Müdürümüz Kerem Sarp olmak üzere tüm AJet yöneticilerine ve çalışanlarına başarılar diliyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir